رييس جهاددانشگاهي:
امروز جهاددانشگاهي فراتر از مرزهاي ملي حركت مي كند
گردهمايي رؤساي واحدها و پژوهشكده ها، مراكز و سازمانهاي علمي- فرهنگي جهاددانشگاهي سراسر كشور عصر ديروز طي مراسمي در دفتر مركزي اين نهاد آغاز به كار كرد .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين مراسم دكتر علي منتظري رئيس اين نهاد در سخناني با اشاره به تعابير بلند رهبر معظم انقلاب اسلامي پيرامون جهاددانشگاهي گفت : يكي از مهمترين خواسته هاي ايشان از نهادهايي همچون جهاددانشگاهي گسترش علم و فناوري در كشور است و لذا، وظيفه داريم با گام نهادن در عرصه هاي مختلف علمي به اعتماد مسؤولان نظام نسبت به جهاددانشگاهي پاسخ مثبت دهيم.
وي با تاكيد بر حفظ روحيه جهادي در ميان اعضاء و پژوهشگران اين نهاد افزود : با روحيه جهادي و انقلابي مي توان بسياري از موانع و مشكلات را پشت سرگذاشت و كمبود امكانات مادي نبايد ما را از ادامه اين مسير دلسرد كند ، بلكه بايد در مسير توسعه علمي كشور هر سختي را به جان خريد .
وي با تاكيد بر پايبندي جهادگران دانشگاهي به اصول ، ارزش ها و آرمانهاي امام راحل (ره) و شهدا تصريح كرد : انجام فعاليت هاي علمي ، تحقيقاتي و فرهنگي در راستاي خدمت به محرومان و مستعضفان مهمترين وظيفه اين نهاد انقلاب اسلامي است .
وي در ادامه ، راه اندازي مركز اطلاعات علمي (SID) را يكي از دستاوردهاي مهم و جديد جهاددانشگاهي دانست و گفت : در حال حاضر تمامي مجلات علمي و پژوهشي كشور در پايگاه اطلاع رساني اين مركز نمايه شده است و با افتتاح سرويس گزارش استنادي نشريات علمي و پژوهشي در اين پايگاه در حقيقت مي توان گفت اين مركز به يك ISI ايراني تبديل شده است .
وي افزود : اين مركز به عنوان بانك اطلاعات علمي و پژوهشي كشور مي تواند نقش مهمي در توسعه علمي و تحقق جنبش نرم افزاري داشته باشد.
وي گفت : توسعه فعاليت هاي اين مركز در سطح بين المللي و منطقه اي از برنامه هاي آينده جهاددانشگاهي است .
دكتر منتظري تصريح كرد : امروز جهاددانشگاهي فراتر از مرزهاي ملي حركت مي كند و جايگاه بين المللي مناسبي را در عرصه علم و فناوري به خود اختصاص داده است و بايد براي حفظ اين جايگاه تلاش نمود .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد : جهاددانشگاهي در زمينه علم و پژوهش به كارهاي كوچك بسنده نخواهد كرد ، بلكه يك چشم انداز وسيع بين المللي و جهاني را براي خود ترسيم كرده و موفقيت هاي علمي پژوهشكده رويان اين نهاد در سطح جهاني كه بخش عظيمي از آن مرهون زحمات صادقانه دانشمند جهادگر زنده ياد دكتر كاظمي است ، شاهدي بر اين مدعاست .
رييس جهاددانشگاهي تصريح نمود : واحدهاي استاني اين نهاد بايد با ورود به عرصه تحقيقات زمينه گسترش فعاليت هاي علمي جهاددانشگاهي در سراسر كشور را فراهم آورند تا شاهد شكوفايي هرچه بيشتر اين نهاد انقلاب اسلامي در آينده بسيار نزديك باشيم .
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر برخي از واحدهاي جهاددانشگاهي اقدام به انعقاد قراردادهاي بين المللي و اجراي طرح هاي فراملي نموده اند ، خاطر نشان كرد: طبق قانون برنامه چهارم توسعه كشور ، يك درصد از درآمد شركت هاي دولتي بايد در فعاليت هاي علمي و پژوهشي هزينه شود و به نظر مي رسد اگر بخش كوچكي از آن به جهاددانشگاهي اختصاص يابد ، روند توسعه علمي كشور با سرعت بيشتري دنبال خواهد شد .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تاكيد كرد : توسعه نيروي انساني يكي از مهمترين راه هاي نيل به اهداف اين نهاد است كه اين امر از طريق ارتقاي سطح علمي اعضاي فعلي و جذب نيروهاي مومن و متعهد و متخصص ، محقق مي شود.
وي اضافه نمود: تعهد و دينداري به عنوان يك اصل در جذب نيروهاي اين نهاد مطرح است ، زيرا تنها نيروهاي مخلص و جهادگر مي توانند با امكانات محدود دستاوردهاي بزرگ را به ارمغان آورند .
وي با بيان اينكه تلاش هاي شبانه روزي جهادگران بايد به دستاوردها و محصولات ملموس تبديل شود ، ادامه داد : حوزه هايي مانند نانوتكنولوژي و صنعت خودرو از جمله فرصت هاي پيش روي اين نهاد هستند و جهاددانشگاهي با ورود به اين عرصه ها بايد در تحول علمي و تحقيقاتي و صنعتي كشور مشاركت جدي داشته باشد .
رييس جهاددانشگاهي گفت : سالانه حدود 5 ميليارد دلار در صنعت خودرو كشور هزينه مي شود ، اما كشور ما هنوز در اين حوزه با مشكلات فراواني روبروست و جهاددانشگاهي مي تواند با ورود به اين حوزه از سرمايه هاي عظيم نهفته در آن به عنوان پلي براي توسعه و پيشرفت استفاده كند .
دكتر منتظري درادامه با بيان اينكه بايد با ورود به عرصه هاي جديد و بهره گيري از نيروهاي خدوم و نخبه ، از هدر رفتن سرمايه هاي عظيم كشور جلوگيري كرد.
وي با تاكيد مجدد بر مساله علم و پژوهش يادآور شد : بسياري از مديران حال حاضر كشور سابقه حضور در اين نهاد انقلابي را دارند و در حقيقت امروز جهادي بودن يك افتخار و ارزش محسوب مي شود .
رييس جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود با گراميداشت ياد و نام جهادگر زنده ياد دكتركاظمي ، اظهار داشت : وظيفه ما پاسداشت زحمات و خدمات صادقانه و بزرگداشت ياد و نام اين جهادگر مخلص است .
وي فعاليت هاي علمي دكتر كاظمي را افتخار آفرين خواند و افزود : بايد با حفظ روحيه جهادي و انقلابي و تلاش روزافزون ، مسيري را كه تاكنون با زحمات وي طي شده است ، ادامه دهيم .
رييس جهاددانشگاهي در خاتمه ضمن گراميداشت يادو خاطره دو خبرنگار و جهادگر شهيد ايسنا ، حسن قريب و اسماعيل عمراني خاطر نشان كرد : اين عزيزان در دامان خانواده هايي مؤمن و متدين پرورش يافتند و همواره دغدغه محرومان را داشتند و ما نيز بايد با تلاش براي خدمت به مستضعفان ، ادامه دهنده راه آنان باشيم .
گفتني است ، اين گردهمايي عصر امروز با حضور جهادگران دانشگاهي در پژوهشكده رويان و گراميداشت ياد و نام زنده ياد دكتر كاظمي به كار خود پايان خواهد داد.م/د
١١:٢٦ ٠٣/١١/١٣٨٤