١٦:٤٦ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
دكتر طيبي در گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده هاي جهاددانشگاهي؛
توسعه متكي بر فناوري بيگانه و خارجي يك توسعه وابسته است

گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكد‌ه‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور صبح امروز با حضور دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ،آيت الله قريشي نماينده مردم آذربايجان غربي در مجلس خبرگان رهبري،دكتر حسن صدقي رئيس دانشگاه اروميه ، محمد عباسپور نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي و جمعي از مديران  و معاونان پژوهشي اين نهاد در دانشگاه اروميه گشايش يافت .
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين گردهمايي دكتر حميدرضا طيبي در سخناني با اشاره به اهداف شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بازگشت به مباني اسلام در دانشگاه‌ها و كنارگذاشتن فرهنگ غربي و شرقي گفت: هويت و خودباوري رمز ماندگاري فرهنگ ملت ماست ، نظام سلطه سعي مي‌كند با تهاجم فرهنگي و ايجاد يأس و نااميدي  هويت اسلامي ملت را از بين ببرد.
دكتر طيبي افزود: جهاددانشگاهي به عنوان مولود انقلاب فرهنگي مسووليت تحقق خودباوري و خوداتكايي در دانشگاه و جامعه را برعهده دارد.
رئيس جهاددانشگاهي با اشاره به نقش توليد علم و فناوري در ايجاد روحيه خودباوري اظهار داشت: ايجاد خودباوري و حركت به سوي خوداتكايي و كمك به تربيت جوانان دين باور و معتقد به هويت ديني و ايراني از اهداف مهم جهاددانشگاهي است .
وي با بيان اينكه علم ابزار توسعه، رفاه و سازندگي است يادآور شد: اگر علم در دست انسانهاي صالح نباشد فاجعه مي‌آفريند،  نظام سلطه تمايل ندارد سايرملت‌ها صاحب علم و فناوري بشوند، به همين منظور امروزه براي بدست آوردن علم و دانش بايد جهاد كرد.
دكتر طيبي ادامه داد : توسعه پايدار زماني تحقق مي‌يابد كه علم و فناوري ايراني توليد كنيم و توسعه متكي بر فناوري بيگانه و خارجي يك توسعه وابسته است .
رئيس جهاددانشگاهي بر ضرورت بهره‌گيري از علم در ايجاد راهكارهاي توسعه تاكيد كرد و اظهار داشت: شرط علمي‌بودن توسعه جامعه اين است كه دانش و تكنولوژي توليد شده با فناوري‌هاي برتر دنيا رقابت كند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به توانمندي‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش و فناوري خاطرنشان كرد: ما افتخار مي‌كنيم بر اينكه در زمينه سلول‌هاي بنيادي، توليد واكسن ضدسرطان، طراحي فرستنده‌هاي راديويي ، طراحي UPSهاي صنعتي و ... در سطح دنيا و كشور مطرح هستيم و اين تكنولوژي‌ها با استفاده از توانمندي جوانان ايراني توليد شده است .
دكتر طيبي با اشاره به تدوين سندچشم انداز جهاددانشگاهي تصريح كرد: سند چشم انداز جهاددانشگاهي براي مشخص كردن سهم اين نهاد در تحقق چشم انداز 20 ساله كشور تدوين شده است و در حال حاضر در مرحله كمي‌كردن اهداف كيفي در واحدهاي سازماني قرار دارد.
رئيس جهاددانشگاهي تشكيل قطب‌هاي علم و فناوري را شاخص ترين برنامه جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش دانست و گفت: راه‌اندازي پارك‌هاي علم و فناروي و مجموعه هايي كه به لحاظ فناوري حرف اول را در كشور بزنند و در دنيا هم جزو بهترين‌ها  باشند در جهاددانشگاهي به عنوان يك ضرورت مطرح است .
دكتر طيبي به ضرورت تعريف قطب‌هاي علم و فناوري در واحدهاي اين نهاد با توجه به ظرفيت‌ها و توانمنديهاي موجود در منطقه اشاره كردو افزود: واحدهاي جهاددانشگاهي بايد با تجميع توانمنديهاي خود به قطب‌هاي علمي ديگر  واحدها بپيوندند و يا با ارائه برنامه‌هاي شاخص به قطب‌هاي علم و فناوري تبديل شوند.
وي در همين زمينه خاطرنشان ساخت : جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در زمينه صنايع غذايي و تبديلي مي‌تواند به قطب علمي پژوهشي تبديل شود و در اين مسير تمام امكانات جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي مختلف به كار گرفته مي‌شود.
 عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنان خود با اشاره به رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در زمينه تهيه نقشه جامع علمي كشور ادامه داد: شاخص توليد علم تنها ارائه آمار مقالات منتشر شده نيست، بلكه تبديل آن به فناوري بومي در توسعه و تامين نيازهاي جامعه مساله‌اي پراهميت است .
دكتر طيبي با بيان اينكه جهاددانشگاهي از جمله نهادهايي است كه مجموعه نظام اميد بسيار زيادي به آن دارد گفت: جهاددانشگاهي مي‌تواند مأموريت‌هاي بزرگي را در زمينه فناوري بومي كشور برعهده بگيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پايان  سخنان خود بر ضرورت تدوين استراتژي توسعه صنعتي در كشور تاكيد كرد.
در اين مراسم آيت الله قريشي نماينده مردم آذربايجانغربي در مجلس خبرگان رهبري نيز طي سخناني با اشاره به پيشرفت هاي علمي کشور اظهارداشت:فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي در حال حاضر مملکت ما را در مسير پيشرفت و ترقي قرار داده و همه اينها شايسته اجر الهي است.
وي افزود:بايد خداوند را شاکر بود که هم اکنون در جامعه و کشوري زندگي مي کنيم که مي توانيم با جهاد در صحنه هاي علم و دين براي توسعه کشورمان بدون هيچ وابستگي گام برداريم.
وي در خاتمه از خدمات جهاددانشگاهي در سطح استان و دانشگاه ها تقدير نمود.
براساس اين گزارش، در اين گردهمايي همچنين دكتر صدقي رئيس دانشگاه اروميه در سخناني جهادگران دانشگاهي را سربازان پرتلاش انقلاب اسلامي خواند و با تاكيد بر ضرورت توأم شدن علم و عمل گفت: علم با تلاش در عرصه پژوهش و تحقيق بدست مي‌آيد و علم بدون عمل موجب ركود و ايستايي خواهد بود.
دكتر صدقي با اشاره به ضرورت پرداختن به تحقيق و پژوهش افزود: تحقيق و پژوهش مجهولات عالم را در اختيار انسان قرار مي‌دهد تا به تدريج با بدست آوردن معلومات جديد انسان به رفاه بيشتري برسد و از منابع و ذخاير موجود  استفاده بكند.
رئيس دانشگاه اروميه در ادامه به اهداف تشكيل جهاددانشگاهي اشاره كرد و اظهار داشت: جهاددانشگاهي مسووليت تربيت جوانان متعهد به اسلام و انقلاب و خودباوري را به عهده دارد كه در آينده مسؤول حفظ نظام اسلامي خواهند بود.
دكتر صدقي بر ضرورت پرداختن به دو امر پژوهش و فرهنگ در جهاددانشگاهي تاكيد كرد و ادامه داد: توجه به امر تحقيقات و توليد تكنولوژي بومي از يك طرف و توسعه فرهنگي جامعه و دانشگاه از سوي ديگر بايد به صورت متوازن در جهاددانشگاهي دنبال شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد: آرماني كه جهاددانشگاهي بر پايه آن تشكيل شد همواره بايد حفظ شود.
اين گزارش مي‌افزايد، در اين گردهمايي همچنين دكتر محمد عباسپور نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در سخناني با بيان اينكه جهادگران دانشگاهي مي‌توانند جامعه را از ظلمات به نور هدايت كنند به ضرورت‌هاي توسعه جامعه اشاره كرد و گفت: توسعه امري همه جانبه است و بايد در تمامي سطوح متوازن باشد.
دكتر عباسپور به ضرورت تبادل اطلاعات بين دستگاه‌هاي مختلف و جهاددانشگاهي تاكيد كرد و افزود: بايد با تبادل اطلاعات قابليت‌ها و توانمندي هاي موجود در استان‌ها شناسايي شود تا برنامه‌هاي آينده عميق‌تر و علمي‌تر اجرا شود.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در ادامه بر لزوم توليد فناوري بومي اشاره كرد و يادآور شد: عمده‌ترين نگراني نظام سلطه پيشرفت علمي كشورهاي در حال توسعه است و آنان همواره از اين امر هراس دارند.
دكتر عباسپور در پايان برحمايت همه جانبه مجلس شوراي اسلامي از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي در استان آذربايجان غربي تاكيد كرد و خاطرنشان كرد: استان آذربايجان غربي داراي ظرفيت‌هاي بالايي است و راه‌اندازي مجتمع تحقيقاتي جهاددانشگاهي مي تواند به شكوفايي اين استعدا‌ها كمك كند.
اين گزارش حاكيست، دراين گردهمايي همچنين دكتر محمد صادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي در سخناني جهاددانشگاهي را كوثر انقلاب اسلامي دانست و با ارائه گزارشي از فعاليت هاي پژوهشي اين در طول سال جاري گفت: سند توسعه چشم انداز جهاددانشگاهي در آخرين مرحله تدوين قرار دارد و راه اندازي قطب‌هاي علم و فناوري مهمترين بخش اين سند است .
دكتر حاجي تاروردي با تاكيد بر ژرف‌‌نگري در فعاليت‌هاي پژوهشي افزود: بايد با طراحي پروژه‌هاي ويژه و منحصر به فرد و جذب اعتبارات مناسب، محصولات ارزشمندي را به جامعه ارائه كنيم .
وي افزود: برنامه‌ريزي دقيق داشتن سعه صدر در فعاليت‌هاي پژوهشي باعث مي‌شود جهاددانشگاهي در مرزهاي دانش و فناوري حركت كند.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي ادامه داد: گروه‌هاي پژوهشي اين نهاد بايد در راستاي اهداف و برنامه‌هاي چشم‌انداز توسعه جهاددانشگاهي راه‌اندازي شود.
وي از تاسيس پژوهشكده صنايع غذايي جهاددانشگاهي در مشهد خبر داد و ضمن اشاره به انعقاد قرارداد حمايت از نوآوريهاي فني مبتكرين و مخترعين با وزارت صنايع اظهار داشت: جهاددانشگاهي از جمله سازمانهايي است كه در حوزه پروژه‌يابي توانست از اعتبارات Flagship وزارت صنايع استفاده كند.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي از تشكيل كميسيون نفت در اين نهاد خبر داد و افزود: اين كميسيون سعي مي‌كند در حوزه نفت پروژه‌هايي مانند طرحي و ساخت دكل‌هاي حفاري را به عنوان يكي از توانمنديهاي جهاددانشگاهي پي‌گيري كند.
وي به انتشار 14 نشريه علمي پژوهشي در جهاددانشگاهي اشاره كرد و اظهار كرد: جهاددانشگاهي از مقالات منتشر شده در ISI و ارائه شده در مجامع علمي معتبر و همچنين از چاپ نشريات علمي پژوهشي حمايت مي كند.
دكتر حاجي تاروردي در پايان با اشاره به ثبت 30 اختراع از سوي جهاددانشگاهي ارتقاء سطح كيفي فعاليت‌هاي پژوهشي و تحقيقاتي را خواستار شد.
براساس اين گزارش، در ابتداي اين همايش همچنين مهندس عاقلي رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در سخناني با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي اين واحد گفت: جهادگران دانشگاهي با ايجاد مراكز آموزشي و پژوهشي و فرهنگي توانستند پل ارتباطي بين دانشگاه و جامعه باشند.
رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در ادامه اظهار داشت: در طول يكسال گذشته 32 هزار نفر از آموزش‌هاي تخصصي اين واحد بهره‌مند شده‌اند.
مهندس عاقلي در ادامه به تشريح فعاليت‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي در استان آذربايجان غربي پرداخت و با اشاره به روند راه اندازي آزمايشگاه تحقيقاتي اين واحد افزود: اعضاي هيئت علمي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي توانستند در طول 15 ماه علاوه بر ارائه 6 طرح تحقيقاتي 16 مقاله علمي در ISI ثبت كنند.
وي تصريح كرد: فعاليت‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي در آذربايجان غربي يك الگو است و پژوهشگران اين واحد تمام توان خود را در جهت توليد محصول صرف مي كنند و اين مايه افتخار جهاددانشگاهي است .
مهندس عاقلي در ادامه از اجراي 20 طرح مطالعاتي در مراكز خدمات تخصصي اين واحد خبر داد و با اشاره به فعاليت‌هاي مركز هيدروپونيك و راه اندازي گلخانه تحقيقاتي يادآور شد: اجراي دو طرح تحقيقاتي و ثبت 3 مقاله پژوهشي در ISI محصول فعاليت‌هاي مركز بيوتكنولوژي سيب و انگور است .
وي به راه اندازي مجتمع تحقيقاتي و آموزش عالي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي اشاره كرد و گفت: اين مجتمع تحقيقاتي در طول يكسال 20 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است كه اين رشد بسيار قابل توجه است .
مهندس عاقلي از راه اندازي رشته‌هاي جديد در دوره هاي كارداني مركز علمي – كاربردي اين واحد خبر داد و تصريح كرد: در حال حاضر بيش از 700 دانشجو در مركز علمي كاربردي اين واحد مشغول به تحصيل هستند.
رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در ادامه به تشريح فعاليتهاي فرهنگي اين واحد پرداخت و تصريح كرد: توليد 2350 خبر در طول يكسال از سوي دفتر خبري ايسنا ، توليد روزانه 30 خبر از سوي دفتر منطقه اي خبرگزاري ايكنا، انتشار بيش از 90 عنوان كتاب دانشگاهي و اجراي 20 طرح نظرسنجي از سوي مركز افكارسنجي از جمله فعاليتهاي فرهنگي اين واحد است .
گفتني است، اين گردهمايي با ارائه گزارش‌هايي پيرامون فعاليت‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي ، برگزاري كميسيون‌هاي تخصصي و بازديد از مجتمع تحقيقاتي درحال احداث جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي به كار خود پايان مي‌دهد.#

٠٧:٥٠ ١٦/٠٤/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد