بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران صبح امروز با معرفي نفرات برگزيده طي مراسمي در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي پايان يافت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، حجت الاسلام والمسلمين قرائتي رييس ستاد اقامه نماز، دكتر زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و شماري از مسؤولان فرهنگي كشور و جمع كثيري از دانشجويان همراه بود، حجت الاسلام والمسلمين قرائتي در سخناني وظيفه اصلي دانشجويان را كسب علم دانست و گفت: براساس آيات قرآن كريم علم مفيد زمينه رشد و بالندگي انسان را فراهم ميآورد و در جايگاهي قرار دارد كه پيامبران نيز همواره به دنبال آن بودند.
وي افزود: علاوه بر علومي كه دانستن آن فايده و ضرري براي انسان و جامعه ندارد، دستهاي از علوم براي هر انساني مضر هستند، به همين منظور دانشجويان بايد با الهام گرفتن از قرآن با تمام توان خود در جهت كسب علوم مفيد حركت كنند، زيرا دانش سودمند ميتواند پاسخگوي مشكلات و نيازهاي جامعه باشد.
اين مفسر قرآن در ادامه با تاكيد بر اينكه كسب رضايت خداوند متعال بايد مهمترين انگيزه دانشجويان و دانشپژوهان در تحصيل علم و دانش باشد ، خاطرنشان ساخت: ائمه اطهار (ع) مفسران حقيقي قرآن كريم بودند و كلام وحي در جاي جاي زندگي آنها متبلور بود و از اين موهبت الهي براي هدايت جامعه استفاده ميكردند.
حجت الاسلام والمسلمين قرائتي با اشاره به حكمتهايي از قرآن ، تصريح كرد: قرآن دريايي از معارف و عجايب بيشمار و فناناپذير است و به نظر ميرسد دانشگاهها و مراكز علمي بايستي از اسرار و رموز اين كلام الهي براي رفع معضلات امروزي جامعه بشري و دستيابي به حقايق علمي استفاده كنند.
وي همچنين اظهار داشت: حفظ و قرائت قرآن هدف اصلي نيست، بلكه هدف مهمتر شناخت و تدبر در معارف عميق قرآن و به كار بستن آن در تمامي شئون زندگي فردي و اجتماعي است، زيرا براساس آموزههاي قرآن عالم و دانشمند مؤمن و آگاه از دين جايگاه رفيعي دارد.
وي ضمن تقدير از حضور دانشجويان در عرصه فعاليتهاي قرآني ادامه داد: دانشجويان قرآن بايد بافهم و درك صحيح از قرآن بتوانند ضمن اشاعه و ترويج فرهنگ اسلامي، زمينه توجه بيش از پيش ساير اقشار جامعه به كلام الهي را فراهم نمايند.
حجت الاسلام والمسلمين قرائتي در پايان بهرهگيري از تفاسير قرآن را مورد تاكيد قرار داد و از دانشجويان خواست تا در اين زمينه از علما و دانشمندان علوم قرآني بهره بگيرند.
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم ، مرتضي رضايي زاده دبير بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در سخنان كوتاهي با اشاره به اينكه مرحله مقدماتي اين رقابتها از ابتداي سال تحصيلي جاري در سراسر كشور آغاز شذه است، اظهار داشت: در اين رقابتها دانشجويان دانشگاههاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، دانشگاه جامع علمي كاربردي، دانشگاه آزاد اسلامي ، مراكز آموزش فني و حرفهاي و دانشكدههاي علوم قرآني از سراسر كشور در مراحل مختلف به رقابت پرداختند.
وي با بيان اينكه اين مسابقات بزرگترين رويداد قرآني دانشجويان در سطح كشور است، ادامه داد: در مرحله پاياني اين جشنواره 400 دانشجو از سراسر كشور در بخش اصلي در 14 رشته طي سه روز در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به رقابت پرداختند، ضمن اينكه در بخش جنبي نيز 700 اثر در 18 رشته به دبيرخانه جشنواره ارسال شد و آثار برگزيده در هر رشته مورد تقدير قرار ميگيرند.
وي با قدرداني از زحمات برگزاركنندگان جشنواره يادآور شد: اين جشنواره به همت جهاددانشگاهي و با همكاري دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، بسيج دانشجويي، دانشكدههاي علوم قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه ، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها ، نهاد كتابخانههاي عمومي كشور، وزارت بهداشت ، وزارت علوم ، سازمان سياحتي و مراكز تفريحي بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي ، دانشگاه جامع علمي كاربردي، دانشگاه پيام نور، دانشگاه آزاد اسلامي و سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران برگزار شد.
لازم به ذكر است، در پايان اين مراسم نفرات برتر بخش اصلي و جنبي جشنواره با اهداي تنديس و جوايزي مورد تقدير قرار گرفتند.
خاطرنشان مي كند، در اين دوره از جشنواره دانشجويان در رشتههای حفظ كل، 20، 10 و پنج جزء قرآن، قرائت تحقيق و ترتيل، تفسير و ترجمه با يكديگر رقابت كردند كه در هر رشته و از هر گروه سه نفر به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند و نفر اول رشته حفظ كل و قرائت تحقيق گروه پسران دانشجو به دومين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان كه سال آينده به ميزبانی مراكش برگزار میشود، اعزام خواهندشد.
كفتني است،اسامی برگزيدگان بخش اصلي جشنواره به شرح زير است:
در گروه آقايان و در رشته قرائت تحقيق: مصطفی ملكی از دانشگاه علوم اسلامی رضوی، حسن احمدی زاده از دانشگاه مفيد، علی شيرزاد از دانشگاه علمی كاربردی تهران به عنوان نفرات اول تا سوم معرفی شدند.
در رشته قرائت ترتيل؛ علیرضا مسيح پور از دانشگاه تهران، جمشيد بذر بخش از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت و مهدی صفری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب به ترتيب اول تا سوم شدند.
در رشته حفظ پنج جزء؛ مسعود كريمی از دانشگاه تربيت معلم تهران، محسن سلمان پور از دانشگاه علوم پزشكی شيراز و مجتبی محمودی نژاد از دانشگاه علوم پزشكی شيراز توانستند رتبههای اول تا سوم را بدست آورند.
در رشته حفظ 10 جزء؛ حميد ايمان دار از دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايی، ولی الله شجاعی اصل از دانشگاه پيام نور قم و سيد جواد حبيبی از دانشگاه قم حائز رتبههای اول تا سوم شدند.
همچنين رمضانعلی ايزانلو از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شيروان، حميد سپاهی از دانشگاه علوم پزشكی زاهدان و حميد قلعهنوعيان از مركز تربيت معلم تهران رتبههای اول تا سوم رشته حفظ 20 جزء را بدست آوردند.
در رشته حفظ كل نيز؛ محمد مصطفی پور از دانشگاه علوم پزشكی بقيةالله، محمود ميزايی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوين و احمد كاظمی از دانشگاه علوم پزشكی شيراز اول تا سوم شدند.
در گروه دختران دانشجو و در رشته قرائت تحقيق؛ فاطمه رهدار از دانشگاه شيراز، الهام سلطان نژاد از دانشگاه پيام نور كرمان و مريم وفادار از دانشگاه آزاد اسلامی تهران حائز رتبههای اول تا سوم شدند.
در رشته قرائت ترتيل نيز؛ مريم سهرابی از دانشگاه قزوين، فاطمه حسين پور از دانشگاه پيام نور رزن و اعظم سليمانی از دانشگاه علوم پزشكی اهواز اول تا سوم شدند.
در رشته حفظ پنج جزء؛ مرضيه قاسمی از دانشگاه پيام نور همدان، منصوره كوثری از دانشگاه قم و زينب تونئی از دانشگاه آزاد اسلامی كاشان رتبههای اول تا سوم را بدست آوردند.
در رشته حفظ 10 جزء؛ نجيبه محمدی از دانشگاه پيام نور بهشهر، مريم رفيعی از دانشگاه كرمان و سيده فاطمه لاجوردی از دانشگاه قم حائز رتبههای اول تا سوم شدند.
در رشته حفظ 20 جزء؛ فائزه قضاوی از دانشگاه پيامنور اصفهان، حكيمه نصيری از دانشگاه پيام نور بابل و فاطمه سرلك از دانشگاه شاهد تهران توانستند رتبههای اول تا سوم را بدست آورند.
در رشته حفظ كل؛ سميه كدخدايی از دانشگاه پيام نور قم، زهره حيدری از دانشگاه شيراز و مريم سعيدی از دانشگاه الزهراء در جايگاه اول تا سوم قرار گرفتند.
همچنين در رشته ترجمه؛ سيد مجتبی جليل زاده از دانشگاه قم، جعفر خوش رو از دانشكده علوم قرآنی مشهد، حافظ فتحی از دانشكده علوم قرآنی كرمانشاه، محبوبه بيگی از دانشگاه علوم پزشكی اصفهان و محمد رضا سواد كوهی از دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان نفرات اول تا پنجم معرفی شدند.
در رشته تفسير؛ نديمه حسامپور از دانشگاه علوم پزشكی شيراز، علی ساكی از دانشكده علوم قرآنی تهران، مريم عميدی مظاهری از دانشگاه تربيت مدرس تهران، مهرداد فرجی از دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی و غلامحسين وطنخواه از دانشگاه فردوسی مشهد اول تا پنجم شدند.
برگزيدگان اين جشنواره در رشتههای مختلف بخش جنبي نيز عبارتند از:
رشته: تذهيب و گل و مرغ (نگارگری)
نفر اول: مصعب سعدیپور از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنكابن
نفر دوم: نفيسه اميراحمدی از دانشگاه علمی ـ كاربردی تهران
نفر سوم: حسن محمدی از دانشگاه علم و فرهنگ
همچنين شيوا تقیزاده از دانشگاه علمی كاربردی آذربايجان شرقی و «سعيده فرجزاده» از دانشگاه اصفهان، شايسته تقدير شناخته شدند
رشته عكاسی:
اين رشته نفرات اول و دوم نداشت.
نفر سوم: بهنام صديقی از دانشگاه تهران
همچنين اكبر صفریمقدم از دانشگاه علمی كاربردی فرهنگ و هنر شماره 1، مجيد خاكسار قهرودی از دانشگاه علمی كاربردی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و طاها مروجیفر شايسته تقدير شناخته شدند.
رشته نسخ:
نفر اول: طاهره عباسی از دانشگاه پيام نور مشهد
نفر دوم: عبدالله خشنودی از دانشگاه تربيت مدرس
نفر سوم: محمد ماندگاری از دانشگاه صنعتی اصفهان
رشته گرافيك:
نفر اول: نسيم اميرسياوشانی از دانشگاه يادگار امام.
نفر دوم: حسن قاسمی از دانشگاه آزاداسلامی تهران.
رشته خوشنويسی(نستعليق):
نفر اول: محمد ماندگاری از دانشگاه صنعتی اصفهان
نفر دوم: سيدمحمدعلی ميرمؤمنی از دانشگاه آزاداسلامی اراك.
نفر سوم: مصطفی رضايی از دانشگاه كرج
همچنين ناصر صادقی از دانشگاه آزاد اردبيل شايسته تقدير شناخته شد.
رشته ثلث:
نفر اول: روحالله محرری از دانشگاه شيراز
نفر دوم: منيره سادات قريشی از دانشگاه تهران
نفر سوم: علی سلطانی از دانشگاه بوعلی سينای همدان
رشته خوشنويسی(خط شكسته):
نفر اول: سيد رويا هاشمی از دانشگاه تربيت معلم
نفر دوم: مهرداد جمشيدی از دانشگاه علمی ـ كاربردی لرستان
نفر سوم: سليمان ميری از دانشگاه هنر تهران
همچنين شهاب شهيدانی از دانشگاه تبريز شايسته تقدير شناخته شد.
رشته نقاشیخط و كاربرد خط در گرافيك:
نفر اول: بابك رشوند از دانشگاه تهران(هنرهای زيبا)
نفر دوم: محمد ايمانیراد از دانشگاه تربيت مدرس
نفر سوم: فاطمه عباسی از دانشگاه الزهرا
رشته خط كوفی ـ خط معلقی:
نفر اول ممتاز: فريد يگانه و فاطمه خوشحال عزيزی از دانشگاه علمی، كاربردی گيلان.
نفر اول: از سپيده شجاعیفر از دانشگاه علمی، كاربردی تهران
نفر دوم: هاجرسليمی از دانشگاه تهران
رشته نقاشی:
اين رشته نفر اول و سوم نداشت
نفر دوم: سميه مؤذن از دانشگاه تربيت مدرس
رشته نماهنگ:
نفرات اول و دوم انتخاب نشدند.
نفر سوم: مجيد ستايش از دانشگاه آزاد دانشكده هنر و معماری تهران
همچنين اميد اميدی از دانشگاه شهركرد شايسته تقدير شناخته شد.
رشته فيلمنامه:
نفر اول: داوود عادلی از دانشكده صداوسيما
دراين رشته سيده سمانه اطهری و سيد ابراهيم اطهری بهطور مشترك از دانشگاه پيامنور ساری و اسماعيل عقيلی از دانشگاه آزاد اراك شايسته تقدير شناخته شدند.ح/الف