امام جمعه كرمان درگردهمايي مديران فرهنگي جهاددانشگاهي :
دستاوردهاي علمي كشور محصول تلاش نهادهايي همچون جهاددانشگاهي است
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي :
مسابقات بينالمللي قرآني دانشجويان مسلمان جهان سال آينده در ايران برگزار ميشود
گردهمايي معاونان فرهنگي واحدها و روساي مراكز و سازمانهاي فرهنگي جهاددانشگاهي سراسر كشور 21 و22 آذر ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان كرمان در دانشگاه شهيد باهنر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور حجت الاسلام والمسلمين سيد يحيي جعفري امام جمعه كرمان و نماينده ولي فقيه در استان، ابوالقاسم نصراللهي معاون سياسي امنيتي استاندار كرمان ، دكتر علي منتظري،سعيد پور علي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي،دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون آموزشي اين نهاد و جمعي از مسؤولان فرهنگي اين استان برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمين جعفري در سخناني ضمن ابراز خرسندي از حضور معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي در شهر كرمان اظهار داشت: فلسفه تشكيل جهاددانشگاهي ارتقاء سطح فرهنگي و علمي جامعه و دانشگاهها بوده و خوشبختانه اين نهاد انقلابي توانسته است اين وظيفه خطير و مهم خود را به خوبي انجام دهد.
امام جمعه كرمان درادامه شناخت و معرفت را لازمه حركت به سوي كمال و پيشرفت دانست و افزود: دانش، علم و معرفت مهمترين شاخصهاي تعالي انساني است كه در آموزههاي اسلامي مورد تاكيد قرار گرفته و به واقع، اسلام به دنبال پرورش و تربيت انسانهاي الهي و صاحب شناخت است.
وي تلاش براي كسب دانش را امري مهم دانست و يادآور شد: در مكتب اسلام علم و دانشي كه بتواند انسانها را به سوي كمال هدايت نموده و نيازهاي معرفتي بشر را برطرف كند، ارزش و جايگاه بالاتري دارد.
نماينده ولي فقيه در استان كرمان خاطرنشان كرد: علوم مختلف به اندازه سهمي كه در تكامل انسان ايفا ميكند ارزشمند هستند و در اين ميان هيچ دانش و معرفتي نميتواند جايگزين خداشناسي و دينشناسي شود، زيرا اين مقوله ضامن سعادت بشر است.
حجت الاسلام والمسلمين جعفري علم بدون دين را خطرناك و منشأ ظلم و ستم در جوامع انساني دانست و تصريح كرد: امروز سردمداران استكبار جهاني با توليدات علمي و فناوري خود جنايتهاي بزرگي را درسطح جهان رقم ميزنند و اين نتيجه علم منهاي اخلاق است.
وي به پيشرفتهاي علمي كشور در حوزههاي گوناگون اشاره كرد و گفت: اين دستاوردهاي بزرگ محصول تلاش مراكز و نهادهاي علمي - تحقيقاتي همچون جهاددانشگاهي است و اميدواريم اين موفقيتها استمرار يابد ، زيرا اين مسير به استقلال علمي كشور و نااميدي دشمنان منتهي خواهد شد.
امام جمعه كرمان در پايان به موفقيتهاي دانشمندان جوان ايراني در زمينه فناوري هستهاي اشاره كرد و خواستار استقامت مسؤولان و ملت ايران در اين عرصه شد.
معاون سياسي امنيتي استانداركرمان :
جهاددانشگاهي پرچمدار خودباوري علمي و فرهنگي است
جهاددانشگاهي امروز در عرصههاي علمي و فرهنگي حركتي عالمانه و تخصصي را آغاز نموده است كه ميتواند راهگشاي رفع مشكلات فرهنگي كشور باشد.
ابوالقاسم نصراللهي معاون سياسي امنيتي استاندار كرمان در گردهمايي معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي ضمن اعلام مطلب فوق، طي سخناني با تاكيد بر لزوم تعامل روزافزون جهاددانشگاهي و دانشگاهها افزود: دانشگاهها بايد به صورت هدفمند و با برنامهريزي مناسب در جهت اهداف نظام حركت كنند كه در اين راستا جهاددانشگاهي ميتواند به حركت روبه رشد دانشگاههاي كشور در حوزههاي تحقيقاتي و فرهنگي كمك كند.
معاون استاندار كرمان به جايگاه علم و دانش در اسلام اشاره كرد و افزود: امام راحل (ره) همواره به مساله استقلال و رفع وابستگي در عرصههاي مختلف نگاهي ويژه داشتند و جهاددانشگاهي نيز براساس همين ديدگاه امروز پرچمدار و مروج خودباوري در ميادين علمي و فرهنگي است.
وي با تاكيد بر سرعت بخشيدن به حركت و نهضت علمي كشور براي رسيدن به قلههاي علم و دانش، خاطرنشان ساخت : جهاددانشگاهي به همراه ساير مراكز و نهادهاي علمي تحقيقاتي ميتوانند با تلاش بيش از پيش و برنامهريزي دقيق آيندهاي مطلوب را براي كشور رقم بزنند و ايران اسلامي را به عنوان يك قطب علمي در سطح منطقه و جهان مطرح كنند.
نصراللهي در خاتمه به تعابير بلند رهبر معظم انقلاب اسلامي درخصوص جهاددانشگاهي اشاره كرد و اظهار داشت: جهاددانشگاهي با بهرهگيري از توان علمي دانشجويان ميتواند به حركت كشور در جهت تعالي، كمال و پيشرفت سرعت بخشد.
براساس اين گزارش، رضا كامياب رييس جهاددانشگاهي واحد كرمان نيز در ابتداي اين گردهمايي در سخناني كوتاه گفت: اميدوارم اين گردهمايي بتواند نتايج ارزشمندي را در زمينه سياستگذاري و برنامه ريزيهاي كلان فرهنگي در سطح كشور و دانشگاهها به ارمغان بياورد و دانشجويان و دانشگاهيان از اين بركات بهرهمند شوند.
رييس جهاددانشگاهي واحد كرمان همچنين افزود: جهاددانشگاهي به عنوان مولود انقلاب كه مورد توجه مسوولان نظام است، مسؤوليت سنگيني در عرصه نهضت نرم افزاري و توليد علم و صيانت و حفاظت از دستاوردهاي انقلاب در دانشگاهها دارد و اميدواريم بتواند در اين زمينه موفق باشد.
دكتر منتظري:
دانشجويان محور برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي هستند
شور و نشاط دانشجويان بايد در برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي تجلي پيدا كند، زيرا دانشجويان محور برنامههاي فرهنگي اين نهاد هستند.
دكتر علي منتظري طي سخناني در گردهمايي معاونان فرهنگي واحدها و روساي مراكز و سازمانهاي فرهنگي جهاددانشگاهي، با تاكيد بر محوريت آرمانهاي اسلامي و انقلابي در برنامههاي فرهنگي افزود: دشمنان انقلاب تلاش ميكنند با انواع هجمههاي فرهنگي جوانان و دانشجويان را دچار انحراف كنند و متاسفانه در اين مسير برخي غفلتها باعث ميشود امكانات و ابزار در اختيار خطوط و گرايشهاي منحرف و معاند با نظام قرار گيرد.
وي به بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي اشاره كرد و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در اين ديدار بر اهميت موضوع فرهنگ تاكيد نمودند و برهمين اساس بايد دانست كه پرداختن به امور فرهنگي جزء لاينفك و جدايي ناپذير فعاليتهاي جهاددانشگاهي است، زيرا ساير فعاليت هاي اين نهاد در عرصههاي تحقيقاتي و خدماتي نيز در جهت تحقق فرهنگ اسلامي و ملي ما انجام ميشود.
دكتر منتظري فرهنگ را اساس حركت جامعه دانست و تصريح كرد: مهندسي فرهنگي و توجه به عناصر فرهنگ همچون خلاقيت، خطرپذيري، شجاعت ، قناعت ، تقويت گرايش به كالاهاي داخلي در جامعه و توجه به ايدههاي نو از جمله مباحثي است كه مورد توجه رهبر معظم انقلاب قرار دارد و اين مباحث به عنوان دغدغههاي ايشان در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شد.
وي خواستار همفكري جهاددانشگاهي با شوراي عالي انقلاب فرهنگي در زمينه مهندسي فرهنگي شد و ادامه داد: تصميمات و سياستگذاريهايي كه در سطوح مختلف اتخاذ ميشود، بر حوزه فرهنگ تاثيرگذار خواهد بود و بايستي پيش از تصميمي درخصوص عواقب فرهنگي آن چاره انديشي كرد.
دكتر منتظري خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهي بستري مناسب براي ورود دانشجويان به فعاليتهاي علمي، فرهنگي و اجتماعي است و اين نهاد توانسته است دانشجويان متعهد به اصول و مباني انقلاب را در مسير رشد و كمال قرار داده و پرورشدهنده عناصر خدوم و انقلابي باشد.
وي به چالشهاي فرهنگي دانشگاهها اشاره كرد و يادآور شد: بايد با بهرهگيري از ايدههاي نو و انديشههاي خلاق و براساس نيازهاي فرهنگي دانشجويان طرحهاي جديدي را تعريف كرد تا بتوان بر اين مشكلات غلبه نمود.
دكتر منتظري پرهيز از تنگ نظري و بروكراسي اداري در برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي را مورد تاكيد قرار داد و گفت: خودسازي و توجه به اخلاق اسلامي، پرهيز از سستي و خمودگي و شناخت صحيح حوزه فرهنگ از جمله مسايلي هستند كه در اجراي برنامههاي فرهنگي از اهميت ويژهاي برخوردار هستند، ضمن اينكه بايد علاوه بر ايجاد فضاي مناسب براي حضور دانشجويان بر فعاليتهاي آنها نظارت كرد.
وي در پايان خواستار توجه بيش از پيش جهادگران دانشگاهي به ترويج معارف ديني و اسلامي در ميان دانشجويان شد و اظهار اميدواري كرد با حضور نيروهاي خلاق و توانمند دانشجو برنامههاي فرهنگي جهاددانشگاهي بهتر از گذشته در دانشگاهها دنبال شود.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي :
مسابقات بينالمللي قرآني دانشجويان مسلمان جهان سال آينده در ايران برگزار ميشود
سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز در گردهمايي معاونان فرهنگي اين نهاد گفت: يكي از مهمترين اقدامات جهاددانشگاهي در حوزه فرهنگ تدوين اهداف كيفي و كمي كلان افقهاي فرهنگي جايگاه اين نهاد در سند چشم انداز بيست ساله نظام است كه اميدواريم اين سند به زودي اجرايي شود.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي افزود: از مهمترين برنامههاي جهاددانشگاهي در سال آينده برگزاري دومين دوره مسابقات بين المللي دانشجويان مسلمان جهان در ايران است كه طي آن دانشجويان مسلمان از سراسر جهان در رشتههاي مختلف قرآني با يكديگر رقابت ميكنند.
وي به فعاليت هاي فرهنگي اين نهاد طي ماه هاي اخير اشاره كرد و ادامه داد: اعلام فراخوان جشنواره سراسري و سالانه «بهار» با محوريت نامگذاري هر سال از سوي رهبر معظم انقلاب ، برگزاري اختتاميه طرح ملي «ايران مرز پرگهر» ، معرفي برگزيدگان چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب سال قرآني دانشجويان و برگزاري مسابقه سراسري كتابخواني «قصص» ويژه اعضاي جهاددانشگاهي از مهمترين اقدامات جهاددانشگاهي طي چند ماه اخير بوده است .
پورعلي يادآور شد: در حال حاضر كرسيهاي نقد و مناطزه و آزادانديشي با همكاري جهاددانشگاهي و ساير نهادهاي فرهنگي در دانشگاهها شكل گرفته و تلاش مي كنيم زمينه اجراي مناسب و تقويت و ارتقاء سطح اين نشستها را فراهم نماييم.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي با بيان اينكه امسال نيز كميتههاي دانشجويي ستاد بزرگداشت دهه فجر انقلاب اسلامي از سوي اين نهاد در سراسر كشور تشكيل ميشود، خواستار حضور جدي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور در برنامه هاي اين ايام شد و تصريح كرد: جهاددانشگاهي پويايي، نشاط، آفرينش ايدههاي جديد فرهنگي و مشاركت دانشجويان در برنامههاي فرهنگي را همواره سرلوحه كار خود قرار داده و اين محورها همواره درفعاليت هاي جهاد مدنظر قرار ميگيرد.
پورعلي درخصوص افقهاي چشم انداز جهاددانشگاهي در بخش فرهنگي اظهار داشت: براساس اين چشم انداز جهاددانشگاهي نهادي پيشگام در زمينه ارتقاء معرفيت ديني و ترويج فضايل اخلاقي در ميان جوانان ، صيانت از ارزشهاي امام وانقلاب، ترويج فرهنگ و هنر اسلامي – ايراني، پرورش خلاقيتها و استعدادهاي فرهنگي، ارايه راهبردهاي اثربخش علمي و فرهنگي در مسير توسعه فرهنگي، الهام بخشي درنوانديشي و پويايي علمي و فرهنگي و داراي تعامل سازنده در عرصههاي ملي و بين المللي از طريق دانشگاهها و مراكز فرهنگي خواهد بود.
وي در پايان خاطرنشان ساخت : ترويج فرهنگي تدبر در قرآن و انس با قران با تاكيد بر قرآن پژوهي، ترويج معارف ديني با محوريت سيره پيامبر اعظم (ص) و ائمه معصومين (ع) بازشناسي و ترويج انديشه و ابعاد معرفت شناسانه و شخصيت امام خميني (ره) ، ترويج گفتمان انقلاب اسلامي و مردمسالاري ديني در سطح جامعه دانشگاهي و صيانت ، نهادينهسازي و معرفي ابعاد و اهداف انقلاب فرهنگي در سطح جامعه دانشگاهي از جمله اهدافي است كه جهاددانشگاهي براي خود ترسيم نموده است .
گفتني است اين گردهمايي دو روزه با برگزاري كميسيونهاي تخصصي ، ارايه گزارش ، برنامههاي شاخص فرهنگي در سطح دانشگاهها و بحث و تبادل نظر پيرامون مسايل فرهنگي به كار خود پايان داد.
خاطرنشان ميكند، در حاشين اين گردهمايي از فعالان فرهنگي واحدها و مراكز و سازمانهاي جهاددانشگاهي قدرداني شد.ح/الف
١١:٤٦ ٢٤/٠٩/١٣٨٦