برگزيدگان مسابقه ملي كتابخواني قرآني دانشجويان ايران"رازهاي نماز"معرفي شدند
رييس جهاددانشگاهي:
عدالت لازمه پيشرفت در انديشه علوي است
معاون فرهنگی نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاهها:
تلاشگران عرصه نماز در دانشگاهها يكی از مأجورترين انسانها هستند
مراسم اختتاميه نخستين «مسابقه ملی كتابخوانی قرآنی دانشجويان» سراسر كشور باعنوان «رازهای نماز» 25 آذرماه همزمان با روز «پژوهش» با حضور «محمدحسين صفار هرندی» وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، دكتر«حميدرضا طيبی» رئيس جهاد دانشگاهی، «سعيد پورعلی» معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، «محمدعلی خواجهپيری» رئيس مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليتهای قرآنی كشور، «ترابی» مدير كل امور فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه پيام نور، «سيدعباس حسنی» رئيس دانشگاه علوم پزشكی ايران، حجتالاسلام و المسلمين «داوود رنجبران» معاون فرهنگی نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاههای كشور و «نصرالله چمران» رييس دبيرخانه دانشكدههای علوم قرآنی در محل تالار همايشهای رازی دانشگاه علوم پزشكی ايران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر طيبی رئيس جهاد دانشگاهی در مراسم اختتاميه نخستين مسابقه كتابخوانی قرآنی دانشجويان كشور با اشاره به اهداف برگزاری مسابقه ملی «كتابخوانی قرآنی دانشجويان» گفت: هدف از برگزاری اين مسابقات ترويج كتاب و كتابخوانی با محوريت قرآن كريم است. انتخاب كتاب «رازهای نماز» از دو جهت قابل اهميت است؛ نخست از جهت نويسنده عالیمقام كتاب كه آيتالله جوادی آملی كه از مفسران بزرگ شيعی است و ديگری عنوان كتاب رازهای نماز كه اهميت نماز كه تضمينكننده سلامت جوامع انسانيست را يادآوری میكند.
دكتر طيبي در ادامه اظهار داشت:موفقيت يك انسان قرآنی در عرصههای علمی و فناوری يكي از بهترين راه هاي تبليغ قرآن است و جهاد دانشگاهی فعاليت در حوزه قرآنی را يكی از اصلیترين فعاليتهای فرهنگی خود قرار داده است.
وي افزود: بیشك قرآن راهنمای پرهيزگاران است؛ راهنمايی كه هدفش تربيت انسان در رسيدن به قرب الهی و حركت در جهت رساندن به كمال و ويژگیهايی است كه داشتن آن باعث شده خداوند متعال انسان را شايسته سجده فرشتگان خود بداند و حضرت علی(ع) نمونه كامل انسان تربيت شده به وسيله وحی در دامان پيامبر(ص) است.
رئيس جهاد دانشگاهی ادامه داد: پيامبر (ص) در ماهها و روزهای آخر عمر نگران جانشين خود و رهبری مسلمانان و منتظر دستور پروردگار خود بودند تا اينكه روز موعود غدير خم فرارسيد و بدينگونه پيامبر(ص)، علی(ع) را بهعنوان رهبر دين خود انتخاب كرد؛ اما «ناكثين» و «غاصبين» تحمل حكومت علی(ع) را نداشتند، چرا كه حضرت علی(ع) توسعه و پيشرفت و عدالت در جامعه را در كنار هم خواستار بود، او همانطور كه شير ميدان نبرد بود، استاد سازندگی جامعه نيز بود. بیهيچ شك قرآن راهنمای پرهيزگاران است؛ راهنمايی كه هدفش تربيت انسان در رسيدن به قرب الهی و حركت در جهت رساندن به كمال و ويژگیهايی است كه داشتن آن باعث شده خداوند متعال انسان را شايسته سجده فرشتگان خود بداند و حضرت علی(ع) نمونه كامل انسان تربيتشده بهوسيله وحی در دامان پيامبر(ص) است
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد:در انديشه علوي عدالت لازمه پيشرفت است و پيشرفت بدون عدالت مورد قبول نيست،در اين راستا اگرچه منافقان حكومت علی(ع) را قبول نداشتند، اما شيعه هم حكومت زورمندان را نپذيرفت و در يك مبارزه نفسگير 1400 ساله بر عليه مستكبران شوريد تا در بهمن 57 به رهبری يكی از فرزندان امام خمينی(ره) حكومت شيعه را دوباره احيا كرد و اكنون وظيفه ما حفاظت از حكومت شيعه است، چرا كه ما در راه احيای اين حكومت خونهای بسياری دادهايم.
وي افزود: اكنون وقت آن رسيده كه ما با تلاش برای توسعه و پيشرفت كشور طعم شيرين پيشرفت را به همه مردم بچشانيم و همانطور كه مقام معظم رهبری در بيانات اخير خود بيان فرمودند، راه رسيدن به پيشرفت، توسعه و عدالت از راه به دست آوردن توسعه علم، فناوری و دانش است. ما نمیتوانيم به پيشرفت و توسعه پايدار برسيم جز اينكه مملكت را بر اساس دانش و فرهنگ خود اداره كنيم.
دكتر طيبی خاطرنشان كرد:راه اصلی رسيدن به اين موفقيت مهم كه همانا رسيدن به پيشرفت و توسعه دانش و فرهنگ است فهم قرآن و عمل به دستورات آن است و بهترين راه برای تشويق آموزش و فراگيری قرآن معرفی يك انسان موفق قرآنی در فراگيری علم و دانش است، تعاليم و عدالت پيامبر(ص) هميشه زودتر از شمشير ايشان حركت كرده و قلبها را هدايت كرده بود.
رئيس جهاد دانشگاهی افزود: موفقيت يك انسان قرآنی در عرصههای علمی و فناوری بهترين راه تبليغ قرآن است، ما در جهاد دانشگاهی يكی از اصلیترين فعاليتهای فرهنگی خود را در حيطه قرآن قرار دادهايم و سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور بهصورت خاص مسئول فعاليت در اين حيطه است.
وي تصريح كرد:برگزاری اين مسابقه يكی از فعاليتهای ترويجی است كه سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور با همكاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها برگزار كرده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی:
قرآن پاسخگوي تمام نيازهاست
بر اساس اين گزارش،محمدحسين صفار هرندی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز در آيين پايانی نخستين دوره مسابقات ملی «كتابخوانی قرآنی دانشجويان كشور» در سخناني گفت: برگزاری مسابقهای بدين منظور كه افراد به بهانه جايزه به مطالعه كتابی بپردازند كه يكی از اساسیترين دستورالعملهای دين؛ يعنی نماز را از نگاه يك عالم بزرگوار دينی مورد بررسی قرار داده است، حركت و انتخابی زيباست تا در اين بين شركت كنندگان ابواب معرفتی جديدی را پيش روی خود باز ببينند.
وي ادامه داد:بديهی است تمام مشاركت كنندگان در برگزاری چنين مسابقهای به اعتبار چنين حركت و انتخابی وارد گود شدهاند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز حمايت از چنين برنامههايی را وظيفه خود میداند و برای انجام اين وظيفه بر هيچ كس منتی ندارد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنين اظهار داشت:بهره و معرفتی كه اوراق قرآن به مخاطب میرساند، تمام ناشدنی است و به قول خود قرآن اين كلام الهی روشن كننده و توضيح دهنده هر پيچيدگی است. اين كتاب با ساير كتابها بسيار متفاوت است چرا كه ما به سراغ مطالعه يك كتاب میرويم تا بخشی از مشكلات ذهنی خود را برطرف كنيم اما قرآن، فرقان و تميزدهنده حق از باطل، گوينده تمام ناگفتهها و پاسخگو به تمام نيازهاست.
وي ادامه داد: تمام بزرگان بر اين نكته تاكيد كردهاند كه انس با قرآن را اصلی فائق آمدن بر مشكلات پيچيده معرفتی است و تنها كسانی كه قرآن را با معرفت و تدبير در آيات میخوانند به چنين تاثيری دست میيابند و به همه جوانان و نوجوانان توصيه میكنم تا حافظه ياريگرشان است در تقويت محفوظات قرآنی خود بكوشند.
وي در اين باره ادامه داد: اگر در اين راه حفظ قرآن ميسر شد كه زهی سعادت، اما اگر جوانان بتوانند 100 آيه كليدی از قرآن را كه پاسخگوی شبهات هستند با تعريف، ترجمه و تفسير و تدبر فرا بگيرند درخواهند يافت كه به سلاحی مسلح شدهاند كه هميشه برای نسل جوان امروز و جويای حقيقت به كار خواهد آمد و هيچگاه زنگ نخواهد زد.
صفار هرندی همچنين گفت: نماز عمود خيمه دين است و همه چيز و اعمال انسان با آن سنجيده میشود و همچنين در روايت آمده است كه نقش آن به كل بدن مانند نقش سر به پيكر است و مطالعه قرآن در مورد چنين موضوعی و آن هم مطالعه يافتههای يك عالم دينی میتواند برای انسان سرمايهای ارزشمند باشد.
وي تصريح كرد: اگر اين مطالعات در زمينه قرآن و ثقل اصغر يعنی پيامبر(ص) و اهل بيت(ع) ادامه يابد، انسان دگرگون خواهد شد و اين مطالعات میتواند در برابر مشكلات و درهای بسته برای انسان كليد باشد و راهگشای بخشهای مختلف معيشت انسان باشد.
وي افزود: كتابی كه منشأ تمام معرفتهاست بايد به عنوان مهمترين مطالعه شناخته شود. مطالعه كتابی كه تمام دانشهای هستی را در بردارد قطعا مطالعهای است نافع.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در پايان خاطرنشان كرد: اميدوارم روزی بر ما بگذرد كه مطالعه قرآن به صورت شايسته و در ميان ما رايج باشد و اگر به تمرين مطالعه قرآن بپردازيم در خواهيم يافت كه دل كندن از اين گنجينه ممكن نخواهد بود.
معاون فرهنگی نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاهها:
تلاشگران عرصه نماز در دانشگاهها يكی از مأجورترين انسانها هستند
امر كردن به نماز بايد با ابزار تشويقی همراه باشد، لذا يكی از واجبات اساسی اسلام توجه به نماز است، ولی تلاشگران در عرصه نماز در دانشگاهها يكی از مأجورترين انسانها هستند.
اين گزارش مي افزايد،حجتالاسلام و المسلمين «داوود رنجبران»، معاون فرهنگی نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاههای كشور،نيز در اين مراسم با بيان اين مطلب گفت: مسابقه كتابخوانی كه امروز شاهد اختتاميه آن هستيم به همت سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان جهاد دانشگاهی و در راستای اجلاس سراسری نماز در دانشگاهها و حضور گسترده دانشگاهيان در برنامههای متنوع فرهنگی و قرآنی برگزار شده است.
دبير ستاد عالی اقامه نماز ضمن سپاسگزاری از شركتكنندگان در اين مسابقه و همكارای نهادهای مختلف گفت: وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهيه 80 هزار جلد كتاب «رازهای نماز» كمك بسيار بزرگی به برگزاری اين مسابقه كرد.
وي نماز را موجب ارتقای جوامع دانست و عنوان كرد: يكی از اصول مشترك در تمام اديان الهی نماز است، اقامه نماز در حكومت موجب تضمين حكومت شده و جامعه پيشرفت میكند، به همين دليل در روايات گفته میشود كه اگر نماز پذيرفته شود، باقی اعمال نيز پذيرفته خواهد شد، نمازگزار نيز لازم است تمام قوانين اسلام را در نماز خود عملی كند، تا نمازش پذيرفته شود، برای مثال لباس نمازگزار بايد از مال حلال تهيه شود، چرا كه زندگیای كه در آن نماز مقبول شود، حتماً اقتصاد مقبول دارد، نمازگزار بايد اهل بهداشت و پاكيزگی باشد، چرا كه بايد لباس نمازگزار طاهر باشد، مكان اقامه نماز نبايد غصبی باشد.
حجه الاسلام والمسلمين رنجبران در ادامه ضمن اشاره به مسابقه كتابخوانی «رازهای نماز» گفت: كتابی كه برايی اين مسابقه انتخاب شده، در جهت توجه دانشجويان به دو چيز انتخاب شد، نخست توجه به يكی از مهمترين اركان اديان الهی و سپس توجه به مهمترين ركن دين اسلام كه نماز است، نماز عمود دين اسلام است، زمانی كه در ميانه جنگ به امام علی(ع) خبر میدهند كه زمان اقامه نماز فرارسيده، امام به دعا در حق فرد خبردهنده میپردازند و میگويند همه مبارزه من برای اقامه نماز است.
معاون فرهنگی نهاد نمايندگی ولی فقيه در دانشگاههای كشور تأكيد كرد: بايد تلاش كنيم كه فرزندانمان با نماز بيمه شوند، معصومين(ع) نيز سفارش كردهاند كه به فرزندان خود امر كنيد كه نماز بخوانند و اين امر كردن با ابزار تشويقی همراه باشد، لذا يكی از واجبات اساسی اسلام توجه به نماز است ولی تلاشگران در عرصه نماز در دانشگاهها يكی از مأجورترين انسانها هستند.
وي در پايان گفت: در فضای روحانی نياز داريم كه توجه ويژهای به نماز داشته باشيم، وقتی كسی به خدا برسد، تنها خدا را میخواهد و حتی بهشت را كنار میزند، همانطور كه اميرالمؤمنين علی(ع) میفرمايند «شايد جهنم قابلتحمل باشد اما با دوری از خدا چه كنم»، علی(ع) در اوج اتصال به خداوند از ماسویالله فاصله گرفته بود، اميدورام ما هم از چنين نمازگزارانی باشيم.
اعلام اسامی برگزيدگان نخستين دوره مسابقات كتابخوانی قرآنی دانشجويان ايران
در پايان اين مراسم با قرعه كشي كه انجام شد،اسامي نفرات برگزيده به شرح زير اعلام شد:
«سمانه سليمانيون»، «محمدرضا شاد»، «مهناز هاشميان جزمی»، «امير جهانبازی گوجانی»، «آمنه جلالی»، «مجتبی عريف»، «مريم كريمی»، «فاطمه فتاحی»، «عباس اخوت»، «فاطمه جمالی»، «مهديه سادات نقوی»، «رويا كوچك زاده»، «فريبا حيدری»، «مجتبی صفری كرهرودی»، «شيما وحدت نيا»، «فاطمه بهرامی»، «فاطمه محمدی»، «زهرا جابری اربابی»، «ليلا فلاح يخدانی»، «زهرا سعادتی»، «طيبه عابدينی»، «سيد اميرحسين اعتصامی»، «مرتضی اخوت»، «زهرا طبيبی»، «حميده ظفرمند»، «رقيه صفرپور»، «محمدجواد زارعی»، «نايب يزدانیپور»، «مهدی سيجانی»، «طوبی نيكخواه دهكردی»، «راضيه شيروانی»، «يوسف ولیپور»، «راضيه صالحی»، «سميه بخشیپور»، «علی اصغر معصومی»، «اكرم مهمی»، «سوده غفوریفرد»، «سميه يوسفی دهاقانی»، «محمدحسين فرهمندزاد»، «مرضيه شريفیفلاورجانی»، «سيدحسن موسویفرد»، «محمد حسن حريفی»، «مجيد ولیزاده»، «زهرا قربانی صابر»، «معصومه سادات متولی»، «اعظم عباسینژاد مقدم»، «مرتضی جوانعلی آذر»، «جميله زارع»، «سيدمحمد حسين نقيبی»، «محمدرضا كاظمی»، «نسرين باقری»، «زينب نطاق»، «مهتاب ناصری»، «ربابه پاكدامن»، «مجتبی مرهون»، «ليلا غلامی»، «زهرا عيديان»، «محمد امير قنبريان»، «سيدمحسن محمدی»، «خديجه قلی نژاد»، «فاطمه قبادی»، «رضا كيان زاد»، «حسين نوازی»، «فرزانه اميری»، «سميرا روشنساروی»، «رحيمه صفی زاده»، «فاطمه رضائيان نجفآبادی»، «مهناز تدين»، «فاطمه احمدی»، «رقيه نصيری صدر»، «پروين افدی طلب»، «داود نيكخوترين»، «خاطره محمدنژاد كاسگری»، «فاطمه همتی قراچه»، «فاطمه تفويضی»، «جميله زارع شهرآبادی»، «نوشين هرمزی»، «هاجر محسنی»، «محدثه نورانی سدهی»، «عليرضا افسری »، «پريسا رستمی»، «ذبيح الله سهرابی»، «نرگس مقيمی»، «شهناز زرين اكمل»، «زهرا السادات براتی»، «فاطمه قاسمی»، «طيبه اسلامی»، «سميه دلارام»، «زهرا جوهری خليلآباد»، «مريم سليمانی»، «منصور شتيانی»، «فروغ باسط»، «فاطمه تيموری»، «راحله رضائی الوار»، «سينا مهرگان»، «زهرا يونسی»، «زهرا بهرامی»، «نرگس بيرانوند»، «زهرا عظيمی»، «فاطمه حسين زاده»، «ربابه عامل هوشمند»، «سميه داودآبادی فراهانی»، «فاطمه احمدلو»، «طاهره حاجیحسينی»، «عفت علیآبادی»، «سيده هاجر حبيب زاده»، «فريبا حسينی ديزجی»، «طيبه مزينی»، «مهران غضنفری»، «مهرداد خادمی سوخته سرايی»، «فريبا صالحی»، «اميد نظری»، «ندا مختاری» و «فائزه مردافكن».
يادآورمیشود،مسابقه «كتابخوانی قرآنی دانشجويان» بههمت سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و با مشاركت جهاددانشگاهی واحد علوم پزشكی ايران، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پژشكی، پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، شبكه قرآن و معارف سيما، نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نهاد كتابخانههای عمومی كشور، مركز آموزش عالی علمی ـ كاربردی جهاد دانشگاهی، ستاد عالی اقامه نماز در دانشگاهها، دانشكده علوم قرآنی و دانشگاه پيامنور برگزار شده است.ح/الف
١٧:٢١ ٢٦/٠٩/١٣٨٧