١٠:٠٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
کل خبرها
به دست محققان جوان جهاد دانشگاهي؛
پر قدرت ترين فرستنده FM مورد نياز كشور طراحي و ساخته شد
با تلاش جهادگران جهاددانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي، پر قدرت ترين فرستنده راديويي
FMمورد نياز كشور با توان ده كيلو وات، طراحي و ساخته شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،طراحي اين فرستنده با استفاده از آخرين تكنولوژيهاي روز دنيا، مطابق استانداردهاي جهاني برودكست و استفاده از سيستم خنك كنندگي پيشرفته مايع خنك، گامي بلند در خوكفايي كشور محسوب مي شود .
دكتر سعيد قاضي مغربي معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي در اين خصوص گفت: انجام تمامي مراحل مطالعه، طراحي، نمونه‌سازي، ساخت و توليد اين محصول، همگي به دست اعضا هيئت علمي و پژوهشگران جوان اين نهاد، بدون كمك شركتهاي خارجي يا كپي برداري از محصولات مشابه، آن هم در شرايط تشديد تحريم‌ها و جنگ اقتصادي  و با حمايت گسترده مديران سازمان صدا و سيما از نيروهاي پرتوان داخلي انجام شده است.
وي افزود: به دنبال طراحي و ساخت نزديك به يكصد فرستنده يك و دو كيلووات FM در سال‌هاي 88 و 89 و نصب آنها در ايستگاههاي راديويي كشور و به دنبال نياز رسانه ملي به فرستنده هاي جديد، از ابتداي سال 90 طراحي نسل جديد فرستنده هاي يك و دو كيلو وات در دستور كار پژوهشگران اين نهاد قرار گرفت و به لطف خدا در كمتر از يك سال فرستنده هاي جديد با قابليتهاي منحصر به فرد استفاده از اكسايترهاي ديجيتال بومي ، تقويت كنند هاي تمام نيمه هادي LDMOS با راندمان بالا،سيستمهاي كنترلي و ديجيتالي با پردازشگرهاي جديدARM  و صفحات كاربري گرافيكي لمسي و امكان كنترل و مونيتورينگ از راه دور طراحي گرديد و تا كنون 60 دستگاه از اين فرستنده ها توليد شده است و تا انتهاي سال نيز قريب به 120 دستگاه ديگر نيز توليد و تحويل رسانه ملي خواهند شد.
به گفته دكتر قاضي مغربي  طراحي و ساخت نمونه فرستنده 5KWنيز از ديگر دستاوردهاي پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد خواجه نصيرالدين طوسي در سال 90 بوده است كه با تلاش شبانه روزي براي اولين بار در كشور فرستنده FMبا توان پنج كيلو وات مورد بهره برداري قرار گرفت. با كسب دانش ساخت فرستنده هاي پر قدرت راديويي و مطالعه و تحقيق آخرين تكنولوژيهاي موجود در عرصه برودكست با ساخت و تركيب توان چهار آمپلي فاير پر قدرت 3 كيلو واتي در يك كمباينر يا جمع كننده قدرت كه با روشي نوآورانه و ابداعي توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصير، ساخته شد براي اولين بار، كشور به دانش و توان ساخت فرستنده هاي ده كيلو وات با خنك كنندگي پيشرفته مايع خنك ، دست يافت و از خريد محصولات خارجي كه به دليل تحريمها تامين آن محصولات نيز تقريبا غير ممكن بود،بي نياز گشت.
وي افزود: پيش از اين فرستنده‌هاي پنج و ده كيلو وات مورد نياز كشور از خارج خريداري شده و متاسفانه به دليل مشكلات و محدوديت‌هاي نگهداري و پشتيباني، تنها در سقف 60% توان نامي مورد بهره‌برداري قرار مي‌گرفتند. از سوي ديگر نيز فرستنده هاي توليد داخل قيمتي نزديك به نصف قيمت فرستنده هاي خارجي داشته و با استفاده از محصولات بومي، در خروج ارز از كشور نيز صرفه جويي قابل توجهي صورت خواهد گرفت.
 وي خاطر نشان كرد: عليرغم دستاوردهاي مذكور، مهمترين دستاورد رويدادهاي علمي از اين دست، ارتقا روحيه اميد به آينده، نشاط و خودباوري پژوهشگران و مبتكران جوان به عنوان بزگترين سرمايه هاي ملي و حفظ و ماندگاري آنها در عرصه جنگ و جهاد علمي كشور است كه به جامعه جوان كشور هديه مي شود.
وي دست یابي به دانش بومي ساخت محصولات فناورانه و پيچيده فركانس و توان بالا در اين نهاد را فرصتي براي خودكفايي كشور در ساير كاربردهاي مرتبط در كشور دانست و تصريح نمود: جهاد دانشگاهي وظيفه خود مي داند از دانش به دست آمده براي تامين نياز هاي مخابراتي و صنعتي ساير سازمانها و نهادها استفاده نموده و در صنايع مرتبط همچون هواپيمايي و هوانوردي، ارتباطات راه دور، صنايع دفاعي و پزشكي نيز وابستگي به بيگانگان را به حداقل برساند. 
١٣:٤٢ ٢٣/٠٨/١٣٩١
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد