١٦:٢١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
رييس جهاددانشگاهي:
توليدكنندگان داخلي در مناقصات بزرگ صنعتي مورد توجه قرار نمي گيرند

نائب رئيس و اعضاي كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي با حضور در جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت از نزديك با دستاوردهاي تحقيقاتي و علمي اين واحد آشنا شدند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين بازديد دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي درسخناني با اشاره به مهمترين فعاليتها و برنامه‌هاي جهاددانشگاهي گفت: مأموريت اصلي جهاددانشگاهي توليد فناوري‌هاي نوين بومي ، ايجاد روحيه خودباوري در بين جوانان و تربيت دانشجويان دين‌باور و متعهد است .
دكتر طيبي به فعاليت‌هاي پژوهشي شاخص جهاددانشگاهي اشاره نمود و تصريح كرد: جهاددانشگاهي در زمينه‌هايي همچون سلول‌هاي بنيادي ، توليد آنتي باديهاي منوكلونال، طراحي سيستمهاي غبارگير صنعتي، منابع تغذيه صنعتي بدون وقفه (ups) و توليد فولادهاي آلياژي در مرز فناوري حركت مي‌كند.
رئيس جهاددانشگاهي به تدوين سند چشم‌انداز بيست ساله جهاددانشگاهي اشاره كرد و يادآور شد: جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش قصد دارد با تجميع فعاليتها، قطب‌هاي علم و فناوري را ايجاد كند كه بتوانند در عرصه جهاني به رقابت بپردازند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي از ورود جهاددانشگاهي به حوزه اكتشاف نفت خبر داد و با تاكيد بر بومي كردن فناوري‌هاي حوزه صنعت نفت اظهار داشت: جهاددانشگاهي توانمندي علمي طراحي و مديريت ساخت دكل‌هاي حفاري صنعت نفت را در داخل كشور دارد.
وي در ادامه با اشاره به موانع توليد فناوري بومي افزود: مشكل امروز كشور توليد علم و فناوري نيست بلكه معضل اصلي در نحوه استفاده كردن از اين فناوري در جامعه است، به طوريكه خلاء قانوني در زمينه حمايت از صنايع داخلي باعث مي‌شود واحدهاي توليدكننده داخلي در مناقصات بزرگ صنعتي مورد توجه قرار نگيرند.
رئيس جهاددانشگاهي با اشاره بر لزوم تدوين استراتژي توسعه تكنولوژي صنايع در كشور تصريح كرد: مجلس بايد استراتژي توسعه تكنولوژي و قانون حمايت از توليدكنندگان داخلي را در حوزه صنعت تدوين كند.
دكتر طيبي به عدم رعايت قانون مناقصات در مناقصه‌هاي داخلي اشاره كرد و ادامه داد: توليدكنندگان داخلي بايستي در مناقصات نسبت به توليدكننده خارجي حق تقدم داشته باشند. عدم انجام يكسان سازي فني با حضور همزمان همه سازندگان در يك جلسه مشترك و سپس گرفتن قيمت از پيشنهاددهندگان از مشكلات فعلي برگزاري مناقصات داخلي است.
وي مشكل مقايسه قيمت FOB سازندگان خارجي با قيمت سازندگان داخلي را يكي ديگر از مشكلات سازندگان داخلي عنوان كرد و در پايان تعريف جايگاه ويژه‌اي براي توليدكنندگان داخلي در قوانين گمركي را ضروري دانست و گفت: جهاددانشگاهي براي حضور فعالتر در عرصه‌هاي تحقيقاتي با وجود توان علمي مناسب با محدوديت‌هاي امكاناتي و بودجه‌اي مواجه است و به حمايت بيش از پيش دولت و مجلس نياز دارد.
براساس اين گزارش، در اين بازديد دكتر صادق ‌زاده نائب رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در سخناني گفت: جهاددانشگاهي توانسته در زمينه تبديل دستاوردهاي تحقيقاتي به محصول حضور جدي داشته باشد و تجربه جهاددانشگاهي حاكي از اينست كه چرخه تحقيق تا توليد مي‌تواند در كشور ما ايجاد شود.
دكتر صادق زاده با اشاره به لزوم ارتباط بيشتر جهاددانشگاهي با مجلس و دولت تصريح كرد: جهاددانشگاهي با توجه به نوع فعاليتهاي پژوهشي و علمي خود مي‌تواند با كميسيون‌هاي تخصصي مجلس ارتباط برقرار كند.
نائب رئيس كميسيون صنايع و معادن با بيان اينكه تحقيقات جهاددانشگاهي مي‌تواند بسياري از نيازهاي كشور را برآورده كند، گفت: فعاليتهاي جهاددانشگاهي بايد با سازماندهي مناسب و ايجاد راهكارهاي قانوني به سوي رفع نيازهاي جامعه هدايت شود.
دكتر صادق زاده در پايان با اشاره به انجام طرح‌هاي پژوهشي توسط مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي براي بررسي گلوگاه‌هاي قانوني خاطرنشان كرد: ارتباط جهاددانشگاهي با اين مركز مي‌تواند موجب رفع موانع قانوني فعاليتهاي جهاددانشگاهي در عرصه‌هاي گوناگون شود.

٠٧:٥٨ ٠٩/٠٤/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد