١٦:٢٤ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
طي مراسمي از 9 سال مديريت دكتر علي منتظري در جهاددانشگاهي تقدير شد
معاون اول رييس جمهور:
جهاددانشگاهي ثمرات فراواني را به انقلاب اسلامي هديه كرده است

مراسم تقدير از خدمات دكتر علي منتظري در دوران مديريت جهاددانشگاهي و عضويت در شوراي عالي انقلاب فرهنگي 20آذر ماه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،در اين مراسم كه با حضور دكتر داوودي معاون اول رييس جمهور ، صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، دكتر عباسپور و دكتر اميدوار رضايي رؤساي كميسيونهاي آموزش و تحقيقات و بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي ، دبير و جمعي از اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي ، رييس دانشگاه تهران، معاونان وزارت علوم و نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها و جمع كثيري از جهادگران جهاددانشگاهي سراسر كشور و شخصيت هاي علمي و فرهنگي از جمله احمد مسجد جامعي ، هادي خانيكي ، نصرالله جهانگرد و اعضاي هيات امناء جهاددانشگاهي برگزار شد،دكتر داوودي معاون اول رييس جمهور در سخناني با اشاره به فعاليت هاي جهاددانشگاهي گفت : «جهاددانشگاهي قافله معنويت را به سوي عرصه هاي علمي سوق داد و حركت هاي دانشگاهي را به سلاح ديني مجهز نمود .
دكترداوودي درادامه به دستاوردهاي جهاددانشگاهي در زمينه هاي مختلف اشاره كرد و افزود : جهاددانشگاهي ثمرات فراواني را به انقلاب هديه كرد و امروزه شاهديم كه بسياري از فناوريهاي نوين و موفقيت‌هاي علمي ايران محصول تلاشهاي جهادگران دانشگاهي است .
معاون اول رييس جمهور خواستار حضور جهاددانشگاهي در عرصه هاي مختلف علمي شد و خاطرنشان كرد : جهاددانشگاهي علاوه بر فعاليت در عرصه هاي فني و مهندسي ، فناوريهاي نوين و علوم پزشكي مي تواند در حوزه علوم انساني نيز پيشرو باشد .
وي تاكيد كرد : توجه به علوم و فناوريهاي نوين در زمينه هاي گوناگون مسئله اي مهم است و جهاددانشگاهي با اتكا به فرهنگ انقلابي و اسلامي مي تواند با ورود به اين عرصه ها پاسخگوي نيازهاي جامعه باشد .
دكتر داوودي در ادامه به تبيين ديدگاههاي دكتر احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران پيرامون جهاددانشگاهي پرداخت و تصريح نمود : جهاددانشگاهي كانون بالندگي و خودباوري است كه مي تواند در توليد علم و تحرك و توسعه بخش صنعت كشور نقش مهمي ايفا كند .
وي ادامه داد : جهادگران دانشگاهي انسان هايي مؤمن ، شجاع، دلسوز، خودباور ، مدافع ميهن ، فداكار و مسووليت پذير در عرصه هاي علمي و فرهنگي هستند كه آينده كشور را تضمين مي كنند .
وي ادامه داد : جهادگران دانشگاهي بايد در فضايي آرماني به سمت قله هاي علم و فرهنگ حركت كنند.
دكتر داوودي به نقش جهاددانشگاهي در تحقق چشم انداز 20 ساله اشاره كرد و افزود : رسيدن به قله هاي پيشرفت نيازمند مديريت افراد متفكر و انديشمند است كه در بستر مناسبي نظير دانشگاه و جهاددانشگاهي مي‌توانند پرورش يابند .
براساس اين گزارش ، در اين مراسم دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي حضور در ميادين فرهنگي دانشگاه ها را وظيفه اصلي جهاددانشگاهي خواند و با تاكيد بر استمرار فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي گفت : تقويت روحيه خودباوري ، احياي هويت ملي ، كمك به خودكفايي علمي و توليد علم و فناوري از مهمترين اهداف اين نهاد است .
دكتر طيبي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي درخصوص مساله توليد علم و تهيه نقشه جامع علمي كشور افزود : امروزه در دنيا توليد علم و فناوري را معيار سنجش توانمنديهاي جوامع مي دانند و كشور ما نيز در اين عرصه بايد با تمام توان گام بردارد .
رييس جهاددانشگاهي در ادامه به وضعيت توليد علم در كشور و استفاده از تكنولوژي بومي در پروژه هاي صنعتي اشاره كرد و يادآور شد : جهاددانشگاهي به عنوان مجموعه اي خلاق و نوآور مي تواند زمينه ساز طراحي و اجراي پروژه هاي تحقيقاتي به عنوان لازمه توسعه صنعتي كشور باشد .
رييس جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به توانمنديهاي جهاددانشگاهي اظهار داشت : جهاددانشگاهي به عنوان بدنه كارشناسي و اتاق فكر دولت جمهوري اسلامي مي تواند در تحقق اهداف توسعه اي كشور نقش مهمي ايفا نمايد .
وي با اشاره به آمادگي جهاددانشگاهي براي حضور در كميسيونهاي تخصصي دولت خواستار حضور اين نهاد در شوراي عالي علوم ، تحقيقات و فناوري شد و تصريح نمود : فعاليت هاي تحقيقاتي و پژوهشي جهاددانشگاهي مي‌تواند بسياري از خلاهاي موجود در پروژه هاي صنعتي كشور را پركند .
دكتر طيبي در ادامه با اشاره به لزوم بسترسازي مناسب براي تحقق چشم انداز 20 ساله نظام ، اظهار داشت : دولت و مجلس شوراي اسلامي مي توانند در سطوح مختلف به توسعه فعاليت هاي جهاددانشگاهي بويژه در عرصه فناوريهاي نوين كمك كنند .
رييس جهاددانشگاهي درپايان خواستارتوجه بيشترمسوولان به ويژه دولت‌ومجلس به فعاليت‌هاي اين نهاد شد .
براساس اين گزارش در اين مراسم همچنين دكتر علي منتظري مشاور رييس جمهور در فضايي پرشور از احساسات و تشويق جهادگران و حضار به ايراد سخنراني پرداخت .
وي با اشاره به تاريخچه جهاد دانشگاهي گفت : در سال 59 ستاد انقلاب فرهنگي براي امور اجرايي خود در دانشگاه ها تشكيل جهاددانشگاهي را تصويب كرد و در واقع جهاددانشگاهي بازوي اجرايي انقلاب فرهنگي در دانشگاه‌ها بود و امورات داخلي دانشگاه ها توسط اين نهاد انجام مي شد .
وي با اشاره به مراحل و دوره هاي فعاليت جهاددانشگاهي گفت : اولين دوره مربوط مي شود به سال 1359 تا اواسط سال 1361 كه دوره بازگشايي دانشگاهها بود و جهاددانشگاهي در اين مقطع نقش بسيار حساسي را ايفاء كرد . از اواسط سال 61 تا 1364 يك دوره ديگر جهاددانشگاهي آغاز شد و طي آن پيشكسوتان برنامه هاي جديدي را در دستور كار خود قرار دادند و مسئوليتهاي جديدي در كشور به آنها سپرده شد و اينها به تدريج از جهاد به سنگرهاي ديگري منتقل شدند .
از سال 64 تا 70 نيز دوره ديگري بود كه در اين دوران فعاليتهاي فرهنگي شكل گرفت ، فعاليتهايي براي صميمي كردن دانشجويان با نظام طراحي شد، بخش پژوهش و تحقيقات جهاددانشگاهي شكل جدي به خود گرفت و حوزه خدمات تخصصي جهاد براي كمك به محرومان ومستضعفان وارد ميدان شد، در ضمن اين دوره بسياري از توان تخصصي جهاد در خدمت دفاع مقدس ملت ايران قرار گرفت .
وي افزود : از سال 1371 تغييري در ساختار مديريتي شكل گرفت و براساس نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي نظام شورايي در جهاد به نظام مديريت فردي تبديل شد، لذا تلاش شد با نظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي تغييرات لازم در نظام مديريتي و سيستم اجرايي جهاد ايجاد شود و در اين دوران فعاليتهاي ارزشمندي انجام گرفت ، اما با توجه به اينكه ما در يك دوره انتقالي به لحاظ ساختار مديريتي بوديم ، دچار افت و خيزهايي هم شديم .
وي با بيان اينكه از 76 كه بنده در محضر دوستان بودم دوره ديگري از مراحل بلوغ جهاد شروع شد ، گفت : اين دوران يك ويژگي عمده داشت و مهمترين ويژگي اين دوران اين بود كه ما در واقع متوجه شديم كه از ديدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامي جهاددانشگاهي بايد يك نهاد طراز نوين علمي و فرهنگي و در عين حال انقلابي باشد .
وي ادامه داد : در اين راستا تعبير ايشان اين بود كه جهاددانشگاهي يكي از ستونهاي انقلاب است .
وي افزود : پس از اين ديدار با مقام معظم رهبري كوهي از مسئوليت را بردوش خود احساس مي كرديم . لذا آنچه در اين دوران اتفاق افتاد محصول همين نگاه و انتظارات بود .
منتظري در ادامه گفت : افتخار ما اين است كه براساس بيانات مقام معظم رهبري ، جهاددانشگاهي انتظارات را برآورده كرده است و اين بزرگترين پاداش و افتخار براي ما جهادگران محسوب مي شود و اميدواريم همچون گذشته بتوانيم با رهنمودها و عنايات خاص ايشان اين مسير پرافتخار را طي كنيم .
وي ادامه داد : اگر در اين مسير از زبان، قلم و دست بنده كسي آسيب ديده ، عذرخواهي مي كنم و مي دانم كه به عنوان يك مدير ارشد بايد پاسخگو بوده و حساب و كتاب پس بدهم . ولي بدانيد آنچه انجام شده براي دستيابي به قله ها و پاسخگويي به انتظارات بوده است .
وي با بيان اينكه هم اكنون نيز دوران جديدي براي جهاددانشگاهي آغاز شده است ، تصريح كرد : خوشحالم از اين تغيير و تحول ، چرا كه اين تغيير منشا حركت است ، ما مي خواهيم دوباره يك روز جديد و نويي را آغاز كنيم و در اين راه وظيفه همه جهادگران در همه جا اين است كه به مديريت جديد به هر نحوي كه مي‌توانند كمك كنند .
دكتر منتظري در ادامه با بيان اينكه جهاد اداره ، بنگاه اقتصادي ، سياسي و باشگاه تفريحات سالم نيست ، گفت : جهاد ، جهاد است اول از مال و بعد از نفس ، اگر كسي نتواند از مالش بگذرد از نفسش نيز نمي تواند بگذرد .
جهاد يعني سختي ، ايثار ، فداكاري ، منافع ديگري را برخود ترجيح دادن ، به عنوان سرباز انقلاب ، امام و رهبري و حامي دولت مستضعفان در هر جا انجام وظيفه كردن .
وي با بيان اينكه وظيفه همه ما امروز روشن است ، گفت : حمايت و پشتيباني كامل از دكتر طيبي در سنگر رياست جهاددانشگاهي وظيفه ماست و كسي نبايد اجازه دهد تا انسجام اين خانواده ايماني و عاطفي و انسجام سازماني اين تشكيلات خدشه دار شود .
وي افزود : هميشه بايد از همه ظرفيتهاي موجود در جهاددانشگاهي استفاده شود ، ما خط كشي نداريم ، مرز ما انقلاب، خط امام ، راه شهدا و پيروي از رهبري است و مرز ديگري نداريم . هركس كه براي فداكاري و جهاد آماده است جزء اين خانواده بزرگ است و ميدان براي او باز است .
وي گفت : امروز وظيفه ما اين است كه در اين صحنه مثل هميشه حاضر باشيم و اينجاست كه معلوم مي شود چه كسي جهادي است و چه كسي جهادي نيست .
دكتر منتظري با بيان اينكه در طول ساليان مديريت خود حتي با يك نفر هم برخورد حذفي نكرده ام ، اظهار كرد: هركس كه مي توانست خدمت كند ، صحنه برايش باز بود و حتي مي دانستم برخي از دوستان با نظرات بنده مخالفند و نسبت به مديريت بنده انتقاد دارند . اما اين دليلي نبود تا به حذف اين افراد اقدام شود . لذا اگر امروز جهاد در اين نقطه ايستاده است به خاطر همين فرهنگ و معرفت است .
وي با بيان اينكه هيچ گلستاني بدون خار نيست ، گفت : يكي از خارها خود بنده بودم و براي همين از همه شما به خاطر كاستي‌ها عذرخواهي مي‌كنم و انشاالله همه خارها تبديل به گلستان مي شود و همه با هم در رفع كاستي ها تلاش خواهيم كرد .
وي با بيان اينكه بنده از جهاددانشگاهي نخواهم رفت ، تصريح كرد : در كنار جهادگران خواهم بود و بعنوان عضو كوچكي از اين نهاد به وظايف علمي و فرهنگي خود خواهم پرداخت .
وي با بيان اينكه جهاد جاي شغل نيست ، گفت : شغل داشتن حق مشروع همه انسانهاست ، كسب درآمد حلال عين جهاد است ، اما جهاد جاي كارمندي نيست . جايي مي‌تواند ستون باشد كه حامل فرهنگ جهادي باشد.
وي در پايان گفت : اگر كسي حقي برگردن من دارد مرا حلال كند .
وي ضمن يادي از سرمايه هاي اصيل اين نهاد يعني شهداي جهاد گفت : نگذاريم كه آنها فراموش شوند ، خانواده شهدا و پيشكسوتان را فراموش نكنيد . او با ياد جهادگر عزيز دكتر كاظمي آشتياني و سپاس از رهبر معظم انقلاب اسلامي و رييس جمهوري در ميان تشويق ممتد حاضران به سخنان خود خاتمه داد . 
لازم به ذكر است،به همين مناسبت دو كتاب از سوي اداره كل روابط عمومي جهاددانشگاهي منتشر و در اختيار حاضران قرار گرفت .
كتاب اول با نام « تنها يك راه داريم ، انقلابي بمانيم» حاوي مجموعه گفتگوهاي رسانه اي وي در سالهاي مسئوليت است و كتاب دوم با نام «در مسير بالندگي» كارنامه اي از سالهاي مديريت وي در جهاددانشگاهي است .
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نيز در اين مراسم طي سخناني گفت:ملاک دکتر منتظری در کار جهادی اعتقاد و تعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی بود و بخشهای مختلف جهاددانشگاهي هر روز شاهد حضور فردی بودند که گسترش کمی و کیفی اين نهاد را در نظر داشت.
دکتر عبدالحمید احمدی در ادامه دکتر منتظری را نامی آشنا و محترم برای جهادگران دانشگاهی دانست و افزود : امروز جهاد دانشگاهی در عرصه های مختلف با رشد عمیق به فتح مرزهای نو می اندیشد و با فعال سازی هزاران دانشجو به تولید علم همت گماشته است.
وی خاطرنشان کرد : در سالهای اخیر با تدبیر دکتر منتظری قابلیتهای مناسبي در جذب و پرورش نیروی انسانی در جهاد دانشگاهی به وجود آمده و موقعیت ویژه این نهاد در دانشگاهها از آن یک مجموعه فوق العاده ساخته است.
وی ابراز امیدواری کرد این نهاد با مدیریت دکتر طیبی رئیس جدید جهاد دانشگاهی به جریان نوآوری ادامه دهد.
گفتني است،در پايان اين مراسم لوح تقدير دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران و رييس شوراي عالي انقلابي فرهنگي به دكتر منتظري اهداء شد ، همچنين جهادگران دانشگاهي و سازمانهاي مختلف علمي و فرهنگي نيز با اعطاي لوح تقدير از تلاشها و خدمات دكتر منتظري در جهاددانشگاهي تقدير و تشكر نمودند.ح/الف

٢٤:٣٢ ٢١/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد