١٤:٤٨ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
رييس جهاددانشگاهي در چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي:
توسعه كشور نيازمند كاربردي نمودن توليدات علمي است

مراسم معرفي برگزيدگان چهاردهمين دوره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويان كشور صبح امروز در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي ، دكتر پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي ، دكتر اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي  و جمعي  از محققان، دانشجويان و اساتيد برگزار شد، از برگزيدگان عرصه‌هاي تاليف، ترجمه و نشر قدرداني شد.
دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در اين  برنامه طي سخناني به جايگاه والاي كتاب در حوزه فرهنگي اشاره كرد و گفت: در فرهنگ ما كسي كه مي‌نويسد از الگويي قدسي تبعيت مي كند و به اين دليل است كه انسان مسلمان، به كتاب و نويسندگي از منظر ديگري مي‌نگرد.
وي قلم و نوشتن را دو موهبت عظيم از سوي خداوند به انسان معرفي كرد و اظهار داشت: در راستاي آموزه‌هاي حياتي و الهي، جهاددانشگاهي از بدو تشكيل تاكنون همواره مروج فرهنگ كتاب، نشر ، تاليف، توليد و تشويق انگيزه‌هاي اين نعمت آسماني بوده است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي  با ابراز خرسندي از برگزاري چنين برنامه‌اي خاطر نشان كرد: جهاددانشگاهي با سازماندهي اينگونه فعاليتها در سراسر كشور و در ميان مخاطبان دانشگاهي، خود با هدف توسعه و ترويج علم دردسترس عموم قرار دادن يافته هاي علمي دانشجويان و تشويق دانشجويان به انتشار يافته‌هاي علمي و فني، اقدام به معرفي چهره‌هاي برتر علمي در بين دانشجويان مي‌نمايد.
وي رشد توليدات علمي كشور را مطلوب ارزيابي نمود و ادامه داد: رشد مقالات و كتب تاليف داخلي مويد اين مسئله است و نگراني عمده، كاربردي كردن توليدات علمي است كه مبنا و محور توسعه مي‌باشند.
دكتر طيبي با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر لزوم تسريع در تهيه نقشه جامع علمي كشور در سالهاي اخير يادآورد شد: اميد است با تهيه سريع تر اين نقشه و اجراي آن، فكر، علم و فناوري ايراني محورتوسعه، پيشرفت، رفاه با اقتدار و امنيت ايراني باشد.
وي در خاتمه به ضرورت حمايت و لزوم فعاليتهاي تكميلي در اين فرايند اشاره كرد و افزود: با توجه به فقدان امكانات مالي جهاددانشگاهي ، نهادهايي مانند معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري ، بنياد نخبگان و ساير نهادهاي مرتبط مي‌توانند اين حلقه مفقوده را دريافته و درصدر حل اين نقيصه برآيند.

رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس:
فرهنگ سازي در عرصه كتاب امري ضروري است

دكتر اميدوار رضايي، رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در مراسم  اختتاميه چهاردهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي ضمن تشكر از نقش جهاددانشگاهي و نوآوريها و ابتكارات علمي اين نهاد ، كتاب ، دانشجو و قرآن را سه محور اصلي اين دوره از جشنواره خواند و برگزاري اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويي را در جبران عقب ماندگي هاي قرآني به فال نيك گرفت.
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در ادامه  توليد علم را مبناي توسعه يافتگي ايران در سند چشم انداز 20 ساله خواند و افزود: توليد علم بايد درون زا باشد و با افزايش كيفي كتب مي‌توان به توسعه عادلانه نزديك شد.
دكتر رضايي در پايان گفت: مجلس درتلاش است تا سهم فرهنگ را از بودجه عمومي دولت و كشور را افزايش داده و بتواند فضايي بهتر را براي حضور هرچه بيشتر دانشجويان در صحنه هاي جديد توليد علم فراهم كند.
                      
معاون فرهنگي وزارت ارشاد:
برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي فعاليتي ارزنده است

دكتر پرويز، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جهت دهي به فعاليت دانشجويان را از جمله اهداف جشنواره كتاب سال دانشجويي ذكر كرد  و گفت : باتوجه به اينكه در زمينه‌هاي مختلف علوم، كتابي مرجع و بومي نداريم جاي فعاليت در اين زمينه بسيار است و اين جشنواره  مي‌تواند براي بهبود وضعيت سالهاي آينده كمك شاياني نمايد.
وي  برگزاري 14 دوره مداوم كتاب سال دانشجويي را از سوي جهاددانشگاهي فعاليت ارزنده‌اي خواند و گفت: كتاب سال قرآني دانشجويان  مي‌تواند اقدام مناسبي براي توسعه اين گونه برنامه ها در كشور باشد.
وي با اشاره به روند انتخاب كتاب سال دانشجويي در پايان افزود: تجربه هاي دوره هاي گذشته بايد به عنوان راهكاري مناسب در دوره هاي بعد استفاده شود.

دبير جشنواره كتاب سال قرآني دانشجويان:
هدايت دانشجويان به تحقيق در عرصه هاي قرآني از مهمترين اهداف اين جشنواره است

رحيم خاكي ، دبير اولين دوره جشنواره كتاب سال قرآني دانشجويي طي سخناني در جشنواره كتاب سال دانشجويي  با اشاره به اهميت پژوهش و تحقيق قشر نخبه و دانشجو در عرصه هاي  اجتماعي و علمي جامعه گفت: در همين راستا، سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور برآن شد كه با همكاري سازمان انتشارات جهاددانشگاهي، اولين دوره انتخاب كتاب سال قرآني دانشجويان كشور را برگزار نمايد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، وي توجه به حركتهاي علمي و هدايت دانشجويان به سوي تحقيق و پژوهش در عرصه‌هاي قرآني ، ايجاد انگيزه در دانشجويان به منظور انجام پژوهشهاي قرآني و تقدير دانشجويان پژوهشگر اين حوزه را از اهم اهداف برگزاري اين جشنواره عنوان كرد.
خاكي در ادامه افزود: با برگزاري اولين دوره جشنواره كتاب قرآني دانشجويي همزمان با چهاردهمين دوره كتاب دانشجويي، برنامه ريزي به منظور انجام انتخاب كتاب سال قرآني ويژه دانشجويان در سطح بين المللي در دست انجام است و اميد است در سالهاي آتي و با حمايت تمامي نهادهاي دانشگاهي مقدمات انجام اين مهم فراهم شود.
وي در پايان از همكاري سازمان انتشارات جهاددانشگاهي، معاونت آموزش و پژوهش سازمان تبليغات اسلامي، شبكه قرآن سيما، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها و دانشگاه آزاد اسلامي تشكر و قدرداني نمود.

دبير جشنواره كتاب سال دانشجويي خبر داد:
برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي در سطح كشورهاي جهان اسلام

محمد سلگي دبير چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي از برگزاري جشنواره كتاب سال دانشجويي در سطح كشورهاي جهان اسلام خبر داد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،وي با ارايه گزارشي از روند برگزاري جشنواره چهاردهم، گفت: امسال 540 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال شد و 16 گروه داوري طي چندين ماه به ارزيابي آثار پرداخته‌اند.
وي با بيان اينكه در طول 14 دوره برگزاري اين جشنواره 4 هزار و 312 اثر به دبيرخانه جشنواره كتاب سال دانشجويي ارسال شده است، گفت: در مجموع آثار ارسالي گروه علوم انساني همچون دوره‌هاي قبل با 37 درصد اثر رتبه اول، گروه علوم پزشكي با 33 درصد اثر رتبه دوم و گروه فني مهندسي رتبه سوم را در خصوص ارائه آثار كسب كرده است.
سلگي با بيان اينكه دانشجويان دانشگاه‌هاي دولتي 85 درصد آثار را ارسال كردند تصريح كرد: دانشجويان دانشگاه‌هاي غيردولتي 19 درصد آثار را ارسال كرده بودند.
وي با تاكيد به اينكه در اين جشنواره آثار تاليفي از آثار ترجمه شده پيشي گرفته است، گفت: 77 درصد آثار ارائه شده تاليفي و 33 درصد ترجمه بوده است.
دبير چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي با اشاره به حضور 80 درصدي مردان در ارائه آثار اظهار كرد: در خصوص مقطع تحصيلي دانشجوياني كه آثار خود را به دبيرخانه ارسال كرده‌اند مقطع كارشناسي ارشد با 44 درصد آثار رتبه اول و مقطع دكترا رتبه دوم را داشت.
وي همچنين با بيان اينكه در اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويان 40 اثر به دبيرخانه ارسال شد تصريح كرد: امسال در داوري‌ آثار جوانترين مولف انتخاب شد.
سلگي در خاتمه افزود: از ميان آثار ارائه شده 17 اثر برگزيده و 19 اثر قابل تقدير بوده است و همچنين 4 ناشر به عنوان ناشر برگزيده و 2 ناشر نيز لايق تقدير معرفي شدند. 

اسامي 17 برگزيده چهاردهمين دوره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني

بر اساس اين گزارش،از تعداد 181 اثر رسيده در گروه علوم پزشكي و دامپزشكي، امير حسين مسعود، هومن رياضي و محمد مهدي حسام مولفان كتاب «ايمونولوژي پيري»، دكتر محمد رضائيان و دكتر آهاري مترجمان كتاب « سلامت خانواده» و دكتر سارا بهروز مترجم كتاب «مامايي ويليامز 2005» به عنوان افراد برگزيده انتخاب شدند.
هيات داوران جشنواره از ميان 67 اثر رسيده در گروه فني و مهندسي شاخه تاليف، احسان ملكيان مولف كتاب « امنيت داده ها» و محمدرضا عادل زاده مولف كتاب « اصول مهندسي بهره برداري و توليد» را معرفي كردند.
در بخش علوم پايه شاخه ترجمه، مجيد مهدوي مترجم كتاب « زيست شناسي سلولي، مولكولي و مهندسي ژنتيك» و اميد ميرشمسي كاخكي مترجم كتاب « مباني سيستماتيك جانوري» به عنوان برگزيده گان معرفي شدند.
چهاردهمين دوره كتاب سال دانشجويي در گروه‌هاي كشاورزي و منابع طبيعي، هنر و معماري، شاخه قرآن، شاخص زبان و ادبيات، شاخه تاريخ و جغرافيا، شاخه علوم اجتماعي، بخش ويژه و بخش مولف جوان به معرفي تنها يك اثر بسنده كرد.
در گروه كشاورزي و منابع طبيعي شهاب مداح حسيني مترجم كتاب « عملكرد گياهي زراعي فيزيولوژي و فرآيندها»، در گروه هنر و معماري، حامد كامل نيا مولف كتاب « طراحي محيط هاي يادگيري»، در شاخه قرآن، محمد حسن زماني مولف كتاب «مستشرقان و قرآن»، در شاخه زبان و ادبيات، غلامرضا سالميان مولف كتاب« كتاب شناسي توصيفي سنايي غزنوي»، در شاخه تاريخ و جغرافيا، محمد جواد مرادي نيا مولف كتاب «سطر اول»، در شاخه علوم اجتماعي، جمال محمدي مترجم كتاب«در آمدي بر نظريه فرهنگي معاصر»، در بخش ويژه مجتبي جاويدي مترجم كتاب «قاموس عدالت» و در بخش مولف جوان، محمد كاظم ايماني خوشخو مترجم كتاب «3D Studio Max» به عنوان برگزيدگان اين جشنواره انتخاب شدند.
گفتني است،هيات داوران چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي هم چنين در شاخه حقوق و علوم سياسي، سيد علي عباس نياي زارع مترجم كتاب «رابطه سببيت در حقوق كيفري» و بهروز جندقي مترجم كتاب « در آمدي بر حقوق كيفري» را برگزيدگان اين جشنواره معرفي كردند.

اسامي 4 ناشر برگزيده و 2 ناشر شايسته تقدير

محمد كاظم شمس از انتشارات «بوستان كتاب»، فرهاد تيمور زاده از انتشارات «تيمورزاده»، مهدي خزعلي از انتشارات «حيان»، سعيد سعادت صانعي از انتشارات «ديباگران تهران» به عنوان ناشران برگزيده معرفي شدند.
هم چنين از محمد حسين زارع دهقاني، ناشر انتشارات «نص» و مسعود پايدار، ناشر انتشارات «نشر كتاب دانشگاهي» نيز تقدير به عمل آمد.

اسامي افراد شايسته تقدير در جشنواره كتاب سال دانشجويي

هيأت داوران اين جشنواره در گروه علوم انساني و اجتماعي شاخه تاليف از مهدي نكوئي ساماني مولف كتاب «دين و فرآيند جهاني شدن»، از حسين مظفري، مولف كتاب «بنيان مرصوص»، از محمد حسن زماني، مولف كتاب «شرق شناسي و اسلام شناسي غربيان»، از محمد حسين قرشي مولف كتاب « بررسي مشكلات ترجمه ادبيات كودكان»، از مسعود آذربايجاني مولف كتاب «در آمدي بر روان شناسي دين»، از محمد رضا روزبهاني، مولف كتاب « زندگي نامه و انديشه سياسي ابوعلي مسكويه» تقدير به عمل آوردند.
در شاخه ترجمه گروه علوم انساني و اجتماعي، هيات داوران مينو سلسله، مترجم كتاب «راه تويوتا» را به عنوان فرد لايق تقدير معرفي كردند.
هيات داوران جشنواره هم چنين در گروه علوم پايه شاخه ترجمه از مهندس فرناز آگهيان، مترجم كتاب «فيزيك رنگ محاسباتي» و محمدرضا قرائتي، مترجم كتاب «شيمي استراير» تقدير به عمل آورده‌اند.
در اين جشنواره در گروه هنر و معماري شاخه تاليف، آرمين يگانه، مولف كتاب «تجزيه و تحليل معماري» به عنوان فرد لايق تقدير معرفي شده است.
براساس اين گزارش، در گروه كشاورزي و منابع طبيعي شاخه ترجمه از اميد بيرقدار، مترجم كتاب‌ «تغذيه و نيازهاي غذايي ماهيان در آبزي پروري» تقدير شده است.
هيأت داوران در گروه فني و مهندسي شاخه تأليف حجت ا... جمالي مولف كتاب «فناوري هسته‌اي قدرت برتر» و فرزاد منصوري نيروي مولف كتاب « روش نوين محاسبات و مباني طراحي ساختمان سازه معماري» را معرفي كرده‌اند.
در گروه علوم پزشكي و دامپزشكي شاخه تاليف از حميد چوبينه مولف كتاب «انسان و حيوانات خانگي» و در شاخه ترجمه از پويان صدر اشكوري مترجم كتاب « اصول و تفسير در راديولوژي دهان»، حميد رضا احمدي آشتياني و پريسا اميديان مترجمان كتاب « درمان اورژانس‌هاي جراحي سرپايي» تقدير شده است. 
لازم به ذكر است،« نيايش دمكراتيك» به عنوان مولف جوان در بخش تقديري معرفي شده است.
هيأت داوران در اين بخش جشنواره كتاب سال قرآني سيد محمد رضا غياثي كرماني مولف كتاب پژوهش‌هاي قرآني علامه شعراني رحمه ا....» و جواد ايرواني مولف كتاب «اخلاق اقتصادي از ديدگاه قرآن و حديث» را به عنوان افراد لايق تقدير معرفي كردند.ح/الف

٢٠:١١ ٢٩/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد