٢٠:٥٠ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
با حضور اساتيد و صاحبنظران؛
همايش علمي حكمت و بازانديشي سنت نبوي (ص) در دانشگاه تهران برگزار شد

همايش علمي "حكمت و بازانديشي سنت نبوي" به همت مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه و با همكاري جهاددانشگاهي واحد تهران و معاونت دانشجويي دانشگاه تهران باحضور انديشمندان، اساتيد و دانشجويان 1 و2 اسفند ماه در دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين همايش دكتر غلامرضا اعواني دبير علمي اين همايش با اشاره به سال پيامبر اعظم (ص) و با تاكيد بر ضرورت شناخت سنت گفت: سنت، تالي قرآن است و شناختن آن از واجبات دين است ، سنت به معني شناختن سيره رسول خدا (ص) و به تعبيري شناختن تمام حركات، اعمال و اقوال آن پيام آور الهي است.
دكتر اعواني تبعيت از رسول خدا (ص) را از مهمترين آموزه‌هاي قرآن دانست و افزود: شناخت و تطبيق اعمال خود با سنت و همچنين تطبيق سنت با اعمال خود در شرايط حاضر يك ضرورت است .
دبير علمي همايش حكمت و بازانديشي سنت نبوي با اشاره به چالش‌هاي فكري موجود در اين حوزه اظهار داشت: پاسخ به مسائل جديد در عصر حاضربا تامل در سنت نبوي (ص) امكان پذير است و بايد با چشم باز درباره اين مباحث دوباره انديشيد.
دكتر اعواني توجه به سنت را نياز وضع كنوني جهان اسلام خواند و تصريح كرد: در شرايطي كنوني مسلمانان جهان پرداختن به سنت مي‌تواند به رفع چالش‌هاي پيش رو كمك كند.
استاد دانشگاه تهران در پايان، سنت را عامل وحدت مسلمانان دانست و افزود: همه فرقه‌هاي اسلامي به سنت معتقد هستند و اين مساله نقطه اتكاي محكمي براي وحدت مسلمين است .
براساس اين گزارش، در اين همايش همچنين دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني استاد دانشگاه تهران طي سخناني به تبيين تفاوت‌هاي سنت انديشي و بنيادگرايي پرداخت و با اشاره به فلسفه خاتميّت گفت: سرّ خاتميّت كمال علّو حضرت ختمي مرتبت است، از طرفي معجزه پيامبر اسلام (ص)، قرآن است و آموزه‌هاي رسول خدا (ص) باب تفكر را براي بشريت باز كرده است .
دكتر ديناني قطع وحي را بيت الغزل معارف اسلامي خواند و گفت: اينكه قرآن حقيقتي است براي همه تاريخ يك واقعيت است ولي اين ادعا كه فهم انسان از قرآن براي هميشه درست است يك ادعاي غلط است.
وي افزود: مرتجعانه ترين فهم‌ها از قرآن در قرون اوليه به وجود آمد و هم اكنون در كنار متعالي ترين درك‌ها در پرتو قرآن فهم‌هاي ارتجاعي نيز فراوان است .
اين استاد دانشگاه در پايان يادآور شد: قرآن نور است و عمل بدان به نوع فهم انسان بستگي دارد.
اين گزارش مي افزايد، در اين همايش همچنين دكتر شيخ الاسلامي رئيس دانشكده ادبيات دانشگاه تهران طي سخناني به تبيين حقيقت محمديّه(ص) پرداخت و با اشاره به ضرورت وجود واسطه بين خدا و انسان گفت: بايد ميان خالق و خلق پيوند و واسطه فيضي باشد تا نظام هستي را از يك طرف به خدا پيوند دهد و از طرف ديگر رحمت خدايي را به موجودات عالم برساند.
وي به حقيقت محمديّه(ص) در عرفان اسلامي اشاره كرد و گفت: بزرگترين سعادت بشر پيروي از رسول خدا (ص) است و ارزش پيامبران ديگر هم درگرو عنايات رسول ا... (ص) است .
لازم به ذكر است،در همايش علمي حكمت و بازانديشي سنت نبوي (ص)هفت نشست تخصصي برگزار شد كه در اين نشست‌هاي تخصصي انديشمندان و پژوهشگران پيرامون مواضع بازانديشي و تحقق سنت نبوي ، سنت‌گرايي، بنيادگرايي، نوانديشي ديني، هرمنوتيك جديد و فهم سنت نبوي، خردورزي در سيره نبوي، سنت نبوي، زيست اخلاقي و عدالت كيفري و بازانديشي سنت معنوي پيامبر(ص) در دوره مدرن سخنراني کردند.
شايان ذكر است، در حاشيه اين همايش علمي نمايشگاهي از آثار فلسفي و پژوهشهاي ديني از سوي جهاددانشگاهي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران برپا شد.#

١٠:١٨ ٠٢/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد