با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي؛
نخستين بانك ايده سلامت كشور راه اندازي شد
نخستين "بانك ايده سلامت" كشور صبح امروز طي مراسمي با حضور دكتر كامران باقري لنكراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي راهاندازي شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه دكتر اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي، دكتر زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز حضور داشتند، رييس جهاددانشگاهي در سخناني با اشاره به توانمنديهاي اين نهاد در حوزه سلامت اظهار داشت: با توجه به اهميت موضوع سلامت، جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي به صورت تخصصي فعاليتهاي خود را به اين مبحث با تعاريف جديد ارايه شده از سلامت معطوف نموده است كه براساس اين تعريف سلامت تنها بيمار نبودن نيست بلكه امروزه برخورداري كامل از رفاه فردي و اجتماعي و شعار "انسان سالم محور توسعه پايدار" مدنظر قرار گرفته است.
دكتر طيبي در ادامه ضمن ابراز خرسندي از افتتاح نخستين بانك ايده سلامت، از همكاري وزارت بهداشت در اين امر قدرداني كرد و افزود: جهاددانشگاهي با تاسيس اتاق فكر سلامت، علاوه بر اين بانك پروژههاي ديگري نظير طرح ملي فرهنگ سلامت و اجراي نخستين همايش ملي سلامت و توسعه پايدار را نيز در دستور كار قرار داده است.
رييس جهاددانشگاهي با قدرداني از همكاري وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در راه اندازي اين بانك ادامه داد: اميدواريم ايجاد بانك ايده سلامت كه با هدف جمع آوري ايدهها و طرحهاي عموم مردم به ويژه پژوهشگران و دانشجويان صورت گرفته، بتواند زمينه ساز توسعه سلامت در جامعه و به عنوان پلي براي ياريرساني به تصميم سازان و سياستگزاران و مديران اين عرصه باشد.
دكتر طيبي به تشكيل نخستين كانون دانشجويي نخبگان در حوزه سلامت با همكاري بنياد ملي نخبگان و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تاسيس گروه پژوهشي سلامت و توسعه پايدار و انتشار نشريهاي علمي– تخصصي با اين عنوان در جهاددانشگاهي اشاره نمود و خاطرنشان كرد: يكي از اهداف تشكيل جهاددانشگاهي در ابتداي امر، نوآوري و ابتكار بوده و كارنامه اين نهاد نيز در اين زمينه بسيار درخشان است.
وي به تدوين سند چشم انداز 20 ساله جهاددانشگاهي و آمادگي واحدها و مراكز اين نهاد براي ورود به عرصههاي جديد و شاخص اشاره كرد و يادآور شد: جهاددانشگاهي قصد دارد با تجميع توانمنديهاي خود در سراسر كشور در عرصههاي جديد و گسترده علمي و تحقيقاتي حضور يابد، چرا كه در بسياري از اين حوزهها با استفاده از ظرفيتهاي عظيم داخلي ميتوانيم در جهت پيشرفت و توسعه كشور حركت كنيم.
رييس جهاددانشگاهي با اشاره به نامگذاري سال 87 به عنوان سال نوآوري و شكوفايي از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي ، تصريح كرد: جهاددانشگاهي با توجه به خصوصيات ذاتي خود اعلام ميدارد كه در خط مقدم تحقق خواستهها و انتظارات رهبر معظم انقلاب در سال جاري قرار خواهد گرفت .
وي افزود: در سالهاي اخير رهبر معظم انقلاب اهميت توليد علم و فناوري و ارتباط مستقيم آن با اقتدار، امنيت ، توسعه و پيشرفت كشور را مورد تاكيد قرار دادهاند كه توجه به تحقق نهضت نرم افزاري و تهيه نقشه جامع علمي كشور از آن جمله است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت: نامگذاري امسال به عنوان سال نوآوري و شكوفايي تاكيدي دوباره براهميت توليد علم و فناوري است كه در اين راستا بايد با تجديدنظر در روشهاي گذشته و انتخاب راههاي ميان بر به صورت سنجيده و عاقلانه براي رسيدن به صف اول توسعه و پيشرفت در سطح جهان تلاش كرد.
وي به اهميت مساله نوآوري در سخنان مقام معظم رهبري اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: بايد با تجديدنظر در روشهاي متداول و معمول پيشين همه بخشهاي نظام تصميم جدي بگيرند كه فكر، علم و فناوري ايراني محور توسعه و پيشرفت كشور قرار گيرد،در حاليكه متاسفانه در كشور ما روشهاي انتقال تكنولوژي مثل بيع متقابل و EPC به عنوان روش اجراي پروژهها شناخته شده و از همين رو برخي از پروژهها بارها به صورت تكراري توسط خارجيها انجام ميشوند.
دكتر طيبي افزود: امروزه بايد صدور خدمات علمي، فني و مهندسي و محصولات ايراني مبناي ارزآوري كشور باشد و از فروش منابع طبيعي به عنوان يك منبع درآمد پرهيز نمائيم .
رييس جهاددانشگاهي با تاكيد بر اينكه خودباوري بايد فرهنگ رايج كشور در تمامي سطوح باشد، ادامه داد: استعمارگران با برنامه ريزي تلاش ميكنند عدم خودباوري را در جامعه ما القا كنند ، در حاليكه ما بايد با تمام وجود به توانايي خود براي ورود به عرصههاي بزرگ علمي و فناوري و تجاري سازي آنها ايمان داشته باشيم .
