١٤:٥٦ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
رييس جهاد دانشگاهي:
صندوق قرض‌الحسنه دانشجويان ايران راه‌اندازي مي‌شود

دكتر علي منتظري، رييس جهاد دانشگاهي روز شنبه در آستانه سالروز تاسيس جهاد دانشگاهي در گفت‌و‌گو با خبرنگاران به ارائه گزارش عملكرد اين نهاد انقلاب اسلامي و موفقيت‌هاي جهادگردان دانشگاهي در يك سال گذشته و برنامه‌هاي آينده جهاد دانشگاهي پرداخت.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران وي در آغاز اين نشست خبري از موفقيت اخير پژوهشگران پژوهشكده «رويان» در توليد نخستين حيوان شبيه‌سازي شده خاورميانه خبر داد كه حدود ساعت 10 شب روز چهارشنبه يازدهم مرداد در پژوهشكده رويان متولد شد و متاسفانه اين گوسفند ماده به دلايلي بيش از چند دقيقه‌ زنده نماند.
دكتر منتظري در عين حال ابراز اميدواري كرد كه با تلاش پژوهشگران پژوهشكده «رويان» بتوانيم در آينده نزديك شاهد به ثمر نشستن كامل اين طرح باشيم.
وي افزود: تولد اين حيوان از آمال مرحوم دكتر كاظمي آشتياني بود كه براي نخستين بار فعاليت‌هاي كلونينگ را در پژوهشكده رويان آغاز كرد و ما در تلاش هستيم تا بافت‌ها و اجزاي اين حيوان را براي اثبات كار علمي انجام شده در اختيار مراكز علمي كشور قرار دهيم.
دكتر منتظري در بيان ديگر فعاليت‌هاي پژوهشي جهاد دانشگاهي، اظهار كرد: در سال 84، 763 طرح در حوزه پژوهشي آغاز شد كه از اين تعداد 216 طرح از محل اعتبارات جهاد و 547 طرح تحقيقاتي به صورت كارفرمايي - به ويژه در بخش‌هاي فني مهندسي و صنعتي - و به سفارش ساير دستگاه‌هاي اجرايي انجام شده است.
همچنين در اين سال تعداد 594 مقاله در مجامع علمي داخلي و بين‌المللي توسط جهادگران جهاد دانشگاهي ارائه و يا به چاپ رسيده‌است.
وي افزود: در حال حاضر در حوزه پژوهش 84 گروه پژوهشي و 65 مركز ارائه خدمات تخصصي و فني مشغول فعاليت هستند.
رييس جهاد دانشگاهي ادامه داد: در سال 84 با ارائه طرح دستيابي به تكنولوژي طراحي و ساخته UPSهاي پر قدرت موازي موفق به كسب رتبه دوم پژوهش‌هاي كاربردي جشنواره بين‌المللي خوارزمي شديم كه در اين دوره رتبه اول وجود نداشت.
از ديگر پروژه‌هاي شاخص جهاد در سال 84 مي‌توان به مواردي نظير توليد سلول‌هاي كبدي و قرنيه چشم از سلول‌هاي بنيادي جنيني در پژوهشكده رويان، ثبت اختراع توليد سم علف كش بنتازون توسط جهاد دانشگاهي واحد تهران، ‌ثبت اختراع و راه‌اندازي دستگاه انجماد سريع تحت خلاء توسط پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاد دانشگاهي، دستيابي به دانش فني توليد فرآورده‌هاي متنوع از سويا منطبق بر ذائقه ايراني توسط جهاد دانشگاهي واحد مشهد، طراحي و ساخت مقاومت فولادي توسط جهاد دانشگاهي واحد تهران، ثبت اختراع تحقيق و ساخت سيليكاژل كروي توسط جهاد دانشگاهي واحد صنعتي شريف، ثبت اختراع دستگاه خودكار سيني نشاء برنج توسط جهاد دانشگاهي واحد صنعتي اصفهان، توليد آنتي بادي‌ پادتن‌هاي تك دودماني و چند دودماني توسط واحد پژوهشكده فن آوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي، طراحي يك روش ايمونوفلوروسانس براي شناسايي اسپرم‌هاي معيوب توسط واحد توسط پژوهشكده فن‌آوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي و طراحي و ساخت فرستنده 600 كيلو واتي راديويي در باند AM توسط واحد خواجه نصيرالدين طوسي جهاد دانشگاهي اشاره كرد.
دكتر منتظري در زمينه فعاليت‌هاي فرهنگي اين نهاد علمي، اظهار كرد: با حضور و مشاركت دانشجويان در مراكز فرهنگي جهاد در سال 84 ، 700 هزار نفر دانشجو از اين فعاليت‌ها بهره‌مند شدند كه برنامه‌هاي شاخص آن شامل برنامه‌هاي پايان نامه سال دانشجويي، كتاب سال دانشجويي، جشنواره طريق جاويد، طرح ايران مرز پر گهر و اهداء تنديس فداكاري به دانشجويان مي‌باشد.
به گزارش ايسنا، وي در خصوص فعاليت‌هاي آموزشي جهاد دانشگاهي، خاطر نشان كرد: در حال حاضر سه نوع آموزش كوتاه مدت، علمي كاربردي و عالي در جهاد دانشگاهي ارائه مي شود كه در حدود 122 مركز آموزشي مختص آموزش‌هاي كوتاه مدت، بالغ بر 11 هزار دانشجو در 23 شعبه بخش آموزش‌هاي علمي كاربردي در 159 كد رشته و نيز بالغ بر 4 هزار نفر دانشجو در 6 رشته در مقطع كارشناسي ارشد، 12 رشته در مقطع كارشناسي و 11 رشته در مقطع كارداني در سه دانشكده فني و مهندسي، علوم انساني و هنر در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهي مشغول به تحصيل هستند.
وي افزود: از ديگر فعاليت‌هاي اين نهاد پرداختن به موضوع اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي است كه در اين بخش با انتشار هفته نامه «بازار كار» و تلاش در بخش فعاليت‌هاي ترويجي با اطلاع رساني از طريق شش پايگاه كاريابي و همچنين تدوين دوره‌هاي آموزشي، زمينه‌هاي اشتغال را براي فارغ التحصيلان دانشگاهي ايجاد كرده‌ايم.
وي، ياد آور شد: در سال 84 سازمان توسعه نوآوري‌هاي دانشجويان ايران به منظور حمايت از استعدادها و خلاقيت‌هاي دانشجويي تاسيس شد كه اميدواريم به زودي در اولين گام به پايش و بررسي نوآوري دانشجويان در زمينه‌هاي علمي بپردازيم و در نهايت تعدادي جوايز علمي به نام شهداي انقلاب نظير جايزه علمي شهيد عباسپور در صنعت آب و برق، جايزه علمي شهيد فياض بخش در زمينه علوم پزشكي و بهزيستي و جايزه علمي شهيد باكري در زمينه مديريت شهري به دانشجويان اعطا خواهد شد.
وي افزود: از مهر ماه سال 85 صندوق قرض الحسنه دانشجويان ايران با هدف كمك به دانشجويان نيازمند و نيز تحت پوشش قرار دادن اساتيد و اعضاي هيات علمي راه‌اندازي خواهد شد.
دكتر منتظري، اظهار كرد: در زمينه علوم انساني نيازمند توليد علم و نظريه پردازي هستيم كه خوشبختانه جهاد دانشگاهي نيز در اين جهت اولين پژوهشكده خود را تحت عنوان پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي تاسيس كرده بود كه در سال 84 اين مركز به پژوهشگاه علوم انساني، فرهنگ و مطالعات اجتماعي ارتقاء يافت و در اين زمينه به سه پژوهشكده علوم انساني، شامل گروه‌هاي الهيات و علوم قرآني، علوم سياسي و زبان و ادبيات فارسي، پژوهشكده علوم اجتماعي شامل گروه‌هاي جامعه شناسي، روانشناسي اجتماعي و مطالعات جوانان و مناسبات نسلي و پژوهشكده علوم توسعه شامل گروه‌هاي اقتصاد، برنامه‌ريزي شهري و منطقه‌اي و مديريت تفكيك شد.
وي خاطر نشان كرد: در زمينه دفاع مقدس تحقيقات جامعي در واحدهاي جهاد دانشگاهي صورت گرفت كه مجموعه اين اطلاعات در كتابي منتشر شد كه به بررسي جنگ رواني مي‌پردازد و نيز در حوزه زبان و ادبيات فارسي، ادبيات انقلاب و رمان تراز نوين انقلاب براي تدوين مستندسازي و نظريه پردازي در اين زمينه مد نظر قرار گرفته است.
دكتر منتظري با اشاره به روند رو به رشد اختراعات در كشور، اظهار داشت: رويكرد جديدي كه در كشور براي ثبت اختراعات صورت گرفته سبب رشد 99 درصدي اين آمار شده كه علاوه بر كاستن از انجام دوباره كاري‌ها، منجر به حفظ حقوق مادي و معنوي محققان و نيز ارزيابي روند فعاليت‌هاي كشور مي‌شود كه در سال گذشته نيز جهادگران در جهت به ثبت رساندن فعاليت‌هاي جديد خود اقداماتي را انجام داده اند.
وي در پاسخ به سؤال يكي از خبرنگاران پيرامون آمار بيماران درمان شده از طريق سلول‌هاي بنيادي، اظهار كرد: پژوهشكده رويان در جهت توليد، تكثير، انجماد و جداسازي سلولهاي بنيادي جنيني عمل مي‌كند كه در حال حاضر تمايز سلول‌هاي قلب، اعصاب، كبد، قرنيه و مزانشيمي انجام شده و در اختيار گروه‌هاي باليني قرار گرفته است.
وي گفت: در توليد و تكثير سلول‌هاي بنيادي جنيني، ايران در جايگاه دهمين كشور دارنده اين دانش قرار دارد.
وي افزود: در زمينه درمان ناباروري مراكز درماني اختصاصي در جهاد دانشگاهي شكل گرفته كه شامل مركز خدمات تخصصي باروري و ناباروري رويان و مركز فوق تخصصي درمان ناباروري و سقط مكرر ابن سينا هستند كه جزو بزرگترين مراكز درمان ناباروري با 40 درصد موفقيت در خاورميانه هستند كه اين ميزان از متوسط جهاني (بين 10 تا 20 درصد) بالاتر است.
وي در خصوص تلاش‌هاي جهاد دانشگاهي در جهت تحقق سند چشم انداز توسعه كشور، خاطر نشان كرد: در حوزه علمي و پژوهشي اهداف مختلفي نظير انجام تحقيقات در حوزه‌هاي بيوتكنولوژي، فن‌آوري اطلاعات و علوم پايه پزشكي از جمله سلول‌هاي بنيادي و شبيه سازي در دستور كار جهاد قرار گرفته و با برنامه‌ريزي هدفمند در جهت تحقق اين سند حركت مي‌كنيم.
همچنين با تاسيس سازمان‌هاي دانشجويي براي فراهم كردن زمينه ارائه خلاقيت‌ها و ايده‌هاي نو از جمله تاسيس سازمان توسعه نوآوري‌هاي دانشجويان ايران با هدف تحقق اهداف سند چشم انداز، گام برداشته‌ايم تا با شناسايي دانشجويان مستعد، بستري مناسب براي طرح ايده‌هاي نو ايجاد شود.
وي در بخش ديگري از اين گفت و گو به بودجه جهاد دانشگاهي اشاره و اظهار كرد: در سال 84 مجموع بودجه جهاد دانشگاهي 87 ميليارد تومان بود كه از اين ميزان 16 ميليارد تومان از طريق كمك‌هاي دولتي دريافت شد كه صرف فعاليت‌هاي پژوهشي، فرهنگي، آموزشي و بودجه‌هاي عمراني شده و مابقي از ارائه فروش خدمات، عقدقراردادهاي پژوهشي و ساير فعاليت‌هاي فرهنگي و آموزشي تامين شده است.
در سال 85 نيز مجموع بودجه جهاد دانشگاهي 121 ميليارد تومان است كه با عنايت رييس جمهور كمك‌هاي دولتي به 24 ميليارد تومان ارتقاء يافته است.
به گزارش ايسنا، وي در پايان خاطر نشان كرد: پرديس زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني كه همان مجتمع جديد پژوهشكده «رويان» است تا مهر ماه جاري افتتاح خواهد شد و نيز مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي با مساحتي بالغ بر 5/87 هكتار در نزديكي شهر جديد هشتگرد تا پايان امسال افتتاح شد.

١٥:٥٩ ١٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد