٠٤:٥٩ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
بازديد مديران جهاد دانشگاهی از جامعةالمصطفی العالميه/ راه‌اندازی هجدهمين زبان خبرگزاری ايكنا

همزمان با ديدار مديران جهاد دانشگاهی از جامعةالمصطفی العالميه، بخش زبان «سواحيلی» به‌عنوان هجدهمين زبان خبرگزاری قرآنی ايران و با همكاری جامعة‌المصطفی‌العالميه افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه قم، رئيس و مديران ارشد بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی، صبح روز يكشنبه، اول دی‌ماه ضمن ديدار با حجت‌الاسلام والمسلمين عليرضا اعرافی، رئيس جامعة‌المصطفی العالميه از اين نهاد و برخی از مراكز آموزشی اين نهاد در قم بازديد كردند.
در اين بازديد سعيد پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، دكتر قبادی، رئيس پژوهشگاه علوم انسانی جهاد، دكتر احمدی، معاون آموزشی جهاد دانشگاهی، رحيم خاكی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان ايران، رضايی‌زاده، معاون خبرگزاری ايكنا، فقيه‌زاده، رئيس جهاد دانشگاهی شعبه قم، همچنين عليزاده، معاون سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور، «حميدرضا طيبی» رئيس جهاد دانشگاهی را همراهی می‌كردند.
رئيس جهاد دانشگاهی و هيئت همراه، از جامعة‌العلوم الاسلاميه، پژوهشگاه جامعة‌المصطفی و مدرسه عالی امام خمينی(ره) به عنوان يكی از بزرگترين مراكز آموزشی جامعة‌المصطفی بازديد كردند و از نزديك در جريان فعاليت‌های اين نهاد قرار گرفتند.
در ابتدای مراسم حجت‌الاسلام و المسلمين «عليرضا اعرافی»، رئيس جامعة‌المصطفی العالميه گفت: جامعة‌المصطفی هم‌اكنون 500 حافظ قرآن تربيت كرده است و دارای 50 تشكل و مؤسسه قرآنی در داخل و خارج از كشور است كه 10 هزار نفر تحت پوشش آموزشی آن قرار دارند. همچنين در 10 كشور نيز مجلات قرآنی چاپ می‌كند.
وی افزود: رشته‌های قرآنی از رشته‌های پرطرفدار در جامعة‌المصطفی العالميه است، از اين رو علاوه بر كلاس‌های داخل كشور، اساتيدی نيز به خارج اعزام می‌شوند. 
رئيس جامعة‌المصطفی العالميه از برپايی 200 اردوی سالانه برای طلاب جامعة‌المصطفی خبر داد و اظهار كرد: برپايی جشنواره فرهنگی ـ هنری طوبی به صورت دوسالانه، برپايی مسابقات قرآن و نهج‌البلاغه همچنين تدوين نظام‌نامه تربيتی طلاب از جمله فعاليت‌های اين نهاد است.
اعرافی تصريح كرد: طلاب 36 كشور با تشكيل انجمن‌ها و كانون‌ها، بيش از 50 نشريه و 50 پايگاه اينترنتی و حتی شبكه‌های ماهواره‌ای راه‌اندازی كرده‌اند و ما نيز خدماتی در حد توان به آنان ارايه می‌كنيم.
وی با اشاره به وجود 17 هزار طلبه شاغل به تحصيل در مراكز جامعة‌المصطفی از 108 مليت، اظهار كرد: بخشی با عنوان امور طلاب و خانواده در اين نهاد راه‌اندازی شده است كه 13 هزار نفر از فرزندان و بانوان طلاب را زير پوشش برنامه‌های مختلف قرار می‌دهد كه نوعی سپاه فرهنگی در اين نهاد و جامعة‌المصطفی مستقلی محسوب می‌شود.
رئيس جامعة‌المصطفی هدف مهم اين نهاد را تربيت عالمان دينی، توليد نظريه و انديشه دينی و توليد دستاوردهای علمی به ويژه در حوزه علوم انسانی عنوان و تصريح كرد: ما در حال حاضر در رقابت با وهابيون، مسيحيان و ساير فرقه‌ها و اديان دينی هستيم و بايد حركتمان را به نهضتی جدی‌تر تبديل كنيم.
اعرافی با ابراز خوشحالی از همكاری ميان جهاد دانشگاهی و جامعة‌المصطفی به ظرفيت‌های پژوهشی و آموزشی اين نهاد اشاره و تصريح كرد: هم‌اكنون 80 رشته در پنج سطح حتی در درجه دكترا و اجتهاد در جامعة‌المصطفی به علاقه‌مندان آموزش داده می‌شود و 2400 استاد با ما همكاری دارند كه 103 نفر از آنان عضو هيئت علمی و هزار نفر از اين استادان در خارج كشور هستند.
وی تدوين چهار هزار و 500 پايان‌نامه ارشد، راه‌اندازی 11 رشته در گروه زبان و فرهنگ‌شناسی، آموزش پيشرفته زبان فارسی، برپايی هشت دوره دكتری تفسير و فلسفه، برگزاری دوره اجتهاد با حضور 11 نفر، تأليف 150 كتاب به 10 زبان، ترجمه 200 كتاب به 20 زبان، انتشار 40 نشريه در داخل و خارج كشور، برپايی جشنواره شيخ طوسی، راه‌اندازی 17 كتابخانه در داخل و تعدادی در خارج كشور، را از جمله فعاليت‌های جامعة‌المصطفی عنوان كرد.

وی همچنين از راه‌اندازی شعبه‌ای از اين نهاد در مالزی خبر داد و ابراز اميدواری كرد تا با راه‌اندازی اين شعبه همكاری جهاد و جامعة‌المصطفی در اين كشور نيز شكل بگيرد.
در ادامه «حميدرضا طيبی»، رئيس جهاد دانشگاهی، با بيان اين مطلب گفت: با گذشت 1400 سال از ظهور اسلام و حاكم شدن حكومت شيعی به شكل جامع در ايران بايد الگويی موفق از اين حكومت را به دنيا نشان دهيم و ثابت كنيم كه چنين توانايی را داريم.
وی افزود: جهاد دانشگاهی با همين نگاه از سال 1359 تأسيس شد و هم‌اكنون در زمينه‌های مختلف پژوهشی و فناوری، فرهنگی، آموزشی و اشتغال‌آفرينی فعاليت‌های بسيار خوبی را انجام داده است.
طيبی تصريح كرد: در زمينه آموزشی جهاد با دارا بودن 38 مؤسسه علمی ـ كاربردی حدود 25 هزار دانشجو را تحت پوشش برنامه‌های خود قرار داده است، همچنين در زمينه اشتغال‌زايی آموزش‌های لازم را در اختيار دانشجويان فارغ‌التحصيل قرار می‌دهد تا بتوانند كار‌آفرينی كنند و مولد اشتغال باشند.
وی با اشاره به فعاليت‌های پژوهشی افزود: تأكيد داريم تا پژوهش‌ها در اين نهاد، تجاری‌سازی و كاربردی شود و هم‌اكنون 80 درصد بودجه خودمان را خودمان از طريق پروژه‌ها و قراردادها تأمين می‌كنيم.
طيبی با اشاره به فعاليت‌های جهاد در عرصه فناوری گفت: بيشترين فناوری توليد شده در كشور متعلق به جهاد است كه تنها در حوزه راديو، 70 درصد صداهای راديوهای كشور از جمله راديو معارف مربوط به جهاد دانشگاهی است.
وی افزود: جهاد در بحث طب سنتی يا طب‌النبی فعاليت‌های خوبی را شروع كرده و برای آن اهميت زيادی قايل است و می‌توانيم در اين زمينه با جامعة‌المصطفی نيز همكاری لازم را داشته باشيم.
طيبی با اشاره به برپايی دوره‌های آموزشی كوتاه مدت توسط جهاد عنوان كرد: 400 هزار نفر تحت پوشش اين دوره‌ها قرار گرفته‌اند، همچنين فعاليت‌های فرهنگی جهاد در حوزه‌هايی مانند قرآن و مذهب، سنت‌های ملی و مذهبی، هنر و ادبيات، گردشگری، افكارسنجی، جامعه و سياست و ... صورت می‌گيرد.
رئيس جهاد دانشگاهی تصريح كرد: جهاد دارای پنج هزار و 400 نيروی انسانی، 650 عضو هيئت علمی و هزار و 600 كارشناس است و تاكنون توانسته است تنها در جشنواره خوارزمی، 22 عنوان برتر را به خود اختصاص دهد.
وی با ابراز علاقه در زمينه همكاری‌های بين‌المللی با جامعة‌المصطفی تأكيد كرد: هم‌اكنون جهاد در زمينه پزشكی و مهندسی توليدات خود را صادر می‌كند، اما تمايل داريم حضورمان در قالب فعاليت‌های آموزشی تحكيم و استمرار يابد، همچنين در صورت مساعد بودن شرايط بتوانيم مركز آموزش عالی در مالزی را راه‌اندازی كنيم.
طيبی تأكيد كرد: جهاد مقدمات پذيرش دانشجوی خارجی در دوره پست دكترا را فراهم كرده است و برای دو نفر نيز دعوت‌نامه فرستاده است.
همچنين «قبادی» رئيس پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی، نيز در اين جلسه با بيان اين مطلب گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی دارای سه پژوهشكده علوم اجتماعی، علوم انسانی و علوم توسعه است كه در پژوهشكده علوم اجتماعی در زمينه‌های جامعه‌شناسی، روان‌شناسی اجتماعی و مطالعات جوانان و مناسبات نسلی فعاليت دارد. همچنين دو پژوهشكده ديگر به ترتيب در چهار و پنج گروه فعاليت می‌كنند. 
 
قبادی تصريح كرد: يكی از محورهای فعاليت ما براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر برنامه‌ريزی برای تقويت و هم‌افزايی هويت ملی و دينی مردم به ويژه جوانان، موضوع «هويت‌شناسی و هويت‌بخشی» است كه 29 آبان‌ماه همايشی را نيز در اين زمينه برگزار كرديم.
وی افزود: توجه به مسايل مهم و چالش‌های اساسی جامعه، توجه به شعارهای مقام معظم رهبری و نامگذاری‌های سالانه، انتشار مجلات علمی ـ پژوهشی و انتشار كتاب‌ها و مجلاتی برای بيان جلوه‌های ذوقی ادبی و هنری ايرانيان از شخصيت‌های مذهبی مانند پيامبر(ص) از ديگر برنامه‌های جهاد در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی است.
قبادی، برپايی همايش بين‌المللی پيامبر اعظم(ص) و برنامه‌ريزی برای روزآمدسازی شهرسازی با ارزش‌های اسلامی و تطبيق ساخت و ساز شهرها براساس معيارهای اسلامی را از ديگر برنامه‌ها و فعاليت‌های پژوهشگاه علوم انسانی جهاد دانشگاهی برشمرد.
وی همچنين در جلسه مشترك مديران جهاد دانشگاهی و مسئولان پژوهشگاه جامعة‌المصطفی پيشنهاد داد تا جامعة المصطفی، با برپايی نشست های علمی و تخصصی، گفتمان علمی طلاب را تقويت كند تا بتوانند در كشورهای خود مثمر ثمر باشند.
قبادی برای همكاری در اين زمينه اعلام آمادگی و با طرح اين پرسش كه با وجود دريايی از علوم اسلامی، چقدر توانسته‌ايم مخاطبان خودمان را متوجه اصالت خود كنيم و جلوی موضوعاتی مانند نااميد و پوچی را بگيريم اظهار كرد: بازآفرينی ظرفيت‌های معرفتی اسلامی برای پاسخگويی به نيازهای انسان معاصر، بهره‌مندی از عناصر هنری، ادبی و بيانی در اين راه، راه‌اندازی رشته‌های تخصصی ويژه آموزش و ارزيابی دائمی كارآمدی نيروهای خروجی جامعة‌المصطفی و انجام مطالعات تطبيقی از جمله كارهايی است كه جامعة‌المصطفی می‌تواند آن‌ها را در دستور كار قرار دهد.
«سعيد پورعلی» معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، نيز در جلسه انعقاد تفاهم‌نامه همكاری ميان جهاد دانشگاهی و جامعة‌المصطفی العالميه در قم با بيان اين مطلب تصريح كرد: جامعة‌المصطفی العاميه به علت داشتن استادان و اعضای هيئت علمی برجسته می‌تواند اين ظرفيت را در اختيار سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان برای راه‌اندازی نهضت پاسخگويی به شبهات قرار دهد.
پورعلی ادامه داد: آموزش خبرنگاری به طلاب جامعة‌المصطفی العالميه به ويژه در حوزه خبر قرآنی می‌تواند يكی ديگر از موارد همكاری ميان اين دو نهاد باشد.
وی، ايجاد تعامل ميان طلاب و استادان جامعة‌المصطفی العالميه با مجموعه‌های دانشگاهی از طريق جهاد، توسعه فعاليت‌های نوع دوستانه و خيرخواهانه، تعامل درباره موضوع ايران‌شناسی، آموزش افكارسنجی و نظرسنجی و نشر آثار دانشجويی را از ديگر محورهای امكان تعامل ميان اين دو نهاد عنوان كرد.
وی تأكيد كرد: عده‌ای تلاش می‌كنند تا بين دين و علم جدايی بيندازند، اما جهاد دانشگاهی با تشكيل كانون‌های تخصصی علوم و قرآن می‌خواهد نشان دهد كه ميان اين دو جدايی وجود ندارد.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمين «عليرضا اعرافی» رئيس جامعة‌المصطفی العالميه افزود: با توجه به عرصه‌های گسترده فعاليت‌های اين دو نهاد تصميم گرفتيم تا همكاری‌ها توسعه يابد و به همين دليل امروز تفاهم‌نامه‌ای در چهار حوزه فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و بين‌الملل به امضا رسيد و كميته‌ای نيز برای پيگيری آن پيش‌بينی شد.
رئيس جامعة‌المصطفی العالميه تصريح كرد: امروز جامعة‌المصطفی العالميه بيش از 200 مؤسسه، مركز و شعبه همچنين17 هزار طلبه در داخل و خارج از كشور در 80 رشته و گرايش دارد كه می‌تواند دايره وسيعی در حوزه‌های مختلف در سطح بين‌الملل ايجاد كند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی هم توليدات و خدمات قابل تقديری در عرصه‌های مختلف دارد كه ما می‌توانيم در زمينه صدور اين توليدات از طريق شعب و دانش آموختگان خود همكاری كنيم.

وی تأكيد كرد: عرصه وسيعی برای همكاری در زمينه ارايه خدمات آموزشی، پژوهشی، افكارسنجی و ... با توجه به وجود پژوهشگاه‌های فرهنگ و هنر و علوم انسانی در جهاد دانشگاهی وجود دارد و جامعة‌المصطفی العالميه می‌تواند افقی بين‌المللی را بر روی جهاد دانشگاهی باز كند.
در پايان اين جلسه و پس از انعقاد تفاهم‌نامه همكاری ميان جهاد دانشگاهی و جامعة‌المصطفی العالميه، هجدهمين زبان خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) بر اساس تفاهم‌نامه منعقد شده ميان اين دو نهاد، به طور رسمی افتتاح شد.
حجت‌الاسلام والمسلمين اعرافی در خاتمه امضای تفاهم‌نامه همكاری ميان جهاد دانشگاهی و جامعة‌المصطفی العالميه درباره اين تفاهم‌نامه گفت: اين دو نهاد از قبل همكاری‌های بسيار خوبی را در حوزه فعاليت‌های قرآنی و خبرگزاری ايكنا داشتند و 10 زبان خبرگزاری ايكنا با همكاری جامعة‌المصطفی راه‌اندازی شده بود و امروز هم زبان سواحيلی به عنوان هيجدهمين زبان ايكنا با همكاری اين نهاد افتتاح شد.
همچنين رحيم خاكی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان ايران قبل از افتتاح اين زبان گفت: فعاليت آزمايشی اين زبان كه تعداد زيادی از مردم آفريقا به آن تكلم می‌كنند، از يك ماه قبل آغاز شد و تاكنون 420 خبر و مطلب به اين زبان بر روی خروجی ايكنا قرار گرفته است و امروز شاهد افتتاح رسمی آن هستيم.
خاكی، همچنين جامعة‌المصطفی را يكی از بهترين و اصلی‌ترين نهاد‌های همكار سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان ايران عنوان و اظهاركرد: براساس تفاهم‌نامه امضاشده ميان جهاد دانشگاهی و جامعة‌المصطفی قرار است هر سال دو زبان و سه شعبه خارجی به مجموع زبان‌ها و شعب ايكنا اضافه شود.
وی گفت: هم‌اكنون ايكنا اخبار خود را به 18 زبان منتشر می‌كند و دارای هشت شعبه در كشورهای خارجی است كه با همكاری جامعة‌المصطفی العالميه فعال هستند.
رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان ايران همچنين از اعلام آمادگی اين سازمان برای همكاری در زمينه‌های اعزام قراء به كشورهای خارجی، برپايی نمايشگاه و كارگاه‌ها و نشست‌های علمی با جامعة‌المصطفی خبر داد.ح/الف

١٩:١٣ ٠٢/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد