١٩:٠٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
کل خبرها
موفقیت محققان جهاد دانشگاهی در ساخت قوی‌ترین فرستنده «اف ام» مورد نیاز کشور
با تلاش محققان جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیر، پرقدرت ترین فرستنده رادیویی FM مورد نیاز کشور با توان 10 کیلووات طراحی و ساخته شد.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر سعید قاضی مغربی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در مراسم رونمایی از این فرستنده که با حضور رییس سازمان صدا و سیما در زیباکنار برگزار شد، اظهار داشت: تمامی مراحل مطالعه، طراحی، نمونه‌سازی، ساخت و تولید این محصول به دست اعضای هیات علمی و پژوهشگران جوان این نهاد، بدون کمک شرکتهای خارجی یا کپی‌برداری از محصولات مشابه، آن هم در شرایط تشدید تحریم‌ها و جنگ اقتصادی مرهون لطف الهی، تلاش بی‌وقفه جهادگران علمی کشور و حمایت گسترده مدیران سازمان صدا و سیما از نیروهای پرتوان داخلی است که مسیر پرپیچ و خم تولید داخلی را برای شکوفایی استعدادهای جوانان این کشور، هموار می‌کنند و جا دارد از رسانه ملی به عنوان بزرگترین حامی تولید ملی در سال تولید ملی در کشور تشکر و تقدیر کنم.

وی گفت: امروزه جوانان کشور به این باور رسیده‌اند که با نیروی ایمان و اعتماد به نفس، کارهای به ظاهر غیر ممکن حتی در سخت‌ترین محدودیت‌ها و تحریم‌ها نیز ممکن است و تشدید تحریم‌ها عزم جهادگران علمی کشور را برای طراحی و ساخت مجموعه‌های بیشتری از تجهیزات پیچیده مورد نیاز کشور راسخ‌تر کرده و باعث خواهد شد محققان کشور از خود گذشتگی و تلاش بیشتری برای فائق آمدن بر موانع از خود نشان دهند.

وی افزود: به دنبال طراحی و ساخت نزدیک به یک صد فرستنده یک و دو کیلو وات FM در سالهای 88 و89 و نصب آنها در ایستگاه‌های رادیویی کشور و به دنبال نیاز رسانه ملی به فرستنده‌های جدید از ابتدای سال 90 طراحی نسل جدید فرستنده‌های یک و دو کیلو وات در دستور کار پژوهشگران این نهاد قرار گرفت و در کمتر از یک سال فرستنده‌های جدید با قابلیت‌های منحصر به فرد استفاده از اکسایترهای دیجیتال بومی، تقویت کننده‌های تمام نیمه هادی LDMOS با راندمان بالا، سیستم‌های کنترلی و دیجیتالی با پردازشگرهای جدید ARM و صفحات کاربری گرافیکی لمسی وامکان کنترل و مانیتورینگ از راه دور طراحی شد. تاکنون 60 دستگاه از این فرستنده‌ها تولید شده و تا ژایان سال نیز قریب به 120 دستگاه دیگر تولید و تحویل رسانه ملی خواهند شد.

به گفته قاضی مغربی، طراحی و ساخت نمونه فرستنده پنج کیلووات نیز از دیگر دستاوردهای پژوهشگران واحد خواجه نصیر در سال 90 بوده است که با تلاش شبانه روزی پژوهشگران این واحد برای اولین بار در کشور صورت گرفته است. با کسب دانش ساخت فرستنده‌های پر قدرت رادیویی و مطالعه و تحقیق آخرین فناوری‌های موجود در عرصه برودکست با ساخت و ترکیب توان چهار آمپلی فایر پرقدرت 3 کیلو واتی در یک کمباینر یا جمع کننده قدرت که با روشی نوآورانه و ابداعی توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد خواجه نصیر، ساخته شد، برای اولین بار، کشور به دانش و توان ساخت فرستنده‌های 10 کیلو وات با خنک کنندگی پیشرفته مایع خنک، دست یافت و از خرید محصولات خارجی که به دلیل تحریم‌ها تامین آن محصولات نیز غیر ممکن بود، بی‌نیاز شد.

وی افزود: پیش از این فرستنده‌های پنج و 10 کیلو وات مورد نیاز کشور از خارج خریداری شده و متاسفانه به دلیل مشکلات و محدودیت‌های نگهداری و پشتیبانی، تنها در سقف 60 درصد توان نامی مورد بهره‌برداری قرار می‌گرفتند. از سوی دیگر نیز فرستنده‌های تولید داخل قیمتی نزدیک به نصف قیمت فرستنده‌های خارجی داشته و با استفاده از محصولات بومی در خروج ارز از کشور نیز صرفه‌جویی قابل توجهی صورت خواهد گرفت.

قاضی مغربی خاطرنشان کرد: علی‌رغم دستاوردهای مذکور، مهمترین نتیجه رویدادهای علمی از این دست، ارتقا روحیه امید به آینده، نشاط و خودباوری پژوهشگران و مبتکران جوان به عنوان بزرگترین سرمایه‌های ملی و حفظ و ماندگاری آنها در عرصه جهاد علمی کشور است که به جامعه جوان کشور هدیه می‌شود و بر همه ما فرض است در صیانت از این دستاورد مهم تا سرحد توان کوشا باشیم.

وی دست یابی به دانش بومی ساخت محصولات فناورانه و پیچیده فرکانس و توان بالا در این نهاد را فرصتی برای خودکفایی کشور در سایر کاربردهای مرتبط در کشور دانست و اعلام کرد: جهاد دانشگاهی وظیفه خود می‌داند از دانش به دست آمده برای تامین نیازهای مخابراتی و صنعتی سایر سازمانها و نهادها استفاده کرده و در صنایع مرتبط همچون هواپیمایی و هوانوردی، ارتباطات راه دور، صنایع دفاعی و پزشکی نیز وابستگی به بیگانگان را به حداقل برساند.

گفتنی است، جهاد دانشگاهی خواجه نصیر از ابتدای دهه هفتاد طراحی فرستنده‌های پرقدرت MW را نیز آغاز کرده و با ساخت فرستنده یک مگاوات در سال 81 کشور را به خودکفایی در تامین فرستنده‌های رادیویی MW رسانید و به دنبال آن با تولید صدها فرستنده پر قدرت، هم اکنون ایستگاه‌های رادیویی کشور به فرستنده‌های تولید داخلی این نهاد مجهز هستند. همچنین پژوهشگران این نهاد تا کنون موفق به کسب چهار رتبه ممتاز در جشنواره خوارزمی و دو رتبه در جشنواره جوان خوارزمی شده‌اند.
١٠:٢٩ ٢١/٠٨/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد