١٧:٠٤ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
رييس جهاددانشگاهي در گردهمايي معاونان فرهنگي اين نهاد:
مهمترين اولويت معاونت فرهنگي ، كمك به تربيت دانشجوي مسلمان متعهد، فعال، با نشاط و با هويت ايراني و اسلامي است

گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور و روساي مراكز و موسسات فرهنگي اين نهاد 23 و24  خرداد ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان مركزي در شهرستان اراك برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي دو روزه كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ، حجت الاسلام و المسلمين صدرالدين معين السادات امام جمعه اراك ، دكتر سليماني رييس دانشگاه اراك ، مهندس قرباني معاون سياسي امنيتي استانداري مركزي و جهادگران دانشگاهي همراه بود، دكتر طيبي طي سخناني گفت : مهمترين اولويت معاونت فرهنگي ، كمك به تربيت دانشجوي مسلمان متعهد و فعال و با نشاط و با هويت ايراني و اسلامي است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به جايگاه حوزه فرهنگ در فعاليت هاي جهاددانشگاهي تصريح كرد: تلاطم دنياي امروز قتل ، سرقت و تجاوز مردم نسبت به يكديگر و دولتها نسبت به يكديگر حاصل عدم وجود زير ساخت هاي فرهنگي منبعث از تعاليم الهي است بشر امروز از وضعيت فعلي فرهنگي حاكم در دنيا خسته شده و بدنبال راه چاره است و اينكه مي بينيم فرهنگ سست و بي پايه كمونيست در مقابل فرهنگ غرب عليرغم جعلي و بدلي بودن آن زود رنگ مي بازد و از بين مي رود و فرهنگ ناب اسلامي بصورت جدي در بين مسلمانهاو پيروان صاحب مذاهب مورد استقبال و توجه قرار مي گرد و خيلي زود هم فرهنگ غرب در مقابل آن صف آرايي مي كند نياز فطري مردم به يك فرهنگ اصيل و ناب الهي را نشان مي دهد اين فرهنگ زماني كاركرد عالي خواهد داشت كه ساير الزامات متناسب و مورد نياز آن نيز در جامعه شكل بگيرد.
حميدرضا طيبي افزود: وقتي صحبت از جامعه اسلامي مي شود جامعه اي مد نظر مي باشد كه روابط عالي انساني برآن جامعه حاكم بوده ، جامعه اي است پيشرفته داراي امنيت ، اقتدار و رفاه براي مردم .
رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه به نظر من آنچه رهبر معظم انقلاب به نام مهندسي فرهنگي ، نهضت نرم افزاري و ترسيم نقشه جامع علمي كشور بيان مي كنند، كار علمي ، افتخار به آمار توليد مقاله و پيشرفت هاي صرفا علمي نيست بلكه ساختن جامعه اي بر مبناي تعاليم ديني ، داراي امنيت ، قدرت و رفاه، معنويت براي مردم است .
عضو شوراي انقلاب فرهنگي گفت : وقتي در قالب نظام داده و ستاده سه عنصر اعتقادات ، ارزشها و رفتارهاي انسان مورد مطالعه قرار مي گيرد متوجه مي شويم كه هم از رهگذر تغيير باورها ، رفتار انسانها تغيير ميكند و هم با پذيرش رفتارهاي جدي از محيط پيراموني به تدريج و به آرامي باورهاي انساني نيز تغيير مي كند.
عضو شوراي انقلاب فرهنگي ايجاد تغييرات آگاهانه و مستمر در تمام ابعاد جامعه را در گرو اصلاح كاركرد فرهنگي همه بخشهاي كشور دانست كه محدود به نخبگان فرهنگي نمي شود و افزود: همه مديران در عرصه هاي مختلف صنعتي ، اقتصادي ، سياسي بايد راجع به كاركرد فرهنگي حوزه هاي تخصصي خويش و تاثير آن بر ديگر حوزه ها تامل و برنامه ريزي كنند.
او نقش و عملكرد انسانها و افراد منتخب در حوزه فرهنگي را بسيار مهم دانست و گفت : آوازه صفات نيك و رفتار و اعمال پيامبر گرامي اسلام قبل آنكه خودشان بروند و حضورا صبحت كنند و يا بجنگند قلوب انسانها را تصرف مي كرد ايرانيان اگر اسلام و تشيع را پذيرفتند بخاطر فطرت خداجوي و حقيقت طلب آنها بوده و آوازه اثر تربيت ديني را بر اعمال مسلمانان واقعي شنيده و ديده بودند و آمادگي پذيرش قلبي آن را داشتند.
وي شروع مديريت جديد جهاد را همزمان با تدوين برنامه چهارم توسعه جهاد دانست و گفت : توفيق شد براي تنظيم تخصصي تر برنامه چهارم جهاددانشگاهي و داشتن معيارهاي اندازه گيري براي تحقق اين برنامه و برنامه هاي آتي توسعه بعدي جهاددانشگاهي ابتدا سند اهداف كيفي چشم انداز جهاددانشگاهي در افق سال 1404 تنظيم شده و اهداف كيفي تبديل به اهداف كمي و برنامه هاي اجرايي  بشود و مبناي تهيه برنامه جهارم توسعه جهاددانشگاهي قرار گيرد.
وي از نظارت به عنوان مهمترين بحث در حوزه برنامه ريزي و اجرايي برنامه هاي فرهنگي نام برد و افزود: گرچه كيفيت فيزيكي اجراي برنامه ها مهم است اما سنجش و ارزيابي براي رسيدن به اهداف بايد مورد توجه قرار گيرد.
رييس جهاددانشگاهي از تبليغ و ترويج هنر اسلامي و برنامه ريزي فرهنگي و تربيتي و ايجاد آمادگي فكري و مكتبي در قشر جوان به خصوص دانش آموزان دبيرستاني و دانشجويان به منظور مقابله با غرب زدگي و انحرافات در چارچوب سياستهاي فرهنگي بعنوان بندي از اساسنامه جهاددانشگاهي ياد كرد و گفت : بهترين روش براي  مقابله با غرب زدگي و انحرافات آشنا نمودن دانشجويان و دانش آموزان با تعاليم دين مبين اسلام است و كار بسيار سخت و ظريفي است و معاونت فرهنگي بايد براي رسيدن به اين مهم اهتمام ورزد و برنامه ريزي كند.
دكتر طيبي با نامگذاري سال 86 به سال اتحاد ملي و انسجام اسلامي اشاره كرد و خواستار تلاش بيش از پيش جهادگران دانشگاهي در راستاي ايجاد اتحاد ملي درجامعه و انسجام اسلامي شد.
رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه پيروي از آرمانهاي امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي وحمايت از دولت شعار هميشگي اين نهاد است ، افزود: فعاليت هاي فرهنگي جهاددانشگاهي براساس آرمانهاي انقلاب اسلامي و در جهت ارتقاء سطح بينش فرهنگي دانشجويان و اعضاي اين نهاد برنامه ريزي مي شود.
وي همچنين ايجاد قطب هاي علمي و فناوري ، راه اندازي دانشگاه هاي غير انتفاعي معتبر در سطح بين المللي و حركت به سمت تخصصي شدن فعاليت ها را از اولويت هاي جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش و آموزش دانست و خاطر نشان ساخت : چالش ها و معضلات فرهنگي كشور در سايه توليد دانش و فناوري داخلي بومي محقق مي شود و در اين راستا بايد علم و فكر ايراني مبناي تامين نيازها و توسعه جامعه باشد.
دكتر طيبي در پايان ضمن اشاره به موفقيت هاي جهاددانشگاهي در عرصه هاي مختلف ، خواستار توجه جدي جهادگران دانشگاهي به انتظارات مسوولان به ويژه رهبر معظم انقلاب از اين نهاد شد.
براساس اين گزارش ، در ادامه اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين صدرالدين معين السادات صدر امام جمعه موقت اراك در سخنان كوتاهي به بيان روايات و احاديثي در خصوص فضايل حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخت.
امام جمعه اراك همچنين با تاكيد بر استفاده بهينه از فرصت هاي موجود براي خودسازي و ترويج معارف اسلامي در جامعه گفت :علم ودانش هنگامي براي جامعه اثربخش و مفيد خواهد بود كه در كنار آن به ايمان و عمل نيز توجه داشت .
مهندس قرباني معاون سياسي امنيتي استاندار مركزي ديگر سخنران اين مراسم بود. وي با اشاره به چالش هاي فرهنگي كشور اظهار داشت : برداشت هاي گوناگون و عدم وجود تعاريف مشترك فرهنگي از جمله مهمترين چالش هاي عرصه فعاليت هاي فرهنگي كشور است ، ضمن اينكه نبود متولي مشخص براي حوزه فرهنگ از ديگر مشكلات پيش روي اين عرصه است .
وي افزود: عدم توجه به كيفيت اجراي برنامه هاي فرهنگي ازديگر مسايلي است كه فعالان فرهنگي بايد به آن توجه داشته باشند ، زيرا مساله مهم در انجام فعاليت هاي فرهنگي اثرگذاري اين طرح ها در سطح جامعه است و نمي توان بدون اهتمام به نتايج برنامه ها تنها به ارايه آمار و ارقام بسنده كرد.
معاون سياسي امنيتي استاندار مركزي خواستار همگرايي بيشتر مسوولان در حوزه فعاليت هاي فرهنگي شد و بااشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب در خصوص تهاجم فرهنگي ، تصريح كرد: بايستي با نگاه سيستمي و براساس اهداف تعيين شده و نيازهاي جامعه به تعريف برنامه هاي فرهنگي پرداخت.
در ابتداي اين مراسم مهندس سيد جعفر نظامدوست رييس جهاددانشگاهي واحد استان مركزي در سخناني با اشاره به فعاليت هاي اين واحد در حوزه هاي مختلف گفت : اين واحد در عرصه فرهنگي با مشاركت دانشگاه ها و دانشجويان طرح هاي مختلفي رادر زمينه هاي قرآني ، كتابخواني ، ادبي ، سياسي اجتماعي ، بررسي آراء و انديشه هاي امام راحل (ره) و برپايي جشنواره هاي استاني و كشوري اجرا كرده است .
وي ادامه داد: در عرصه فعاليت هاي پژوهشي انجام تحقيقات كاربردي و توسعه اي ، ارايه خدمات علمي و فني و برگزاري جشنواره هاي علمي از اولويت هاي اين واحد است ، ضمن اينكه جهاددانشگاهي واحد استان مركزي در زمينه اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي از جمله واحدهاي پيشتاز بوده است .
مهندس نظامدوست در پايان از توسعه فعاليت هاي پژوهشي ، ايجاد دفاتر جهاددانشگاهي در خمين و ساوه و افزايش تعداد دوره هاي كارشناسي در مركز آموزش عالي علمي كاربردي شعبه اراك به عنوان برنامه هاي آتي اين واحد ياد كرد.
لازم به ذكر است ، در پايان اين مراسم از خدمات دكتر سيد عبدالحميد احمدي در طول دوران مسووليت معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي قدرداني شد.

دكتر علي منتظري:
فرهنگي ترين كار امروز حذف كنكور است

گردهمايي دو روزه معاونان فرهنگي جهادهاي دانشگاهي سراسر كشور و روساي مراكز و موسسات فرهنگي جهاددانشگاهي در اراك با سخنرانی دكتر علي منتظري رييس پژوهشكده علوم بهداشتي ادامه یافت.
دكتر علي منتظري در اين گردهمايي گفت: حذف كنكو فرهنگي ترين كاراست كه مي تواند امروز انجام شود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، علي منتظري رييس سابق جهاددانشگاهي با تشريح مشكلات موجود در دانشگاهها ، جهت گيري هاي فعاليت فرهنگي در جهاددانشگاهي پرداخت و افزود: بايد درب هاي سازمان هاي فرهنگي به روي جوانان گشوده شود، جهاد مانند ساير سازمان ها نيست بايد از پتانسيل جوانان استفاده كرد و به صرف اينكه ممكن است جوان اشتباه كند در را به روي او نبست.
وي تصريح كرد: ايجاد فضاي شاداب و گذر از فضاي بي روح در عين وجود انضباط بايد مورد توجه قرار گيرد، بايد پل ارتباط با جوانان را احيا كرد و كارها را به جوانان سپرد.
دكتر منتظري با بيان اينكه بايد نگران روحيه غير شاداب در حوزه فرهنگي بود گفت : گاه احساس مي شود نمي دانيم با خودمان وديگران چه مي كنيم بايد به ريزه كاري هايي توجه كرد كه در دانشگاه ها نسبت به آن بي تفاوت هستند.
او از عدالت به عنوان مهمترين وجوه كار فرهنگي ياد كرد و افزود: اگر عدالت از حلقوم مروجان فرهنگي جاري نشود مطمئن باشيد همه كارها در سطح باقي مي ماند آنچه رخدادهاي شوم و رفتارهاي ناهنجاري اجتماعي را فرو مي پاشد عدالت است . فعاليت هاي فرهنگي بايد مروج عدالت باشد، بايد بدانيم اگر با فقر مبارزه فرهنگي نكنيم و براي عدالت جهاد فرهنگي نكنيم مشكلات حل نمي شود.
عضو هيات علمي جهاددانشگاهي در ادامه از كنكور بعنوان معضلي ياد كرد كه هر سال ميليون ها جوان و خانواده آنها را درگير خود مي كند و زمينه بسياري از ناهنجاري هاي اجتماعي در جامعه مي شود.
وي تصريح كرد: مسوولان مي گويند بايد براي حذف كنكور كار كارشناسي شود و اين در حالي است كه اگر كنكور حذف شود حداقل حدود 10 ميليون تن از منافع فرهنگي و اجتماعي آن بهره مند خواهند شد و اگر مساله كنكور حذف نشود منابع زيادي صرف حل مشكلات پشت كنكوري ها مي شود.
وي با اشاره به فضاي موجود دانشگاه ها خطاب به معاونان فرهنگي خاطر نشان كرد: به نظر مي رسد فضاي دانشگاه بايد زنده تر شود. در عين حال كه مخالف مناقشات بي ثمر سياسي دردانشگاه هستم اما اعتقاد دارم بايد كرسي بحث و مناظره و نقد و بررسي در دانشگاه ها ايجاد شود.
دكتر منتظري فعال كردن سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي را يادآور شد و گفت : سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي عرصه اي است كه بايد فعاليت هاي آن شتاب يابد مشروط بر آنكه گرفتار تسامح و تساهل نشود.
وي در پايان جهاددانشگاهي را به عنوان نهادي موفق در جذب اساتيد و دانشجويان برشمرد و گفت : جهاددانشگاهي در حوزه فرهنگ موفق و منشاء‌تاثير مثبت بوده است و توانسته است كارنامه درخشان از خود ارائه دهد.

معاون فرهنگي اين نهاد:
هدف جهاددانشگاهي تقويت روحيه خودباوري دانشجويان در مسير توسعه فرهنگي كشور است

سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي طي سخناني در گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي اين نهاد در اراك به تبيين برنامه هاي آتي جهاددانشگاهي در حوزه فرهنگ پرداخت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، وي با اشاره به جايگاه فعاليت هاي فرهنگي در تدوين سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي گفت : بر مبناي اهداف اين سند ، جهاددانشگاهي نهادي الهام بخش در نوانديشي و پويايي فرهنگي در راستاي خودباوري ، خوداتكايي و تقويت هويت ملي اسلامي جامعه خواهد بود، ضمن اينكه بايد مجموعه اي پيشگام در ارتقاء و تعميق معرفت ديني و فضايل اخلاقي در ميان جوانان در پرتو انديشه هاي ناب محمدي امام راحل (ره) باشد.
پورعلي در ادامه خاطر نشان كرد: تبليغ و ترويج فرهنگ اسلامي با رهيافتي زيبا شناسانه ، بديع و منطبق با زمان و پيشتازي در پرورش خلاقيت ها و استعدادهاي فرهنگي هنري ، تقويت روحيه خودباوري دانشجويان و ظرفيت سازي براي ايفاي نقش هاي ملي در مسير توسعه فرهنگي كشور از ديگر مولفه هاي اين سند است .
وي با اشاره به تاكيد سند چشم انداز بر گسترش همكاري با مراكز فرهنگي و سازمان ها و نهادهاي مدني بين المللي براي مشاركت در حل چالش هاي فراروي جوامع اسلامي و كشورهاي منطقه ، يادآور شد: جهاد دانشگاهي در افق چشم انداز 20 ساله، نهادي مرجع در زمينه ارايه ايده ها ، طرح ها و راهبردهاي اثربخش فرهنگي و ظرفيت سازي فرهنگي در جهت پرورش دانشجويان خلاق ، مسووليت پذير و خودباور خواهد بود.
پورعلي تقويت وگسترش نظارت وارزيابي ، گسترش تحقيقات و فعاليت هاي فرهنگي در حوزه مسايل جوانان و تعامل بين نسلي راموردتاكيد قرارداد  واظهار داشت: معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي به دنبال ايجادسازو كارهاي مناسب براي توسعه بهره برداري از نتايج تحقيقات در طراحي و اجراي برنامه هاي فرهنگي است .
پورعلي به طرح هاي مهم فرهنگي جهاددانشگاهي در سال 85 اشاره كرد و تصريح نمود: برگزاري نخستين دوره مسابقات بين المللي قرآن دانشجويان كشورهاي اسلامي ، برپايي بيست و يكمين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران ، برپايي اولين نمايشگاه فضاسازي سوره هاي قرآن كريم و نخستين اردوي فرهنگي دانشجويي طريق جاويد در مشهد از برجسته ترين برنامه هاي فرهنگي جهاددانشگاهي در سال گذشته بود.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي افزود: همچنين مي توان از راه اندازي پايگاه اينترنتي طريق جاويد ، برگزاري دهمين جشنواره پايان نامه سال دانشجويي ، سيزدهمين دوره كتاب سال دانشجويي ، تاسيس موسسه صندوق قرض الحسنه دانشجويان ايران ، اجراي دومين همايش دانشجويي مهرباران ، همايش علمي خليج فارس و طرح ملي ايران مرز پرگهر به منظور آشنايي دانشگاهيان با دستاوردهاي علمي و فني كشور و تقويت روحيه خودباوري به عنوان ديگر فعاليت هاي شاخص فرهنگي اين نهاد نام برد.
وي در پايان به عناوين طرح هاي پژوهشي اجرا شده در حوزه فرهنگي جهاددانشگاي اشاره نمود و اظهار داشت : فرهنگ سياسي ايرانيان ، تعريف و نگرش شهروندان و نخبگان جمعه از مفهوم عدالت اجتماعي ، آسيب شناسي عزاداري ها ، تمايل دانشجويان به مشاركت سياسي و بررسي وضعيت فرهنگي دانشگاه ها عناوين اين طرح ها مي باشد.
لازم به ذكر است،‌اين گردهمايي 24 خرداد ماه با برگزاری کمیسیون های تخصصی،کارگاه آموزشی و ارایه گزارش از طرح های فرهنگی واحد های این نهاد به کار خود پایان داد و در خاتمه شرکت کنندگان در گردهمایی با صدور بیانیه ای هتک حرمت حرم مطهر امامین عسکریین(ع) را محکوم کردند که متن کامل این بیانیه به شرح زیر است؛

«يريدون ليطفووا نورالله بافواههم والله متم نوره ولو كره الكافرون»
تحولات سياسي كشور همسايه ، عراق، در سال هاي اخير به سمتي پيش مي‌رود كه بي‌ترديد، مطابق ميل و سليقه دشمنان قسم خورده اسلام ناب و در راس آنها امپرياليسم جهاني و صهيونيسم نيست . آنان با انواع حيله‌ها، در تلاشند تا ملت مظلوم عراق را ابزار دست مقاصد شوم خود كنند، ولي بي‌شك غيرت اسلامي و هوشياري آن ملت و رهبران گروه‌ها و فرقه‌هاي دلسوز آن كشور، راه را بر آنان بسته و جريانات سياسي را به نفع امت اسلامي پيش مي‌برند.
اهانت دوباره به حرمين عسگريين(ع)،نه تنها در وحدت آن ملت خدشه‌اي وارد نمي‌كند كه عزم آنان را بر اخراج هرچه سريعتر اشغالگران ، دوچندان خواهد كرد، چرا كه اين قبيل حركت‌هاي ناجوانمردانه ، جز با حمايت دشمنان اسلام مقدور نخواهد بود و هيچ مسلمان علاقه مند به آرمان‌هاي بلند محمدي (ص) در چنين اقداماتي دخالت نخواهد كرد.
معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي سراسر كشور اقدام تروريستي اخير در اهانت به ساحت مقدس اولياي الهي را محكوم كرده اميدوار است داغ ناشي از اين حوادث دردناك ، با ظهور منجي مستضعفين جهان ، حضرت بقيه ا... الاعظم (ارواحنا له الفداء) التيام يابد و اعلام مي‌دارند همگام با ساير مردم ايران در مراسمي كه براي محكوم‌كردن اين هتك حرمت صورت مي‌گيرد شركت خواهند كرد. .ح/الف

٠٧:٤٧ ٢٦/٠٣/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد