/SID، دريچهاي فراروي دانش ايراني/
بانك جامع همايشهاي علمي كشور ايجاد ميشود
متن كامل مقالات محققان ايراني درپايگاه اطلاعات علمي جهاد قابل دسترسي است
معاون مهندسي و نرم افزار مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي با اشاره به اين كه پايگاه مركز(SID) در دو بخش فارسي و انگليسي به نمايه سازي 100 درصد چكيدهها و همچنين ارائه متن كامل مقالات محققان ايراني ميپردازد از ايجاد بانك جامع همايشهاي علمي كشور در اين پايگاه در آينده نزديك خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس افشين صندوقدار كه در كارگاه آموزشي معرفي امكانات و خدمات پايگاه «اس آي دي» در دانشگاه صنعتي شريف سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: نشريات علمي ــ پژوهشي يكي از غنيترين منابع براي استفاده پژوهشگران و محققان است، زيرا عموما نتايج آخرين تحقيقات كشور به صورت مقاله تدوين و در اين نشريات به چاپ ميرسند.
وي افزود: بديهي است ساماندهي (شناسايي، تهيه و به روز رساني و ارائه) بيش از 370 عنوان نشريه علمي ــ پژوهشي مصوب براي هر دانشگاه و مراكز علمي در سراسر كشور از جمله مناطق محروم، مستلزم صرف وقت و هزينه بسيار خواهد بود، بنابراين بهرهمندي از پايگاههاي اينترنتي اطلاعات علمي بهترين يا تنها راه حل ميباشد.
صندوقدار خاطر نشان كرد: جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد عمومي غير دولتي و ملي در راستاي توسعه اطلاعرساني علمي، ايجاد ارتباط و تعامل بيشتر پژوهشگران، ارتقاي كيفي فعاليتهاي پژوهشي و همچنين جلوگيري از انجام پژوهشهاي تكراري در كشور، پايگاه اطلاعات علمي را به نشاني اينترنتي WWW.SID.IR در مرداد ماه سال 83 راهاندازي كرد.
وي تصريح كرد: اين بانك در دو بخش فارسي و انگليسي به نمايه سازي 100 درصد چكيدهها و همچنين ارائه متن كامل مقالات ميپردازد.
معاون مهندسي و نرم افزار مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي، با بيان اين كه ماهانه بيش از 5 ميليون مراجعه كننده در تمامي گروههاي علمي به طور آزاد و بدون محدوديت از اين اطلاعات بهره ميبرند، اظهار داشت: يكي ديگر از خدمات منحصر به فرد و ممتاز پايگاه اطلاعات علمي ارائه سرويس گزارشهاي استنادي نشريات به صورت كاملا پويا (آنلاين) ميباشد.
وي در اين خصوص ادامه داد: در اين سرويس امكان ارزيابي و رتبه بندي نشريات بر اساس معيارهاي جهاني علم سنجي از طريق شاخص تاثير و شاخص آني و همچنين امكان شناسايي مقالات و نويسندگان پر استناد به طور سالانه مسير ميباشد.
صندوقدار افزود: با توجه به وجود مقالات و امكان شناسايي استنادات همه نويسندگان نشريات علمي ــ پژوهشي در پايگاه SID شرايط بررسي و ارزيابي عملكرد نويسندگان و نيز اخذ تصميم براي حمايت از برترينهاي پژوهش و تحقيق در تمام موضوعات علمي در سطح كشور فراهم شده است.
وي اعلام كرد: به زودي اطلاعات جمعآوري شده همايشهاي علمي برگزار شده و آتي كشور در پايگاه SID نمايه شده و محققان و علاقمندان ميتوانند از بانك جامع و روزآمد همايشهاي علمي كشور نيز بهرهمند شوند.
معاون مهندسي و نرم افزار مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي، ضمن اعلام اين كه استفاده از مقالات اين بانك به صورت رايگان ميباشد، اظهار كرد: در حال حاضر در بخش پزشكي، 96 نشريه به فارسي و 39 نشريه به زبان انگليسي، علوم پايه 19 نشريه فارسي و 9 نشريه انگليسي، فني و مهندسي 29 نشريه فارسي و 21 نشريه انگليسي، كشاورزي 38 نشريه فارسي و 9 نشريه انگليسي و در بخش هنر و معماري سه نشريه فارسي در اين بانك پوششدهي شدهاند.ح/الف
١٧:٠٤ ١٥/٠٨/١٣٨٧