٠٤:٢١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
گردهمايي سراسري مديران شعب سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاددانشگاهي در قم برگزار شد
دكتر طيبي:
كمك به اشتغال فارغ التحصيلان يكي از مأموريت‌هاي جهاددانشگاهي است

ششمين گردهمايي سراسري مديران شعب سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاددانشگاهي صبح امروز در شهر مقدس قم آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر حميدرضا طيبي در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور محمد دكتر ناظمي اردكاني استاندار قم، دكتر محمدرضا سپهري معاون وزيركار و امور اجتماعي، آيت‌ا... قاضي رييس دانشگاه قم برگزار شد، در سخناني با بيان اينكه فناوري‌هاي توليد كسب و كار جزو فناوري‌هاي كانوني كشور محسوب مي‌شوند، گفت: ماموريت جهاددانشگاهي همياري و كمك به اشتغال فارغ‌التحصيلان دانشگاهي است.
دكتر طيبي در ادامه افزود: براي رسيدن به توسعه پايدار نيازمند تربيت نيروي انساني متعهد و متخصص هستيم .
وي با اشاره به اينكه بايد استعدادهاي نسل جوان در كشور شكوفا شود، عنوان كرد: دولت در اين راستا بايد به عنوان يك كارفرماي بزرگ با مردم همكاري داشته باشد.
رييس جهاددانشگاهي با اعلام اينكه، توسعه اقتصادي زماني اتفاق مي‌افتد كه توسعه علمي ، اجتماعي، فرهنگي و سياسي حاصل شده باشد، افزود: يكي از مشكلاتي كه سرعت توسعه كشور را كند كرده است عدم تحقق هريك از اين عناصر است.
دكتر طيبي با اشاره به اقدامات جهاددانشگاهي در تدوين مدل‌هاي فناوري در كشور، خاطرنشان ساخت: امروزه فناوريهاي نانو تكنولوژي، بيوتكنولوژي، فناوري اطلاعات، مديريت و دانش كسب و كار در زمره فناوريهاي كانوني كشور قرار گرفته‌اند.
وي وظيفه جهادگران جهاددانشگاهي را ارايه ارزشهاي مهارتي به دانش آموختگان ذكر كرد و تصريح نمود: دانشگاه‌ها دانش لازم را به شكل تئوريك آموزش مي‌دهند و جهاددانشگاهي بايد به عنوان مكمل به سمت آموزشهاي مهارتي حركت كند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه گفت: بايد كمك كنيم جوانان به سمت كارآفريني حركت كنند و اين امر نيازمند يك اراده همگاني است .
دكتر طيبي با بيان اينكه بايد فناوري مورد نياز كشور را در داخل كشور توليد كنيم چون ساير كشورها فناوري‌شان را در اختيار ما قرار نمي‌دهند،افزود: براي رسيدن به اقتصادي بدون وابستگي به نفت نيازمند يك جهش در علم و فناوري هستيم.
وي با اشاره به اينكه بايد تجربه توليد علم و فناوري در جامعه به بدنه جامعه هدايت شود،يادآور شد:واحدهاي استاني جهاددانشگاهي نيز بايد با توجه به ظرفيت بومي منطقه فعاليت خود را ادامه دهند.
گفتني است، در اين گردهمايي دهمين پورتال استاني اشتغال جهاددانشگاهي "jobiran" در قم افتتاح  شد.
لازم به ذكر است، در ادامه اين گردهمايي محمدرضا سپهري معاون وزير كار و امور اجتماعي و محمد  ناظمي اردكاني استاندار قم سخنراني كردند و پس از آن شركت كنندگان در اين گردهمايي با آيات عظام صافي گلپايگاني،موسوي اردبيلي و نوري همداني ديدار نموده و از رهنمودهاي ايشان در رابطه با اهميت اشتغال جوانان بهره‌مند شدند.

آيت الله صافي گلپايگاني:
امروز جهاد حقيقي ايجاد اشتغال براي جوانان است

حضرت آيت الله صافي گلپايگاني در ديدار با مديران اشتغال جهاددانشگاهي گفت: ايجاد اشتغال براي بيكارها ، جهاد حقيقي است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا، حضرت آيت الله لطف الله صافي گلپايگاني در ديدار با مديران اشتغال و رؤساي برخي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور گفت: ايجاد اشتغال براي بيكارها به ويژه جوانان جهاد حقيقي است .
آيت الله صافي گلپايگاني با اشاره به اين كه ايجاد اشتغال، نيازمند رعايت مقدماتي همچون تناسب رشته‌هاي دانشگاهي با نيازهاي جامعه است، افزود: هرچه روي مساله اشتغال بيشتر كار كنيم به رشد اخلاق در كشور بيشتر كمك كرده‌ايم.
وي با بيان اينكه امروز خانواده‌ها به دليل بيكاري از هم پاشيده مي‌شوند و جوانان به دنبال تشكيل خانواده نمي‌روند، خاطرنشان كرد: اگر مساله اشتغال درست شود، بسياري از مسايل ديگر اصلاح مي‌شود.
آيت الله صافي گلپايگاني با تاكيد بر اينكه بايد همه ارگان‌ها به اين موضوع اهميت بدهند، خواستار جهت گيري برنامه‌هاي درسي دانشگاه‌ها به اين سمت شد و افزود: نبايد تنها به مدرك بها داده شود.
وي با اشاره به اهميت بالاي كار در اسلام وديدگاه ائمه معصوم (ع) در اين باره ، تاسيس بنگاه‌هاي توليدي و ديگر برنامه‌هاي افزايش اشتغال را امري مهم و مثبت ارزيابي كرد.
 

آيت الله موسوي اردبيلي:
اصلاحات بايد از دانشگاه‌ها شروع شود

حضرت آيت الله عبدالكريم موسوي اردبيلي از مراجع عظام تقليد گفت: براي انجام اصلاحات در كشور بايد اول از دانشگاه‌ها شورع كنيم .
به گزارش ايرنا، وي در ديدار مسئولان بخش اشتغال جهاددانشگاهي سراسر كشور اظهار داشت: دانشگاه‌ها به خاطر نقش مهم و تاثيرگذاري كه در جامعه دارند و نقطه شروع مناسبي براي انجام اصلاحات به حساب مي‌آيند.
وي با اشاره به شرايط فرهنگي كشور تصريح كرد: با توجه به شرايط جامعه و نفوذ فكري دشمن در اذهان عمومي جامعه و به ويژه جوانان نياز ضروري است تا با همكاري و همفكري فرهيختگان و اساتيد زبده دانشگاه‌ اين نفوذ سد شود.
وي با اشاره به پتانسيل و ظرفيت‌هاي بالاي دانشگاه‌هاي كشور افزود: اصلاح تربيت ديني و اخلاقي در دانشگاه‌ها بدون شك، جامعه را تحت تاثير خود قرار خواهد داد.
اين مرجع تقليد با اشاره به فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي كشور اظهار داشت: سابقه فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي براي نظام اسلامي يك سابقه روشن است .
آيت الله موسوي اردبيلي اين نهاد را از سازمان‌هايي دانست كه همواره بدون كوچكترين چالشي در سيستم كاري خود، بهترين خدمات را به فرهنگ اين كشور انجام داده است .
وي خطاب به مسئولان جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد آنچه كه براي قشر دانشجو  مهمتر از كسب مهارت شغلي است ارتقاي اخلاق و تربيت اسلامي است . وي افزود: اساتيد دانشگاه‌ها نيز دراين راستا موظفند راه و روش درست فكري را به دانشجويان ارجاع دهند.
وي تصريح كرد: جامعه نياز مبرم دارد كه دانشگاهها روي اين مسئله دقت نظر بيشتري اعمال نمايند.
وي نقش جهاددانشگاهي را در سلامت فكري نسل جوان موثر دانست و تصريح كرد: اين نهاد ارزشمند توانسته با اقدامات موثر فرهنگي فضاي دانشگاهها را سالم و بدور از انحرافات فكري نگه دارد. وي در ادامه گفت: جهاددانشگاهي نبايد فعاليت خود را تنها در دانشگاههاي دولتي محدود نمايد بلكه بايد فعاليت همه دانشگاهها و موسسات آموزش عالي را زيرنظر داشته باشد.

 

استاندار قم:
جهاد دانشگاهي مي‌تواند پل ارتباطي بين دانشگاه و جامعه كسب و كار باشد


استاندار قم در اين گردهمايي يكي از مهمترين مشكلات اصلي كشور را اشتغال دانست و گفت: امروزه يكي از معيارهاي توسعه يافتگي كشورها مساله اشتغال و كاهش نرخ بيكاري است.
دكتر ناظمي اردكاني در ادامه افزود:هر چقدر نرخ بيكاري كشور بيشتر باشد به اين معني بوده كه نتوانسته‌ايم از منابع و استعدادهاي كشور استفاده كنيم.
وي فعاليت جهادگران را در زمينه اشتغال قابل تقدير دانست و گفت:براي رسيدن به اشتغال كامل ابتدا بايد اشتغال كامل فارغ‌التحصيلان حاصل شود تا در نهايت منجر به اشتغال كل كشور شود.
ناظمي اردكاني با اشاره به اينكه در كشور منابع كافي وجود دارد،ادامه داد: خوشبختانه دولت نهم يكي از مهمترين برنامه‌هاي خود را ايجاد اشتغال قرار داده و در اين زمينه مكانيزم‌هاي خوبي نيز پيش‌بيني شده است.
وي طرح‌ بنگاه‌هاي اقتصادي زودبازده را از مهمترين راهكارهاي حل مشكل اشتغال دانست و افزود:در اين مسير نيازمند همكاري عزم ملي تمام دستگاه‌ها هستيم.
استاندار قم تهيه طرح‌هاي تيپ كسب و كار براي فارغ‌التحصيلان را از اقدامات مهم جهت ورود اين افراد در بازاركار دانست و گفت: بايد در مناطق مختلف با ظرفيت‌هاي بومي طرح‌هاي كسب و كار تهيه شود.
وي در پايان خاطرنشان كرد:جهاد دانشگاهي مي‌تواند در بحث اشتغال پل ارتباطي بين جامعه دانشگاهي و جامعه كسب و كار باشد.

رييس موسسه كار و تامين اجتماعي:
دولت بايد براي بهبود فضاي كسب و كار كشور تدبير كند

دكتر محمدرضا سپهري، رييس موسسه كار و تامين اجتماعي نيز در اين گردهمايي به تشريح بحران اقتصادي جهان و پيامدهاي آن بر فضاي كسب و كار كشور پرداخت و گفت: از اين بحران به عنوان يكي از بزرگترين بحران‌هاي غرب بعد از سال 1929 نام مي‌برند.
وي با تشريح اثرات اين بحران بر اقتصاد كشورهاي غربي افزود: در حال در جهان شاهد افول سيستم تك قطبي آمريكا و حركت به سمت جهاني نا قطبي هستيم.
سپهري شروع اين ركود را ابتدا در بازار مسكن ذكر كرد و با بيان اينكه در ادامه بحران در بازارهاي اعتباري و سرمايه ادامه يافت گفت: ركود در بازار فلزات ادامه پيدا كرد و اخيراً بازار اتومبيل دچار اين ركود شده است.
وي با اشاره به اينكه بانكداري اسلامي و بدون ربا، كمترين آسيب‌ها را از اين بحران ديده است عنوان كرد: دليل اين امر نيز پيروي اين نظام اقتصادي از بخش‌هاي واقعي اقتصاد است.
رييس موسسه كار و تامين اجتماعي با شريح مباني نظري و فلسفي اين بحران ادامه داد: عدم اعتماد مردم به نظام اقتصادي سبب شده اين بحران را بيشتر از گذشته داشته باشيم.
وي با بيان اينكه ساده‌لوحانه است كه اگر فكر كنيم اقتصاد ما از اين بحران آسيبي نمي‌بيند افزود: ما بايد به اين بينديشيم كه چگونه مي‌توانيم از فرصت‌هاي اين بحران بهترين استفاده را حاصل كنيم.
سپهري با اشاره به فرصت‌هايي كه در گذشته كشور ما از دست داده است ادامه داد: در زمان فروپاشي شوروي سابق ما مي‌توانستيم با در برگرفتن بازار كشورهاي آسيايه ميانه براي تمام افراد بيكار جامعه شغل ايجاد كنيم.
وي از سرنگوني دولت‌هاي افغانستان و عراق و حادثه 11 سپتامبر از ديگر بحران‌ها نام برد كه مي‌توانست براي ايران تبديل به فرصت شود و افزود: هم‌اكنون 70 درصد بازار عراق در دست كشور تركيه است و سهم ما كمتر از 20 درصد مي‌رسد.
معاون وزير كار و امور اجتماعي با اشاره به اينكه به اين حجم از جوانان كه وارد بازاركار كشور مي‌شوند بعيد است بتوانيم كار خاصي انجام دهيم افزود: بايد از اين بحران اقتصادي جهاني به نفع كشور استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه پيامدهاي اين بحران سبب بيكاري 20 ميليون كارگر در سراسر جهان شده است افزود: كاهش قيمت نفت و صادرات و وادرات از شيوه‌هاي ورود اين بحران به كشور خواهد شد.
سپهري كاهش قيمت نفت را تاثيرگذار در افزايش بيكاري در كشور دانست و گفت: پايين‌ بودن نرخ رشد سرمايه‌گذاري، عدم جذب سرمايه‌گذاري خارجي و نامناسب بودن فضاي كسب و كار بالا بودن نرخ بيكاري از ديگر مشكلاتمان است.
وي با بيان اينكه دولت بايد در جهت بهبود فضاي كسب و كار در كشور بيانديشد افزود: بايد با رفع موانع توليد در كشور از كارآفرينانه واقعي حمايت شود.
رييس موسسه كار و تامين اجتماعي در پايان تاكيد كرد: بحران اقتصاد جهاني اگر تهديدهايي دارد مي‌توانيم آن را به فرصت تبديل و در جهت اشتغال كشور حركت كنيم.
بر اساس اين گزارش،علي‌احمدي، رييس سازمان همياري اشتغال جهاد دانشگاهي نيز در ابتداي ديدار با مراجع عظام تقليد با تشريح روند شكل‌گيري جهاد دانشگاهي گفت: از سال 79 بخش اشتغال در اين نهاد راه‌اندازي شده است.
وي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي در بخش اشتغال سعي كرده با ايجاد پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني زمينه‌هاي ارتباط كارفرمايان و كارجويان را همواركند،افزود: هدف ما اين بود تا تناسبي بين ورودي‌ها و خروجي‌هاي دانشگاه ايجاد كنيم.
احمدي در ادامه با اشاره به گزارش مركز ملي آمار ايران در رابطه با تعداد نيروهاي جوان جوياي كار در سال‌هاي آينده گفت: در چهار سال آينده نيازمنديم هر سال يك ميليون فرصت شغلي ايجاد كنيم تا نرخ بيكاري در همين سطح فعلي باقي بماند.
وي در پايان از مراجع تقليد خواست براي استفاده از كمك هاي خيرين در بحث اشتغال و كارآفريني رهكارهاي لازم را ارايه دهند.
گفتني است، اين گردهمايي دو روزه عصر روز پنج شنبه با بحث و بررسي پيرامون مباحث تخصصي به كار خود پايان داد.ح/الف

١٣:٤٥ ١١/٠٩/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد