٠٤:٠٠ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
عمومي
دكتر طيبي در گردهمايي معاونين پژوهشي جهاددانشگاهي :
جهاددانشگاهي نهادي الگوساز در عرصه‌هاي علمي كشور است
رئيس جهاددانشگاهي:
جهاددانشگاهي با تجميع توانمندي در خود وارد عرصه‌هاي بزرگ
فناوري و صنعتي كشور مي‌شود

سي و دومين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 19 و 20  تير ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان گيلان در شهرستان بندر انزلي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي، مهندس قهرماني استاندار گيلان و حجت الاسلام والمسلمين رمضاني نماينده مردم گيلان در مجلس خبرگان رهبري همراه بود، دكتر طيبي طي سخناني تحقق اهداف و آرمانهاي انقلاب اسلامي با بهره‌گيري از علم و فناوري ايراني و احياي روحيه خودباوري در ميان جوانان را از جمله اهداف تشكيل جهاددانشگاهي در سال 59 خواند و گفت:  طي دهه‌هاي اخير جوامع مختلف به اهميت و جايگاه علم و فناوري پي برده‌اند و از همين رو در زمينه دست يافتن به دانش و فناوري برنامه‌ريزي‌هاي بلندمدت و سرمايه‌گذاري كلان مي‌كنند و تلاش مي‌نمايند از حضور ساير كشورها در اين عرصه جلوگيري كنند تا بتوانند به اهداف استكباري خود دست يابند.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه، علم و دانش را پشتوانه اقتدار، پيشرفت و رفاه جامعه دانست و افزود: جهاددانشگاهي با درك اهميت اين مسأله از ابتداي انقلاب با توليد علم و فناوري منشاء خدمات و تحولات بسيار ارزنده‌اي در سطح كشور بوده و در مسير آرمانهاي امام راحل (ره) كه همان خودباوري و رشد و پيشرفت كشور مي‌باشد حركت كرده است .
دكتر طيبي توطئه‌هاي دشمن و عدم بلوغ فكري در برخي از مسائل را از جمله موانع پيشرفت كشور در گذشته عنوان كرد و يادآور شد بايد با استفاده از منابع خداداد طبيعي و استعدادهاي درخشان جوانان ايراني بتوانيم در عرصه توليد علم و فناوري بومي به جايگاهي كه شايسته ايران اسلامي است دست يابيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه به اهميت تهيه نقشه جامع علمي كشور اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: خوشبختانه اين نقشه درحال تهيه مي‌باشد و جهاددانشگاهي نيز تاكنون نقش فعالي در ترسيم آن ايفا كرده است .
دكتر طيبي به اهداف و سياستهاي نقشه جامع علمي كشور اشاره نمود و تصريح كرد: تهيه مقدمات براي احياي تمدن اسلامي و جبران فاصله با كشورهاي پيشرفته، توليد علم همراه با معنويت و اخلاق و توسعه متوازن دانش و فناوري در جغرافياي كشور از مهمترين اهداف اين نقشه است .
رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه جهاددانشگاهي به عنوان نهادي برآمده از متن انقلاب مي‌تواند در تحقق سند چشم انداز بيست ساله نظام تاثيرگذار باشد گفت: برهمين اساس سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي تهيه شده و اهداف كمي آن نيز تعيين گرديده است و واحدهاي استاني اين نهاد بايد برمبناي اين سند و با استفاده از مزاياي بومي منطقه خود در يك يا چند حوزه تخصصي صاحب قطب‌هاي علمي و فناوري شوند.
دكتر طيبي ، جهاددانشگاهي را نهادي الگوساز در عرصه‌هاي علمي كشور عنوان كرد و ادامه داد: جهاددانشگاهي با تجميع توانمندي‌هاي خود و براساس نيازهاي كشور قصد دارد پا به عرصه‌هاي بزرگ بگذارد كه از آن جمله مي‌توان به صنايع نفت، حمل و نقل ريلي و صنايع كاني فلزي اشاره كرد.
رييس جهاددانشگاهي به حمايت‌هاي رهبر معظم انقلاب از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي اشاره كرد و اظهار داشت: يكي از طرحهاي جهاددانشگاهي كه با حمايت رهبر معظم انقلاب آغاز شده، راه اندازي مركز ملي ذخاير ژنتيكي ايران است و اين مركز در حال حاضر فعاليتهاي خود را آغاز نموده است .
وي درخاتمه با اشاره به توانمندي جهاددانشگاهي در صدور خدمات علمي و فناوري به خارج از كشور گفت: جهاددانشگاهي به عنوان مجموعه‌اي كه خود را تابع رهبري نظام و حامي دولت جمهوري اسلامي مي‌داند به دور از هرگونه گرايش سياسي تلاش مي‌كند با قدرت بيشتري در حوزه پژوهش و تحقيقات گام بردارد.

استاندار گيلان :
جهاددانشگاهي مي‌تواند در بسياري از عرصه‌ها پيشتاز باشد و
حركت علمي كشور را هدايت كند

 

استاندار گيلان در مراسم افتتاحيه گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي سراسر كشور گفت: جهاددانشگاهي يكي از مجموعه‌هاي موفق نظام در عرصه توليد علم و فناوري است و توانسته با احياي روحيه پژوهشگري و انجام تحقيقات كاربردي الگوي ارزنده‌اي به جامعه معرفي كند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، مهندس قهرماني در ادامه طي سخناني توليد علم و فناوري را راه گشاي بسياري از مشكلات جامعه دانست و افزود: يكي از مشكلات اين حوزه عدم اجراي طرحهاي تحقيقاتي كاربردي است و جهاددانشگاهي مي‌تواند به عنوان مجموعه‌اي پيشتاز ارتباط مناسبي ميان حوزه تحقيقات و بدنه اجرايي كشور ايجاد كند.
استاندار گيلان دستاوردهاي مجموعه‌هايي مانند پژوهشكده رويان را نشانگر توانايي جهادگران دانشگاهي دانست و ادامه داد: در هر نقطه از كشور مزيت‌هايي وجود دارد كه جهاددانشگاهي مي‌تواند در آنها سرمايه‌گذاري كند و در استان گيلان نيز گياهان دارويي و ساماندهي دفع مواد زايد اثرگذار در محيط‌زيست از جمله عرصه‌هايي هستند كه جهاددانشگاهي مي‌تواند در آن حضور موفقي داشته باشد.
قهرماني خواستار همكاري جهاددانشگاهي با مسوولان استان درجهت حل مشكلات پيش رو شد و تصريح كرد: معتقدم جهاددانشگاهي براساس جايگاهي كه دارد مي‌تواند در بسياري از عرصه‌ها پيشتاز باشد و حركت علمي كشور را هدايت كند و به عنوان پلي ميان بخش تحقيقات و بخشهاي اجرايي صنعتي ايفاي نقش نمايد.
وي با استقبال از حضور جهاددانشگاهي در كار گروه‌هاي تخصصي استان گيلان در خاتمه اظهار داشت: جهاددانشگاهي مي‌تواند با ارائه راه كارهاي جديد و كاربردي در زمينه حل مشكلات استان به ما كمك كند و مسوولان اجرايي استان از اين نهاد حمايت مي‌كنند.
حجت الاسلام والمسلمين رمضاني نماينده مردم گيلان در مجلس خبرگان رهبري نيز در اين گردهمايي طي سخناني گفت: فعاليت‌هاي علمي و پژوهشي جهاددانشگاهي تحسين برانگيز است و اين نهاد با استقبال از روحيه جهادي پژوهشگران خود توانسته در اين عرصه به شكلي گسترده و موفق عمل كند.
وي در ادامه اظهار داشت: گسترش پژوهش و تحقيقات از جمله ضرورتهاي امروز نظام است و نهضت علمي كشور بايد با سرعت بيشتري پيش برود و نبايست به كارهاي پراكنده بسنده كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه اسلام همواره علم و دانش و عقلانيت را مورد تاكيد قرار داده است خاطرنشان ساخت: دين هيچ تعارضي با علم و دانش ندارد بلكه انسان ديندار بيش از ديگران به دنبال كشف حقايق است و آن را وسيله رشد و پيشرفت مي‌داند.
حجت الاسلام والمسلمين رمضاني در ادامه با اشاره به اينكه روزگاري جوامع اسلامي مركز ثقل علوم و فنون مختلف به شمار مي‌رفتند تصريح كرد: امروزه نيز بايد با ايجاد يك حركت علمي عظيم به جايگاهي كه شايسته ايران اسلامي است دست يابيم تا بتوانيم در معادلات جهاني تاثيرگذار باشيم.
در ادامه اين گردهمايي دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي نيز در سخناني گفت: در در حال حاضر طرح‌هاي تحقيقاتي متعددي در جهاددانشگاهي در دست اجراست كه اميدواريم با حمايت دولت اين طرح‌ها گسترش يافته و به مرحله نهايي برسد.
وي در ادامه به برخي از فعاليت‌هاي پژوهشي جهاددانشگاهي در سال گذشته اشاره كرد و اظهار داشت: كسب رتبه‌هاي برتر در جشنواره‌هاي علمي داخلي و بين المللي، برگزاري همايش‌ها و كنگره‌هاي علمي، ثبت و نمايه نزديك به 90 مقاله در پايگاه ISI ، انتشار دوره‌اي 13 فصلنامه علمي – تخصصي و ثبت تعداد قابل توجهي اختراع از جمله دستاوردهاي جهاددانشگاهي در سال گذشته در حوزه تحقيقات بوده است .
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي خاطرنشان ساخت: در حال حاضر نزديك به 120 گروه پژوهشي تخصصي در زمينه‌هاي مختلف مانند پزشكي، فني و مهندسي، علوم انساني، كشاورزي ، علوم پايه و هنر در جهاددانشگاهي فعاليت مي‌كنند كه اين گروه‌ها پشتوانه مراكز خدمات تخصصي اين نهاد در سراسر كشور محسوب مي‌شود و به ارايه خدمات مي‌پردازند.
دكتر حاجي تاروردي به راه اندازي پژوهشكده علوم و فناوري صنايع غذايي و پژوهشكده فناوري اطلاعات و ارتباطات در سال گذشته اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: به تازگي طراحي 5 دستگاه دكل حفاري نفت به جهاددانشگاهي واگذار شده كه اين دكل‌ها براي اولين بار در كشور و با فناوري بومي ساخته خواهند شد.
وي در خاتمه گفت: جهاددانشگاهي با تمام توان در مسير آرمانهاي انقلاب و اهداف نظام حركت مي‌كند تا بتواند به حل مشكلات و پيشرفت و رشد ايران اسلامي كمك كند.
همچنين در اين گردهمايي ولي پورقلي رييس جهاددانشگاهي واحد گيلان با بيان اينكه هدف از انجام پژوهش و تحقيقات كشف حقايق و گسترش علم و رفع مشكلات بشري است، در سخناني اظهار داشت: انجام تحقيقات به صورت برنامه‌ريزي شده يكي از مهمترين مسايلي است كه مسوولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب بر آن تاكيد دارند، زيرا در دنياي امروز مبناي مناسبات كشورها قدرت است و اقتدار هر كشوري با توليد علم و فناوري بومي و داخلي تامين مي‌شود.
پورقلي تهيه نقشه جامع علمي كشور را راهكار اساسي تحقق توليد علم و فناوري ايراني عنوان كرد و يادآور شد: رشد و گسترش تحقيقات در كشور مستلزم نيروي انساني، ايده‌هاي نو ، مباني فرهنگي و پشتيباني مادي است و بايد با فراهم آوردن اين ابزار فاصله خود را با دنيا كم كنيم و به قله‌هاي رفيع علم و دانش دست يابيم .
رييس جهاددانشگاهي واحد گيلان در خاتمه گفت: در ديدگاه غرب هدف از پيشرفت، تمتع مادي بيشتر است در حاليكه در جهان‌بيني اسلامي ثروت، قدرت و علم همگي وسيله رشد و تعالي روح انسان و زمينه‌ساز برقراري حكومت حق و عدالت محسوب مي‌شوند.
گفتني است، اين گردهمايي دو روزه با برگزاري نشست‌هاي تخصصي و ارايه سخنراني‌هاي علمي به كار خود پايان داد.ح/الف

١٧:٠٠ ٢٢/٠٤/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد