رييس جمهور در پيامي به اختتاميه طرح ملي ايران مرز پرگهر:
جهاددانشگاهي فرهنگ خودباوري را پيش روي جوانان ايران قرار داد
سومين دوره طرح ملي « ايران مرزپرگهر» صبح امروز با پيام دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران به كار خود پايان داد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور دكتر غلامحسين الهام سخنگوي دولت و وزير دادگستري، دكتر علي منتظري،دكتر منطقي مديرعامل شركت ايران خودرو، شماري از مسؤولان فرهنگي كشور و جمع كثيري از دانشجويان برگزار شد، پيام رييس جمهور به اين مراسم توسط دكتر الهام قرائت شد كه متن كامل آن در ادامه ميآيد؛
ايران ، سرزمين پاكي، طهارت، آزادي و آزادگي است و پيوسته مهد مردان و زنان موحد، عالم و شجاع بوده است . ايمان ، هوشمندي، اخلاق و علم سرمايه عظيم تمدني براي بشريت در طول تاريخ است .
امروز نيز مردم عزيز اين سرزمين با اين غناي فرهنگي، با نگاه بلند به آينده بشريت، پرچمداران انتظار موعودند و با اين انتظار، عدالت جويي و كمال طلبي را تا تحقق حيات طيبه رقم ميزنند. اين انتظار سبز، جامعه را بيوقفه و شتابان به سوي قلههاي كمال و تعالي راهبري ميكند.
شما دانشجويان و جوانان، فرزندان چنين ملت بزرگي هستيد و رسالت حفظ اين هويت و تداوم آن را عهده داريد لذا توصيه ميكنم؛
ايران را بشناسيد، تاريخ اين سرزمين را بنگريد، به نقاط مختلف اين كشور سفر كنيد. شهر و روستاي اين سرزمين را با نگاههاي جستجوگر و تيزبين خود بكاويد، خواهيد ديد كه صفحات اين كشور بزرگ كتاب زندگي و موجب اعتماد به نفس و خودباوري است، با سير در ايران بزرگ خود را در آينه فرهنگ و هويت خويش خواهيم ديد و به ايران اسلامي بيش از پيش افتخار خواهيم كرد.
طرح ملي «ايران مرز پرگهر» كه با ابتكار جهاددانشگاهي طي سالهاي اخير، آغاز شده است فرصت مغتنمي است كه فرهنگ خودباوري را پيش روي جوانان قرار دهد. اعتماد به نفس و حفظ هويت ديني و ملي است كه اين كشور را از امواج تهاجم فرهنگي كه ايمان و هويت ما را هدف قرار داده است به خوبي صيانت كرده است. امروز جوانان ايران، مظهر و نماد پاكي، ايمان ، علم و اخلاق در ميان جوانان عالم و الگوي همه هستند.
امروز ميبينيم جوانان ما پيشتازان عرصه علم و صنعت و تكنولوژي هستند. اگر ايران عزيز، به كشورهاي برخوردار از فناوري هستهاي پيوسته است و در جايگاه رفيع اقتدار و عزت، اين فناوري بشري را درخدمت صلح، رفاه، عدالت قرار ميدهد ، مرهون استعداد و باور ملي انديشمندان و جوانان ماست، آري "ميتوانيم – ميشود" شعار جوانان عزيز ماست.
عزيزان من راه شدن و كمال بيانتهاست . با ايمان، توكل به خداوند و استقامت و پايداري تلاش و جهاد اين اعتماد به نفس را پاس بداريد و آستينهاي همت را براي ساختن ايراني سرشار از ايمان و اقتدار و الهام بخش و تعالي آفرين، بالا بزنيد. فردا از آن شما و بشر تشنه آرمان شما.
در ادامه دكتر الهام طي سخناني كوتاه ، ضمن ابراز خرسندي از اجراي اين طرح ملي توسط جهاددانشگاهي، تقويت روحيه خودباوري در ميان دانشجويان و پيوند مردم و نخبگان دانشگاهي و علمي را از مهمترين ثمرات اين طرح دانست .
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم جمال رحيميان دبير اجرايي اين طرح ملي در سخناني اظهار داشت: آشنايي قشر دانشجو و اساتيد دانشگاهها با دستاوردهاي علمي، تحقيقاتي و صنعتي كشور و تقويت روحيه خودباوري و هويت ملي در بين دانشجويان و زمينهسازي جذب نخبگان دانشگاهي در مراكز اقتصادي و صنعتي از مهمترين اهداف اين طرح است.
وي افزود: تلاش در جهت زدودن يأس از فضاي علمي و دانشگاهي و ايجاد نشاط علمي و فرهنگي در ميان دانشجويان و زمينهسازي جنبش نرم افزاري در مراكز علمي و دانشگاهي از ديگر اهداف طرح مذكور بود كه در دستور كار جهاددانشگاهي قرارگرفت .
رحيميان در ادامه خاطرنشان ساخت: در اين طرح همه ساله دانشجويان و اساتيد دانشگاههاي مختلف از طريق واحدهاي جهاددانشگاهي در سراسر كشور و در قالب بازديدهاي يك يا چند روزه از پروژههاي بزرگ ملي كه بيش از 70 درصد آن توسط متخصصان ايراني پس از پيروزي انقلاب اسلامي طراحي و اجرا شده است بازديد نموده ودر كنار اين بازديدها با ميراث عظيم فرهنگي كشور نيز آشنا ميشوند .
دبير اجرايي طرح ملي ايران مرز پرگهر تصريح كرد: در دوره سوم اين طرح كه از تابستان سال جاري آغاز شد،4500 نفر از دانشجويان و اساتيد دانشگاهها از 240 پروژه ملي در زمينههاي صنعتي، تحقيقاتي ، پزشكي و 250 مكان تاريخي و فرهنگي بازديد كردند.
وي يادآور شد: پس از بررسي عملكرد واحدها و سازمانهاي همكار، جهاد دانشگاهي واحد الزهرا (س) و آذربايجان غربي به صورت مشترك رتبه نخست را كسب كردند و واحدهاي اميركبير، استان مركزي، يزد و همدان به ترتيب حائز رتبه هاي دوم تا پنجم شدند. در بخش انتخاب مراكز و سازمانهاي همكار نيز شركتهاي تاسيسات فرآوري اورانيوم ايران (UCF) ، فولاد مباركه سپاهان ، هواپيماسازي هسا، سد كارون 3، پژوهشكده رويان، پژوهشكده ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري ، سازمان اسناد و كتابخانه ملي ، شركت ايران خودرو ، داروسازي ثامن و سد گاوشان به عنوان سازمانهاي برتر همكار معرفي شدند.
رحيميان در پايان گفت: بخش ويژه طرح امسال نيز به اهداي ده هزار و دويست جلد كتاب از شش عنوان كتاب به صورت رايگان به دانشجويان شركت كننده در طرح اختصاص داشت و مسابقه كتابخواني از كتابهاي استاد عشق، نشت نشا، سيد جمال الدين اسدآبادي ، ابوعلي سينا و سيري در سيره نبوي (ص) برگزار شد.
در اين مراسم دكتر قناد مراغهاي رييس پژوهشكده علوم و فنون هسته اي در سخناني با اشاره به موفقيتهاي دانشمندان ايراني در دستيابي به فناوري انرژي هستهاي اظهار داشت: دستاوردهاي بزرگ عرصه فناوري هستهاي حاصل تلاش شبانه روزي و بي وقفه دانشمندان جوان ايراني است كه در شرايطي دشوار توانستند چنين گامهاي بلندي را بردارند.
وي خاطرنشان كرد: وجود جوانان متعهد و دانشمند در اين مرز و بوم موجب افتخار مسوولان نظام و ملت ايران است كه در آزمايشگاهها و مراكز تحقيقاتي دست به كاري بزرگ زدند.
دكتر قناد همچنين درادامه سخنان خود به تشريح فعاليتهاي تحقيقاتي و علمي سازمان انرژي اتمي و پژوهشكده علوم و فنون هسته اي پرداخت.
گفتني است، در پايان اين مراسم از خانواده جهادگر زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني رييس فقيد پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي،دانشجويان برگزيده در مسابقات كتابخواني و خاطره نويسي اين طرح، واحدهاي جهاددانشگاهي برتر در اجراي طرح و مراكز و سازمانهايي كه بيشترين همكاري رادر برگزاري اردوها با جهاددانشگاهي داشتند با اهداء جوايزي قدرداني شد كه اسامي دانشجويان برگزيده به شرح زير است:
احسان محمودي، زينت دهقان، ربابه كلانتر مكي ، زكيه چشك، الناز پناهي آذر، لعيا بهمنپور، اكرم شهسوار ، معصومه اشرفي، الهام بلندي، بهنام احمدي، ميترا دانشمندي، سيده زهره محمدزاده، طاهره حاتمي نيك، سعيد اكبري، حامد اشرفي گورچيني قلعه ، حنانه ساكن نويري، آزاده و الهه بهرامي وزير، مهسا صفي .
شايان ذكر است، اين طرح ملي از سوي جهاددانشگاهي واحد تهران و با همكاري نهاد رياست جمهوري، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، مركز گردشگري علمي – فرهنگي دانشجويان ايران، معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي و واحدهاي اين نهاد در سراسر كشور برگزار شد.ح/الف
١٩:٣٠ ٢٠/٠٩/١٣٨٦