حجتالاسلام والمسلمين قمي در مراسم چهلمين روز درگذشت دكتركاظمي آشتياني:
مرحوم كاظمي نه يك فرد كه يك فرهنگ بود
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان با اشاره به تلاش قدرتهاي يزيدي در جهت آپارتايد علمي و محروم كردن كشورهاي مستقل از فناوريهاي برتر هرگونه فعاليت در جهت توليد علم و توسعه فناوري و كاربرد آن در كشور را حركتي حسيني و در امتداد قيام كربلا عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، حجت الاسلام والمسلمين قمي كه عصر دوشنبه در مراسم چهلمين روز درگذشت دانشمند جهادگر دكتر كاظمي آشتياني، رييس فقيد پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي سخن ميگفت از آن مرحوم به عنوان يكي از تربيتشدگان مكتب امام حسين(ع) ياد كرد و اظهار داشت: مكتب امام حسين (ع) مكتبي است كه در آن انسانهاي جامع و كامل تربيت ميشود و تربيتشدگان آن انسانهايي هستند كه تك بعدي نبوده و از ابعاد مختلف فضايل مختلفي را در زندگي دارند، نظير دكتر سعيد كاظمي آشتياني كه هرگز نميتوانيم شخصيت او را از يك منظر يا زاويه خاص بشناسيم.
انس او با قرآن و دعا، علاقه خاص به اهل بيت عصمت و طهارت ، دقت و وسواسي كه در جلوگيري از صرف بيتالمال براي مسايل شخصي داشت و حسن سلوك او با خانواده و دوستان، مديريت و شخصيت علمي او به عنوان يك عالم و دانشمند برجسته كه مايه افتخار تمام كشور بود، همه، تنها بعد كوچكي از شخصيت آن مرحوم را تشكيل ميداد.
وي در ادامه به تبيين برخي ابعاد شخصيت علمي مرحوم دكتر كاظمي پرداخت و اظهار داشت: دكتر كاظمي آشتياني با تلاش فراوان خود به مراتب بالاي علمي دست يافته و به معناي واقعي كلمه يك دانشمند بود و تلاش داشت كه بتواند علم و فناوري را بومي كند.
وي در برابر دو ديدگاه متعارض در برابر علم و تكنولوژي كه يكي از ديد افراطي معتقد است بعد از پيامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار(ع) هيچ تكنولوژي نافعي براي بشر آورده نشده و ديگري با ديدگاهي تفريطي بر اين تاكيد دارد كه تكنولوژي غربي بدون فرهنگ غربي بي مفهوم بوده و براي بهرهمندي از آن الزاما بايد فرهنگ غربي را هم پذيرفت، پاسخ خاص خود را داشت و نشان داد كه ميتوان فناوري را بومي كرده و به اوج آن دست يافت و در عين حال فرهنگ اسلامي و ملي خود را نيز پاس داشت و مسلمان و متعهد و معتقد به انقلاب بود. او در صدد بود كه از تمام دانش خود براي خدمت به مردم استفاده كند و در اين راستا اقداماتي نظير پيوند قلب با سلولهاي بنيادي، برگزاري جشنواره بينالمللي رويان و تاليف كتاب در رشته خود را سامان داد.
حجت الاسلام و المسلمين قمي بعد ديگري از شخصيت علمي مرحوم دكتر كاظمي را مديريت علمي وي عنوان و از او به عنوان افق سازي ياد كرد كه ميخواست علم را در كشور ساماندهي كند.
وي گفت: دكتر كاظمي به تعبيري باغباني نبود كه بخواهد گل بپروراند بلكه برعكس روند طبيعي تاريخ، گلي بود كه ميخواست باغبان بپروراند. وي از لحاظ نقشي كه در ساماندهي جريان علمي كشور داشت، شبيه اشخاصي مثل خواجه نصيرالدين طوسي بود كه فقط يك عالم نبود بلكه ميخواست جامعه را علمي كند.
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان خاطرنشان كرد: ويژگي سوم بعد علمي شخصيت مرحوم دكتر كاظمي، ايجاد روحيه اميد و دميدن اعتماد به نفس در جامعه و نسل خود و نسلها و عصرها و ملتهاي ديگر بود. او يك فرد نبود بلكه يك فرهنگ بود كه به نخبگان حوزه و دانشگاه ثابت كرد كه اگر بخواهيم ميتوانيم.
حجت الاسلام والمسلمين قمي در ادامه با اشاره به شعارهاي پوشالي غرب درباره جهانيسازي اظهار داشت: اين شعار هم همانند شعار دموكراسي و آزادي بيان غربيهاست كه در شرايط فعلي هر دو شعار رسواگر فرهنگ فريب كار غربي است، چنانكه ميبينيم هر جا در عراق، افغانسان و حتي مصر و فلسطين انتخاباتي برگزار شده مخالفان آمريكا به پيروزي رسيدهاند و هر جا حكومت مستقلي وجود دارد، مخالف امريكاست و از سوي ديگر جريان هولوكاست، توخالي بودن شعار آزادي بيان غرب را نشان داده است. مدعيان دروغين اين شعار وقاحت را به جايي رساندهاند كه هيچ انساني را مصون از هجو و توهين نميدانند ولي در مساله هولوكاست برخوردي كاملا مخالف دارند.
به گزارش ايسنا، وي افزود: مدعيان جهانيسازي وقتي به علم و تكنولوژي ميرسند، به دو نوع تكنولوژي معتقدند و براي دستيابي به فناوري هاي برتر خط قرمز ميكشند و ميكوشند دستهاي از ملتها را كه در خط آنها نيستند، از دستيابي به اين فناوريها محروم كنند.
حجت الاسلام والمسلمين قمي با اشاره به حماسه كربلا اظهار داشت: امروز قلدري و زورگويي در عرصه علمي است و اگر امروز در مقابل هجمههايي كه در زمينه فناوري هستهاي و غنيسازي وجود دارد، مقاومت نكنيم فردا ميگويند فعاليت پژوهشكده رويان، تحقيقات نانو تكنولوژي و حتي تحقيقات فيزيك ـ با اين بهانه كه با چند واسطه به غنيسازي ارتباط دارند ـ هم بايد متوقف شوند و اين حد از وقاحت به هيچ وجه از آنها بعيد نيست.
وي افزود: اين مخالفتها امروز در دو بعد سلطه علمي، نظامي و مهمتر از آن سلطه رواني دنبال ميشود، چرا كه اگر ملتهاي ديگر باور كنند كه ميتوانند، ديگر آن سلطه نظامي هم از بين ميرود. مساله سلولها يبنيادي، غنيسازي اروانيوم و ... به ما و ملتهاي ديگر نشان ميدهد كه ميتوانيم.
حجت الاسلام والمسلمين قمي در ادامه با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب در آخرين ديدار مرحوم دكتر كاظمي و همكارانش با ايشان اظهار داشت: با تلاشهاي مرحوم دكتر كاظمي اين روحيه اعتماد به نفس نه تنها در جهاد دانشگاهي و نسل امروز كه در نسلهاي آينده و ساير كشورها كه ميخواهند از آپارتايد علمي رها شوند، ايجاد شده است و همه ما در تداوم اين مسير مسؤوليم.
وي افزود: مسؤولان وظيفه دارند قدر امثال دكتر كاظميها را بدانند و بيش از همه باور داشته باشند كه ما ميتوانيم. رسانهها نيز وظيفه دارند خدمات دانشمنداني نظير آن محروم را به جامعه معرفي كنند و اين فرهنگ مسلط را كه امروز دكتر كاظمي به عنوان يك شخصيت ملي در كشور شناخته شده است را حفظ كنند.
حجت الاسلام والمسلمين قمي افزود: توصيه مقام معظم رهبري اين است كه جايزهاي علمي به نام دكتر كاظمي تعيين شود كه هر ساله به كساني كه در يك زمينه علمي خاص كار بزرگي انجام دادهاند اعطا شود تا اين فرهنگ همچنان زنده و جوشان حفظ شود. از سوي ديگر نخبگان نيز وظيفه دارند از درسي كه دكتر كاظمي به ما و جامعه داده است، حداكثر استفاده را بكنند و مثل او جامع و چند بعدي باشند و بدانند هر كاري در جهت توليد علم در كشور ميشود حركتي كاملا حسيني در ادامه راه كربلاست، چرا كه يزيد زمان ميخواهد ملتهاي مجحروم و مستضعف را از دسترسي به فناوري هاي برتر محروم كند.م/د
١٩:٢٨ ٢٤/١١/١٣٨٤