رييس جهاددانشگاهي :
توليد علم و فناوري براساس نياز جامعه ويژگي مهم اين نهاد است
بيست و نهمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكدههاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 9 اسفند ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سخناني با اشاره به اينكه امروزه ميزان توليد علم و فناوري محور اصلي سنجش توانمنديهاي جوامع است، اظهار داشت:در حال حاضر جهاددانشگاهي براساس نياز جامعه حضور جدي در عرصه فعاليتهاي تحقيقاتي و توليد علم و فناوري دارد و به واقع اين مساله يكي از اهداف تاسيس اين نهاد انقلاب اسلامي است.
وي افزود: مهمترين برنامه جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش، حركت به سمت فعاليتهاي تخصصي و توجه بيش از پيش به عمق و كيفيت برنامهها و طرح هاست ، زيرا حيات آينده مراكز علمي تحقيقاتي مانند جهاددانشگاهي در گرو حضور فعال در اين عرصه است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تدوين سند چشمانداز جهاددانشگاهي اشاره نمود و يادآور شد: هدف از تدوين اين سند تعيين جايگاه جهاددانشگاهي در سند چشمانداز بيست ساله نظام است.
دكتر طيبي ادامه داد: هريك از واحدهاي استاني جهاددانشگاهي بايستي متناسب با ظرفيتها، امكانات و نياز منطقه بر روي فعاليتهاي پژوهشي بومي سرمايهگذاري كنند و تمام توان خود را در حوزههاي تخصصي به كارگيرند.
رييس جهاددانشگاهي خاطرنشان ساخت: نتايج فعاليتها و طرحهاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي بايد در اختيار جامعه قرار گيرد و در حقيقت اين نهاد بايستي بتواند بيش از پيش با ارايه خدمات تخصصي در جهت رفع نيازهاي جامعه و صنعت گام بردارد.
وي همكاري واحدها و پژوهشكدههاي اين نهاد را در اجراي طرحهاي پژوهشي مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: تلاش ميكنيم در حوزههايي نظير نفت، گاز و پتروشيمي ، صنايع آلومينيوم ، مس، فولاد، فناوري اطلاعات، راهاندازي ماهوارهها و ... به تدوين دانش فني بومي و داخلي بپردازيم.
دكتر طيبي در بخش ديگري از سخنان خود يادآور شد: فعاليت هاي پژوهشي جهاددانشگاهي بايد براساس نيازهاي روز جامعه و با توجه به جهتگيري فناوريهاي نوين در آينده، ساماندهي شود.
رئيس جهاددانشگاهي با تاكيد بر حفظ روحيه انقلابي در ميان اعضاي اين نهاد، اظهار داشت: در حال حاضر بستر مناسبي براي توسعه كمي و كيفي فعاليتهاي جهاددانشگاهي در سطح كشور پديد آمده و با توجه به حمايتهاي دولت بايد اين فرصت را مغتنم دانست .
وي در پايان خواستار تلاش روزافزون جهادگران دانشگاهي در حوزههاي مختلف شد و بر لزوم همكاري واحدهاي استاني اين نهاد با دستگاه اجرايي تاكيد كرد.
در اين مراسم همچنين دكتر محمد صادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي طي سخناني ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي پژوهشي اين نهاد گفت: جهاددانشگاهي در حال حاضر در زمينههاي صنعتي و معدني، صنايع شيميايي، بازيافت و صنايع غذايي طرح هايي را در دست اجرا دارد كه بخشي از آنها در مناطق محروم كشور اجرا ميشود.
وي افزود: پژوهشگران جهاددانشگاهي طي سال گذشته سهم مناسبي از مقالات علمي پژوهشي نمايه شده در ISI را به خود اختصاص دادند، ضمن اينكه اين نهاد با چاپ 14 نشريه علمي – پژوهشي به زبان هاي فارسي و انگلسيي و در حوزه هاي مختلف همچون فني و مهندسي ، علوم پايه ، پزشكي و ... نقش مهمي در انتشار مقالات علمي در كشور دارد.
دكتر حاجي تاروردي در ادامه به ارايه آماري از برگزاري كارگاه هاي تخصصي ، راه اندازي گروه هاي پژوهشي و اجراي طرحهاي تحقيقاتي در جهاددانشگاهي پرداخت و يادآور شد: تحقيقات جهاددانشگاهي رويكردي جامعهنگر داشته و به مرزهاي دانش و فناوري توجه خاصي دارد، برهمين اساس اين نگرش مي تواند نقش مهمي در تحقق اهداف سند چشم انداز كشور در حوزه علم و فناوري داشته باشد.
براساس اين گزارش، در اين گردهمايي همچنين دكتر حميدرضا صادق محمدي رئيس جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت طي سخناني با اشاره به ضرورت تدوين سند چشمانداز توسعه كشور و توصيههاي رهبر معظم انقلاب در اين خصوص بر ضرورت تدوين سند چشمانداز توسعه در جهاددانشگاهي تاكيد كرد و گفت: سند چشمانداز توسعه جهاددانشگاهي وظايف و ماموريتهاي اين نهاد در جهت تحقق اهداف سند چشمانداز بيست ساله كشور و نحوه همكاري با دستگاه اجرائي را مشخص ميكند .
عضو هيأت امناي جهاددانشگاهي افزود: در اين سند مجموعههاي جهاددانشگاهي اعم از واحدها ، پژوهشكدهها و ... در سه جايگاه بينالمللي، ملي و منطقهاي تعريف شدهاند كه بايد هر مجموعه در جايگاه خود به بالاترين سطح ممكن برسد.
وي بر ضرورت تدوين برنامههاي توسعه در واحدهاي مختلف جهاددانشگاهي تاكيد كرد و اظهار داشت: پرداختن به پژوهشهاي كاربردي، پژوهش در جهت توسعه علم و پژوهشهاي استراتژيك در جهاددانشگاهي يك ضرورت است.
رئيس جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت با اشاره به ارائه خدمات تخصصي از سوي جهاددانشگاهي در زمينههاي مختلف پزشكي، كشاورزي و فني ومهندسي گفت: خدمات تخصصي بستري براي كاربردي كردن پژوهشهاي نظري در حوزه صنعت و محملي براي جذب منابع مالي است .
وي در پايان با تاكيد بر تمركز فعاليتهاي پژوهشي و پرهيز از پراكنده كاري تصريح كرد: با توجه به روند خصوصيسازي در كشور و ابلاغ سياست اقتصادي جديد در توسعه كشور جهاددانشگاهي به عنوان نهادي غيردولتي و عمومي ميتواند از طريق ارايه خدمات تخصصي در بخش خصوصي سرمايهگذاري كند.
اين گزارش ميافزايد، در اين گردهمايي همچنين مهندس سيد محمد طباطبائي رئيس جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف با تاكيد بر اهميت فعاليتهاي پژوهشي گفت: فعاليتهاي فرهنگي، پژوهشي و آموزشي مكمل يكديگر هستند و جهاددانشگاهي در تمامي حوزهها ميتواند به ارايه خدمات تخصصي بپردازد.
رئيس جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف در ادامه سخنان خود گزارشي از فعاليتهاي اين واحد ارايه كرد و يادآور شد: جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف با 16 گروه پژوهشي، 4 مركز آموزشي و چندين كانون فرهنگي و شركت صنعتي و آزمايشگاه تخصصي در تمامي حوزهها به طورجدي فعاليت ميكند.
وي در پايان پژوهش را موتور اصلي فعاليتهاي جهاددانشگاهي دانست و خواستار همكاري هرچه بيشتر واحدها در اجراي طرحهاي تحقيقاتي شد.
گفتني است، اين گردهمايي يك روزه با بحث و بررسي در خصوص فعاليت هاي پژوهشي اين نهاد در قالب كميته هاي تخصصي به كار خود پايان داد.ح/الف
٢٣:١١ ٠٩/١٢/١٣٨٥