٠٥:٢١ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
عمومي
گردهمايي رؤساي جهاددانشگاهي سراسر كشور دركرمان برگزار شد
رييس جهاددانشگاهي:
موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي نمونه‌اي از توانمندي جوانان فرهيخته ايراني است

گردهمايي رؤساي واحدها، پژوهشكده‌ها ، مراكز و سازمانهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 25 و26 دي ماه  به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان كرمان در دانشگاه شهيد باهنر اين شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، مراسم افتتاحيه اين نشست با حضور دكتر سيدحميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي ، حجت الاسلام والمسلمين سيديحيي جعفري نماينده ولي فقيه و امام جمعه كرمان ، دكتر حبيب ا... دهمرده استاندار كرمان، رؤساي دانشگاه‌هاي استان و جمعي از مسؤولان محلي برگزار شد.
دكتر طيبي در اين نشست طي سخناني با اشاره به جنايات رژيم اشغالگر قدس در غزه ، گفت: استكبار جهاني نمي‌تواند تشكيل دولت‌ها و حكومت‌هاي مردمي اسلامي را تحمل كند و برهمين اساس دست به چنين جناياتي مي‌زند.
رييس جهاددانشگاهي با بيان اينكه تنها راه مقابله با قدرت‌هاي زورگو و مستكبر، دستيابي به اقتدار همه‌جانبه است، اظهار داشت: كشور اسلامي ما نيز براي رسيدن به پيشرفت و توسعه و رفاه عمومي نيازمند اقتدار درهمه محورهاست كه در اين مسير بايد آرمانهاي امام راحل (ره) و انقلاب اسلامي همواره مدنظر قرار گيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه، ارزنده ترين يادگار امام خميني (ره) را الگوي حكومتي جمهوري اسلامي خواند و تصريح كرد: دلسوزان نظام و انقلاب بايد با همفكري و همگرايي به دنبال طراحي برنامه‌اي بلندمدت در جهت توسعه و پيشرفت كشور باشند تا بتوانيم آرمانهاي انقلاب اسلامي ايران را تحقق بخشيم.
وي پايبندي و وفاداري به اصول را مسأله‌اي مهم عنوان كرد و افزود: راه اساسي توسعه و اقتدار كشور، سرمشق گرفتن از سيره حكومتي امام راحل (ره) است.
رييس جهاددانشگاهي يادآور شد: يكي از مهمترين نيازهاي اساسي امروز جامعه توليد علم و فناوري بومي و تبديل آن به محصول و خدمت براي بهره برداري مردم است و در حقيقت بايد بتوانيم از اين طريق توليد ثروت نموده و كشور را اداره كنيم .
دكتر طيبي با تاكيد بر انجام برنامه‌ريزي هاي بلندمدت ، موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي در عرصه علمي و تحقيقاتي را نمونه‌اي از توانمندي‌هاي جوانان فرهيخته ايراني خواند و گفت: دانشگاه‌هاي كشور بايد به دنبال توليد دانش و فناوري بومي در سطح آزمايشگاهي باشند كه در اين صورت مجموعه‌هايي نظير جهاددانشگاهي مي‌توانند با استفاده از توان تخصصي خود اين علوم و فناوريها را به مرحله كاربردي برسانند.
وي با استقبال از گسترش همكاريهاي دانشگاه‌ها با جهاددانشگاهي ، اظهار داشت: براي تحقق جامعه‌اي دانش بنيان بايد نقشه جامع علمي كشورهرچه سريع تر به مرحله اجرا برسد.

 امام جمعه كرمان در جمع جهادگران جهاددانشگاهي:
علم بدون اخلاق هيچ ثمره‌اي نخواهد داشت
امام جمعه كرمان در گردهمايي رؤساي جهاددانشگاهي سراسر كشور گفت: ارزشمندترين نعمت‌هاي الهي عقل است و در كنار عقل دو عنصر علم و تقوا نيز از اهميت ويژه‌اي در مكتب اسلام برخوردار هستند. 
حجت الاسلام والمسلمين سيد يحيي جعفري نماينده ولي فقيه و امام جمعه كرمان در اين نشست سراسري با اشاره به مطلب فوق، افزود: در آموزه‌هاي ديني ما به مساله تعقل و تفكر تاكيد زيادي شده و اگر انسان از اين نعمت بافضيلت به نحو مطلوب بهره برداري كند به سعادت و تكامل دست مي‌يابد.
امام جمعه كرمان ادامه داد: انسان ممكن است از علم و دانش برخوردار بوده اما در عين حال از خردورزي و فرزانگي بهره‌اي نداشته باشد، ضمن اينكه تعقل بدون دانش نيز راه به جايي نخواهد برد و بنابراين علم و دانش و عقل لازمه پيشرفت انسان محسوب مي‌شوند.
حجت الاسلام والمسلمين جعفري افزود: اغلب پيشرفت‌هاي علمي كشور ما كه حيرت انگيز بوده، پس از پيروزي انقلاب اسلامي تحقق يافته و اين مساله حاكي از توجه به دانش و خردورزي در نظام اسلامي است.
وي همچنين به پيشرفت‌ها و موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي در عرصه‌هاي علمي اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: علم و دانش بدون ايمان و اخلاق هيچ نتيجه و ثمري را به همراه نخواهد داشت.
امام جمعه كرمان در بخش ديگري از سخنان خود به كارشكني‌هاي دشمنان براي مقابله با پيشرفت‌هاي علمي ايران اشاره كرد و تصريح نمود: دشمنان اسلام براي مقابله با رشد و پيشرفت كشورهاي اسلامي از هيچ جنايتي دريغ نمي‌كنند و اقدامات رژيم صهيونيستي در غزه نمونه‌اي از اين جنايات است.
وي حوادث امروز غزه را يك جنگ نابرابر و مخالف با مباني حقوق بشر دانست و يادآور شد: مقاومت مردم فلسطين در غزه صهيونيست‌هاي غاصب را دچار سردرگمي كرده و ادامه روند اين مقاومت جانانه مي‌تواند دومين شكست بزرگ رژيم اشغالگر قدس را بعد از جنگ 33 روزه لبنان رقم بزند.
حجت الاسلام والمسلمين جعفري در خاتمه خواستار قطع رابطه همه جانبه كشورهاي اسلامي با رژيم صهيونيستي شد و اظهار اميدواري كرد در آينده نزديك ريشه اين رژيم غاصب خشكانده شود.

