١٢:٥٦ ٣١/٠١/١٤٠٤
عمومي
سمينار تخصصي "پيمايش پانلي" در تهران آغاز به كار كرد
رييس جهاددانشگاهي:
پيشرفت علمي كشور نيازمند توجه به علوم انساني است

نخستين سمينار تخصصي "پيمايش پانلي" به همت مركز افكارسنجي دانشجويان ايران وابسته به جهاددانشگاهي 18 ارديبهشت ماه با حضور پژوهشگران ، اساتيد و صاحب نظران حوزه علوم اجتماعي و نظرسنجي در تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،در مراسم افتتاحيه اين سمينار پيام دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي توسط سعيد پورعلي معاون فرهنگي اين نهاد قرائت شد.
رييس جهاددانشگاهي در پيام خود به اين سمينار تصريح نموده است: پيشرفت‌هاي روزافزون در عرصه توليد علم و فناوري كشور با رويكرد رفع نياز استراتژيك و بومي سازي فناوري بويژه در طي سال‌هاي اخير كه با همت والاي دانشمندان و نخبگان جوان كشورمان در عرصه‌هاي مختلف حاصل شده است، نويدبخش درك خودباوري و روحيه اعتماد به نفس علمي است. اين امر البته هنوز نيازمند تحول در ديدگاه‌هاي مديران كشور است تا فكر و دانش ايراني مبناي توسعه در ابعاد مختلف به ويژه عرصه‌هاي علمي قرار گيرد.
وي در ادامه خاطرنشان ساخته است: از سوي ديگر در سالي كه با درايت رهبر معظم انقلاب به عنوان سال نوآوري و شكوفايي ناميده شده است، از طريق بازنگري در رويكردهاي پيشين به حوزه علم و فناوري و بهره‌گيري از انديشه‌هاي خلاق و نوآورانه نخبگان جوان كشور ،‌ گام نهادن در مسير شكوفايي علمي با محوريت دانش ايراني دور از دسترس نخواهد بود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي يادآور شده است: در اين راستا ، جهاددانشگاهي با اتكا به توانمندي هاي داخلي در حوزه‌هاي پژوهش، آموزش، فرهنگ و اشتغال و كارآفريني به عنوان نهادي كه سهم عمده‌اي را در كاربردي كردن علم و فناوري ايفا كرده است و نيز با عنايت به رسالت خطير خود در تدوين نقشه جامع علمي كه مهمترين سند راهبردي كشور در جهت دستيابي به جايگاه اول علمي در منطقه تا سال 1404 است، همواره پيشتاز برگزاري نشست‌ها و گردهمايي‌هاي تخصصي در حوزه‌هاي مختلف علوم به ويژه علوم انساني بوده و اينك نيز جهاددانشگاهي با توجه به ارتباط جدي موضوع سمينار با بخش صنعت ضرورت ورود به اين مهم را احساس نموده است.
وي همچنين تصريح كرده است: حقيقت امر آن است كه علوم انساني و اجتماعي عليرغم ميزان نفوذ و اعتبارشان در تحليل و تبيين پديده‌هاي اجتماعي از جايگاه بايسته و شايسته‌اي در كشور برخوردار نيست لذا باتوجه به تخصصي شدن دانش در تمامي زمينه‌ها، اتخاذ رويكرد تخصصي به اين حوزه مهم دانش بشري بسيار مهم و اساسي مي‌نمايد. از اين رو پيشرفت علمي كشور بدون توجه ويژه به يافته هاي حاصل از پژوهش‌هاي كاربردي علوم انساني ميسر نخواهد شد.
در همين راستا مركز افكارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) به عنوان يكي از نهادهاي پژوهشي جهاددانشگاهي كه برگزاري موفق نخستين سمينار تخصصي نظرسنجي الكترونيكي را درسال گذشته در كارنامه خود دارد، با هدف توسعه دانش نظرسنجي در ابعاد و حوزه‌هاي مختلف، اكنون «نخستين سمينار تخصصي پيمايش پانلي» را در كشور برگزار مي‌نمايد.
وي در پايان اذعان داشته است: اميدوارم اين سمينار بتواند نقش موثر خود را در گسترش چارچوب‌هاي تئوريكي علوم انساني و كاربردي كردن دانش نظرسنجي در كشور ايفا نمايد و بر اين باورم بهره‌مندي از نتايج تحقيقات و پژوهش‌هاي صاحب نظران و اساتيد در اين سمينار، بار ديگر خودباوري و خودكفايي علمي ايراني را در حوزه‌هاي تخصصي بكر و بديع علوم انساني و اجتماعي در آينده‌اي نزديك پديدار خواهد ساخت.
در اين مراسم عزت اله پوريان دبير سمينار تخصصي "پيمايش پانلي" نيز در سخناني كوتاه با بيان اينكه تحقيقات پيمايشي و نظرسنجي امروزه به ابزاري مهم در سنجش و بررسي مسايل اجتماعي، سياسي،‌ اقتصادي و فرهنگي تبديل شده است ، اظهار داشت: جهاددانشگاهي طي سال هاي فعاليت خود با جسارت پا به عرصه‌هايي از دانش و فناوري نهاده كه كمتر سازماني به آن ورود پيدا كرده است و براساس همين رويكرد برگزاري اين سمينار تخصصي را نيز در دستور كار قرار داده است .
وي همچنين خاطرنشان ساخت: ارايه مقالات علمي توسط پژوهشگران و با موضوعاتي همچون "مطالعات طولي در عصر جهاني شدن"، "نقش پانل در برآورد اجتماعي"، "كاربرد پانل در تحقيقات اجتماعي"، "بررسي مقايسه‌اي مهمترين پانل‌هاي جهان" و ارايه سخنراني توسط اساتيد از مهمترين بخش‌هاي اين سمينار است.
گفتني است، اين سمينار يكروزه با همكاري پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي، پژوهشكده فرهنگ و هنر جهاددانشگاهي، انجمن جامعه شناسي ايران و روزنامه‌هاي سرمايه و عصر اقتصاد برگزار شد.ح/الف

١٧:٤٠ ١٨/٠٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد