با حضور آيت ا… هاشمي رفسنجاني؛
بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران آغاز به كار كرد
بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران صبح امروز به همت جهاددانشگاهي در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور آيت ا… هاشمي رفسنجاني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، حجت الاسلام والمسلمين محمديان رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، دكتر زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ، شماري از مسؤولان فرهنگي كشور و جمع كثيري از دانشجويان همراه بود، آيت ا… هاشمي رفسنجاني طي سخناني پرداختن به قرآن در دانشگاهها را مساله اي با اهميت دانست و گفت: اجراي برنامههاي قرآني در دانشگاهها اقدامي بسيار شايسته است و دانشجويان بايد بتوانند در محيط دانشگاه موضوعات قرآني را با علوم مختلف پيوند دهند.
وي در ادامه اظهار داشت: هر انساني گمشدهاي در درون خود دارد كه با تلاوت و تدبر در آيات قرآن مي تواند گمشده خود را بيابد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان ساخت: يكي از آرزوهاي ديرين دلسوختگان قرآن و اسلام اين است كه قرآن راه خود را به جامعه باز كند و در متن جوامع حضور داشته باشد، زيرا قرآن مستقيم ترين راه سعادت بشر را ارايه ميكند و اين مساله در عمل ثابت شده است .
آيت ا… هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود با قدرداني از جهاددانشگاهي و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در برگزاري اين جشنواره يادآور شد: جهاددانشگاهي توجه ويژهاي به قرآن دارد و من در چند همايش قرآني كه اين نهاد برگزار كرده ، حضور داشتهام .
وي ادامه داد: اگر قرآن از نظر فردي وارد زندگي يك فرد شود، عميقترين راهنما، ناجي و حافظ خواهد بود . من در دوران شكنجه در زندان با بهرهگيري از قرآن آرامش داشتم و در دوران اوج مسؤوليت نيز قرآن همواره راهنما و مانع عدول از خطوط قرمز بود.
آيت ا… هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنانش توجه به محتواي قرآن را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: قرآن در حوزههاي حكومت ، اقتصاد و علوم اجتماعي و انساني مباحث بسيار مهمي را مطرح كرده است . به عنوان مثال در بحث حكومت بر حق انتخاب مردم تاكيد دارد، به طوري كه حضرت علي (ع) وقتي با او بيعت نكردند خانه نشين شد و به خلفا مشاوره ميداد. موضع اصلي قرآن در مسايل دفاعي نيز تاكيد بر پيشگيري است . از نظر سياسي در منظر قرآن فضا بايد به گونهاي باشد كه همه بتوانند حرف خود را بزنند و آن وقت انتخاب با مردم خواهد بود . در سياست خارجي نيز قرآن بر مسالمت تاكيد دارد و اگر كسي آماده مذاكره باشد، اسلام هم آماده مذاكره است، اما اگر كسي بخواهد زورگويي كند بايد در مقابل اوايستاد .
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه به آيه «لااكراه في الدين» اشاره كرد و افزود : خوب است اين آيه در تابلويي بزرگ براي تمام بشريت نمايش داده شود.
وی با اشاره به آيه شريفه «ان هذا القرآن يهدی للتی هی اقوم» تصريح كرد: قرآن پايدارترين، شفافترين و مستقيمترين راه را برای سعادت بشر ترسيم كرده است كه البته اين يك ادعا نيست و در عمل با استدلال و عقلانيت نيز قابل اثبات است.
وی اظهاركرد: من در زمانی كه در بدترين شرايط در تحت فشار جلادان ساواك و يا در زمانی كه در اوج قدرت بودم و هر تصميم را میتوانستم بگيرم و اجرا كنم، پناه بردن به قرآن احساس آرامش را در من بهوجود میآورد و قرآن اجازه تجاوز و عبور از خط قرمز را در زندگی نمیدهد. هيچ چيزی نمیتواند در زندگی جايگزين انس با قرآن شود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به ورود بانوان به عرصههای قرآنی گفت: ورود خانمها و به ويژه دانشجويان دختر در زمان ما به عرصههای قرآنی ارزش جديدی است كه اگر به خوبی از آن استفاده شود، در آينده از بركات آن بهرهمند خواهيم شد.
وی با اشاره به بعد اجتماعی قرآن تصريح كرد: خداوند سند جامع و بینظيری را به بشريت هديه كرده است كه برای همه شئون زندگی از سياست، قضاوت و اقتصاد گرفته تا هنر، ادب و علوم اجتماعی و انسانی برنامه ارائه كرده است.
آيت الله هاشمی رفسنجانی، با اشاره به دستور خداوند به پيامبر(ص) برای مشورت با مردم اظهاركرد: اين اصل مهم يعنی بيعت و مشورت با مردم در زمانی گفته شده است كه حقوق بشر، دموكراسی و مراجع به آراء عمومی اصلا در مخيله بشر هم نمیگنجيده است.
وی افزود: پيامبر(ص) شروع كارش را با بيعت به عنوان يك تعهد و قرار داد اجتماعی آغاز كرد، امام علی(ع) نيز كه شكی در حقشان نبود، وقتی مردم با او بيعت نكردند از حكومت كنار كشيد و همه اينها برای آن بود تا اصل مهم مشورت و بيعت تا قيامت برای حكومت اسلامی باقی بماند.
وی با اشاره به موضع قرآن در مسائل دفاعی تاكيد كرد: موضع اصلی اسلام در مسائل دفاعی پيشگيری است؛ غربیها شرارت تبليغی بسياری كردند تا اسلام را دين شمشير معرفی كنند در صورتی كه همه جنگهای اسلام دفاعی و پيشگيرانه بوده است.
وي در پايان با تقدير از دانشجويان پژوهشگر در حوزه علوم قرآني اعلام كرد كه به رسم يادبود به هريك از دانشجويان يك دوره تفسير راهنما اهدا خواهد شد.
براساس اين گزارش، در اين مراسم همچنين دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سخناني با اشاره به اينكه حضور برگزيدگان و نخبگان قرآني دانشگاههاي سراسر كشور درجشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران اتفاق مهمي در جهت ترويج فرهنگ قرآني در فضاي دانشگاهها است، گفت:خداوند در قرآن بشر را اشرف مخلوقات ناميده و توانايیهای مختلفی نيز در وجود انسان قرار داده و اين توانمندیها صفاتی از صفات خداوند در وجود بشر است بنابراين انسان بايد از اين وديعه الهی به بهترين نحو استفاده كند.
دكتر طيبی گفت: مسئولان نهادهای مختلف میتوانند با حمايت از ترويج فعاليتهای قرآنی موجب شكوفايی توانمندیها و استعداد دانشجويان شوند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآورشد: حضور بهترين دانشجويان قرآنی در اين دوره از جشنواره، افتخار خدمتگزاری را برای جهاددانشگاهی فراهم كرده است.
رئيس جهاددانشگاهی تصريح كرد: اسلام كاملترين دين، قرآن كاملترين كتاب و بهترين راهنما است و مسلمانان بهويژه شيعيان میتوانند با بهرهگيری از آن، شرايط هدايت را فراهم كنند و دانشجويان از اين ناحيه كه خود را وابسته به بشر میدانند بايد برای تحقق اهداف قرآنی تلاش كنند.
وی در پايان با اشاره به حديثی از امام علی(ع) گفت: اميدوارم اين جشنواره همچون دورههای قبلی با شكوه برگزار شود.
در اين مراسم همچنين دكتر زالي رئيس دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی گفت: نسل جوان به ويژه دانشجويان در كنار تلاوت آيات الهی كه خود موجب زيبايی میشود، بايد توجه ويژهای به مفاهيم قرآنی نيز داشته باشند.
وي در ادامه افزود: اميدوارم دانشجويان با توجه به مفاهيم عميق قرآنكريم از فصاحت و بلاغت دريای عظيم آن نيز بهرهمند شوند.
وی درباره پرداختن به پژوهشهای قرآنی در دانشگاهها گفت: اقبال و توجه نسل جوان به ويژه دانشجويان به قرآن در تحقيقات و پژوهشهای قرآنی بايد خود را نمايان كند.
دكتر زالی در ادامه يادآورشد: قرآن كتاب و لوحی محفوظ٬ موزون٬ طراوتانگيز و آسمانی است كه در قالب كلام زمينی متجلی شده و در اين كتاب آسمانی صفات خاصی برای انسان طراحی شده كه در برگيرنده پيامهای خاصی نيز هست.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تصريح كرد: قرآن دربرگيرنده همه مضامين، مفاهيم و پيام برای بشريت است و اميدواريم نسل جوان به ويژه دانشجويان قرآنی با دقت نظر موشكافانهای، فرهنگ قرآنی را بين دانشجويان ديگر و دانشگاهها ترويج كنند.
دكتر زالی، در پايان يادآورشد: در حديثی از پيامبر(ص) نقل شده، «تفاوت عناصر و كلامهای قرآنی نسبت به بقيه كلامهای زمينی همچون تفاوت نسبت خداوند به خلق است» و با اين توصيف اميدوارم دانشجويان از فصاحت و بلاغت قرآن، اين دريای عظيم بهرهمند شوند.ح/الف
١٦:٢٤ ٠٧/٠٣/١٣٨٦