گزارش كامل/
بيست و سومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران در زاهدان گشايش يافت ؛
معاون اول قوه قضائيه:
انس با قرآن لازمه شكل گيري شخصيت الهي انسان است
بيست وسومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران 29 ارديبهشت ماه طي مراسمي در دانشگاه سيستان و بلوچستان آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، حجت الاسلام والمسلمين رييسي معاون اول قوه قضائيه ، دكتر دهمرده استاندار سيستان و بلوچستان ، دكتر اكبري رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان، دكتر ساري مدير شبكه قرآن سيما، دكتر صدري مدير دفتر منطقهاي سازمان آيسسكو و حسن بيادي عضو شوراي اسلامي شهر تهران برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمين رييسي در سخناني با ابراز خرسندي از حضور در اين جشنواره قرآني سراسري گفت: اميدوارم برگزاري جشنواره ملي قرآني دانشجويان ايران منشأ خير و بركت براي استان سيستان و بلوچستان و فرهيختگان و دانش پژوهان اين منطقه باشد.
وي در ادامه افزود: خداي متعال به موجب رحمانيت خود انسان را با فرستادن پيامبران و انزال كتب آسماني هدايت كرد كه در اين ميان بزرگترين تجلي رحمانيت پروردگار فرستادن انسان كامل ، نبي اكرم اسلام (ص) است.
معاون اول قوه قضائيه در ادمه خاطرنشان كرد: قرآن كريم درباره خلقت انسان مراحل مختلفي را بيان ميكند و بيان ميدارد كه بعد از خلقت جسم انسان ، خلقت ديگري نيز وجود دارد كه انسان را به جايگاه حقيقي اش ميرساند.
حجت السلام والمسلمين رييسي درادامه ، انسان قرآني را انساني حيّ و متألّه يعني زنده و خداطلب خواند و تصريح كرد: اگر انسان را از تعاليم قرآني جدا كنيم، انسانيت او را حذف كردهايم و به واقع قرآن و انس با آن ، لازمه شكلگيري شخصيت الهي انسان است .
وي با بيان اينكه انسان كامل، قرآن عيني است، ادامه داد: تنها انساني ميتواند به تبيين و تفسير قرآن بپردازد كه خود از جنس قرآن باشد.
رييسي اظهار داشت: شرط فراگيري معارف قرآن تهذيب و طهارت نفس است كه در اين بين جلوه كامل طهارت و پاكي اهل بيت عصمت و طهارت هستند و بايد براي درك معارف حقيقي قرآن به اين ذوات مقدسه تمسك جُست .
وي ائمه اطهار عليه السلام را مفسران حقيقي حقيقي قرآن كريم ذكر كرد و افزود: براي بهرهگيري از معارف و معنويت قرآن بايد تقوي پيشه كرد تا بتوان در حد ظرفيت خود،پرده از معارف قرآني كنار زد.
معاون اول قوه قضائيه گفت: براساس روايات اهل بيت (ع) علم حقيقي نوري است كه خداوند در دل انساني كه اراده كند قرار ميدهد و حقيقت علم نيز در حقيقت عبوديت و بندگي است و به تعبيري هر انساني كه عالمتر باشد ، عبوديت بيشتري خواهد داشت.
رييسي تصريح كرد: برهمين اساس بايد توجه داشت كه تنها اراده خداوند برعالم حاكم است و تا انسان به اين جهانبيني نرسد، معارف الهي در دل او جاي نخواهد گرفت .
وي در پايان ضمن قدرداني از دست اندركاران اين جشنواره، اهتمام روزافزون به فهم و معارف قرآني را از بركات نظام مقدس جمهوري اسلامي دانست.
استاندار سيستان و بلوچستان:
برگزاري جشنواره ملي قرآني دانشجويان ايران نقطه عطفي در
برنامههاي فرهنگي استان است
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان:
دانشجويان قرآني ثمره نظام جمهوري اسلامي هستند
استاندار سيستان و بلوچستان در مراسم افتتاحيه بيست و سومين جشنواره ملي قرآني دانشجويان ايران گفت: اميد است برگزاري اين جشنواره قرآني نقطه عطفي در فعاليتها و برنامههاي فرهنگي استان سيستان و بلوچستان باشد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر دهمرده طي سخناني با ابراز خوشحالي از برپايي اين جشنواره ملي در شهرستان زاهدان اظهار داشت: استان سيستان و بلوچستان در حل حاضر رشد مناسبي را در عرصههاي مختلف آغاز كرده و داراي ظرفيتهاي ارزشمندي است كه بروز و ظهور آن را ميتوان در تأسيس دانشگاههاي بين المللي و توسعه آموزش عالي در سطح استان مشاهده كرد.
وي به رشد چشمگير حضور گردشگران داخلي و خارجي در استان اشاره كرد و يادآور شد: در حال حاضر دولت خدمتگزار علاوه برارايه خدمات ارزنده در سطح استان، توانسته است در مقابل بحرانها و چالشهاي پيش رو نظير مديريت بلاياي طبيعي و ... با موفقيت گام بردارد.
استاندار سيستان و بلوچستان در خاتمه با قدرداني از زحمات دست اندركاران اين جشنواره ابراز اميدواري نمود جشنواره ملي قرآني دانشجويان ايراني به نحو مطلوبي در زاهدان برگزار شود و خاطرنشان ساخت: در حال حاضر 2 دانشكده قرآني در شهرستانهاي زاهدان و زابل فعاليت ميكنند كه اين مساله نشان دهنده استعداد استان سيستان و بلوچستان در اجراي فعاليتهاي قرآني است.
دكتر اكبري رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان نيز ديگر سخنران اين مراسم بود.
وي در سخناني ميزباني اين جشنواره را افتخاري بزرگ براي استان و دانشگاه سيستان و بلوچستان دانست و گفت: دانشجويان با حضور در عرصههاي قرآني براي جامعه دانشگاهي ايران افتخار ميآفرينند و اين قشر فرهيخته به واقع ثمره نظام جمهوري اسلامي ايران هستند.
وي افزود: دانشگاه سيستان و بلوچستان در حال حاضر از نظر تعداد دانشجو در رتبه دوم كشور قرار دارد و 270 رشته تحصيلي در آن فعال ميباشد، ضمن اينكه به تازگي واحد بين المللي اين دانشگاه نيز در منطقه چابهار تأسيس شده است .
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان در خاتمه با اشاره به راه اندازي پژوهشكدههاي متعدد، انتشار نشريات علمي و پژوهش، گسترش دورههاي تحصيلات تكميلي و برگزاري همايشهاي علمي را از ديگر موفقيتهاي اين دانشگاه ذكر كرد و اظهار اميدواري نمود برگزاري اين جشنواره قرآني گام جديدي در راستاي بسط و گسترش معارف قرآني در سطح دانشگاههاي استان باشد.
رييس دفتر منطقهاي سازمان ايسسكو:
قرآن راه و رسم سعادت را به انسان ميآموزد
دكتر صدري مدير دفتر منطقهاي سازمان آيسسكو در مراسم افتتاحيه جشنواره ملي قرآني دانشجويان ايران گفت: قرآن كلام خداوند متعال و معجزه پيامبر اسلام (ص) است كه انديشههاي حقيقت جو و خردورز را به تعقل فرا ميخواند و راه و رسم سعادت را به هر انساني ميآموزد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، وي با بيان اينكه سالانه 600 فعاليت فرهنگي با همكاري آيسسكو برگزار ميشود، اظهار داشت: سازمان آيسسكو مشاركت در برگزاري اين جشنواره قراني را افتخار بزرگي براي خود ميداند و در اين راستا از برگزاري هرچه بهتر اين جشنواره حمايت خواهد كرد.
دكتر صدري افزود: قرآن كريم با ارايه بينشهاي اصيل، نقش اساسي در توسعه و پيدايش تمدن اسلامي ايفا كرده و همواره مسير حل مشكلات جوامع اسلامي را به انسانها نشان داده است.
مدير دفتر منطقهاي سازمان آيسسكو در پايان با بيان اينكه اين سازمان حمايت از برنامههاي قرآني در سطح كشور و منطقه را وظيفه خود ميداند، تصريح كرد: انديشمندان بايد با استفاده از تعاليم قرآن كريم راههاي برون رفت از چالشهاي فرارو را پيدا كنند.
در اين مراسم همچنين عباس صفدري رييس جهاددانشگاهي واحد سيستان و بلوچستان ضمن خوشامدگويي به شركت كنندگان در جشنواره گفت: استان سيستان و بلوچستان به عنوان استاني دانشگاهي افتخار دارد با همكاري دانشگاهها ميزبان اين جشنواره باشد و تمامي عناصر مسؤول استان تلاش ميكنند ميزبان خوبي براي اين مسابقات باشند.
وي برگزاري اين جشنواره را نشانگر توجه مسؤولان استان به قرآن دانست و يادآور شد: سيستان و بلوچستان يكي از استانهاي قرآني كشور است كه مسؤولان و مردم آن همواره براي نشر و گسترش معارف قرآني همگام و همراه بودهاند.
گفتني است، اين مسابقات از صبح امروز در رشتههاي قرائت، تحقيق و ترتيل ، حفظ 5، 10، 20 جزء و كل قرآن، ترجمه و تفسير و با حضور 400 دانشجوي دختر و پسر در دانشگاه سيستان وبلوچستان آغاز شده و 31 ارديبهشت ماه جاري به كار خود پايان ميدهد.
خاطرنشان ميكند، اين جشنواره براي بيست و سومين بار به همت جهاددانشگاهي و با همكاري استانداري سيستان و بلوچستان و دانشگاه سيستان وبلوچستان در شهرستان زاهدان برگزار ميشود.ح/الف
١٨:٢٠ ٢٩/٠٢/١٣٨٧