طي مراسمي در دانشگاه علوم پزشكي تهران ؛
برگزيدگان جشنواره فرهنگي دانشجويي مهرباران مورد تقدير قرار گرفتند
برگزيدگان جشنواره فرهنگي دانشجويي حمايت از محرومان «مهرباران» يادواره حركه المحرومين امام موسي صدر اول آبان طي مراسمي در دانشگاه علوم پزشكي تهران معرفي شدند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، حجت الاسلام والمسلمين ابوترابي نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، مهندس مهدي چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران، سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي و جمع كثيري از دانشجويان و دانشگاهيان برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمين ابوترابي در سخناني ضمن قدرداني از جهاددانشگاهي در برگزاري اين جشنواره گفت: جهاددانشگاهي نهادي بالنده، پويا و نقش آفرين در عرصههاي مختلف است و حركت جديدي كه براي خدمت به محرومان جامعه آغاز كرده قابل تقدير و ارزشمند ميباشد.
وي در ادامه با گراميداشت شخصيت عظيم امام موسي صدر اظهار داشت: يكي از مباني فكري و اعتقادي برجسته امام موسي صدر توجه به كرامت انسان است، وي از صميم قلب به انسان عشق ميورزيد و در راستاي رسالت انبياي الهي كه اهتمام به تربيت ، تعالي و تكامل است، حركت ميكرد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي به ابعاد ديگر شخصيت امام موسي صدر پرداخت و افزود: انسان موضوع رسالت انبياي الهي است و تربيت و تعليم انسانها مهمترين هدف آنها بوده و اين مساله در جاي جاي آموزههاي ديني ما آشكار و مشهود ميباشد.
وي ادامه داد: انسان همواره به عنوان موجودي انديشمند و با اراده مورد خطاب پيامبران قرار داشته و آنان تلاش ميكردند با اصلاح روابط انساني، جوامع بشري را به سوي سعادت و كمال سوق دهند.
حجت الاسلام والمسمين ابوترابي با اشاره به جنبش بزرگي كه توسط امام موسي صدر در لبنان آغاز شد، خاطرنشان كرد: شكل گيري حزب ا... لبنان نتيجه تفكرات انقلابي و اسلامي امام موسي صدر بود و امروز حزب ا... در سايه اين خط فكري و اعتقادي به قدرت ايماني و انقلابي عظيمي در منطقه تبديل شده است.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در پايان تصريح كرد: انقلاب اسلامي خدمت به محرومان و مستضعفان جامعه را نهادينه كرد و اين مساله در تعاليم پيامبران مورد توجه بوده است .
محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم در سخناني كوتاه اظهار داشت: نگراني نسبت به اقشار محروم جامعه نبايد در ميان دانشجويان كمرنگ شود.
وي افزود: دانشجويان همواره نسبت به رنج، محروميت و فقر مردم حساس بودهاند و اين امر ويژگي برجسته يك دانشجوي مكتبي است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه دگرخواهي مرام و ويژگي پسنديده دانشجويان است، اظهار داشت: دانشجويان همواره نسبت به مسايل جامعه به ويژه محروميت و رنجها احساس مسؤوليت داشتهاند و نبايد با طرح مباحث غيرواقعي نسبت به اين مهم غفلت ورزيد.
در اين مراسم همچنين مهندس مهدي چمران رييس شوراي اسلامي شهر تهران طي سخناني با اشاره به مجاهدتهاي امام موسي صدر در لبنان اظهار داشت: امام موسي صدر در دوراني كه شيعيان لبنان در فقر و مشكلات مختلف به سرميبردند ، خدمات ارزشمندي را پايه گذاري نمود كه راه اندازي مؤسسات خيريه از مهمترين اين اقدامات بود.
وي افزود: بزرگترين خدمت امام موسي صدر به شيعيان لبنان محروميت زدايي فكري بود، زيرا وي به شيعيان لبنان كه در فقر سياسي و اجتماعي غوطه ور بودند جايگاهي رفيع بخشيد و نهضتي اسلامي را دراين كشور آغاز كرد.
مهندس چمران تلاش امام موسي صدر براي رفع ظلم و تبعيض از شيعيان را ستودني خواند و تصريح كرد: شكل گيري حركهالمحرومين و بسياري از جنبشهاي آزادي خواه حاصل تفكرات و تلاش خستگي ناپذير اين شخصيت بزرگ بود و به واقع حزب ا... لبنان نيز برآمده از انديشههاي اين عالم مجاهد و فرزانه است .
رييس شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان كرد: امام موسي صدر در مقابل جريانهاي فكري و سياسي منحط و منحرف ايستادگي كرد و به واقع نخستين كسي بود كه شعار «نه شرقي، نه غربي» را سر داد و براي رفع اختلاف بين گروههاي سياسي در لبنان ، سوريه و فلسطين تلاش بي وقفهاي داشت .
وي يادآور شد: حركت انقلابي و اسلامي حزب ا... لبنان كه امروز به عنوان استوانهاي مهم در منطقه مطرح است، نشات گرفته از انديشههاي ارزشمند امام موسي صدر است .
چمران خاطرنشان ساخت: امام موسي صدر با تلاش و مبارزه شبانه روزي به شيعيان لبنان عزت و جايگاهي رفيع بخشيد و دشمن كه ميدانست اين شخصيت انقلابي ميتواند مروج راه امام خميني در ساير كشورهاي اسلامي باشد، وي را مورد سوء قصد قرار داد.
وي در پايان گفت: بوجود آمدن موج اسلام خواهي در سراسر جهان و بيداري مسلمانان محصول تلاشهاي امام موسي صدر و يارانش بود و تلاش دشمن براي حذف شخصيت سياسي و انقلابي وي باعث توجه بيش از پيش مسلمانان به اين شخصيت پرعظمت شد.
براساس اين گزارش، در اين مراسم سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز با اشاره به ابعاد شخصيتي امام موسي صدر در سخناني اظهار داشت: امام موسي صدر يك عالم ديني وارسته بود كه به محرومان و مستضعفان توجهي ويژه داشت و بر مبناي ايمان و اعتقاد خود به اين مساله التزام داشت .
وي افزود:در دوراني كه جريان تفكر غرب با القاي بحث جدايي دين از سياست و افيون بودن دين براي تودهها، هجمهاي گسترده را عليه دين و مذهب آغاز كرد، امام موسي صدر نهضتهاي اسلامي و انقلابي را در لبنان شكل داد .
پورعلي با بيان اينكه امام موسي صدر شخصيتي آگاه به شرايط زمانه و عصر خويش بود، در ادامه اظهار داشت: امام موسي صدر به رسالت اجتماعي دين اعتقادي راسخ داشت و با بهره گرفتن از تاريخ جوامع به مسايل امروز ملتها اهتمام ميورزيد، وي به فرهنگ نگاهي ويژه داشت و اسلام را دين زندگي ميدانست.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي افزود: باور عميق به اصالت و كرامت انسان از ديگر ويژگيهاي امام موسي صدر بود، وي انسانها را بزرگترين سرمايه هر جامعه اي ميدانست و ظرفيت و قابليت دين را براي اصلاح جوامع و محروميت زدايي به خوبي ميشناخت .
وي يادآور شد: شكل گيري حركه المحرومين از ايمان امام موسي صدر به خدا، انسان و كرامت وآزادي سرچشمه گرفت و كمال طلبي، كرامت انسان و حسن تدبير از مهمترين مولفههايي بود كه وي در عرصه محروميت زدايي مورد توجه قرار ميداد.
اين گزارش حاكي است ، در حاشيه مراسم اختتاميه اين جشنواره ، نمايشگاهي از دستاوردهاي سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي در عرصه محروميت زدايي و فعاليت هاي گروه ها و تشكل هاي فعال در اين حوزه و آثار دانشجويان شركت كننده در جشنواره داير شد، كه مورد استقبال دانشجويان قرارگرفت .
همچنين در اين مراسم از حجت الاسلام والمسلمين ابوترابي نايب رييس مجلس شوراي اسلامي و مؤسس جهاد علمي دانشگاه تهران قدرداني شد.
خاطرنشان ميكند، در پايان مراسم نيز دانشجويان صاحب آثار برگزيده در رشتههاي شعر، مقاله ، خاطره دانشجويي ، عكس و ايدههاي نو با موضوعات احسان و نيكوكاري، محروميت زدايي و فرهنگ جهادي مورد تقدير قرار گرفتند.
گفتني است، اين جشنواره به همت جهاددانشگاهي و با هدف نهادينه كردن فعاليت هاي خيرخواهانه و تقويت روحيه عدالت خواهي ، محروميت زدايي و رفع تبعيض برگزار شد.ح/الف
١٦:٤٥ ٠٢/٠٨/١٣٨٦