در همايش ملي "طبيعت ، سلامت و بهداشت در صنعت هتلداري " عنوان شد ؛
گردشگري يكي از استراتژيهاي مهم توسعه كشور است
همايش ملي "طبيعت، سلامت و بهداشت در صنعت هتلداري"18 آذر ماه به همت جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران در سالن همايش پژوهشكده رويان آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين همايش كه با حضور صاحب نظران و كارشناسان حوزه گردشگري و بهداشت، اساتيد دانشگاه ، مديران هتلهاي سراسر كشور و جمعي از مسوولان فرهنگي برگزار شد، دكتر سيدابوالحسن شاهزاده فاضلي رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران و رييس اين همايش در سخناني ضمن خيرمقدم به شركت كنندگان اظهار داشت: جهاددانشگاهي به عنوان نهادي كه در عرصههاي فرهنگي، پژوهشي و آموزشي گام برميدارد، به مثابه پل ارتباطي بين دانشگاه و جامعه همواره موضوعات نوين و جديد علمي را در بخشهاي مختلف مطرح ساخته است كه توجه به مبحث طبيعت، سلامت و بهداشت در صنعت هتلداري گوياي همين مدعاست.
وي افزود: جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران طي سه دهه فعاليت افتخار آن را دارد كه توانسته الگوهاي كاربردي جديدي از تحقيقات و خدمات تخصصي را در زمينه بهداشت و سلامت به جامعه عرضه كند.
دكتر شاهزاده فاضلي با گراميداشت ياد و خاطره جهادگر زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني، رييس فقيد پژوهشكده رويان، در ادامه خاطرنشان كرد: برپايي همايش هاي علمي يكي از مهمترين عوامل ارتقاء آگاهيهاي عمومي و تخصصي است و اين همايش نيز تلاش ميكند زمينه ساز پيوند صنعت هتلداري و ديدگاههاي صاحب نظران و كارشناسان اين حوزه باشد.
رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران ادامه داد: حضور صاحب نظران ، اساتيد، مديران اجرايي و دانشجويان فرصتي مغتنم براي همانديشي در حوزه صنعت هتلداري است و اميدواريم اين همايش در سالهاي آتي در سطح منطقهاي و بينالمللي برگزار شود.
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم دكتر فرهاد زرگري دبير علمي اين همايش در سخناني حفظ و ارتقاي سلامت را لازمه دست يابي به توسعه پايدار دانست و گفت: يكي از محوريترين عوامل اجتماعي تاثيرگذار بر سلامت جامعه، گردشگري است و به واقع اين صنعت انسان را در معرض پديدههاي نو و فرصتهاي جديد يادگيري قرار ميدهد و موجب بازپروري و نوسازي روحي و جسمي او ميشود.
وي درادامه به جايگاه اين مبحث در آموزههاي ديني اشاره نمود و تصريح كرد: گردشگري داراي ابعاد مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي و در حقيقت صنعتي بين بخشي و فراگير است .
دكتر زرگري خاطرنشان ساخت: سند چشم انداز بيست ساله و قانون برنامه چهارم توسعه سرفصل هاي مهمي را در رابطه با صنعت گردشگري و گسترش آن به عنوان تكاليف محوري در دستور كار دولت و دستگاههاي اجرايي قرار داده كه بايد به آن توجه ويژهاي داشت .
دبير علمي اين همايش در ادامه يادآور شد: توسعه گردشگري يكي از استراتژي هاي مهم توسعه كشور است كه در كنار بخش نفت، گاز ، فناوري اطلاعات و ارتباطات ، صنايع ، درمان و ... از جايگاه مهمي در ارتقاء شاخصهاي مختلف توسعه برخوردار است .
دكتر زرگري با اشاره به پتانسيلهاي ايران در حوزه گردشگري گفت : توسعه اين صنعت در سطح بين المللي به گونهاي بوده است كه گوي سبقت را از صنعت نفت، گاز ، خودروسازي و ... ربوده است و در آيندهاي نزديك به صنعت تجاري نخست جهان تبديل خواهد شد، ضمن اينكه اشتغالزايي، ارزآوري و توليد ثروت اين صنعت حاكي از ارزش افزوده بسيار بالاي آن است كه ميتواند بسياري از مشكلات و ناهنجاريهاي كشور را برطرف كند.
وي ادامه داد: در حال حاضر بخش گردشگري كشور در دوران گذار از يك صنعت غيرحرفهاي، غيررقابتي و سنتي به فضايي حرفه اي، رقابتي و علمي با رويكردهاي دانش مدار قرار دارد و اين دوره نيازمند مديريت ويژه اي است .
دكتر زرگري افزود: بايد با نگاهي سيستماتيك ، استفاده از خرد جمعي و فراهم نمودن زيرساختهاي موردنياز و پرهيز از تنگ نظري و حفظ ارزشهاي ديني و ملي به اين بخش توجه بيش از پيش داشت .
دبير علمي اين همايش اظهار داشت: يكي از زيرساختهاي لازم در توسعه صنعت گردشگري امكانات اقامتي و پذيرايي است و در همين راستا هتلداري به عنوان يك علم ، جايگاهي حياتي در شكل گيري و پويايي صنعت گردشگري دارد و توجه به اين حرفه ضامن رشد توريسم و مروج فرهنگ جهانگردي در جامعه خواهد بود.
وي در خاتمه تصريح كرد: اميد است با ايجاد دبيرخانه دائمي اين همايش، اتاق فكري براي اساتيد، مديران و دانشجويان فراهم شود تا با توان فكري خود ، ارتباطات مستمر و رويكردهاي جديد بتوانند راهگشاي مشكلات و معضلات موجود در اين حوزه باشند.
گفتني است، اين همايش با برگزاري سه نشست تخصصي ادامه يافت كه طي اين نشستها اساتيد و صاحب نظران به ارايه مباحثي مختلف درخصوص «جهانگردي نوين تحولي از تجارت به سلامت» ، «ضرورت و اهميت آموزش در صنعت گردشگري» ،«نقش بهرهگيري از طبيعت در توسعه صنعت گردشگري» ، «گردشگري سلامت» ، «هتلداري و توسعه پايدار گردشگري» ، «نقش بهداشت در توسعه هتلداري » ، «روانشناسي درگردشگري » ، «گردشگري و بيماريهاي عفوني» ، «اهميت تكنولوژي در صنعت هتلداري» و ... پرداختند.ح/الف
١٨:١٨ ١٨/٠٩/١٣٨٦