١٥:٤٢ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
سفيران ايراني در آمريكاي لاتين از پژوهشكده رويان بازديد كردند
رييس پژوهشكده رويان:
35 درصد زنان نازايي كه جنين به آنها منتقل شده، باردار مي‌شوند

رييس پژوهشكده رويان جهادددانشگاهي گفت: بطور متوسط 35 درصد زنان نازايي كه جنين به آنها منتقل شده باردار مي‌شوند.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حميد گورابي در مراسم بازديد سفيران ايراني در آمريكاي لاتين از پژوهشكده رويان با بيان اين كه تحقيق بر روي توليد سلولهاي انسولين ساز يكي از فعاليت‌هاي اين پژوهشكده است، گفت: در اين تحقيق سلولهاي بنيادي را به سلولهاي انسولين ساز تمايز مي‌دهند اما اين تحقيق در مرحله‌اي نيست كه بتوان به انسان پيوند داد و در حال حاضر بر روي مدل موش در حال تحقيق و بررسي است.
وي با بيان اين كه يك حيوان ترنس ژن را به شيوه‌هاي مختلف مي‌توان توليد كرد، اظهار داشت: ‌اين حيوان ترنس ژن موجود با ارزشي است كه در بازارهاي جهاني، قيمت بالايي دارد كه مي‌توان از آن كپي و شبيه سازي كرد.
دكتر گورابي با بيان اين كه در شبيه سازي بين موجود توليد شده و موجود اصلي تفاوت‌هايي از نظر طول عمر وجود دارد، تصريح كرد: با اين وجود بره شبيه سازي شده رويانا زنده است و مشكلي نداشته و منتظر قدرت باروري آن هستيم. به طور كلي چنانچه پروسه شبيه سازي خوب انجام شود به مشكلي نخواهيم خورد؛ زيرا عمدتا مواردي كه مشكل داشته باشد در مراحل اوليه سقط مي‌شوند.
رييس پژوهشكده رويان افزود: در حال حاضر بر روي ژن‌هايي كه عامل سقط جنين غير عمدي در جهان هستند در اين پژوهشكده تحقيق مي شود تا اين كه مشاهده شود آيا ايراني‌ها نيز به دنبال وجود اين ژن‌ها دچار سقط‌هاي مكرر مي‌شوند يا خير. بنابراين چنانچه اين تحقيقات به نتيجه برسد، بيماري كه دچار سقط مكرر جنين است با تعداد آزمايش‌هاي محدود قابل تشخيص است.
وي با بيان اين كه سلولهاي بنيادين توانايي تبديل به بافت‌هاي ديگر بدن را دارند، اظهار كرد: سلولهاي بنيادي را از جنين 5 روزه (مرحله بلاستوسيس) خارج مي‌كنند و به علت اينكه به سرعت به ساير بافت‌ها تمايز پيدا مي‌كنند محققان جلوي تمايز آنها را گرفته تا در مرحله بنيادين آنها را استخراج كنند. هنر يك پژوهشگر در اين است كه تمايز اين سلولها را تحت كنترل درآورد.
گورابي با بيان اينكه بطور متوسط 35 درصد از زنان نازايي كه جنين به آنها منتقل شده باردار مي‌شوند، تصريح كرد: طرح مهم ديگري كه در حال انجام در اين پژوهشكده است، تولد بزي است كه با تغييرات ژني در سلولهاي آن بتوان ژني را به بز منتقل كرد كه در شير آن فاكتور 9 انعقادي وجود داشته باشد كه براي درمان افراد هموفيلي مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
وي افزود: هر تحقيقي كه در پژوهشكده رويان صورت مي‌گيرد، ابتدا در كميته اخلاق اين پژوهشكده مطرح مي‌شود.
رييس پژوهشكده رويان تصريح كرد: به علت اين كه با بودجه و امكانات محدودي روبرو هستيم تمركز ما بر روي چند فيلد خاص است. اما عليرغم توانايي‌هاي بالقوه اين مجموعه به سبب كمبود فضا، اعتبارات و امكانات بر روي سلولهاي كبدي، عصبي،‌ انسولين ساز و استخواني تمركز كرده است.
وي با بيان اين كه در حال حاضر به هيچ عنوان از سلولهاي بنيادين جنيني براي پيوند به انسان استفاده نمي‌شود، اظهار كرد: چنانچه در رسانه‌ها شنيده مي‌شود از سلول بنيادي براي پيوند به انسان استفاده شده است در اصل سلولهاي بنيادين بالغ بوده كه در مغز استخوان همه افراد وجود دارد. همچنين سلولهاي بنيادين بالغ قدرت تمايز خيلي كمتري نسبت به سلولهاي بنيادين جنيني دارند. 
 
 مدير گروه سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان:
درهرثانيه،120 ميليون سلول خوني از سلولهاي بنيادي مغزاستخوان ساخته مي‌شود

مدير گروه سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان گفت: در هر ثانيه، 120 ميليون سلول خوني از سلولهاي بنيادي مغز استخوان توليد مي‌شود.
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسين بهاروند در مراسم بازديد سفيران ايراني در آمريكاي لاتين از پژوهشكده رويان با بيان اين مطلب افزود: پزشكي امروز بر اساس دارو درماني است، اما پزشكي آينده همراه با سلول درماني خواهد بود و سلولهاي بنيادي جايگاه ويژه‌اي در اين فرايند خواهند داشت.
وي اظهار كرد: در طي 5 تا 10 سال آينده به درمان‌هاي استاندارد سلولهاي بنيادي نزديك خواهيم شد. همچنين پژوهشكده رويان بنا بر امكانات موجود بر روي سلولهاي بنيادي جنيني، بند ناف و مغز استخوان متمركز است.
بهاروند با بيان اين كه در حال حاضر پژوهشكده رويان بر روي سلولهاي عصبي، قلبي، كبد و سلولهاي مولد انسولين و استخوان غضروف فعاليت مي‌كند، اظهار كرد: اين پژوهشكده به دنبال توليد سلولهاي عصبي از سلولهاي بنيادي است تا بتواند حيواناتي كه مدل ضايعه نخاعي هستند در درمان آنها اقدامات لازم را صورت دهد.
مدير گروه سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان با بيان اين كه سالها اين تحقيق بر روي مدل موش كار شده كه جوابهاي بسيار مطلوبي نيز از آن گرفته شده است، تصريح كرد: همچنين از سلولهاي مغز استخوان براي پيوند قلب استفاده كرده‌ايم كه در فاز اول بر روي 27 بيمار انجام شد كه به نظر مي‌رسد، پيوند سلولي سبب بهبودي بيماران مي‌شود. همچنين پس از رديابي بيماران پس از دو سال افرادي كه پيوند سلولي شده بودند، زنده بوده اما افرادي كه پيوند سلولي را دريافت نكرده دو نفر از آنها فوت كرده بودند.
وي افزود: فاز دوم بر روي بيش از 100 بيمار با همكاري مراكز قلب شهيد رجايي، بقيه الله و قلب تهران در حال انجام است تا بتوانيم از مناسب بودن پيوند‌هاي سلولي اطمينان حاصل كنيم.
مدير گروه سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان با بيان اين كه دو مطالعه از پيوند سلولهاي بنيادي در مجلات معتبر دنيا به چاپ رسيده است، خاطرنشان كرد: اين پژوهشكده به دنبال مطالعه سوم با تعداد بيمار بيشتر در زمينه پيوند سلولهاي بنيادي است. همچنين پيوند سلولهاي بنيادي به قرنيه‌هاي آسيب ديده در اين پژوهشكده صورت مي‌گيرد؛ به طوري كه ما از يك چشم سالم يك ميلي متر مربع از ناحيه خاص سلولهاي بنيادي را برداشته و در محيط آزمايشگاه اين سلولها را به اندازه دو سانتي متر تكثير داده و به چشم بيمار پيوند مي‌دهيم.
وي تصريح كرد: به طور كلي پژوهشكده رويان به دنبال عامل بنيادينگي سلولهاي بنيادي است و به همين علت بر روي تجلي ژنها در طي فرآيند تمايز فعاليت مي‌كند كه اين براي تجزيه و تحليل پروتئين سلولهاي بنيادي كار كرده و اولين نقشه پروتئيني سلولهاي بنيادي جنين انساني در سطح جهاني را در سال 2006 گزارش كرده‌اند.ح/الف

١٥:٥٥ ١٩/١٠/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد