رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي:
جهاددانشگاهي از نهادهاي تاثيرگذار در شكل گيري نظام نوآوري كشور است
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با حضور در جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت از آخرين دستاوردها و توانمنديهاي اين واحد بازديد كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين بازديد كه با حضور دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي، معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي و مديران واحد علم و صنعت برگزار شد، دكتر عباسپور با حضور در بخشهاي مختلف جهاددانشگاهي واحد علم و صنعت از جمله كارگاه ساخت شارژرها و منابع تأمين برق صنعتي (UPS)، كارگاه ساخت يو پي اسهاي صنعتي دوبل موازي پرقدرت تا KVA 150 ، مركز مهندسي كنترل آلايندههاي هوا و آزمايشگاه تست تجهيزات فشار قوي تا KV600 از نزديك در جريان طرحها و تلاشهاي محققان اين واحد قرار گرفت .
براساس اين گزارش، رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با ابراز خرسندي از توانمنديهاي جهاددانشگاهي در عرصههاي مختلف به نامگذاري سال جاري به عنوان سال نوآوري و شكوفائي اشاره و در اين باره گفت: در تعريف نوآوري ميتوان به تبديل ايده به محصول و يا ارائه خدمات اجتماعي و يا يك فرآيند صنعتي و تجاري جديد و بهبود آن براي ارتقاء رفاه جامعه اشاره كرد. دكتر عباسپور به نقش و جايگاه مجلس شوراي اسلامي در تحقق نوآوري اشاره و افزود: مجلس با قانونگذاري و ايجاد تسهيل قانوني ميبايست زمينه ساز نوآوري و شكوفائي باشد.
وي با اشاره به اهميت نوآوري در توسعه كشور گفت: ميبايست در كنار نظام تحقيقاتي، نظام نوآوري نيز در كشور ايجاد شود و يكي از نهادهاي تاثيرگذار در شكل گيري اين نظام، جهاددانشگاهي است.
دكتر عباسپور در ادامه با تاكيد بر گستردگي فعاليتها و طرحهاي جهاددانشگاهي، افزود: اين نهاد انقلاب اسلامي در ايجاد پل ارتباطي بين دانشگاه و صنعت موفق عمل كرده و توانسته با ايجاد بستري مناسب كارهاي تحقيقاتي را با نيازهاي جامعه پيوند زند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر تامين منابع مالي طرحهاي پژوهشي و تحقيقاتي، به تلاش مجلس در اين باره اشاره كرد و گفت: با پيگيريهاي به عمل آمده قرار شد يك درصد از درآمد عملياتي شركتهاي دولتي و بانكها كه رقمي حدود 1400 ميليارد تومان است علاوه بر رقم پيشنهادي دولت به بخش تحقيقات تزريق شود.
وي تحقق اين مهم را مستلزم نظارت نهادهاي مسوول و پي گيري دستگاههاي مجري دانست وخاطرنشان كرد: تزريق اين منابع از طريق بانكها و شركتهاي دولتي به بخشها و مراكز تحقيقاتي باعث پيوند منسجم و هرچه بيشتر اين نهادها ميشود.
براساس اين گزارش، در ابتداي اين بازديد، گزارشي از روند فعاليتهاي جهاددانشگاهي در زمينههاي مختلف توسط رييس جهاددانشگاهي ارائه شد.
دكتر طيبي با تأكيد بر فرمايشات مقام معظم رهبري مبني بر لزوم نوآوري در طرحها و برنامهها، جهاددانشگاهي را يكي از نهادهاي پيشتاز در اين عرصه عنوان و درخصوص طرحهاي تحقيقاتي اين نهاد گفت: حضور در عرصههايي همچون "اكتشاف در صنعت نفت"، "دستيابي به دانش طراحي Basic و License" ،" طراحي و ساخت دكلهاي نفتي"، "صنايع حمل و نقل ريلي شهري وبين شهري" و "ساخت لوكوموتيو ملي" از برنامههاي جديد جهاددانشگاهي در حوزه تحقيقات و پژوهش است.
براين اساس، رييس جهاددانشگاهي در سخنان خود خواستار حمايت هرچه بيشتر مجلس شوراي اسلامي و دولت از طرحها و برنامههاي اين نهاد انقلاب اسلامي شد.
٠٨:٣٣ ٠٨/٠٢/١٣٨٧