٢٠:٣٧ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
باحضور دکتر طیبی؛
رئیس جهاددانشگاهي واحد فارس معرفی شد

طي مراسمي با حضور دكتر حميد رضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي رييس جهاددانشگاهي واحد استان فارس معرفي شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه فارس، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی در آئین معرفی رئیس جدید این واحد در شیراز گفت: تلاش برای تولید علم و فنآوری و نیز تولید فکر و نظریه امروزه دردنیا یکی از معیارهای اصلی سنجش و توانمندی کشورها است.
وی افزود:ملاک و معیار توانمندی ها و توانایی ها هنر برنامه ریزی و استفاده از نخبگان در اداره امور جامعه برای انجام برنامه های توسعه است.
به اعتقاد وی داشتن منابع طبیعی شاید یک مزیت نسبی باشد اما کشورهایی که این منابع را دارند، لزوماً کشورهای توسعه یافته ای نیستند و استعمار از طریق سلطه علمی و فرهنگی اجازه نمی دهد کشورهای در حال توسعه و کشورهای جهان سوم به تکنولوژی و علم و فنآوری دست پیدا کنند و با تحریم کشورها به اهداف خود برسند.
دکتر طیبی راه پیشرفت کشور در جهت تأمین نیازهای جامعه را بهاء دادن به فکر و اندیشه جوانان و نخبگان داشت و افزود: برای اینکه کشور را بسازیم باید تولید علم، فنآوری و فکر داشته باشیم و امروز با افتخار می گوئیم بزرگترین کارهای علمی مملکت که ریشه ایرانی دارد در جهاددانشگاهی صورت می گیرد.
وی برنامه های آینده جهاددانشگاهی را تعمیم کارهای علمی صورت گرفته به استان ها دانست و گفت: هر کدام از واحدهای جهاددانشگاهی باید به یک یا چند شاخص دست پیدا کنند و ما معتقدیم جهاددانشگاهی لایق ترین گزینه برای اجرای پروژه های استانی است.
دکتر طیبی فارس را استانی با پتانسیل های فراوان توصیف کرد و گفت: اگر تلاش و حمایت مدیران نیز به آن افزوده شود، در همه حوزه ها بخصوص حوزه مسائل فرهنگی پیشرفت چشمگیری خواهد داشت، ضمن اینکه در بحث ایجاد پژوهشکده ژنتیک و نیز در بحث نانوتکنولوژی و پژوهشکده دارویی نیز نهاد جهاددانشگاهی می تواند استان فارس را یاری دهد.
رئیس جهاددانشگاهی، این نهاد را در همه صنایع به خصوص صنعت بالادستی و پائین دستی نفت فعال دانست و گفت: اعضای آن با فعالیت های جمعی سعی در ارتقاء و پیشرفت در همه زمینه ها دارند.
او ادامه داد: در حوزه مسائل آموزش و فرهنگ نیز جهاد باید به سمت آموزش های تخصصی برود و از آموزش هایی که سازمان های دیگر هم قادر به انجام آن هستند پرهیز کند.
دکتر طیبی در پایان اظهار داشت: در حوزه مسائل فرهنگی سابقه فرهنگی استان فارس بسیار بالا است و علت انتخاب معاون فرهنگی از این استان نیز به دلیل سابقه فرهنگی وی و فعالیت های صورت گرفته این بخش در شیراز بود.
به گزارش ایسنا مهندس مسعود رستگار رئیس جدید جهاد دانشگاهی فارس نیز فرهنگ و پژوهش را 2 رکن اصلی جهاددانشگاهی اعلام کردو گفت: تلاش خواهیم کرد فعالیت های آموزشی را در سطوح مختلف ارتقاء دهیم.
شایان ذکر است در پایان جلسه از خدمات مهندس کرامت الله اکبری و سعید پورعلی روسای قبلی جهاد دانشگاهی فارس قدردانی و مهندس مسعود رستگار به عنوان رئیس جدید این واحد معرفی شد.
یاد آور می شود پیشتر سعید پورعلی به عنوان معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور منصوب شده بود.
دكتر طيبي در ادامه سفر خود به استان فارس با مهندس رضا زاده استاندار فارس ديدار كرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، مهندس محمدرضا رضازاده استاندار فارس در دیدار با دکتر طیبی رئیس جهاددانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به نقش تأثیرگذار جهاددانشگاهی در عرصه های علمی، پژوهشی، فرهنگی اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی باید همیشه مواظب باشد کجا خلاء وجود دارد و آن را پر کند و بعد تحویل سازمان مربوط بدهد.
وی بحث وصل کردن فارغ التحصیلان دانشگاه ها را به بازار کار از خلاء های امروز جامعه دانست و اظهار داشت: جهاددانشگاهی می تواند در این زمینه نقش تعیین کننده ای داشته باشد.
استاندار فارس با اشاره به جایگاه پارک های علمی و فنآوری در دنیا گفت: در این زمینه ها در ایران در مراحل اولیه کار هستیم، و اگر میزان موفقیت این پارک ها 8 درصد باشد باید روش ها را اصلاح کنیم لذا حضورجهاددانشگاهی درگسترش پارک های علمی و فنآوری باید جدی تر شود، تا مشکلات کاهش پیدا کند.
استاندار فارس پیشنهاد داد وزارت نفت و جهاددانشگاهی تفاهم نامه ای را در جهت ارتقاء سطح حتی نیروی انسانی مشغول به کار در عسلویه منعقد کنند و استانداری فارس حاضر است حامی این قضیه باشد.
مهندس رضازاده از نحوه تخصیص اعتبارات بنگاه های زودبازده انتقاد کرد و گفت: همه استان ها به صورت مکانیکی دنبال جذب اعتبارات هستند اما باید دید 2 سال دیگر می شود اشتغال پایدار ایجاد کرد یا خیر لذا جهاددانشگاهی می تواند هزینه بنگاه های زودبازده را از وزارت کار دریافت کند و این موضوع را سامان دهی کند.
استاندار فارس با اشاره به پیشینه تاریخی این استان گفت: اگر بنا باشد جایی به عنوان پایتخت فرهنگی مطرح شود این عنوان، باید به شیراز تعلق گیرد چراکه هم قبل و هم بعد از اسلام فارس نقش مؤثری در زبان و ادبیات فارسی داشته است. ضمن اینکه در زمینه فلسفه و دیگر هنرها نیز شیراز شخصیت های برجسته ای دارد، لذا انتظار داریم شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه به شیراز توجه کند، اما تاکنون کار حمایتی صورت نگرفته است گرچه دیدارهایی با رئیس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد صورت گرفته و دغدغه های خود را منتقل کرده ایم، که اگر بنا است شهری عنوان پایتخت فرهنگی را داشته باشد، اعتماد ما این است که شیراز برازنده این عنوان است.
به گزارش ایسنا دکتر محمدهادی ایمانیه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز از تأمین تجهیزات پزشکی و دارو به عنوان نیاز مهم بخش سلامت نام برد و گفت: تکنولوژی تجهیزات پزشکی و ساخت دارو در ایران ضعیف است و جهاددانشگاهی می تواند با ورود به این عرصه مشکلات را کاهش دهد.
دکتر ایمانیه اعلام کرد: وزارت بهداشت، مرکزیت نانوتکنولوژی را شیراز قرار داده است و ما اگر بتوانیم داروهایی بسازیم که مستقیماً وارد سلول شود خدمت شایان توجهی را به علم پزشکی در ایران انجام داده ایم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به ضعف مهندسی تجهیزات پزشکی و نیزمهندسی ژنتیک در کشور گفت: جهاددانشگاهی با ورود به این عرصه ها می تواند نقش مهمی را ایفا کند.
وی در پایان با اشاره به مستعد بودن فارس از لحاظ گیاهان دارویی گفت: در ارتباط با طب سنتی و داروهای گیاهی مناطق مختلفی در فارس وجود دارد و ما آمادگی داریم که یک کارخانه گیاهان دارویی را در میمند فارس داشته باشیم.
به گزارش ایسنا در این جلسه استاندار فارس از تلاش های مهندس اکبری رئیس اسبق جهاد دانشگاهی قدردانی و برای مهندس مسعود رستگار رئیس جدید این نهاد در فارس آرزوی توفیق کرد.
رييس جهاددانشگاهي درديدار با استاندار فارس:
تبديل علم به فناوري بايد در مجموعه هايي صورت بگيرد كه ارتباط نزديكتري به جامعه دارند
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، دکتر حمیدرضا طیبی در این دیدار ماهیت فعالیت های نهاد جهاددانشگاهی را فرهنگی توصیف کرد و اظهار داشت: تأثیری که کار فرهنگی بر خودباوری جوان مسلمان ایرانی می گذارد، تأثیر بسزایی است، از طرفی جهاددانشگاهی در مرز حوزه های مهندسی و فنآوری حرکت می کند وهمه سعی اش بر این است که اثبات کند ایرانی توان انجام کارهای یادشده را دارد و مهندس ایرانی می تواند کارهای بزرگ کند و باید هم این کارها را انجام دهد، که اگر کارهای بزرگ نکنیم جفا کرده ایم.
دکتر طیبی با بیان اینکه کشور به توسعه پایدار نمی رسد مگر اینکه خود تولید علم و فنآوری کند خاطرنشان ساخت: عمر فنآوری آنقدر کوتاه است که اگر خود تولید نداشته باشیم دائم عقب می مانیم، چرا که تکنولوژی زمینه مورد بحث در کوتاه زمانی پیر می شود و از این جهت ضرورت دارد خود ما صاحب دانش باشیم به همین دلیل در جهاددانشگاهی دنبال کارهای تخصصی هستیم و در حوزه های فوق لیسانس و دکترا نیز دوره هایی مشخص کرده ایم که مورد نیاز جامعه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه را مرکز تولید علم دانست وگفت: تبدیل علم به فنآوری در مجموعه هایی باید صورت گیرد که ارتباط نزدیکتری با جامعه داشته باشند که عملیاتی کردن این ایده مجموعه هایی می خواهد که برای دانشگاه تعریف نشده است.
دکتر طیبی جهاددانشگاهی را صاحب موفق ترین پارک های فنآوری دانست و گفت: نیازمندیم که برنامه توسعه خود را بر مبنای استفاده از فنآوری ایرانی بگذاریم.
به اعتقاد رئیس جهاددانشگاهی مهمتر از پارک علمی، فنآوری اعتقاد و اعتمادی است که باید به این پارک ها شود و اینکه چگونه نتایج تحقیقات باید استفاده شود اگر تعداد تحقیقات بالا رود اما از نتایج آن استفاده نشود سرخورده می شویم.
به اعتقاد رئیس جهاددانشگاهی در صنعت نفت، مهندسی پایه را شرکت های خارجی انجام می دهند و اعتقاد و خودباوری که باید به مهندسین ایرانی باشد نیست.
وی تأکید کرد، درصنعت تکنولوژی نفت باید دارای برنامه باشیم وگرنه فروش نفت، فروش منابع طبیعی است در صورتی که باید تکنولوژی نفت را برای تولید فرآورده های دیگر داشته باشیم.
دکتر طیبی خاطرنشان ساخت هر حوزه جهاددانشگاهی باید در یک زمینه خاص در مملکت خوب کار کند، در استان فارس نیز تعیین موضوع و حمایت علمی از آن را انجام خواهیم داد، اما انتظار داریم دولت و مجموعه استانداری از آن حمایت کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بحث پایتخت فرهنگی بودن شیراز گفت: کارکرد فرهنگی جهاددانشگاهی و سابقه فرهنگی این نهاد در استان فارس می تواند به مدیریت استان کمک کند.
دکتر طیبی سعدی را بزرگترین مدرس زبان فارسی دانست و گفت: فارس با پیشینه غنی ادبی نیازمند کار جدی در حوزه زبان فارسی است.
وی همچنین به موقعیت منطقه اقتصادی عسلویه در جنوب استان فارس اشاره کرد و گفت: در برنامه توسعه استان، فارس به عنوان پشتیبان منطقه عسلویه انتخاب شده است، از طرفی جهاددانشگاهی در حوزه نفت مجموعه تخصص های بالایی را دارد که می شود برنامه ریزی کرد تا کارهای این حوزه در استان فارس صورت بگیرد.
دکتر طیبی با اشاره به پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و موقعیت خوب استان فارس در زمینه یادشده اظهار داشت: پژوهشکده گیاهان دارویی ما می تواند فارس را حمایت کند.
وی در پایان گفت: یکی از نهادهای انقلابی ریشه دار که هنوز در مواقع بحرانی نقش ایفا می کند جهاددانشگاهی است.#

١٣:٣٧ ٠٨/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد