١٥:٤١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
در ديدار اخير استادان و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها با رهبر معظم انقلاب عنوان شد؛
رييس پژوهشكده«رويان» جهاددانشگاهي:
رسانه‌ها و مراكز علمي با انعكاس موفقيت‌هاي علمي زمينه دلگرمي جوانان را فراهم كنند

رييس پژوهشكده«رويان» جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اين كه دستيابي به جايگاه اول علمي جهان در 50 سال آينده در صورت باور و عزم عمومي، آرماني تحقق يافتني است، اظهار داشت: رسيدن به اين هدف تنها برعهده دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي نيست و سيستم اجرايي كشور نيز بايد با تمام توان در اين مسير ايفاي نقش كند.
دكتر گورابي، رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و از اساتيد حاضر در ديدار اخير استادان و اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها با مقام معظم رهبري كه در سخناني به بيان ديدگاه‌ها و ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي پژوهشكده رويان پرداخت در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: در اين ديدار گزارشي از تجربيات 16 سال فعاليت پژوهشكده رويان و موفقيت‌هاي حاصل شده در دستيابي به فناوري‌هاي مربوطه ارائه شد.
وي خاطرنشان كرد: در اين گزارش سعي كرديم تا نكات مثبت را ارائه كرده و به جامعه اميدواري دهيم كه سيستم دانشگاهي و مراكز پژوهشي در حال انجام وظيفه خودشان هستند و البته طبعا مشكلاتي را در راه فعاليت‌هاي پژوهشي وجود دارد كه مي‌توان به هر ترتيب آن‌ها را برطرف كرد.
دكتر گورابي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري بر رسيدن ايران به جايگاه اول علمي دنيا در 50 سال آينده اظهار داشت: ما بايد در اين زمينه خودباوري داشته باشيم و باور كنيم كه مي‌توانيم در 50 سال آينده سرآمد همه كشورهاي دنيا باشيم و در آن جهت تلاش كنيم. تحقق اين هدف مستلزم آن است كه ساز و كارهاي لازم را ايجاد كرده و بستر لازم را براي تحقيقات و پژوهش هرچه بيشتر در كشور فراهم كنيم.
وي تاكيد كرد: كشوري كه مي‌خواهد در 50 سال آينده سرآمد همه كشورها باشد بايد سيستم اجرايي قوي نيز در اين راستا در كشور فراهم شود و اين طور نيست كه اين كار تنها بر عهده مراكز تحقيقاتي و دانشگاه‌ها باشد و بايد سيستم اجرايي كشور نيز در تمام سطوح اين مساله را باور كنند و وقتي اين باور فراهم شد مي‌توان در جهت آن كوشش كرده، امكانات را فراهم و سختي‌ها را تحمل كرد كه در اين صورت آينده خوبي در انتظار كشور خواهد بود.
دكتر گورابي با اشاره به تجربه موفق برخي كشورها در پيشرفت سريع علمي اظهار داشت: كشورهايي كه به اين وضعيت رسيدند آن را باور كرده و تمام مردم كشورشان در اين جهت تلاش كردند و چنانچه ما هم اين باور را داشته باشيم چه بسا زودتر از 50 سال ديگر به اين وضعيت برسيم و به هر حال هدفي سخت اما شدني است.
وي درباره راه‌هاي ميان بر علمي كه مقام معظم رهبري بر آن تاكيد داشتند اظهار داشت: محققان ايراني بايد ايده‌هاي جديدي بهتر از ايده‌هايي كه در غرب وجود دارد ارائه داده و نظريه پردازي كنند. اگر بخواهيم همان راهي را كه آنها رفتند طي كنيم مسلما بايد به همان اندازه از آنها عقب هستيم صبر كنيم، اما اگر بتوانيم نظريه‌پردازي كرده و راه‌هاي جديدي را كشف كنيم و در آن‌ها قدم برداريم و در زمينه‌هاي جديد علوم و فن‌آوري مثل نانوتكنولوژي و سلول‌هاي بنيادي با توجه به اين كه زياد عقب نيستيم و در برخي موارد همسنگ كشورهاي پيشرفته هستيم به پيشرفت‌هاي علمي برسيم مي‌توانيم از آنها جلو بيفتيم و پيشتاز باشيم.
رييس پژوهشكده «رويان» با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر اين كه «جوان ايراني بايد حقيقتا به ايراني‌بودن خود افتخار كند و علاوه بر تكيه بر موازين تاريخي و فرهنگي اين سرزمين بزرگ، از موقعيت كنوني ايران اسلامي مفتخر و سرافراز باشد» گفت: رسانه‌ها همان گونه كه در چند سال اخير خبرهاي علمي كشور را به خوبي منعكس كردند و پيگير بودند، همچنان دستاوردهاي علمي كشور را با دقت و پيگيري منعكس كنند كه اين امر باعث دلگرمي جوانان مي‌شود.
وي در گفت‌و‌گو با ايسنا اضافه كرد: دانشگاه‌ها هم بايد با برنامه‌هايي نظير بازديدهاي علمي در جهت افزايش آگاهي دانشجويان از موفقيت‌ها و پيشرفت‌هاي علمي كشور تلاش كنند و مطمئنا همين بازديدهاي علمي از مراكز مختلف باعث دلگرمي دانشجويان در زمينه تحصيل مي‌شود چرا كه متاسفانه هم اكنون دانشجوي ايراني از روز اولي كه وارد دانشگاه مي‌شود راجع به اين صحبت مي‌شود كه پس از فارغ‌التحصيلي شدن بيكار هستي و مسلما نحوه درس خواندن چنين دانشجويي با دانشجويي كه از نتيجه تحقيقات و اجراي پروژه‌هاي توسط محققان ايراني بازديد و آن را لمس كرده بسيار متفاوت است.ح/الف

١٩:٢١ ١٥/٠٧/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد