١٠:١٦ ٠١/٠٩/١٤٠٣
مقاله(تعداد: ٥٠)
رفتار سازماني و جهاددانشگاهي
با توجه به عنوان اين بحث، به ناچار، بايد از دو مقوله سخن به ميان آورد:
نخست از "رفتار سازماني"، كه اين شاخه از دانش علوم انساني و اجتماعي چيست و مباحث مطروحه در آن كدام و كاربردهاي آن در چه زمينه‌ها و مباحث نظري و عملي است.
دوم از "سازمان مربوط"، يعني از جهاددانشگاهي كه چيست و رسالت و اهداف و برنامه‌هاي آن چه بوده و اكنون چيست و منابع انساني آن كدامند و ساختار و تشكيلات آن چه صبغه و ماهيتي دارد و نسبت اين عوامل با مباحث "رفتار سازماني"چگونه نسبتي است!
اما درباره رفتار سازماني
مطابق آنچه علماي علم مديريت گفته‌اند و نوشته‌اند:
*رفتار سازماني، بررسي و به كار گرفتن دانش و آگاهي درباره چگونگي رفتار مردم در سازمانهاست...
١٠:٢٤ ١٥/١٢/١٣٨٨

«پژوهش»، اما يكي از منابع دانش*
در «اسرار‌التوحيد» آمده است:
شيخ ما ـ «ابوسعيد ابوالخير» ـ گفت: خردمند مرد، آن است كه چون كارش پيش آيد همه رأي‌ها جمع كند و به بصيرتِ دل در آن نگرد تا آن چه صواب است از او بيرون كند و ديگر را يله كند هم‌چنان كه كسي را ديناري گم شود اندر ميان خاك اگر زيرك بود همه خاك را، كه بدان حوالي بود، جمع كند و به غربالي تنگ فرو گذارد تا دينار از ميان پديد آيد....
١٢:٢١ ٠٥/١١/١٣٨٨

نگاهي به دستاوردهاي جهاددانشگاهي؛
گام‌هاي رو به توسعه درحوزه پزشكي

با آغاز دهه70، جهاد دانشگاهي كه ديگر به مرحله بلوغ و تحكيم ساختار خود رسيده بود، در حوزه‌هاي مختلف سلامت و پزشكي به پژوهش‌هاي تخصصي‌تري روي آورد و علاوه بر فعاليت‌ واحدهاي مختلف، با تشكيل پژوهشكده‌هايي همچون پژوهشكده گياهان دارويي، پژوهشكده رويان، پژوهشكده علوم بهداشتي و پژوهشكده فناوري‌هاي نوين پزشكي (ابن سينا)، جهش قابل توجهي در كميت و كيفيت پژوهشي، آموزشي و خدمات تخصصي را به وجود آورد.
١٣:١٠ ١٧/٠٥/١٣٨٨

../files/person/hagshenas100.jpg
جهاددانشگاهي؛ازانقلابيگري تا سازماني پژوهشي ـ فرهنگي
هدف اين بررسي، معرفي اجمالي جهاددانشگاهي و ذكر ويژگي‌ها و مختصات اصلي اين سازمان و بيان ارتباطات متقابل جهاد و جامعه و بالاخره ارزيابي اجمالي سازمان و عملكرد جهاددانشگاهي با تكيه بر بخش‌هاي اصلي اين نهاد يعني بخش‌هاي پژوهشي و فرهنگي آن مي‌باشد. البته از ارائه پيشنهاد خاصي خودداري شده است چرا كه چنين كاري توسط شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام گرفته ـ جهاد پلي بين دانشگاه و جامعه ـ و ارزيابي آن شايد هنوز زود باشد....
١٦:١٨ ١٣/٠٥/١٣٨٨

../files/person/key100.jpg
لزوم برخورد هوشمندانه با نيازهاي ملي؛ بررسي موردي: ناوگان حمل و نقل ريلي
حجم نياز كشور به ناوگان حمل و نقل ريلي بسيار بالا است و عدم رفع اين نياز، باعث ادامه و تشديد مشكلات انرژي، محيط زيست، تلفات ، ... شده و يك تهديد ملي محسوب مي‌شود. با پرهيز از خريدهاي پراكنده و بي‌برنامه و اتخاذ يك سياست راهبردي هوشمندانه متكي بر توان ملي، مي‌توان از اين تهديد، يك فرصت استثنايي براي ارتقاء فناوري ملي و صنايع كشور و ايجاد تعداد قابل توجهي شغل با ارزش افزوده بالا پديد آورد. پيشنهاد مي‌شود كه دولت با استفاده از نظرات طرف‌هاي متعدد ذيربط، نسبت به تدوين استراتژي ملي و فرابخشي تامين ناوگان ريلي كشور با اتكاء به توان علمي و صنعتي داخلي و سپس پيگيري و پياده‌سازي آن اقدام نمايد. اين پيشنهاد قابل تعميم به ساير نيازهاي كشور، از جمله صنعت نفت مي‌باشد.....
١٥:٤٦ ١٨/٠٣/١٣٨٨

نثار آن كس كه زندگي را تازه مي‌كرد!
به مناسبت چهاردهم خرداد

مي‌توان برخي انسان‌ها را به داشتن نجابت يا شجاعت يا صداقت و يا برتري‌هاي انساني ديگر ستود؛ اما هيچ فضيلتي به اندازه توان تازه كردن زندگي قابل ستايش نيست! و مي‌بايد گفت همه چيز نثار آن كس كه زندگي را تازه مي‌كند!
اما تازه كردن زمين و زمان و زندگي، بدون آسمان ناممكن است! و چگونه مي‌توان درهاي آسمان را گشود و هواي عفن نمور خاك را بيرون كرد و زمين را در معرض شارش‌هاي آسماني قرار داد؟!
كاري كه نوح نبي در طوفان و سيلاب و امواج دريا انجام داد تازه كردن زمين و زندگي بود! و نيز كار مهاتما گاندي در برابر طغيان غرب! اما لنين و استالين، به دروغ، ادعاي توان تازه كردن زندگي را جار زدند؛ آنان تنها، دجاليّت غرب را به ضرر صداقت و حقيقت، تقويت كردند!
در طليعه قرن پانزدهم هجري قمري، در اين بلندترين نقطه زمين كه سرشار از والاترين انديشه‌هاي انساني و انسان‌هاي خواستار تازه كردن زندگي است...
٠٩:٥٣ ١٠/٠٣/١٣٨٨

../files/seminars/ecity000.jpg
دومين كنفرانس شهر الكترونيكي در سالن همايش هاي برج ميلاد
دومين كنفرانس شهر الكترونيكي سوم خرداد ماه در مراسمي با حضور دكتر حميد رضا طيبي رييس جهاددانشگاهي،دكتر محمد باقر قاليباف شهردار تهران،سردار احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي و جمعي ازمسوولان و صاحب نظران در سالن همايش هاي بين المللي برج ميلاد آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخنان خود ضمن گراميداشت سالروز فتح خرمشهر و ياد و خاطره شهداي دفاع مقدس اظهار داشت: توسعه علمي و فناورانه در كشور نبايد از شرايط سياسي، اجتماعي و فرهنگي متاثر شود.
دكتر طيبي ادامه داد: تجربه حكومت ديني ما تجربه جديدي است و كاملاً طبيعي خواهد بود كه يكسري مشكلات را در حركت رو به جلو خودمان داشته باشيم....
١٩:٠٩ ٠٣/٠٣/١٣٨٨

../files/seminars/nekoodasht88.jpg
گزارشی از هشتمین همایش نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران
شايد ديدن اصرار پزشكان نامدار و استادان دانشگاه براي بوسه زدن به دستان فردي ديگر در حضور قريب هزار نفر بيننده، بيشتر به يك رويا شبيه باشد ولي اين رويا هر ساله در مراسم و همايش «نکوداشت مقام استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران» چندين بار، جامه حقيقت به خود می پوشاند و حضار این مجلس از ديدن اشك شوق استادان برگزیده و اشك سپاس شاگردان نامدار آنان، خود به وجد می آیند و صحنه هاي باشكوهي را خلق می کنند.
سه شنبه 22 ارديبهشت ماه سال جاري، تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشکي تهران، شاهد حضور چندين نسل از محصلين و مدرسين علوم پزشكي كشور بود كه همه گردآمده بودند تا از 12 نفر از برگزيدگان اين عرصه به نمايندگي از استادان پرشماري كه در اين راه تلاش و كوشش داشته اند، تقدير به عمل آورند. اين برنامه كه هشتمین دوره اين مراسم بود...
١٣:٥٨ ٢٣/٠٢/١٣٨٨

../files/person/hagshenas100.jpg
حضار* محترم !جلسه بعد هفتاد سال ...
به مناسبت دوم ارديبهشت‌ماه، سالروز انقلاب فرهنگي

اوايل بهار سال 1359 است. قرار است جلسه‌اي برگزار شود. محل جلسه را در دانشگاهي گذاشته‌اند كه براي دانشجويان ساير دانشگاه‌ها نزديك و قابل دسترس باشد.
پيام نوروزي «امام» محور جلسه است. خواهران و برادران، همگي، شور و حالي دارند. انگار قرن‌ها منتظر چنين پيامي بودند.
اندك اندك بر تعداد حاضران افزوده مي‌گردد و فضاي جلسه انباشته از قيل و قال و اظهارنظر مي‌شود. هستند تك و توك افرادي كه دغدغه دارند. نگران لو رفتن «برنامه»‌ها‌يند!
سرانجام جلسه كارش را آغاز مي‌كند. برادر قبادياني اداي رئيس رؤساي جلسه‌ها را در مي‌آورد. با صاف كردن سينه و در كردن سرفه‌اي، بسمل مي‌گويد. مقدمه‌اي ارائه مي‌كند و شان تشكيل نشست را توضيح مي‌دهد.
١٧:٢٦ ١٢/٠٢/١٣٨٨

../files/person/hagshenas100.jpg
الگوي مصرف و تساويل* ابليس

در تفسير شريف الميزان، ذيل كريمه‌هاي 10ـ25 (سوره مباركه اعراف)، يعني آيات مربوط به خودداري شيطان در مقابل فرمان خداي سبحان بر خاك افتادن وي در برابر آدم، رواياتي آورده شده است كه تأمل‌برانگيز است:
«و از رسول خدا (صلي الله عليه واله) نقل شده كه فرمود: شيطان در درون آدمي مثل خون جريان دارد، پس مجاري او را با گرسنگي تنگ كنيد.»
«در كتاب محاسن از حضرت رضا (عليه السلام) از پدران بزرگوارش از علي (عليه السلام) نقل شده كه در ضمن حديثي فرمودند: اما سرمة شيطان، خواب و شربتش، غضب و مكيدنيش، دروغ است.»
١٧:٢٧ ٢٥/٠١/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد