رئيس جهاد دانشگاهي:
بودجه جهاد دانشگاهي متناسب با پيشرفتهاي آن نيست
رئيس جهاد دانشگاهي گفت: بودجههايي كه براي جهاد دانشگاهي و پژوهشكدههاي آن اختصاص مييابد به هيچ وجه متناسب با توان و سرعت پيشرفت آنها نيست.
دكتر حميد رضا طيبي رئيس جهاد دانشگاهي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس ضمن بيان مطلب فوق با اشاره به موفقيتهاي محققان پژوهشكدههاي رويان و ابنسينا گفت: بسياري از اين موفقيتها، زمينههاي كاري جديدي را در كشور ايجاد كردهاند و ورود به اين زمينهها كه كاري جديد هستند، مستلزم بودجه و امكانات است.
وي تصريح كرد: از آنجا كه بسياري از اين فعاليتها كارهاي جديد هستند، نميتوان از آنها توقع داشت كه به سرعت به سود دهي برسند به همين دليل بايد براي آنها بودجه صرف كرد تا بتوان به نتيجه رسيد ولي وقتي نتايج پژوهش كاربردي و باليني شد دهها برابر بلكه صدها برابر اين بودجه را به دستگاهي كه هزينه كرده برميگرداند. چون پايه بودجه جهاد از ابتدا كم بوده است، هميشه با عدم تناسب بودجه با توانمنديهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي مواجه هستيم.
رئيس جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه بودجه اين نهاد در سال جاري 40 درصد افزايش داشته خاطرنشان كرد: هم اكنون بودجهاي كه براي پژوهشكده رويان پيشبيني شده 26 درصد افزايش نسبت به سال گذشته داشته است كه متناسب با برنامههاي تعيين شده اين مركز نيست.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به وجود دانشجويان علاقهمند به فناوريهاي نو گفت: ميتوان از اين پتانسيل استفاده كرد و تحقيقات دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا را به سمت پژوهشهاي نو در اين زمينهها هدايت كرد اما به دليل عدم تامين اعتبار اين امر به شكل مطلوب محقق نميشود.
*محققان در رويان حتي صندلي براي نشستن ندارند
وي كمبود فضا را يكي از اصليترين مشكلات پژوهشكده رويان و ابن سينا دانست و افزود: بعد از استقرار رويان در محل جديد متوجه شديم كه اين پژوهشكده با توجه به سرعت پيشرفت خود با كمبود مكان مواجه است و براي ادامه فعاليتها مكان اين پژوهشكده كوچك است و هم اكنون به دنبال اين هستيم كه جاي مناسب را براي فعاليتهاي اين پژوهشكده تامين كنيم.
طيبي با بيان اين مطلب كه پژوهشكده ابن سينا به شدت دچار مشكل كمبود جاست، افزود: اين پژوهشكده به دليل كمبود جا نميتواند پروژههاي بزرگ را در كشور شروع كند و اين در حالي است كه اين پژوهشكده كارهاي ارزندهاي را در كشور انجام داده است.
وي تصريح كرد: دانشجويان دكترا به لحاظ موقعيت سني و معلومات در بهترين مقطع بهرهوري هستند و علي رغم اينكه ميتوانيم تعداد زيادي از اينها را جذب و هدايت عملي كنيم به دليل مشكلات مكاني اين امر محقق نميشود و در رويان دانشجويان دكترا صندلي براي نشستن ندارند.
رئيس جهاد دانشگاهي افزود: در سال گذشته 43 نفر در مقطع دكترا و كارشناسيارشد در پژوهشكده ابن سينا و پژوهشكده رويان جذب شدند و اين در حالي است كه توان براي جذب بيش از اين وجود دارد.
وي در خصوص تجهيز ازمايشگاهها گفت: ما درخواست تجهيزات را هم براي وزارت علوم و هم براي معاونت علم و فناوري رياست جمهوري فرستاديم و معاونت طي نامهاي تقاضاي 18 ميليون دلار براي تجهيز آزمايشگاههاي جهاد دانشگاهي كردند ولي هنوز براي آن تعيين تكليف نشده است.
طيبي خاطرنشان كرد: خبرهايي داريم كه گفتند اين بودجه در بودجه وزارت علوم ديده شده و ممكن است از آن محل داده شود و ما انتظار داريم با توجه به نياز شديد به اين بودجه، اين 18 ميليون دلار اختصاص داده شود.
رييس جهاد دانشگاهي در پاسخ به اين سوال كه آيا قولهاي رئيس جمهور در مرداد ماه سال گذشته و در بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي جهاد دانشگاهي در زمينه تامين كامل منابع مالي پروژههاي تحقيقاتي جهاد دانشگاهي محقق شده است، افزود: يك ماه پس از اعلام رئيس محترم جمهور ليست طرحها و بودجههاي مورد نياز براي رياست جمهوري ارسال گرديد و عليرغم جلسات متعدد با معاون اول رئيس جمهور و دكتر واعظ زاده معاون علمي رياست جمهوري هنوز بودجهاي براي اين طرحها تأمين نشده است.
طيبي افزود: تمامي طرحهاي تعريف شده كاربردي و براي تامين نيازهاي كشور تهيه شده بودند.ح/الف
٠٨:١٢ ٠٥/٠٥/١٣٨٧