با تقدير از برگزيدگان ؛
مراسم اختتاميه طرح ملي آفتاب در آينه برگزار شد
فاطمه طباطبايي:
عشق امت به امام معجزه زمان ماست
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي :
ترويج و تعمق درباره آراء امام خميني (ره) از مهم ترين فعاليت هاي فرهنگي جهاد دانشگاهي است
مراسم اختتاميه دومين دوره طرح ملي سلسله مسابقات كتابخواني دانشجويان ايران "آفتاب در آينه" ويژه انديشهشناسي حضرت امام خميني(ره)، با حضور دكتر فاطمه طباطبايي، همسر مرحوم حاج سيد احمد خميني به همت جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم در دانشگاه تربيت معلم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم،سعيد پورعلي، معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي در اين مراسم و در جمع برگزيدگان اين دوره از مسابقات گفت: براي جهاد دانشگاهي تبليغ، ترويج و ايجاد فضا براي تعمق پيرامون آرا امام راحل (ره) يكي از مهمترين فعاليتهاي فرهنگي به لحاظ ساختار قلمداد ميشود.
وي به اقدامات بنيادي جهاد دانشگاهي براي تحقق اين امر مهم اشاره كرد و افزود: تاسيس مراكز فرهنگي دانشجويي امام(ره) و انقلاب اسلامي با هدف تبليغ و پديد آوردن فضا براي تعمق در اراء امام(ره)، برگزاري جشنوارههاي سالانه طريق جاويد و برگزاري اردوهاي ملي، منطقهاي، استاني و محلي طريق جاويد با هدف بحث و نقد و ارزيابيهاي علمي و دانشجويي پيرامون انديشههاي امام و برپايي نشستهاي تخصصي با محوريت امام(ره) و حضور شخصيتها و دانشجويان در اين نشستها از جمله برنامههاي جهاد دانشگاهي براي تبليغ وترويج آراء امام خميني(ره) ميباشد.
پورعلي با بيان اينكه طرح ملي كتابخواني آفتاب در آينه، ويژه انديشه شناسي امام(ره) نيز در اين راستا بوده است، ابراز داشت: از رهگذر اين برنامههاست كه در فضايي علمي و دانشجويي، دانشجويان با رويكرد نقد پيرامون آراء امام(ره) به گفتوگو مينشينند و ميتوانند تعاليم اين پير فرزانه را كه راه نجات، استقلال و سربلندي ايران اسلامي را در بيانات خود به صورت مكرر بيان كرده اند به نظاره بنشينند.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي، تصريح كرد: در اين فضا دانشجويان ميتوانند عميقتر با آراء امام خو بگيرند و با آن مانوس شوند.
پورعلي در خاتمه از تلاش تمام كساني كه اين امكان فرهنگي را براي دانشجويان فراهم كردند از جمله وزارت بهداشت، موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني(ره )، دانشگاه تربيت معلم، مركز آموزش عالي علمي كاربردي جهاد و جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم قدرداني كرد. چ
بر اساس اين گزارش،در اين مراسم دكتر فاطمه طباطبايي، همسر مرحوم حاج سيد احمد خميني در سخناني با تسليت شهادت حضرت امام محمد باقر (ع) و گراميداشت روز دانشجو، از شب عرفه به عنوان يكي از عارفانهترين شبهاي سال ياد و با قرائت فرازهايي از دعاي عرفه اظهاركرد: دعاي عرفه از بهترينهاي منابع معرفتشناسي است. شناخت يك شخصيت از طريق خود آن شخص بهترين روش در معرفتشناسي است. خدا را نيز بايد اينگونه شناخت و چشمي كه حق را نبيند كور است و كسي كه در معامله با خدا دوستي او را به دست نياورد خسران زده است.
دكتر طباطبايي ادامه داد: امام را از طريق خودشان و آثار به جاي ماندهشان ميشود شناخت. عدهاي بودند كه امام را از طريق خود امام شناختند، چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب و چه الان كه امام را در عرصه حاضر ميبينند. قبل از انقلاب افرادي بودند كه به عشق امام قيام كردند، زندان رفتند و شهيد شدند؛ چون حقيقت وجودي امام را شناخته بودند و وقتي امام فرمان ميداد عمل ميكردند كه آيتالله توسلي يكي از اين افراد بود؛ او از آن چهرههايي بود كه امام را با خود امام شناخت.
وي افزود: امروز اينطور نيست كه فكر كنيم امام رفته و دورانش تمام شده است. امام امروز هم حضور دارد. اين بينش وجود دارد و افرادي هستند كه هنوز وجود امام را ميبينند و امام را با وجود خودش ميشناسند، شناخت امام باعث انتخاب مسير درست در زندگي ميشود.
طباطبايي در ادامه به معرفي آثار تقريري امام خميني در حوزههاي مختلف فقهي، فلسفي، اصولي، اخلاقي و عرفاني پرداخت و افزود: امام فلسفه را تقرير كردند، اما عرفان را به صورت رسمي تدريس نكردند؛ چون شرايط آن زمان حوزه، فلسفه را هم برنميتابيد؛ چه برسد به عرفان.
وي با اشاره به روش تدريس حضرت امام گفت: اگر امام در كلاس درس خودشان متكلم وحده بودند، به طلبهها ميگفتند «مگر براي مجلس ختم آمدهايد؟ بايد سوال و نقد كنيد» اگر طلبهاي هم بيرون از كلاس سوال ميپرسيد ايشان ميگفتند «سوال را در كلاس بپرسيد تا ديگران هم ياد بگيرند» يكي از شاگردان جدي امام، حاج آقا مصطفي بودند كه خيلي بحث ميكردند و امام ميگفتند «اگر حاج آقامصطفي نبود من شايد علاقهاي به طرح مباحث جديد نداشتم».
همسر مرحوم حاجاحمدآقا خميني در ادامه به تشريح انديشههاي عرفاني حضرت امام خميني (ره) پرداخت و گفت: امام فطرت انسان را وزير خير و وزير عقل ميدانند. از نظر امام خداوند يك فطرت الهي به انسان داده كه عاشق كمال است و همهي انسانها در اين فطرت مشترك هستند. همه در اين كه فطرتا الهي هستند و خدا را ميخواهند مشتركند. اشكال در مصاديق است؛ چنان كه يكي كمال مطلق را در قدرت ميبيند و ديگري در پست و مقام و پول.
وي افزود: اگر فطرت مخموره انسان كه عاشق مطلق است، گرفتار حجب و به گناه آلوده شد، رفته رفته نورانيت فطرت كم ميشود. وقتي نورانيت كم شود انسان نسبت به حقايق اشتها نخواهد داشت و حتي نسبت به خدا و پيامبر هم هيچ حسي نخواهد داشت.
وي ادامه داد: انسان تنها بعد خاكي ندارد. دنيا مخدر است، دردي كه از فراق فطرت است احساس نميشود اما وقتي وجود طبيعي تمام شد تخدير هم تمام ميشود و انسان درد را احساس ميكند و اينجاست كه عذاب شروع ميشود. خداوند انسان را عذاب نميكند. اين انسان است كه خويشتن را عذاب ميدهد.
اين استاد عرفان افزود: فطرت مخموره اگر مبدأ خير است، فطرت محبوبه مبدأ شر است. پس شر استقلالي نيست، شر تبعي است و انسان خودش آن را به وجود ميآورد.
وي در ادامه به معرفي آثار تكويني حضرت امام پرداخت و گفت: امام در اين آثار نكاتي را گفتهاند كه مسائل خيلي مهمي را حل ميكند. در اين آثار نكات بسيار مهمي هست كه ميتواند نزاع بين فقها و فلاسفه را حل كند.
طباطبايي اظهاركرد: امام تحول عظيمي در ميان نسل جوان به وجود آورد؛ به طوري كه جوانان معاصر امام در شرايط خاص انقلابي راه يكصد ساله را يك شبه طي كردند. امام افراد زيادي را در سطح جهان پرورش دادند. اينكه ميگويم جهان، اغراق نميكنم، در اقصينقاط دنيا امام را ميشناسند و به او عشق ميورزند و اين در حالي است كه رسانهها همواره در اختيار استكبار و استثمار بوده و از امام چهره ديگري را به جهان معرفي كردهاند.
وي به طبع شعري رهبر كبير انقلاب اسلامي اشاره و خاطرنشان كرد: امام در اواخر عمرشان با ذوق ظريف و طبع لطيفشان در هنگام قدم زدن شعر ميگفتند و اشعارشان را گوشه روزنامه مينوشتند. امام بسيار منظم بودند و در تمامي عمر خود روزي سه بار قدم ميزدند. اين برنامه حتي در دوراني كه در بازداشت در سلولهاي ستمشاهي به سر ميبردند هم قطع نشد.
وي به تبيين سيره امام در خانواده نيز پرداخت و گفت: اگر در خانواده كسي مريض ميشد اولين نفري كه به عيادت ميآمد امام بودند.
طباطبايي اظهاركرد: همه جلوههاي رفتاري امام يك بنمايه داشت. بنمايه همه احوال و آثار امام اخلاص و توحيد بود. امام معتقد بودند همه امور شرعي واسطهاي هستند براي رساندن انسان به مقصد و به حضور توحيد در قلب. همهي علوم براي اين است كه انسان قلبا توحيدي بشود. حضور توحيد در قلب يعني به رنگ خدا درآمدن.
وي با ذكر خاطراتي از مواجههي مردم با شخصيت حضرت امام گفت: يكي از معجزات اين قرن، عشق مردم به امام است. به نظر من اين معجزه قابل بررسي است. همگان، بچه، جوان، پير، مومن و غير مومن عاشق امام بودند.
قلبهاي پاك چه چيزي را از امام ديده اند كه اين چنين علاقهمند و شيفته وي شده اند؟ عشق امت به امام معجزه زمان ماست كه اثر قلب خدايي شده امام است.
طباطبايي با ذكر خاطراتي از خلوص امام(ره) خاطرنشان كرد: متاسفانه روش تربيتي امام كمتر گفته ميشود. ظهور اخلاص در رفتار و كردار امام هويدا بود و اين در اثر مبارزه با نفس بود.
وي در پايان با تاكيد بر ضرورت تهذيب نفس گفت: مبادا زمان تمام بشود و متوجه شويم هيچ قدمي در راه تزكيه برنداشتيم و سرمايه عمرمان را بدون اينكه چيزي به دست بياوريم در ضلالت و گمراهي از دست دادهايم.
در ادامه احمدرضا فيروزي معاون فرهنگي جهاد دانشگاهی واحد تربیت معلم و دبير اجرايي اين طرح، يكي از راهبردهاي فرهنگي مورد نظر در حوزه معاونت فرهنگي اين واحد را «تبيين انديشههاي حضرت امام خميني (ره) براي نسل جوان و دانشجويان» برشمرد و افزود : در اين راستا جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم ، سه طرح ملي برگزاري سلسله مسابقات كتابخواني دانشجويان ايران "آفتاب در آينه" ويژة انديشه شناسي حضرت امام خميني(ره) در دانشگاههاي سراسر كشور ، « برگزاري كنگره علمي بررسي انديشههاي فرهنگي و اجتماعي حضرت امام خميني (ره)» و اجراي «طرح همراه با ياران امام و انقلاب اسلامي(سلسله ديدارها و گفتگوهايي درحوزه انديشهشناسي حضرت امام خميني)» را براي اجرا در سال 1387 و 1388 پيشبيني كرده است.
وي در ادامه به ارائه گزارشي از دومين مرحله برگزاري طرح ملي "آفتاب در آينه "پرداخت و اظهار داشت : در دومين دورة اين مسابقات ، دو كتاب« انتخابات در انديشه امام خمينى (ره) و« قيام عاشورا در كلام و پيام امام خميني (ره)» انتخاب گرديد و دانشجويان طى اين مسابقه با مطالعة اين دو كتاب ، با انديشههای فرهنگى، سياسى و اجتماعى امام در در اين دو حوزه آشنا شدند.
وی خاطر نشان کرد: هفت هزار و 251 دانشجو از 204 دانشگاه دولتی ، آزاد اسلامی، پیام نور، دانشکده ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی از سراسر کشور در این مسابقه شرکت داشتند و به لحاظ استانی نیز بیشترین استقبال از این مسابقه از سوی دانشجویان دانشگاههای استان های خوزستان ، اصفهان ، گيلان ،یزد ، مرکز ی ، همدان و لرستان انجام پذيرفته است.
فيروزي همچنين از موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (ره) ، مركز فرهنگي و دانشجويي امام و انقلاب اسلامي ، دانشگاه تربيت معلم، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي كه ياريگر جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم در برگزاري اين دوره از مسابقات بودند سپاسگزاري نمود.
وي از برگزاري مرحله سوم مسابقه ملي "آفتاب در آينه" خبر داده و گفت: دانشجويان علاقمند به آشنايي با انديشههاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ميتوانند از بهمن ماه سال جاري با مراجعه به دفاتر معاونت فرهنگي جهادهاي دانشگاهي در سراسر كشور در اين مسابقات شركت كنند.
در ادامه اين مراسم شاعر توانا و انقلابي كشورمان استاد "حميد سبزواري" به قرائت اشعارش در وصف امام خميني (ره) پرداخت.
هم چنين از20 تن از برگزيدگان اين مسابقه با اهداي لوح سپاس، تنديس ويژه مسابقه و هدايايي نفيس قدرداني شد.
در اين دوره از مسابقات ، سيده زينب موسوي از دانشگاه شهيد چمران اهواز، مرضيه سلطاني از دانشگاه يزد و رسول اوليايي عشاق از دانشگاه علوم پزشكي همدان به ترتيب رتبههاي اول تا سوم را كسب كردند. همچنين محمد مهديپور از دانشگاه گيلان، فاطمه ايوبي از دانشگاه اصفهان،يحيي مرشدي جودكي از دانشگاه آزاد اسلامي واحد خرم آباد، زهرا بهرامي از دانشگاه شهيد چمران اهواز، سيد مجتبي سيد آموزنده از دانشگاه پيام نور صومعه سرا، سميه كاشي از دانشگاه صنعتي اصفهان، فريبا لساني نجف آبادي از دانشگاه اراك، راضيه قياسي از دانشگاه قم، صفر قلي پور از دانشگاه پيام نور تالش، ستاره نظري از دانشگاه پيام نور بيجار، محمد مختاري از دانشگاه علوم پزشكي همدان، مريم تقربي از دانشگاه شهيد چمران اهواز، امالبنين بهزاد از دانشگاه تربيت معلم تهران، فاطمه كاظمي از دانشگاه پيام نور خاوران(جهرم)، مريم شريفي از دانشگاه شهيد چمران اهواز، ابوالفضل سپاهي بروجني از دانشگاه يزد و بتول ميناييپور از مركز آموزش عالي علمي كاربردي جهاد دانشگاهي لرستان به ترتيب مقامهاي چهارم تا بيستم را از آن خود كردند كه از آنان قدراني به عمل آمد.
همچنين از برگزيدگاني كه حائز رتبه بيست و يكم تا شصتم شده بودند نيز تجليل شد.
در حاشيه اختتاميه طرح «آفتاب در آينه» صورت گرفت؛
معرفی برگزيدگان جشنواره ايدهپردازی در زمينه اتحاد ملی و انسجام اسلامی
برگزيدگان جشنواره ايدهپردازیهای دانشجويی در زمينه اتحاد ملی و انسجام اسلامی در حاشيه اختتاميه طرح «آفتاب در آينه» معرفی شدند.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم، اختتاميه طرح ملی دومين دوره مسابقات كتابخوانی دانشجويان ايران«آفتاب در آينه» ويژه انديشهشناسی حضرت امام خمينی(ره) در دانشگاه تربيت معلم و به كوشش جهاد دانشگاهی واحد تربيت معلم برگزار شد.
در اين نشست كه با حضور «فاطمه طباطبايی» همسر مرحوم «سيد احمد خمينی» و «سعيد پورعلی» معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد، برگزيدگان جشنواره ايدهپردازیهای دانشجويی در زمينه اتحاد ملی و انسجام اسلامی نيز معرفی و از آنها تقدير شد.
در اين جشنواره «ايمان بقايی»، «سعيد ساسانی»، «محمدصادق غلام جمشيدی»، «ميثم اميری»، «مهدی ناجی»، «مهدی اخلاقی»، «خسرو باقرلو» و «ابراهيم حيدری» بهعنوان نفرات برگزيده جشنواره معرفی شدند.ح/الف
١٧:٢٠ ٢٣/٠٩/١٣٨٧