١٦:١٩ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
آيت الله هاشمي رفسنجاني:
تحليل علمي وقايع، حق پرسش و تحقيق و نقد از ويژگي‌هاي دانشجويان است

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در مراسم پرسش و پاسخ دانشجويان مركز حمايت از محرومان وابسته به جهاد دانشگاهي، قابليت تحليل علمي وقايع و حق سوال، تحقيق و نقد را از ويژگي‌هاي قشر فرهيخته دانشجو برشمرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،وي در اين مراسم كه 8 مهر ماه برگزار شد طي سخناني افزود:در اوايل پيروزي انقلاب اسلامي، استفاده از نيروهاي خلاق و جوان دانشجو در دستور كار مسوولان قرار داشت كه جهاد سازندگي با مشاركت دانشجويان متعهد و متخصص آن دوران با انگيزه محروميت‌زدايي از مناطق محروم به‌ويژه روستاها شكل گرفت. 
رييس مجلس خبرگان رهبري، در ادامه در پاسخ به پرسش دانشجويي درباره سياست‌هاي نظام براي فقرزدايي گفت: رهايي از تبعيض و فاصله ميان فقير و غني جزو مباني فكري مسوولان انقلاب اسلامي و از اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي از اول محسوب مي‌شد.
وي افزود: دفتر رسيدگي به مناطق محروم كشور بلافاصله پس از دوران دفاع مقدس با همين هدف شكل گرفت و به تدريج اقدامات عمراني و محروميت‌زدايي در روستاها پيش رفت و پس از آن مجتمع‌هاي صنعتي براي تامين اشتغال و جلوگيري از مهاجرت روستاييان ايجاد شد.
هاشمي رفسنجاني در پاسخ به پرسشي ديگر درباره راه‌هاي اصولي فقرزدايي در جامعه اظهار داشت: يكي از راه‌هاي موثر و واقعي فقرزدايي، توليد و سازندگي و به تبع آن تامين اشتغال، به كارگيري سرمايه‌هاي راكد و فعال‌كردن بخش‌هاي غيردولتي در اقتصاد به عنوان موتور محرك در تحولات اقتصادي است. 
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش يكي ديگر از دانشجويان درباره‌ي اقدامات رفاهي دولت سازندگي گفت: آمار و ارقام نشان مي‌دهد پس از يك دوره سازندگي در كشور، به تدريج دهك‌هاي پايين و بالا در ضريب جيني جامعه با ارتقاي دهك‌هاي پايين و تنزل دهك‌هاي بالا به هم نزديك شدند، كالاهاي بادوام وارد سبد مصرفي خانواده‌ها به‌ويژه مناطق روستايي شد، نرخ بيكاري از حدود 16 درصد به 9 درصد كاهش يافت، سيستم كوپني كه عامل بسياري از فسادها در اقتصاد بود جمع و نهايتا مشاركت بخش خصوصي در اقتصاد جان گرفت.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: لايحه‌ي 360 صفحه‌اي فقرزدايي با پيش‌بيني منابع لازم به منظور تامين كامل بيمه‌هاي اجتماعي در اواخر اين دولت به مجلس ارايه شد كه در صورت تصويب مي‌توانست در رفع محروميت‌ها بسيار موثر باشد.
هاشمي رفسنجاني وجود راهكارهاي مشخص، هدفمندبودن اقدامات و تحليل واقعي رويدادها مبتني بر آمار را از مشخصه‌هاي حركت‌هاي دانشجويي برشمرد و گفت: استفاده از انرژي و تخصص قشر جوان دانشجو، در تمامي عرصه‌هاي كشور همواره كارگشا و موثر بوده كه نمونه‌ي آن در اقدامات موثر جهاد سازندگي متبلور شد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش ديگري درباره‌ي عملكرد مجمع در رفع محروميت و توسعه‌ي اقتصادي كشور گفت: تدوين سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي و تقديم آن به رهبري معظم انقلاب يكي از دستاوردهاي مهم مجمع در اين باره است و در آينده تدوين سياست‌هاي كلي طرح آمايش سرزميني نيز در دستور كار مجمع تشخيص قرار خواهد گرفت. در سياست‌هاي اصل 44 بخش قابل توجهي از درآمدهاي واگذاري صرف رفع محروميت از اقشار نيازمند از طريق ايجاد اشتغال و ايجاد سرمايه براي تامين شغل نيروهاي فاقد سرمايه مي‌شود.
در اين مراسم چندين نفر از دانشجويان به طرح سوالات مختلف خود پيرامون مسائل اقتصادي و سياسي پرداختند.ح/الف

١٢:٢٧ ٠٩/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد