گزارش کامل/
سومین همايش دانشجويي"مهرباران"در مشهد مقدس برگزار شد
سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان "مهرباران" 10 تا 12 اردیبهشت ماه با حضور دانشجویان فعال در عرصه محرومیت زدایی از سراسر كشور و جمعی از مسوولان در شهر مقدس مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،اين همايش 10 اردیبهشت ماه طی مراسمی با حضور دانشجویان فعال در عرصه محرومیت زدایی و جمعی از مسوولان در رواق دارالهدايه حرم مطهر رضوي آغاز به کار کرد.
دکتر هادي بختياري معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد خراسان رضوی در اين همايش طی سخنانی با غيرقابل قبول دانستن توسعهاي که منجر به افزايش محروميت شود، تصريح کرد: دانشجويان بايد به برقراري عدالت و توسعه همه جانبه به عنوان عاملي براي از بين بردن محروميت اهتمام ورزيده و در کنار کمک به محرومان و مستضعفان با تبعيض و نابرابري مبارزه كنند. وي کمک به محرومان و تلاش براي محروميتزدايي را براساس اندشه های امام خميني(ره)، عقيده و راه و رسم زندگي هر ايراني دانست و بر استفاده از تمام توان موجود براي از بين بردن فقر و محروميت تاکيد كرد. معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد خراسان رضوی در ادامه بر حرکت و تلاش دانشجویان در جهت استقرار عدالت اجتماعي با پشتوانه جامعه دانشگاهي، معرفي فعاليت گروه هاي فعال دانشجويي درعرصه فقر و محروميت زدايي و ايجاد بستر براي ارتباط و نيز تعامل و انتقال تجربه هرچه بيشترگروه هاي دانشجويي فعال در عرصه حمايت از محرومان تاکيد کرد. بختیاری در خاتمه ايجاد ارتباط منسجم بين نهادها و سازمانهاي مسوول درعرصه فقر و محروميت زدايي با گروه هاي دانشجويي حمايت كننده از محرومان و ايجاد ارتباط منسجم بين گروه هاي دانشجويي حمايت كننده از محرومان را از اهداف اين همايش ذکر کرد. دبير اجرايي سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان «مهرباران» در مراسم افتتاحیه این همايش بر تعميق و گسترش فعاليتهاي خيريه و جهادي در بين دانشجويان و توجه به محرومين تاکيد کرد.
دبيراجرايي همايش دانشجويي "مهرباران":
طرح اردوهاي دانشجويي مددکاري در مناطق محروم كشور اجرا ميشود
بر اساس این گزارش ٰ محمود عليگو در آيين آغاز به کار اين همايش که در رواق دارالهدايه حرم مطهر رضوي برگزار شد، در سخناني به تبيين اهداف و برنامههاي سومين همايش دانشجويي "مهر باران" پرداخت. وي تعميق و گسترش فعاليتهاي خيريه و جهادي در بين دانشجويان و توجه به محرومين به عنوان صاحبان اصلي زمين، ايجاد شبکه ارتباطي بين گروه هاي فعال در زمينه محروميت زدايي و تعامل بيشتر اين گروه ها و استفاده از امکانات و توانمندي هاي يکديگر و ايجاد نگاه هم افزايي در بين اين گروه هاي دانشجويي را از جمله اهداف اين همايش عنوان کرد. دبير اجرايي سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان "مهر باران" با اشاره به تجربه موفق در برگزاري دو همايش مشابه در سالهاي 84 و 85 ، تشکيل دبيرخانه فقر مشهد " تدبير " و افزايش اعضاي فعال آن از 12 گروه به 40 گروه در استانهاي خراسان شمالي، رضوي و جنوبي، برگزاري طرح همکلاسي در راستاي تجهيز کتابخانه ها در مناطق محروم کشور با همکاري 9 تشکل دانشجويي فعال، برگزاري طرح آموزش همگاني در مناطق محروم تهران با همکاري 7 تشکل دانشجويي و نيز ايجاد ارتباط موثر و جلب همکاري بسياري از نهادها و سازمانهاي مرتبط با محرومين در سراسر کشور را از جمله نتايج مثبت اين دو همايش بر شمرد. وي در ادامه به حضور بيش از 90 تشکل دانشجويي در اين همايش اشاره کرد و يادآور شد: ارائه گزارشي از فعاليتهاي صورت گرفته در طي سال گذشته، ارائه طرح ها و ايده هاي جديد در زمينه محروميت زدايي در سال جاري، تشکيل نشستهاي هم انديشي گروههاي فعال در سراسر کشور به تفکيک گروههاي جهادي و خيريه ، برگزاري نشستهاي تخصصي و کارگاه هاي ويژه در زمينه محروميت زدايي با موضوعات مديريت پروژه و مددکاري براي گروههاي جهادي و خيريه و برگزاري نشست ويژه تشکلها با نهادها و سازمانهاي فعال در عرصه محروميت زدايي، از جمله برنامه هاي سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان خواهد بود. عليگو تعداد گروههاي فعال و درحال تاسيس در زمينه محروميت زدايي در استان هاي خراسان شمالي ، رضوي و جنوبي را در حدود 40 تشکل عنوان و تصريح کرد:حدود دو هفته پیش از این همایش نشست منطقه اي "مهرباران" با هدف بررسي فقر و محروميت در استان خراسان در مشهد برگزار گرديد. وي از سازمان دانشجويان جهاد دانشگاهي، سازمان بهزيستي، کميته امداد اما خمینی(ره)، جمعيت هلال احمر، سازمان ملي جوانان، بسيج سازندگي نيروي مقاومت بسيج، دفتر مناطق محروم نهاد رياست جمهوري و وزارتخانه هاي بهداشت و علوم به عنوان مهمترين نهادها و سازمانهاي مشارکت کننده در طرح هاي محروميت زدايي ياد و خاطر نشان کرد: اين سازمانها و نهادها در دو سطح " اطلاعات آماري و رصد مناطق محروم " و نيز "اجراي پروژه هاي مشترک محروميت زدايي با همکاري گروههاي جهادي " با اين گروه هاي دانشجويي مشارکت و همکاري دارند. عليگو در خاتمه از اجراي طرح اردوهاي مددکاري با مشارکت گروههاي دانشجويي در مناطق محروم کشور در سال جاري خبر داد. گفتنی است ٰاین همایش طی دو روز با برگزاری نشست های تخصصی و هم اندیشی ادامه می یابد و طی مراسمی با حضور رییس جهاددانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر فردا به کار خود پایان می دهد.
/همايش دانشجويي مهرباران در مشهد/
سرپرست سابق کميته امداد کشور:
حضور دانشجويان فعال جهادي نشانگر عملي شدن آموختههاي اين قشر در جامعه است
سرپرست سابق کميته امداد کشور در سومين همايش دانشجويي مهرباران گفت: دانشجويان فعال جهادي، خيريه و امدادي، علمهايي که در دانشگاه مي آموزند به صورت عملي در جامعه پياده مي کنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه خراسان، سيدرضا نيري در نشست بحث و بررسي پيرامون فعاليتهاي دانشجويي در مناطق محروم که روز گذشته در جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد، با بيان اين که جوانان سرمايههاي اين کشور هستند، افزود: با وجود اين جوانان، دست ملت ايران به سوي بيگانگان دراز نخواهد شد و خود اين جوانان راه را براي رسيدن به هويت خود پيدا مي كنند.
وي گفت: نبايد ملت ايران و به خصوص قشر دانشجويان عقب گرد داشته باشند و بايد با نوآوريهاي لازم در خصوص امر محروميت زدايي به سوي فرداهاي روشن پيش بروند.
وي با اشاره به اين که دانشجويان بايد خودشان بيافرينند و آفريدههايشان را مديريت کنند، تصريح کرد: پول و امکانات هيچ کاري نميتواند بکند بلکه اين شخصيت است که مي تواند کشور را به درجات بالا برساند.
سرپرست سابق کميته امداد کشور تعداد شعبههاي کميته امداد را يک هزار و 500 شعبه عنوان کرد و گفت: 35 سر فصل در کميته وجود دارد که باعث مي شود کرامت، شخصيت و بزرگمنشي خانوادههاي نيازمند حفظ شود.
وي اذعان داشت: کسي که وارد کميته امداد مي شود بايد با خوشبختي از آن خارج شود واين مسووليت براي كميته بسيار خطير و حساس است.
نيري با بيان اينکه کميته امداد 16 هزار پرسنل دارد، افزود: حدود 100 هزار پرسنل افتخاري نيز براي کميته امداد فعاليت مي کند که اين افراد موجبات بالا بردن سطح کمک به محرومان توسط کميته را فراهم مي سازند.
وي به تجربيات کميته امداد امام خميني(ره) اشاره کرد و گفت: بسياري از سازمانهاي بين المللي و غير بين المللي خواهان دريافت و استفاده از تجربيات کميته امداد هستند به طوري که شخص "هوگو چاوز" در چند سال اخير طي سفر به تهران به کميته امداد آمده و از کميته درخواست کمک کرده است.
سرپرست کميته امداد کشور تصريح کرد: کميته امداد تنها مکاني است که ثبات مديريتي داشته و مديران آن عوض نميشوند و اين باعث مي شود که روند کمک به محرومان ثابت باشد و خدشهاي به آن وارد نشود.
وي اضافه کرد: در سال گذشته 300 ميليارد تومان بودجه براي پشت نوبتي هاي کميته امداد و 5/7 ميليون تومان به کارهاي يارانهاي کميته امداد اختصاص پيدا کرد و بيش از اين از توان کميته خارج است.
وي با تاکيد بر اين که نبايد در کشور جزيرهاي به محرومان کمک کرد، گفت: همه ارگانها و نهادهاي دولتي وغيردولتي بايد دست در دست هم دهند و با همکاري به صورت مجمعالجزاير در جهت رفع نياز مستمندان اقدام کنند که در اين راستا نقش دانشجويان بسيار چشمگير است.
همزمان با سومين همايش "مهر باران" در مشهد؛
گروه هاي دانشجويي حامي محرومان خواستار آزادي امام موسي صدرشدند
گروه هاي دانشجويي حامي محرومان ايران در سومين همايش "مهر باران" خطاب به دبير کل سازمان ملل متحد خواستار آزادي امام موسي صدر - رهبر ايراني شيعيان لبنان - و دو همراهشان از زندان هاي ليبي شدند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خراسان، در اين بيانيه كه روز گذشته در مراسم اختتاميه سومين همايش مهرباران در مشهد توسط «كميته مردمي پيگيري سرنوشت امام موسي صدر» قرائت شد، آمده است:
بسم الله الرحمن الرحيم
دبير کل محترم سازمان ملل متحد جناب آقاي بان کي مون، آزادي آرمان بشريت است ، آرماني که با نزديکي انسان به انسانيت محقق مي شود و فقر و محروميت مانعي است براي آزادي که انسانها را از فطرت الهي شان دور مي کند .
مهر باران گردهمايي گروههاي مردمي و دانشجويي فعال در عرصه محروميت زدايي است .گروه هاي خيريه اي که توسط فرهيختگان جوان جامعه ايران براي فقر زدايي از سرزمين شان شکل گرفته اند. هدف ما بهتر زيستن همه افراد انساني فارغ از نژاد و دين و قوميت است.
حرکت المحروميني که از ايمان حقيقي به خدا و انسان و آزادي کامل و کرامت وي نشات گرفت و هر گونه تبعيض اجتماعي و نظام سياسي طائفي را طرد کرد. حرکتي که هدفش تأمين زندگي اجتماعي شايسته براي انسان بود.
امام موسي صدر عالم دين و مصلحي اجتماعي بود که 30 سال قبل در سفري رسمي به ليبي ربوده شد و تا امروز در بند اين رژيم است . 30 سال است که ما از وجود اين فرد ارزشمند و خدماتش محروميم ؛ کسي که کردارش راهنماي ما براي کمک به انسانها بوده است و از او آموختيم که کرامت انسان را محترم شماريم .
در ادامه اين بيانيه که خطاب به دبير کل سازمان ملل متحد است، تاکيد شد: محروم کردن جامعه از چنين مصلحي جنايت عليه بشريت است و ما امروز ، به عنوان مسوولان گروه هاي دانشجويي حامي محرومان ايران عزيز از شما به عنوان دبير کل سازمان ملل متحد ، بر اساس مواد 5 و 17 اعلاميه مجمع عمومي سازمان ملل متحد درباره «حمايت از همه اشخاص در قبال ناپديد شدگي اجباري» و «مستمر بودن جرم تا زمان روشن نشدن سرنوشت قرباني» ، مي خواهيم:
1-امام موسي صدر و دو همراهشان از زندان هاي ليبي آزاد شوند.
2-در هر دو صورت حيات يا شهادت ايشان، حقيقت ماجرا و آمران و عاملان اين جنايت مشخص شوند.
3-عاملان اين جنايت در دادگاههاي بين المللي محاکمه و مجازات شوند".
در ادامه اين بيانيه از خدمات امام موسي صدر به عنوان پيشگام عرصه محروميت زدايي و موسس حركت المحرومين تقدير شد.
دبيرخانه همايش به دليل زنداني بودن امام موسي صدر در زندان هاي ليبي و حضور نداشتن ايشان در اين مراسم، لوح تقدير و تنديس "مهرباران" را به نماينده «كميته مردمي پيگيري سرنوشت امام موسي صدر» اهدا كرد.
/همايش دانشجويي مهرباران در مشهد/
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي:
برخورد آگاهانه دانشجويان با محروميت زدايي موجب رونق توانمنديهاي انساني است
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي گفت:دانشجويان محور اصلي بحث محروميت زدايي هستند و باعث مي شوند برخورد آگاهانه مبتني بر توانمنديهاي انساني رونق بگيرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران( ايسنا) - منطقه خراسان،پورعلي در نشست با پيشکسوتان امر محروميت زدايي که روز گذشته در جهاد دانشگاهي مشهد برگزار شد،افزود: براساس کارهاي صورت گرفته توسط گروههاي جهادي، خيريه و امدادي آموزش تعلقات اجتماعي فزوني مي گيرد و قطعا اين آموزشها بر اهميت انسان كه اشرف مخلوقات مي باشد، افزوده و شاهد رشد دانشجويان خواهيم بود.
وي با بيان اين که مسووليت جهاد دانشگاهي زنده کردن مفهوم جهاد دانشگاهي مي باشد، گفت: بنا بر فرموده مقام معظم رهبري عناصري نظير کار سخت و طاقت فرسا، کارهدفمند، کار هوشمندانه و کار دشمن شکن در مفهوم جهاد دانشگاهي نهفته است و بايد دانشجويان به اين مفاهيم دست پيدا کنند.
وي خاطرنشان کرد: محروميت زدايي و آشنا کردن با توانمنديهاي خود يکي از مهمترين محورهايي است که بايد مدنظر قرار بگيرد تا ملتها اسير باورهاي فرهنگي نادرست نشوند.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي با تاکيد بر اين که آغاز محروميت زدايي توجه فرد به قابليت خودش مي باشد، گفت: انسان به عنوان يک عنصر هوشمند با تاکيد بر عقل بايد مهارتي کسب کند تا به اين باور که او مي تواند محروميت را از بين ببرد، برسد.
وي افزود: گروههاي جهادي بايد فضايي ايجاد کنند تا دانشجويان در کنار يکديگر اطلاعات خود را تبادل کرده و عرصهاي براي حضور و تجميع دانشجويان با محوريت محروميت زدايي فراهم آيد.
پور علي با اشاره به اين که علي رغم کاستيها در جهاد دانشگاهي با بودن دانشجويان هيچ کمبودي نداريم، اذعان داشت: تکيه اصلي جهاد دانشگاهي بر دانشجويان مومن و متعهد بوده و اعتبارات و مسائل جانبي با وجود دانشجو پشت سر گذاشته ميشود.
وي اظهار داشت: اگر دانشجو در کنار نهاد جهاد دانشگاهي حضور داشته باشد برنامهها و اهداف ديگر از قبيل امر محروميت زدايي نيز تحقق مي يابد.
در ادامه مهندس مظفر، رييس سازمان جوانان جعيت هلال احمر کشور در اين نشست گفت: دانشجوياني که همراه با کسب علم به محرومان کمک مي کنند بسيار سريع تر از ديگران ميسر سعادت را طي مي کنند.
وي افزود: هلال احمر به عنوان عضو کوچکي از جامعه، نيازمند کمک همه ارگانها و نهادهاي حمايتي از محرومان ميباشد تا بتواند به خوبي به مردم خدمتگذاري کند.
مظفر در خصوص اهداف دانشجويان براي امر محروميت زدايي در جامعه تصريح کرد: دانشجويان با کمک کردن به نيازمندان به نفع خودشان کار ميکنند و بايد از اين فرصتها استفاده کرده تا جامعه به تعالي برسد.
وي با بيان اين که محسن بودن، نيکوکار بودن و دستگيري از نيازمندان افتخاري نيست که نصيب هر فردي شود، اضافه کرد: اين افتخار اکنون نصيب جوانان وبالاخص گروههاي جهادي، امدادي و خيريه شده است و بايد قدر آن را دانست و سپاسگذار خدا بود.
به گزارش ايسنا_ منطقه خراسان در ادامه اين نشست دکتر جوانمرد، مدير کل امور فرهنگي وزارت بهداشت گفت: آنچه مهم است نگاهي است که دانشجويان به بحث محرومان دارند واز بحث محروميت زدايي حمايت مي کنند.
وي با بيان اين که آمار سه سال پيش در آمريکا نشان ميدهد بيش از 36 هزار موسسه خيريه ثبت شده در اين كشور فعاليت مي کردند، افزود: اکنون در کشور ما اين تعداد بسيار کم است و اگر موسسات حمايت از محرومان در جهت ايجاد موسسات خيريه تلاش نکند، کشور ما بسيار عقب مي افتد.
وي تصريح کرد: نگاه مهم در حوزه فرهنگي وزارت بهداشت توجه به حوزه دانشجويي است و اميدوار هستيم اين حوزه روز به روز تقويت گردد.
وي در خصوص امر بهداشت در بسياري از مسائل مربوط به محرومان گفت: اگر امر بهداشت در جامعه جا بيفتد بسياري از مسائل راحت تر پيش خواهد رفت، چرا که سلامت، محور توسعه پايدار مي باشد.
ميثم ياوري، سرپرست اداره کل فرهنگي اجتماعي سازمان ملي جوانان نيز در ادامه اين نشست گفت:سازمان ملي جوانان فعاليت کارهاي خيريه و گروههاي جهادي را فعاليتهاي فراغتي مي داند.
وي با بيان اين که فعاليتهاي فراغتي بسيار سازنده هستند، گفت: با اين فعاليتها، هم اوقات فراغت جوانان پر مي شود و هم ثمرات فراواني براي جامعه در بر دارد و در واقع اين حرکت رشد به سوي توانمندي است.
ياوري ادامه حرکت کمک به نيازمندان را ضروري عنوان کرد و افزود: اين حرکتها تداوم بسياري را مي طلبد تا گسترش بيابد و اگر اين حرکتها به صورت نظاممند باشد، مقابله با محروميت زدايي به صورت ملموس نمايان مي شود.
وي اذعان داشت: فردي که به محرومان کمک مي کند در آينده نيز مبلغ خواهد شد و در هر مکان براي امر محروميت زدايي تلاش مي کند.
سرپرست اداره کل فرهنگي اجتماعي سازمان ملي جوانان با اشاره به اين که اعتبارات سازمان محدود است، خاطر نشان ساخت: سازمان بايد اعتباراتش را به همه بخشها تعميم دهد و تلاش خود را در جهت هماهنگ کردن ستادهاي مردمي براي کمک به نيازمندان در جهت ريشهکن کردن فقر انجام ميدهد.
سومین همایش دانشجویی مهرباران/
حضور سرپرست سابق کمیته امداد امام خمینی(ره)در همایش مهرباران
برپایی نمایشگاه دستاوردهای گروه های دانشجویی فعال در عرصه محرومیت زدایی
همایش دانشجویی حمایت از محرومان"مهر باران"با برگزاری نشست های تخصصی در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی؛ سید رضا نیری سرپرست سابق کمیته امداد امام خمینی(ره) نیزبا حضور در نشست های تخصصی دانشجویان به سووالات حاضران در خصوص فعالیت های محرومیت زدایی و مبارزه با فقر پاسخ گفت.
وی با ابراز خرسندی از برگزاری چنین همایش هایی در میان جوانان دانشجو خواستار استمرار این برنامه ها شد.
نیری با بزرگداشت یاد و خاطره مرحوم والی- از فعلان عرصه محرومیت زدایی کشور-به نقش مهم دانشجویان در مبارزه با فقر و محرومیت اشاره نمود.
گفتنی است؛در حاشیه این همایش که در مجتمع دکتر شریعتی جهاددانشگاهی واحد خراسان رضوی در حال برگزاری است؛نمایشگاهی از دستاووردهای گروه های دانشجویی مختلف در عرصه مبارزه با فقر برپا شده است.
گفتنی استٰ،این همایش عصر فردا با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود پاین می دهد.
با حضور رييس جهاددانشگاهي؛
سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان"مهرباران"پايان يافت
سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان «مهرباران» 12 ارديبهشت ماه طي مراسمي با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در مجتمع شريعتي جهاددانشگاهي واحد خراسان رضوي در مشهد مقدس به كار خود پايان داد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخناني هدف از برپايي اين همايش را تلاش براي محروميت زدايي و ريشه كن نمودن فقر و نابرابري در جامعه دانست و گفت: خداي متعال زمينه و امكان لازم براي سعادت و رفاه را براي همه مردم فراهم كرده و آنچه كه موجب بوجود آمدن فقر و محروميت ميشود، تنها بهرهگيري نادرست از اين مواهب الهي و عدم توجه به فرامين ديني است.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه افزود: ايران اسلامي نيز داراي ظرفيتها و منابع غني مادي و معنوي بسيار ارزشمندي است كه بايد از اين منابع در جهت پيشرفت و اقتدار كشور استفاده كرد، زيرا در غير اين صورت در حق خود ظلم كردهايم .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تاكيدات قرآن كريم درخصوص مساله تفكر، تدبر و بهرهگيري از علم و دانش در جوامع بشري، خاطرنشان كرد: در برههاي از تاريخ كه مساله علم و دانش مورد توجه جدي قرار گرفت، كشورهاي اسلامي به مهد علم و دانايي تبديل شدند، اما پس از آن ، غفلت مسلمانان و فرصت طلبي غربي ها باعث عقب ماندگي جوامع مسلمان و پيشرفت علم و تكنولوژي در غرب شد، ضمن اينكه دشمنان ما با استفاده از قدرت علم و فناوري فرهنگ اسلامي ما را نيز مورد هجمه قرار دادند.
دكتر طيبي در ادامه ترويج خرافات در حوزه دين، اشاعه فساد در انحاء مختلف و هجمههاي فرهنگي را از ابزارهاي مهم غرب براي استعمار و سلطه بر كشورهاي اسلامي دانست و ادامه داد: ترويج فرهنگ مدگرايي ، القاي عدم خودباوري و القاي عدم خطرپذيري از ديگر ابزارهاي فرهنگي غربي در راستاي اهداف استعماري است ، در حاليكه مسؤولان نظام و به ويژه رهبر معظم انقلاب همواره اين مسائل را با هوشياري كامل درك نموده و مورد تاكيد قرار دادهاند.
رييس جهاددانشگاهي توسعه و رونق صنايع داخلي و عدم وابستگي به محصولات خارجي را راه حل مشكلات اقتصادي كشور دانست و تصريح كرد: توليد علم و فناوري داخلي از جمله راهكارهاي اساسي و محوري رفع محروميت و فقر در جامعه است و در اين راستا بايد مسؤولان با عزمي ملي تحريمهاي اقتصادي را به فرصت تبديل كنند تا بتوانيم جامعه را براساس توانمنديها و فناوري داخلي و بومي بسازيم.
وي با بيان اينكه توسعه نيازمند برنامهاي بلندمدت و بر مبناي توانمندي و علم و فناوري ايراني است، يادآور شد: دست يافتن به دانش و فناوري بومي نيازمند نقشه اي جامع است و دانشجويان براي تحقق نقشه جامع علمي كشور بايستي مطالبات خود را براي مسوولان مطرح كنند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي توجه به علوم انساني و مسايل فرهنگي را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت: علم و فناوري بايد در بستر فرهنگي منبعث از تعاليم دين اسلام شكل بگيرد تا بتوان ازمحصولات آن به نحو مطلوب بهره برد.
دكتر طيبي گفت: جهاددانشگاهي با هدف اثبات اين مساله كه جوان ايراني ميتواند علم و فناوري بومي را در كشور نهادينه كند، تشكيل شد و اين نهاد در حال حاضر با ايجاد شبكه اي گسترده و توانا در سراسر كشور در چهار حوزه پژوهش ، فرهنگ ، آموزش و اشتغال و كارآفريني فعاليت ميكند.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه به برخي دستاوردهاي فرهنگي اين نهاد اشاره نمود و تصريح كرد: جهاددانشگاهي ظرفيتهاي مناسبي براي همكاري با دانشجويان فعال در عرصه محروميت زدايي و مبارزه با فقر دارد و دانشجويان بايستي از اين فرصت مناسب به نحوي مطلوب استفاده كنند.
وي در خاتمه از همكاري و مشاركت سازمانها و دستگاههاي مختلف با جهاددانشگاهي در برگزاري اين همايش قدرداني كرد.
در اين مراسم همچنين دكتر مظفر رييس سازمان جوانان جمعيت هلال احمر در سخنان كوتاهي وجود جوانان فعال در عرصه محروميت زدايي و مبارزه با فقر را از نعمت هاي بزرگ الهي دانست و گفت: وجود فقرا و نيازمندان در جامعه وسيلهاي براي آزمايش انسانهاست، ضمن اينكه بايد تلاش كرد از امكانات و داراييهاي موجود به بهترين شكل و در مسيرخدمت به خلق بهره برد، زيرا خدمت به مردم از برترين عبادات است.
وي افزود: در آموزههاي مكتب اسلام مساله خدمت به مستضعفان و محرومان همواره سفارش شده است و اگر در اين مسير حركت كنيم در حقيقت به سوي كمال انسان گام برداشتهايم .
مظفر يادآور شد: در كنار تلاش براي رفع فقر و محروميت، ارايه خدمات فرهنگي و فقرزدايي از عرصه فرهنگ نيز مساله اي مهم است كه بايد مورد توجه مردم و مسوولان قرار گيرد.
وي در خاتمه آمادگي جمعيت هلال احمر را براي همكاري با نهادها و سازمانهاي مختلف در عرصه محروميت زدايي اعلام كرد.
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم سعيد بابايي رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي نيز در سخناني با تقدير از دستاندركاران و نهادها و سازمانهاي مشاركت كننده در برگزاري همايش مهرباران گفت: همايش مهرباران عرصهاي مناسب براي حضور دانشجويان و گروههاي دانشجويي حامي محرومان است و گردهمايي اين قشر از دانشجويان باعث افتخار مسوولان است ، زيرا اين گونه برنامه ها زمينه ساز رشد و ترويج فعاليتهاي محروميت زدايي در جامعه دانشگاهي است.
وي درادامه خواستار گسترش فعاليت هاي گروههاي دانشجويي حامي محرومان شد و تصريح كرد: از مهمترين اهداف اين همايش تمركز گروهها ، تجمع توانمنديها ، تبادل نظر و ارايه راهكارهاي جديد براي مبارزه با محروميتهاي موجود درجامعه است.
بابايي در خاتمه با اشاره به نامگذاري سال جديد از سوي رهبر معظم انقلاب به سال نوآوري و شكوفايي، اظهار داشت: دانشجويان بايد در راستاي بيانات رهبر معظم انقلاب با ارايه ايده هاي نو و استفاده از نوآوري و ابتكار زمينه خدمت رساني بيشتر مسوولان به محرومان جامعه را فراهم نمايند.
گفتني است ، در پايان اين مراسم از نمايندگان گروههاي دانشجويي جهادي، خيريه و امدادي فعال در زمينه محروميت زدايي و مبارزه با فقر قدرداني شد.ح/الف
١٠:٤٧ ١٥/٠٢/١٣٨٧