دكتر طيبي:
ايجاد ارتباط پويا بين جهاددانشگاهي و مراكز آموزش عالي زمينهساز انجام تحقيقات پايدار است
مراسم توديع و معارفه رييس جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي و پژوهشكده علوم پايه كاربردي اين نهاد در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دراين مراسم كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دكتر لطيفي رييس دانشگاه شهيد بهشتي و جمعي از مسؤولان و مديران جهاددانشگاهي و دانشگاه برگزار شد، دكتر طيبي در سخناني با بيان اينكه توسعه پايدار هنگامي حاصل ميشود كه توليد علم و فناوري بومي مبناي تامين نيازهاي جامعه باشد، اظهار داشت: امروزه در دنيا دو الگوي متفاوت براي توسعه علم و تكنولوژي وجود دارد كه در نوع اول توليد فناوري براساس نياز بازار صورت ميگيرد و براي توليد محصول با كيفيت صنعتگران و كارآفرينان به دنبال توليد فناوري و دانش هستند.
وي افزود: براساس الگوي ديگر، سرمايهگذاري در زمينه تحقيق و پژوهش در مراكز علمي و ايجاد فناوريهاي نوين بر مبناي نياز آينده جامعه محور توسعه قرار ميگيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: نقش دانشگاه در يك نظام فناوري توليد دانش و تكنولوژي هاي نوين است كه اين توليد با تقاضاي مراكز كارآفرين صورت ميگيرد.
دكتر طيبي با تاكيد بر توسعه همكاريهاي جهاددانشگاهي و دانشگاهها در حوزه دانش و فناوري تصريح كرد: در حال حاضر جهاددانشگاهي به شكلي جدي در عرصههاي علمي و فناوري فعاليت مي كند و محور عمده فعاليتهاي اين نهاد انجام تحقيقات كاربردي است .
رييس جهاددانشگاهي در ادامه خاطرنشان ساخت: امروزه دانشگاههاي ما در زمينه توليد مقالات علمي رشد بسياري خوبي داشتهاند ، اما بايد در زمينه انجام تحقيقات پايدار نيز در دانشگاهها سرمايهگذاري شود تا بتوان به نتايج مطلوب رسيد.
وي ادامه داد: ايجاد ارتباط پويا بين جهاددانشگاهي و مراكز دانشگاهي و آموزش عالي ميتواند زمينهساز انجام تحقيقات پايدار باشد، به طوريكه دانشگاهها در حوزه توليد علم و فناوري هاي نسل جديد و جهاددانشگاهي نيز در زمينه تبديل دانش به فناوري و محصول با يكديگر تعامل داشته باشند.
دكتر طيبي افزود: جهاددانشگاهي براساس سند چشم انداز بيست ساله اين نهاد، به دنبال ايجاد قطبهاي علمي و فناوري در زمينههاي مختلف است و قصد دارد در عرصه فعاليتهاي تحقيقاتي در مرزهاي دانش حركت كند.
رييس جهاددانشگاهي توسعه همه جانبه كشور را نيازمند توليد محصول باكيفيت و قابل رقابت در سطح جهاني دانست و گفت: جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي در دوره مديريت جديد در زمينه صنعت نفت و حوزه هاي بالادستي آن فعاليت ميكند ضمن اينكه پژوهشكده علوم پايه كاربردي اين نهاد نيز به فعاليت هاي پژوهشي در زمينه زيست فناوري توجه ويژه خواهد داشت .
وي در پايان از زحمات دكتر مقبل الحسين رييس سابق جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي و خانم دكتر كريمي رييس سابق پژوهشكده علوم پايه كاربردي قدرداني نمود.
براساس اين گزارش، در اين مراسم دكتر سعيد ميرزايي رييس جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي و پژوهشكده علوم پايه كاربردي در سخناني با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با جهادگران دانشگاهي ، گفت: بيانات رهبر معظم انقلاب درخصوص جهاددانشگاهي حاكي از شناخته عميق ايشان نسبت به اين نهاد و رضايت مسؤولان از عملكرد جهاددانشگاهي است .
وي ادامه داد: موفقيتهاي متعدد و دستاوردهاي ارزشمند جهاددانشگاهي نشان ميدهد كه اين نهاد همواره توانسته جوهره اصيل و انقلابي خود را حفظ كند و در مسير آرمانهاي انقلاب گام بردارد .
دكتر ميرزايي با اشاره به بخشي از دستاوردهاي جهاددانشگاهي در زمينههاي فرهنگي ، پژوهشي، آموزشي و اشتغال فارغ التحصيلان ، خاطرنشان كرد: از مهمترين برنامههاي جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي و پژوهشكده علوم پايه كاربردي در دوره جديد ، تعامل بيشتر با مسؤولان دانشگاه ، اجراي طرحها و پروژههاي مشترك تحقيقاتي با دانشگاه، زمينهسازي براي اشتغال دانش آموختگان و ورود آنها به بازاركار و اجراي برنامههاي فرهنگي متنوع با همكاري دانشگاه و ساير نهادها است .
رييس جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي يادآور شد: ايجاد قطبهاي علمي با بهرهگيري از ظرفيتهاي دانشگاه و در زمينههايي كه مزيت نسبي وجود دارد همچون نفت، نانوتكنولوژي و ... مهمترين برنامه ما در اين مجموعه است .
وي از آغاز تحقيقات در زمينه صنعت نفت در پژوهشكده علوم پايه كاربردي خبر داد و در پايان اظهار داشت: اميدواريم با فعاليت در اين عرصه به توسعه صنعت نفت و ارتقاء سطح رفاه جامعه و توليد فناوريهاي جديد در اين حوزه كمك كنيم .
دكتر تهرانچي معاون پژوهشي دانشگاه شهيد بهشتي ديگر سخنران اين مراسم بود. وي در سخناني جهاددانشگاهي را شجرهاي طيبه و نهادي پيشگام در عرصه تحقيق و پژوهش خواند و گفت: بسياري از پژوهشگران و محققان برجسته كشور، فعاليتهاي علمي خود را دراين نهاد آغاز كردهاند و به واقع جهاددانشگاهي همواره در خدمت انقلاب و نظام بوده است .
وي ادامه داد: حركت جهادي اين نهاد در حوزه تحقيقات بايد به جامعه علمي كشور تسري يابد و اين نوع نگرش ميتواند توسعه علمي كشور را به ارمغان آورد.
معاون پژوهشي دانشگاه شهيد بهشتي افزود: كشور ما در زمينه پژوهش و توليد فناوري در ابتداي راه قرار دارد و بايد با بهرهگيري از توان مجموعههايي همچون جهاددانشگاهي در عرصه توليد علم و كاربردي نمودن آن و تبديل دانش به فناوري تلاش بيش از پيش داشته باشيم .
دكتر تهرانچي در پايان خواستار گسترش همكاري هاي جهاددانشگاهي و دانشگاه شهيد بهشتي شد.
اين گزارش حاكي است، دكتر مقبل الحسين رييس سابق جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي نيز در اين مراسم طي سخنان كوتاهي با قدرداني از زحمات اعضاي اين واحد، گفت: اميدوارم زمينههاي ايجاد شده براي انجام فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي در اين مجموعه در دوره جديد نتايج مطلوبي را براي جهاددانشگاهي به بار آورد.
وي همچنين اظهار داشت: من همواره خود را عضو اين نهاد انقلابي ميدانم و اميد دارم در دوره جديد موفقيت هاي علمي و فرهنگي جهاددانشگاهي واحد شهيد بهشتي استمرار داشته باشد.
گفتني است،در پايان اين مراسم به رسم يادبود هدايايي از سوي دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي به دكتر مقبلالحسين اعطا شد.ح/الف
١٨:٤١ ٢٠/٠٣/١٣٨٦