وي در ادامه با بيان اينكه مساله خطرپذيري بايد فرهنگ عمومي مديران جامعه بوده و دولت نيز زمينه آن را فراهم سازد، گفت: استفاده از محصول ايراني به عنوان يك وظيفه و افتخار بايد در ميان اقشار مختلف مردم فرهنگسازي شود و با تجديدنظر در روشهاي گذشته و ايجاد نوآوري در آنها راه را براي حضور در عرصههاي جديدتر هموار سازيم .
در ادامه اين مراسم دكتر كامران باقري لنكراني وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي طي سخناني با اشاره به نامگذاري سال جديد به سال نوآوري و شكوفايي ، نوآوري و ابتكار در عرصه سلامت را نيازمند ابزارهايي خاص دانست و گفت: در تعريف جديد از مفهوم سلامت ، اين مقوله به عنوان محوري مهم در جوامع مدنظر قرار ميگيرد و سلامت جامعه به عنوان يك شاخص پراهميت براي ارزيابي عملكرد ساير بخشها شناخته ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه جامعه ايراني نيز بايد بحث سلامت محوري را مدنظر قرار دهد، افزود: يكي از ابزارهاي مهم براي ارتقاء سلامت جامعه ، توجه به ايده هاي نخبگان براي حل مشكلات است كه در اين راستا جهاددانشگاهي با راهاندازي اتاق فكر سلامت و در پي آن ايجاد بانك ايده سلامت حركت ارزشمندي را آغاز كرده است .
دكتر باقري لنكراني يادآور شد: با افتتاح اين بانك فرصتي مناسب براي جمع آوري ايدهها و انجام طرحهاي جديد به وجود آمده است و وزارت بهداشت نيز اين مساله را به صورت جدي مورد توجه قرار داده است .
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، در ادامه با بيان اينكه توجه به پيشرفت و عدالت و فرهنگ جامعه در طرح ايدههاي نو مسالهاي مهم است، ادامه داد: روشهاي حل مشكلات جامعه ما بايد مطابق با نيازها و فرهنگ كشور باشد، ضمن اينكه از تجارب علمي و عملي ساير جوامع نيز بايد در اين راستا بهره برد.
وي با قدرداني از جهاددانشگاهي در ايجاد بانك ايده سلامت، خاطرنشان كرد: جهاددانشگاهي توانسته در راستاي انتظارات رهبر معظم انقلاب و به عنوان وظيفه جهادي و دانشگاهي خود اين اقدام ارزنده را انجام دهد تا زمينه مناسبي براي طرح نظرات و ايدههاي نو در اين عرصه فراهم گردد.
در ادامه اين مراسم علي اصغر هدايتي رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي در سخناني گفت: بانك ايده سلامت، سامانهاي است كه در آن كارشناسان، مديران اجرايي، اعضاي هيات علمي دانشگاهها ، دانشجويان و عموم مردم ميتوانند از طريق وبگاه، به ارايه و مبادله ايدههاي خود بپردازند.
وي ادامه داد: همچنين اين بانك به گردآوري، غربالگري ، طبقه بندي و تحليل ايدههاي مختلف مبادرت ميورزد كه اين امر، زمينه هم افزايي علمي و تسهيل كاربردي شدن ايدهها را فراهم ميسازد.
وي افزود: اين بانك با هدف مساله شناسي در حوزه سلامت ، ايده پردازي و ارايه راه حل مسايل مرتبط با حوزه سلامت، گردآوري و طبقه بندي ايدههاي صاحبنظران ،پژوهشگران، دانشجويان و عموم ذينفعان حوزه سلامت، ياريرساني به تصميم سازان، سياستگذاران و مديران حوزه سلامت راه اندازي شده و علاقه مندان ميتوانند براي آشنايي بيشتر با آن به آدرس اينترنتي www.healthideabank مراجعه كنند.
دكتر اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در خصوص نامگذاري سال 87 با عنوان سال «نوآوري و شكوفايي» اين دو مفهوم را لازم و ملزوم يكديگر دانست و با بيان اين كه در بانك ايده سلامت نوآوري در حوزه سلامت مطرح ميشود اظهار اميدواري كرد مجلس بتواند از اين بانك استفاده و به ايده پردازان كمك كند.
دكتر عليرضا زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين مراسم با اشاره به اين كه بانك ايده سلامت حاصل همكاري مشترك وزارت بهداشت و جهاد دانشگاهي است، گفت: در فضاي پايگاه اينترنتي اين بانك، امكان تبادل تمام افكار حوزه سلامت و ايجاد چالش بين آنها وجود دارد.
وي با بيان اين كه در اين سايت ايدههاي برتر و ايدههاي پر مخاطب طبقهبندي ميشوند، خاطرنشان كرد: حقوق مادي و معنوي صاحبان ايدهها كه يكي از دغدغههاي هميشگي ايده پردازان در سراسر جهان است در سايت بانك سلامت حفظ ميشود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در خاتمه يادآور شد: اين سايت از ايده يابي آغاز، سپس به ايده پردازي پرداخته و در نهايت به فرآيند عمل منجر ميشود.ح/الف
١٧:٣٢ ١٧/٠١/١٣٨٧