١٢:٤٩ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
کل خبرها
نشست رؤساي جهاد دانشگاهي سراسر كشور برگزار شد
دكتر يادگاري :
توجه به آرمانها لازمه رسيدن به تمدن نوين اسلامي است
نشست رؤساي واحدها، پژوهشگاه ها ، پژوهشكده ها، مراكز و سازمانهاي جهاد دانشگاهي سراسر كشور 6 و 7 آبان ماه جاري در مجتمع تحقيقاتي شهداي جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين نشست دكتر محمدحسين يادگاري رييس جهاد دانشگاهي در سخناني با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در سفر به خراسان شمالي گفت: پيشرفت علمي، سياسي، اقتصادي و ... به تنهايي كافي نيست، چرا كه اگر پيشرفت با فرهنگ غربي همراه باشد، به نقطه مطلوب خود نخواهيم رسيد.
وي توجه به آرمانها و فرهنگ اسلامي را لازمه رسيدن به تمدن نوين اسلامي دانست و افزود: فرهنگ جهادي در واقع بيانگر تلازم علم و ايمان است و ما اميدواريم بتوانيم اين فرهنگ را حفظ كنيم.
يادگاري ادامه داد: جهاد دانشگاهي از بدو تاسيس به دنبال ارتقاء فعاليت هاي فرهنگي، پژوهشي و ... در كشور بوده است و بايد با حفظ هويت انقلابي اين نهاد، تحول راهبردي در آن ايجاد كنيم.
وي در ادامه تصريح كرد: براي ايجاد تحول نياز به آسيب شناسي فعاليت هاست ضمن اينكه مجموعه هاي وابسته به جهاد دانشگاهي بايد با هم همكاري تنگاتنگ داشته باشند.
وي در ادامه بر لزوم پرهيز از كارهاي پراكنده و متفرقه تاكيد كرد و گفت: اميدواريم در عرصه هاي مختلف علمي، پژوهشي ، آموزشي و ... بتوانيم خدمات ارزنده را به كشور ارايه كنيم .
در ادامه اين نشست دكتر هوشنگ زعيم كهن معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي در سخناني با اشاره به حمايت مسؤولان كشور از فعاليت هاي جهاد دانشگاهي گفت: بزرگترين سرمايه جهاد دانشگاهي نيروي انساني متعهد، انقلابي و عالم است كه در كمتر سازماني مي‌توان آن را مشاهده كرد.
وي ادامه داد: با توجه به مشكلات اقتصاي پيش روي كشور واحدهاي جهاد دانشگاهي بايد با برنامه ريزي صحيح و توسعه متوازن و پايدار بتوانند اين مرحله را پشت سربگذارند، ضمن اينكه حضور در عرصه علمي بين‌المللي مي‌تواند به حل مشكلات اقتصادي كمك كند.
زعيم كهن خاطرنشان كرد: شأن جهاد دانشگاهي بالاتر از آن است كه گرايش به گروه ها و جناح‌هاي سياسي داشته باشد و اين مساله در انتخابات رياست جمهوري آينده نيز بايستي رعايت شود.
مهندس عليرضا زجاجي معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي نيز در اين نشست بيانات رهبر فرزانه انقلاب در خراسان شمالي را نقشه راه فعاليت هاي فرهنگي دانست و اظهار داشت: برخي از طرح هاي فرهنگي كه جهاد دانشگاهي در گذشته اجرا نموده است ناظر به مساله سبك زندگي است كه از آن جمله مي‌توان به فعاليت‌هاي فرهنگي مرتبط با هويت، آسيب شناسي روابط، حجاب، ازدواج و ... اشاره كرد.
وي به رتبه بندي فرهنگي واحدهاي جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: كيفيت، خلاقيت و نوآوري ميزان اطلاع رساني، گرايش و مستندسازي، توليد محصولات محتوا محور و ... از جمله شاخص‌هاي اين رتبه بندي بوده است.
وي با اشاره به اينكه قرار است حدود 20 قطب فرهنگي در سراسر كشور راه اندازي شود، گفت: شوراي سياستگذاري فرهنگي مراكز و موسسات آموزش عالي جهاد دانشگاهي ، به منظور هماهنگ سازي و يكپارچه سازي فعاليت هاي فرهنگي تشكيل شده است و در قالب مصوبات اين شورا تاكنون طرح هايي نظير ضيافت انديشه ، مناظره‌هاي دانشجويي و تشكيل اردوهاي سازندگي در ايام نوروز و تابستان 92 موردنظر قرار گرفته است .
زجاجي خاطرنشان كرد: با امضاي تفاهم نامه اي با وزارت علوم، به دنبال حضور مقتدرانه در عرصه هاي فرهنگي دانشگاه ها هستيم.
وي در خاتمه بر لزوم افزايش بودجه فرهنگي و توجه به مسائل فرهنگي در آموزش هاي جهاد دانشگاهي تاكيد كرد.
دكتر سعيد قاضي مغربي معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي نيز در اين نشست در سخناني گفت: براي اينكه بتوانيم محصولات با كيفيت را توليد كنيم بايستي در عرصه هاي بين المللي حضور يافته و توانايي هاي خود را ارائه نماييم.
وي ادامه داد: در سال گذشته 84 تائيديه از وزارت نفت در حوزه هاي مختلف دريافت كرده‌ايم و خوشبختانه در حال حاضر جهاد دانشگاهي به عنوان قطب فناوري در صنعت نفت شناخته شده است .
وي عضويت در كارگروه نفت هيأت دولت، عضويت در شوراي سياستگذاري و نظارت راهبردي پژوهش و فناوري در صنعت نفت و عضويت در كشورهاي تخصصي شوراي عتف از مهمترين دستاوردهاي ما در عرصه تعاملات با سازمان هاست.
قاضي مغربي در خاتمه تصريح كرد: خوشبختانه در زمينه اجراي پروژه هاي بين المللي موفق بوده‌ايم و در حال حاضر 7 پروژه در حال اجرا مي‌باشد كه در اين پروژه از توانمندي واحدهاي مختلف جهاد دانشگاهي استفاده شده است .
در اين گردهمايي همچنين گزارشي از فعاليت هاي سازمان همياري اشتغال دانش آموختگان ارايه شد.
راه اندازي سايت جابيران در 22 استان كشور، تنظيم برنامه پنجم سازماني، راه اندازي مجدد شوراي مركزي سازمان، تدوين 76 دوره مهارتي و 856 دوره كارآفريني و 22 دوره تربيت مربي از اهم فعاليت هاي اين سازمان بوده است .
همچنين ارايه خدمات اطلاع رساني الكترونيك شغلي به 120 هزار دانش آموخته در 22 استان در تقويت و توسعه اولين نظام جامع اطلاع رساني اشتغال jobprotal برنامه ريزي براي دريافت رديف بودجه مستقل و راه اندازي 10 شعبه جديد سازمان در كشور از ديگر فعاليت ها و برنامه هاي اين سازمان است .
دكتر محمدحسين ايماني معاون آموزشي جهاد دانشگاهي نيز در اين نشست بر لزوم ارتقاء كيفي آموزش‌هاي جهاد دانشگاهي تاكيد كرد. وي گفت: سطح و كيفيت آموزش هاي جهاد دانگشاهي بايد با اهداف عاليه اين نهاد همسو باشد.
ايماني ادامه داد: در حال حاضر اقبال زيادي نسبت به آموزش هاي تخصصي كاربردي جهاد دانشگاهي وجود دارد چرا كه بخش زيادي از فارغ التحصيلان دانشگاهي در آموزش هاي تخصصي كاربردي نياز دارند.
معاون آموزشي جهاد دانشگاهي افزود: جهاد دانشگاهي ما بايد توسعه آموزش هاي تخصصي باشد و بايد از توانمندي هاي علمي – پژوهشي جهاد در اين آموزش ها بهره برد و بر همين اساس است كه در حال حاضر 80 دانشجوي دكتري پژوهش محور را در جهاد جذب كرده ايم.
وي تصريح كرد: آموزش هاي ما نبايد به بخش پژوهش كه كارهاي جهاد است لطمه بزند، ضمن اينكه توجه به مسائل فرهنگي در مراكز آموزش بايد جدي تر شود.
ايماني در خاتمه از برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در آذر ماه سال جاري خبر داد.
گفتني است در اين گردهمايي دو روزه از دست اندركاران طرح ضيافت انديشه و همچنين معاون مديركل حراست جهاد دانشگاهي قدرداني شد.
لازم به ذكر است، در روز دوم اين نشست گزارشي از كميسيون هاي تخصصي پشتيباني ، آموزشي ، پژوهشي و فرهنگي ارايه شد.

١٩:٠٢ ٠٨/٠٨/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد