رييس جهاددانشگاهي در جمع اعضاي كميسيون اجتماعي مجلس ؛
جهاددانشگاهي ميتواند به اتاق فكر مجلس تبديل شود
نايب رييس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي:
مجلس آماده بهرهگيري از توان تخصصي جهاددانشگاهي است
دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي به همراه تعدادي از مديران اين نهاد روز گذشته با حضور در كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي، گزارشي از فعاليتها و توانمنديهاي جهاددانشگاهي در حوزههاي مختلف ارايه كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،دكتر طيبي در اين نشست در سخناني با اشاره به اينكه امروزه عامل اصلي پيشرفت و توسعه جوامع توليد علم و فناوري است، اظهار داشت: كشورهاي ابرقدرت با استفاده از علم و فناوري خود در حال حاضر مشغول استعمار ديگر جوامع به شكلي جديد هستند و براي ادامه استعمار خود تلاش ميكنند كشورهاي در حال توسعه را از پيشرفت و رشد به ويژه در عرصه علمي بازدارند.
رييس جهاددانشگاهي افزود: با پيروزي انقلاب اسلامي و دميدن روح خودباوري در ميان جوانان توسط امام خميني (ره) ، جهاددانشگاهي با هدف اثبات اينكه ميتوان كشور را با بهرهگيري از علم و فناوري داخلي و بومي در جهت رشد و توسعه پيشبرد، توسط جمعي از جوانان دانشگاهي و مومن تشكيل شد و با اعتقاد بر اينكه علم و دانش در بستر فرهنگي مناسب ميتواند زمينه ساز پيشرفت كشور شود، اين نهاد در دو محور اصلي فرهنگي و علمي فعاليتهاي خود را دنبال ميكند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه با بيان اينكه دستيابي به فناوريهاي پيشرفته نظير توليد و كاربرد سلولهاي بنيادي نشان ميدهد كشور ما در زمينه توليد علم و فناوري با مشكلي مواجه نيست، خاطرنشان كرد: كشور ما براي رشد و پيشرفت در زمينههاي علم و فناوري نياز به اراده و عزم ملي دارد و تا زمانيكه با برنامه ريزي صحيح وابستگي خود را به نفت ومنابع طبيعي قطع نكنيم به نقطه مطلوب نخواهيم رسيد.
دكتر طيبي يادآور شد: داشتن برنامه ريزي جامع بلندمدت و هماهنگي كليه دستگاههاي مرتبط از جمله مسايلي است كه براي پيشرفت علمي كشور بايد مورد توجه قرار گيرد، ضمن اينكه در اين مسير بايد با كاهش اختلافات موجود، اين اراده ملي را در كشور محقق سازيم .
وي تصريح كرد: امروزه به دليل تحريمهايي كه عليه جمهوري اسلامي ايران اتخاذ شده ، در درون مجموعه نظام به فكر و دانش ايراني توجه بيشتري شده است، اما بايد بدون توجه به اين تحريمها، مسوولان نظام به صورت ريشه اي و با برنامه ريزي مناسب زمينه بهره گيري روزافزون از دانش و فناوري بومي را براي پيشرفت و توسعه كشور فراهم كنند.
دكتر طيبي همچنين با اشاره به فعاليت جهاددانشگاهي در حوزههاي مختلف ، افزود: يكي از مشكلات كشور مساله اشتغال است و به نظر ميرسد با برنامه ريزي صحيح نه تنها اين مشكل رفع خواهد شد بلكه ميتوانيم به فكر وارد كردن نيروي كار از خارج كشور نيز باشيم .
رييس جهاددانشگاهي در پايان با تاكيد بر توجه بيش از پيش مجلس شوراي اسلامي به مساله استفاده از فكر و ايده جوانان و دانشمندان ايراني،آمادگي جهاددانشگاهي را براي همكاري با مجلس و ساير مجموعههاي نظام اعلام كرد و گفت: جهاددانشگاهي ميتواند به عنوان اتاق فكر مجلس در خدمت نمايندگان مردم باشد.
در ادامه اين نشست دكتر حسينعلي قبادي رييس پژوهشگاه علوم انساني و اجتماعي جهاددانشگاهي نيز در سخناني با اشاره به توانمندي ها و ظرفيتهاي علمي و تحقيقاتي اين مجموعه براي همكاري با مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي به عنوان كانوني از نيروهاي متخصص و متعهد و با داشتن چندين پژوهشكده، مركز خدمات تخصصي و گروه پژوهشي در حوزههاي كاربردي علوم انساني نظير جوانان و مناسبات نسلي ، هويت و ... به عنوان يك مرجع علمي در كشور مطرح ميباشد.
وي با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي ميتواند در تعيين شاخصهاي نظارتي مجلس بر مسايل اجتماعي همفكر و حامي نمايندگان ملت باشد ،خاطرنشان كرد: مسايل اجتماعي گره خوردگي پنهاني با مسايل فرهنگي، اقتصادي ،سياسي و ... دارند و از همين رو در سطح جامعه بسيار تاثيرگذار هستند و اگر مورد توجه قرار نگيرند در نهايت به حوزه فرهنگ جامعه لطمه وارد خواهد كرد.
دكتر قبادي با اشاره به معضلات اجتماعي نظير تنبلي اجتماعي، قانون گريزي ،مسووليت ناپذيري، پايين بودن سطح ريسك پذيري عمومي، سكون طلبي و رفاه طلبي كه مورد توجه مسوولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي است، تصريح نمود: براساس تحقيقاتي كه درپژوهشگاه انجام شده ، مسايلي مانند فاصله ميان قول و گفتار و عمل، بي تفاوتي اجتماعي، كاهش منابع و سرمايههاي اجتماعي و عدم به كارگيري مناسب آنان، تعارض و اختلال در روند هويتيابي و نفوذ نحلههاي عرفاني منحرف در جامعه، بحران انگيزه و بحران معنا و روند رو به گسترش آن از جمله مهمترين مشكلات جامعه ماست .
رييس پژوهشگاه علوم انساني و اجتماعي يادآور شد: جهاددانشگاهي با درك اولويتهاي مورد نياز جامعه در حوزه اجتماعي در زمينههايي همچون جوانان، كم فروغ شدن مسايل اخلاقي ، مسايل حوزه نهاد خانواده ، آسيبهاي اجتماعي متنوع، مسايل اجتماعي شهري، سياستگذاري و برنامه ريزي مسايل اجتماعي، بلاتكليفي نشاط و شادي در كشور ، ضعف هنجارهاي اجتماعي و نقش آن در كاهش ضمانت اجرايي قوانين، نبود هنجار و فضاي تامين شده كافي براي پيدايش و رشد تحول آفرينان با جرات در سطح مياني جامعه و ... فعاليتهاي تحقيقاتي خود را متمركز ساخته است.
براساس اين گزارش، در پايان اين نشست مجيد نصيرپور نايب رييس اول كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در سخناني كوتاه ضمن قدرداني از فعاليتهاي جهاددانشگاهي، اظهار داشت: جهاددانشگاهي ميتواند به عنوان بازويي حمايتي در كنار مجلس شوراي اسلامي و به ويژه كميسيون اجتماعي باشد زيرا مجلس براي وضع قوانين نياز به كارشناسي دارد كه در اين رابطه جهاددانشگاهي ميتواند به مجلس كمك كند.
وي با اشاره به اينكه كميسيون اجتماعي مجلس براي تدوين راهبردها و اهداف چهارساله خود از توان كارشناسي و تخصصي جهاددانشگاهي بهره خواهد برد، افزود: شناسايي مشكلات جامعه در حوزههاي اجتماعي، قوانين ناقص حقوق اجتماعي و يا شناسايي قوانيني كه با تصويب آنها مي توان مشكلات را كاهش داد از جمله مسايلي هستند كه جهاددانشگاهي ميتواند در پيشبرد آن به مجلس كمك كند و مجلس نيز آمادگي استفاده از اين توان تخصصي را دارد.ح/الف
١٤:٣٤ ٣٠/٠٦/١٣٨٧