گزارش كامل همايش خليج فارس/
رييس جمهور در پيامي به همايش خليج فارس :
شناخت متقابل فرهنگها زمينه مناسب تعامل سازنده ملت هاست
خليج فارس بايد خليج دوستي و برادري باشد
دبير همايش:
نوآوري در عرصه گردشگري زمينه ساز توسعه همه جانبه است
همايش علمي فرهنگي خليج فارس، 9 ارديبهشت ماه با پيام دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران در جزيره قشم آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، متن كامل پيام رييس جمهور كه توسط دكتر حسين هاتفي معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي ،گردشگري و صنايع دستي كشور قرائت شد به شرح زير است؛
اللهم عجل لوليك الفرج والعافيه و النصر و اجعلنا من خير اعوانه و انصاره والمستشهدين بين يديه
گردهمايي دانشجويان، پژوهشگران و دانشوران ارجمند فرصت مناسبي است تا صاحبنظران با نگاه به افقهاي بلند راههاي نويني را در برابر ملت ايران و ملتهاي منطقه براي نيل به قلههاي تعالي همه جانبه قرار دهند.
جايگاه خليج فارس به عنوان گاهواره تمدن ايراني– اسلامي بسيار برجسته و نقش آن در تعاملات سياسي و اقتصادي بسيار مهم و تعيين كننده است.
نامها و نشانههاي جغرافيايي بخشي از تاريخ، هويت و فرهنگ يك ملت و مبناي تعاملات سازنده با ساير ملل هستند. به همين دليل ضرورت و اهميت صيانت ازمواريث اين خطه در چشم اندازي ملي، منطقهاي و جهاني امري بديهي است .
شناخت متقابل فرهنگها زمينه مناسب تعامل سازنده ملتهاست. خليج فارس بايد خليج دوستي و برادري و همكاريهاي فزاينده باشد. از اينرو گسترش هرچه بيشتر صنعت گردشگري در منطقه خليج فارس عامل شناخت بيشتر ملتها از مواريث فرهنگي و تاريخي و عامل ثبات و همكاريهاي مثبت و پيش برنده كشورها و زمينه ساز امنيت پايدار در منطقه خواهد بود.
اميدوارم اين همايش با بهره گيري از انديشههاي انساني و پاك دلسوزان و صاحبنظران به راهكارهاي ارزشمندي جهت توسعه گردشگري و در خدمت بسط صلح ، دوستي و همگرايي بين ملتهاي منطقه و ساير ملل دست يابد.
از برگزاركنندگان و شركت كنندگان صميمانه سپاسگزارم و از خداي متعال توفيق همگان را مسئلت دارم.
گفتني است، اين همايش به همت مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان ايران وابسته به جهاددانشگاهي طي سه روز در جزيره قشم و با حضور دانشجويان ، اساتيد و پژوهشگران برگزار ميشود.
خاطرنشان ميكند، اين همايش با برگزاري نشستهاي علمي تخصصي و ارايه مقالات نفرات برگزيده، اهداي جوايز به برگزيدگان، سخنراني دكتر ايرج افشار سيستاني از چهرههاي ماندگار كشور و بازديد ازبخشهاي مختلف تاريخي و توريستي جزيره قشم به كار خود پايان ميدهد.
دبير همايش خليج هميشه فارس:
نوآوري در عرصه گردشگري زمينه ساز توسعه همه جانبه است
نوآوري ، انگيزه شكوفائي و پيشرفت كشور به ويژه در زمينههاي علمي – فرهنگي، اقتصادي- صنعتي، پزشكي، هستهاي و گردشگري باعث توسعه فراگير در همه زمينهها و خودكفائي در فرآوردههاي استراتژيك و گسترش اشتغال و كارآفريني خواهد شد.
منوچهر جهانيان رئيس مركز گردشگري علمي فرهنگي دانشجويان ايران در مراسم افتتاحيه چهارمين همايش فرهنگي- گردشگري خليج هميشه فارس كه در جزيره قشم در حال برگزاري است، با اعلام اين مطلب افزود: دولت خدمتگذار نيز ميبايست بستر مناسبي براي نخبگان، پژوهشگران، برنامهريزان و پديدآورندگان فراهم نمايد، تا اين آرمان نظام و فرمان مقام عظماي ولايت درخصوص نوآوري و شكوفايي تحقق يابد.
وي در اين باره افزود: مردم با ايمان، ميهن دوست و رشيد ايران نيز ، بايستي دست به نوآوري زده و براي پيشرفت كشور اسلامي خود تلاش نمايند تا ايران عزيزمان خودكفا، شكوفا و داراي اقتصادي توانمند گردد؛ بدون ترديد، فرآيند تلاشها و نوآوريها ، رفاه اجتماعي و زندگي بهتري براي مردم به دنبال خواهد داشت .
دبير چهارمين همايش فرهنگي- گردشگري خليج هميشه فارس درادامه ايجاد فضاي پژوهش و تحليل در ميان دانشوران و صاحب نظران كشور، شناساندن جاذبههاي گردشگري منطقه خليج فارس و تشويق مردم به بازديد از آنها را از جمله اهداف اين همايش برشمرد و گفت: هدف بزرگ اين همايش، افزون بر موارد ذكر شده، نه تنها دستيابي همه جانبه علمي و فني به هريك از نشانههاي گوناگون مسائل خليج فارس و گسترش مرزهاي آگاهي در اين قلمرو ميباشد، بلكه گامي ارزنده براي توجه ويژه دولت جمهوري اسلامي ايران به آباداني و گسترش ديدگاههاي ملي است.
جهانيان با اشاره به 140مقاله ارسالي به دبيرخانه همايش، افزود: مقالهها دربردارندة گفت و گوها و بررسيهاي نظري در حوزه سياسي، تاريخي، فرهنگي – گردشگري، محيط زيست، توانائيها ، كاستيها و راه كارها بوده ، كه با توجه به محدود بودن فرصت زماني، تنها تعدادي از مقالات پس از ارزيابي و داوري نهائي هيات داوران و كميته علمي همايش امكان ارائه در همايش را پيدا كردند.
وي در اين باره گفت: از مجموع مقالههاي رسيده، 12 مقاله و چكيده مقالههايي كه به داوري نهايي رسيده بودند، در كتاب مجموعه مقالات همايش به چاپ رسيده است.
دبير چهارمين همايش فرهنگي- گردشگري خليج هميشه فارس در پايان از پيام مدبرانه و انديشمندانه رياست محترم جمهوري در پاسداشت روز ملي خليج هميشه فارس و همكاري معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ، سازمان منطقه آزاد قشم، نهاد رياست جمهوري ومعاونت فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور، در برگزاري اين همايش تشكر و قدرداني نمود.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي:
هدف همايش خليج فارس مرور فرهنگ ايراني در شكل گيري تمدن جهاني است
تلاش فرهنگي ايرانيان در طول تاريخ همواره براعتلاي تمدن بشري و ايجاد تفاهم فرهنگي، در عين تفاوت بين فرهنگها بوده است .
سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در آئين افتتاحيه همايش فرهنگي – گردشگري خليج هميشه فارس با تاكيد بر مطلب فوق گفت: حلقه پيوندي كه بين اسلام و ايران شكل گرفت اين تلاش ايرانيان را دوچندان كرده و امروزه در هرگوشه اين خاك پهناور شاهد خلاقيتهاي فرهنگي هستيم كه به جهانيان تقديم كند.
وي در اين رابطه افزود: درهمين فرآيند به نظر ميرسد هويت ايراني با همه مرزهائي كه براي تعيين هويت قائل شده است، به تحقير ساير ملل نپرداخته است بلكه تكريم و اعتلاي تمدن بشري همواره مدنظر ايراني مسلمان و مسلمان ايراني بوده است .
پورعلي با ابراز خرسندي از اين مهم كه تاريخ ما گوياي آن است كه بدون هيچ تفاخرطلبي همراه با گشاده دستي توانسته برگهاي زريني را به بشريت تقديم نمايد، گفت: اگر امروز بحث تنوع فرهنگي در كنار تفاوت فرهنگي مينشيند، ايرانيان از جمله مللي بودند كه هم در شكلگيري تنوع فرهنگي و هم پذيرش تنوع فرهنگي مهمترين سهم و نقش را داشتهاند.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي، با اشاره به محصولات معنوي و مادي ايرانيان كه در قالب آثار تمدن و آثار فرهنگي مكتوب امروزه در جاي جاي ايران وجود دارد، افزود: اين آثار علاوه بر بيان قدرت خلاقيت ايراني، مملو از اميد، آزادي و پذيرش و احترام به تنوع فرهنگي است .
وي با تاكيد بر سهم به سزاي فرهنگ ايراني در شكل گيري تمدن جهاني گفت: مرور و معرفي اين سهم يكي از اهداف اين همايش بوده است .
پورعلي اين همايش را فرصتي براي بيان رساي فرهنگ ايراني دانست و تصريح كرد: جريانهائي وجود دارند كه سعي ميكنند هم به شكل استراتژيك و هم تاكتيكي از هويتها در مسير ايجاد تنش، تعارض و خصومت استفاده كنند و براين اساس پيام اين همايش چيزي جز صلح و دوستي و آزادي فرهنگ ايراني نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به اعمال حقوق فرهنگي پرداخته و گفت: اين همايش تاكيد فرهنگي بر هويت خليج فارس دارد و اساساً هيچگاه كسي از تجاوز و تعدي به حقوق فرهنگي سود نبرده است.
وي در اين راستا از برگزاري همايش مربوط به بررسي درياي مازندران از سوي مركز ايرانشناسي جهاددانشگاهي خبر داد و درخصوص ساير برنامه هاي فرهنگي جهاددانشگاهي افزود: برگزاري جشنواره ملي قرآن دانشجويان كشور در استان سيستان و بلوچستان ، همايش فرهنگي جهاددانشگاهي در استان كردستان و همچنين همايش حمايت از محرومان در استان خراسان رضوي از جمله برنامههاي فرهنگي آتي اين نهاد است .
معاون فرهنگي در ادامه سخنان خود با تاكيد بر اين مهم كه يكي از اهداف اين همايش، دامن زدن به تفاهم فرهنگي است، افزود: روح حاكم بر بسياري حركتها تقويت تفاهم فرهنگي است و خوشبختانه در پيام رياست محترم جمهور هم بر صلح و دوستي تاكيد شده است .
وي در پايان بر معرفي هرچه بيشتر و بهتر داشتههاي غني فرهنگي و انسان ساز ايراني تاكيد كرد و از حمايتهاي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، معاونان فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي و مديريت و اعضاي جهاددانشگاهي واحد استان هرمزگان تقدير و تشكر كرد.
براين اساس، در ادامه مراسم افتتاحيه، حجت الاسلام والمسلمين عباس رمضاني پور امام جمعه شهرستان قشم طي سخناني به اهميت و نقش برگزاري چنين برنامه هائي پرداخت و گفت: اين همايش با عنوان خليج فارس برگزار ميشود، خليج فارسي كه در كنار آن درياي عمان با ظرفيت بسيار بالا قرار داشته و قبل از انقلاب به دليل سلطه اجانب نميتوانستيم از اين ظرفيتها استفاده كنيم .
وي با اشاره به اين مهم كه پس از انقلاب صاحب كشور خودمان شديم، افزود: به رغم هجمههاي فراواني كه به خاطر حاكميت اسلام و دين در اين مملكت بر ما وارد شد، اما قدمهاي بلندي در آباداني كشور برداشته شد.
امام جمعه شهرستان قشم، اراده ملت را تحقق نظام اسلامي عنوان كرد و در اين باره تصريح نمود: با وجود شيطنتها و تحميل جنگ 8 ساله بر اين كشور، نتوانستند ايران را به ايراني كه خواستند برگردانند.
وي در ادامه به موفقيتهاي فرزندان اين مرز و بوم در زمينههاي مختلف از جمله انرژي هستهاي اشاره كرد و گفت: اگرچه تمام اين تلاشها ارزشمند است ولي كافي نيست و بايد روز به روز گسترش يابد.
امام جمعه شهرستان قشم به بيانات رهبر معظم انقلاب اشاره و تصريح كرد: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود ساختن مملكت و آباد كردن كشور را نيازمند "عزم"، "علم" و "عمل" دانستند.
وي با تاكيد بر اين كه براي رسيدن به اين مهم نيازمند جهاد علمي هستيم، با اشاره به تلاشهاي جهاددانشگاهي گفت: بايد فرهنگ غني و اصيل ايران اسلامي را معرفي نمائيم.
محمد ابراهيم لاريجاني معاون سياحتي و گردشگري سازمان منطقه آزاد قشم نيز در اين مراسم ضمن خوشامدگويي به حاضران برگزاري اين همايش را فرصتي براي معرفي هرچه بهتر خليج فارس و ظرفيتهاي آن دانست.
وي در سخنان كوتاهي به ثبت جهاني ژئوپارك خليج فارس اشاره كرد و گفت: در حال حاضر سازمان ملل درخصوص صنايع دستي خليج فارس سرمايه گذاري كرده است كه نشان از اهميت اين منطقه دارد.
گفتني است اين هميش سه روزه، چهارشنبه يازدهم ارديبهشت به كار خود پايان خواهد داد.
خاطرنشان ميكند، همزمان با برگزاري همايش، نمايشگاهي از آثار صنايع دستي ساكنان حاشيه خليجفارس و همچنين كتب منتشره درباره اين خليج فارس برپا شده است.
همزمان با روز ملي خليج فارس؛
زنجيرة بزرگ انساني در سواحل نيلگون خليج فارس تشكيل ميشود
به منظور تحكيم و همبستگي انساني در پاسداشت روز ملي خليج فارس ، زنجيرة بزرگ انساني با حضور پنج هزار نفر از جوانان و دانشجويان استان هرمزگان در سواحل نيلگون خليج فارس و با نداي ا... اكبر عصر امروز برگزار ميشود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، منوچهر جهانيان دبير چهارمين همايش فرهنگي- گردشگري خليج هميشه فارس با اعلام اين خبر گفت: در حقيقت اين مراسم، ويژهبرنامه افتتاحيه همايش فرهنگي- گردشگري خليج هميشه فارس است كه با حضور جوانان و دانشجويان دانشگاههاي استان هرمزگان برگزار ميشود.
وي در اين باره افزود: اين برنامه نمادين، به منظور حفظ هويت تاريخي و فرهنگي نام خليج هميشه فارس برگزار خواهد شد.
وي در همين رابطه به پيام دكتر محمود احمدي نژاد رياست محترم جمهوري در افتتاحيه اين همايش اشاره و تصريح كرد: رييس جمهور در پيام خود از خليج فارس به عنوان گاهواره تمدن ايراني – اسلامي و نقش تعيين كننده و مهم آن در تعاملات سياسي و اقتصادي در منطقه و جهان ياد كرد و خليج فارس را خليج دوستي و برادري و همكاريهاي فزاينده بين كشورهاي منطقه خوانده است .
گفتني است، در اين همايش كه با حضور اساتيد، دانشجويان و پژوهشگران در جزيره قشم در حال برگزاري است، مقالات برگزيده در حوزه خليج فارس ارايه ميشود.
طي مراسمي در جزيره قشم ؛
نگارندگان مقالات برگزيده چهارمين همايش فرهنگي – گردشگري خليج هميشه فارس مورد تقدير قرار گرفتند
صاحبان مقالات برتر چهارمين همايش فرهنگي – گردشگري خليج هميشه فارس با حضور جمعي از مسوولان ، اساتيد و دانشجويان در سالن همايش مركز رشد بين المللي جزيره قشم مورد تقدير قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، پيش از تقدير از نويسندگان مقالات برتر، بيانيه هيات داوران از سوي دكتر ايرج افشار سيستاني ، رئيس كميته علمي همايش قرائت شد. در بخشي از اين بيانيه آمده است؛
نگارش نام هاي ساختگي و نادرست خليج فارس و تغيير آن ، از سياستهاي دشمنانهي شبكههاي فرهنگي و تبليغاتي غرب است، كه كوشش در شكاف و اختلاف افكني، ميان كشورهاي منطقهي خليج فارس دارد. اميد است ، بررسي هاي تاريخي و ريشهاي، توسط پژوهشگران، دانش پژوهان و انديشمندان ، همگان را قانع نموده و گامي ارزشمند، در راستاي هماهنگي پايدار، ميان كشورهاي اين منطقه و خنثي ساختن سياست هاي جدايي ملت ها از يكديگر ، برداشته شود.
در اين بيانيه همچنين آمده است: توسعهي پايدار صنعت گردشگري، در كرانههاي اين درياي مهم و استراتژيك و زنده كردن جادهي ابريشم دريايي، انگيزهِي شناخت ديگر ملتها ، از منطقه شده و از ارزشمندترين سازههاي دوستي و آشتي ميان كشورهاي اسلامي بوده و نه تنها هرگونه فرصت طلبي را در اين زمينه، بي اثر خواهد كرد، بلكه مهمترين گامي است كه ميتوان براي پاسداري از نام و هويت تاريخي خليج فارس، يكپارچگي اسلامي و شكوفايي اقتصادي منطقه برداشت .
در اين مراسم، همچنين مهندس مهدي ايران نژاد فرماندار شهرستان قشم نيز در سخنان كوتاهي با ابراز خرسندي از برگزاري همايش فرهنگي – گردشگري خليج هميشه فارس در جزيره قشم گفت: استكبار جهاني با عوامل خود طي ساليان دراز همواره به دنبال خدشه دار نمودن هويت ارزشمند خليج فارس بوده است.
وي در اين باره افزود: يك روز از دامن يك كشور خليج عربي و روز ديگر موضوع جزائر سه گانه مطرح ميشود كه همه اينها چيزي جز دسيسه استعمار و اهداف پليد دشمنان عليه اسلام و جمهوري اسلامي نيست.
فرماندار شهرستان قشم با تاكيد بر اين مهم كه در اسناد تاريخي نامي غير از خليج فارس وجود ندارد، گفت: امروز فرزندان اين ديار ، مرزنشينان جزيره قشم ، همان سنگربانان دفاع مقدس هستند.
وي در پايان سخنان كوتاه خود ابراز اميدواري نمود كه با تلاش مسوولان و مردم عزيز ايران نام زيباي خليج فارس به عنوان نام تاريخي به نسلهاي آينده انتقال يابد.م/د
گفتني است، در پايان براساس جمع بندي نهائي و راي هيات داوران ، مقالات برتر به ترتيب به شرح ذيل اعلام شد:
1- پيشينه تاريخي جزيرههاي ابوموسي، تنب بزرگ و كوچك نوشته دكتر ايرج افشار سيستاني
2- بررسي جاذبه هاي گردشگري مساجد ، بنادر و جزاير خليج فارس نوشته خانم دكتر مهناز شايسته فر
3- نقش نفت در سياست منطقهاي آمريكا در خليج فارس نوشته مرتضي شمس
4- اثرات برنامه ريزي گردشگري الكترونيك در خليج فارس نوشته مسعود بهزادي راد
5- مدل مفهومي بازاريابي گردشگري ورزشي در سواحل ايراني خليج فارس نوشته افشار هنرور
6- تاثيرات ژئوپوليتيك سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران نوشته نبي اله رشنو
١٩:١٨ ١٠/٠٢/١٣٨٧