استاندار كرمان :
دستاوردهاي جهاددانشگاهي مايه افتخار نظام جمهوري اسلامي است

استاندار كرمان گفت: امروزه جهاددانشگاهي جايگاه بسيار رفيعي در كشور دارد و الگوي موفقي براي همگان محسوب مي‌شود.
دكتر حبيب ا... دهمرده استاندار كرمان نيز در نشست رؤساي جهاددانشگاهي سراسر كشور در سخناني با اعلام اين مطلب، افزود:كار جهادي يعني كار متقن و بدون نقص و در عين حال سريع و دقيق و همراه با خطرپذيري و همچنين ويژگيها باعث شده كه مسؤولان و به ويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي تعابير بلندي را درباره اين نهاد انقلابي به كار ببرند.
استاندار كرمان ادامه داد:جهاددانشگاهي خوشبختانه در زمينه‌هاي علمي، تحقيقاتي و فرهنگي دستاوردهاي بزرگي داشته كه مايه مباهات و افتخار نظام جمهوري اسلامي است .
دكتر دهمرده در ادامه ايجاد جامعه دانش بنيان را لازمة توسعه پايدار دانست و خاطرنشان كرد: براي رسيدن به جامعه دانش محور بايد از توان مجموعه‌هايي نظير جهاددانشگاهي كه با تلاش و زحمات جوانان انقلابي اين مرز و بوم به شكوفايي رسيده، بهره برد.
براساس اين گزارش، در اين نشست همچنين دكتر اميري خراساني رييس دانشگاه شهيد باهنر كرمان نيز در سخناني با اشاره به تمدن عظيم و كهن ايران در گذشته، لازمه احياي اين تمدن را توجه به دانش و فناوري دانست وگفت: در اين عرصه جهاددانشگاهي كه از ابتداي انقلاب در حوزه علم و پژوهش پرچمدار بوده، نقش بسيار مهمي دارد و توجه مسؤولان به ويژه رهبر معظم انقلاب به جهاددانشگاهي، مسؤوليت اين نهاد را صدچندان كرده است .
وي آموزش و پژوهش را دوبال اصلي فعاليت‌هاي علمي ذكر كرد و با اشاره به دستاوردهاي علمي اخير كشور، تصريح كرد: بايد با تلاش مضاعف بتوانيم از نتايج دستاوردهاي علمي خود بهره برداري كرده و در جامعه به صورت كاربردي استفاده كنيم، زيرا تاكنون طرح هاي متعددي در كشور اجرا شده كه به مرحله كاربردي نرسيده است .
رييس دانشگاه شهيد باهنر كرمان در ادامه به توان بالاي دانشمندان ايراني در عرصه‌هاي مختلف اشاره كرد و اظهار داشت: يكي از راهكارهاي كاربردي كردن علوم، اعتماد به توان جهاددانشگاهي است، زيرا جهاددانشگاهي مي‌تواند با ايجاد بستر مناسب و اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي متناسب با نيازها و مشكلات كشور ، اعتماد مديران صنايع و اجرايي را به خود جلب نمايد.
دكتر اميري خراساني در ادامه خواستار ايجاد ارتباط منطقي بين مراكز علمي و پژوهشي شد و تصريح كرد: جهاددانشگاهي و دانشگاه شهيد باهنر كرمان مي‌توانند در زمينه‌هاي گوناگون علمي با يكديگر همكاري كنند.
وي همچنين در خاتمه با ارايه گزارشي از فعاليت‌هاي دانشگاه شهيد باهنر كرمان، اظهار داشت : استان كرمان در حال حاضر با بيش از 86 مركز آموزش عالي و دانشگاهي، قريب به 80 هزار دانشجو را درخود جاي داده كه در اين بين سهم دانشگاه شهيد باهنر به 14 دانشكده ، نزديك به 18 هزار دانشجو مي‌باشد.
در اين گردهمايي دكتر رضا كامياب مقدس رييس جهاددانشگاهي واحد استان كرمان نيز در سخناني كوتاه گفت: توجه مسؤولان نظام به جهاددانشگاهي، از طرفي يك پشتوانه ارزشمند است و از سويي مسؤوليت ما را سنگين تر مي‌كند و ما بايد در جهت تحقق آرمانهاي امام راحل (ره) ، رهبر معظم انقلاب و شهدا، از هيچ تلاشي كوتاهي نكنيم.
وي به فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي واحد كرمان اشاره كرد و افزود: در حال حاضر در تمامي شهرستان‌هاي استان كرمان، دفاتر خبرگزاري ايسنا و مراكز آموزشي جهاددانشگاهي فعال هستند ، ضمن اينكه در حال حاضر 3 مركز آموزش عالي علمي كاربردي جهاددانشگاهي در شهرستانهاي كرمان، زرند و سيرجان فعاليت مي‌كنند.
كامياب به اقدامات معاونت فرهنگي اين واحد اشاره كردو خاطرنشان ساخت: در حوزه پژوهش نيز توان اصلي اين واحد بر روي دو مقوله زلزله و آب متمركز شده است، ضمن اينكه برگزاري همايش‌ها و كنفرانسهاي علمي و اجراي پروژه‌هاي متعدد تحقيقاتي از ديگر اقدامات انجام شده در اين مجموعه است.
يادآور مي‌شود، گردهمايي رؤساي جهاددانشگاهي سراسر كشور با ارايه گزارش از فعاليت‌ها توسط رييس و معاونان جهاددانشگاهي پيگيري شد و درادامه نشست تخصصي با حضور دكتر حسن سبحاني تحت عنوان «كالبد شكافي بحران مالي غرب و تاثير آن بر اقتصاد ايران» برگزار شد.

معاون هماهنگي جهاد دانشگاهي: 
شيوه‌هاي موثر حضور نيروهاي دانشجويي در جهاد دانشگاهي بررسي شد
 

معاون هماهنگي و توسعه جهاد دانشگاهي كشور، گفت: بررسي شيوه‌ها و راهكارهاي مناسب در خصوص تعامل هر چه بهتر مراكز آموزش عالي و واحدهاي جهاد دانشگاهي از مهمترين اولويتهاست.
محمدرضا پورعابدي در نشست سراسري روساي واحدها، پژوهشكده‌ها، سازمان‌ها و مراكز جهاد دانشگاهي در استان كرمان، گفت: كميسيون فرهنگي در راستاي بررسي شيوه‌هاي حضور موثر در شوراهاي فرهنگي استانها وهمچنين بررسي شيوه‌هاي موثر حضور نيروهاي دانشجويي در جهاد دانشگاهي تشكيل شد.
وي افزود: كميسيون آموزشي نيز در زمينه، ارائه گزارشي اجمالي از وضعيت موجود مراكز آموزش عالي، بررسي شيوه‌ها و راهكارهاي مناسب در خصوص تعامل هر چه بهتر مراكز آموزش عالي و واحدهاي جهاد دانشگاهي بحث و تبادل نظر درباره فعاليتهاي آموزش عالي جهاد دانشگاهي در حوزه‌هاي آموزش عالي يا علمي و كاربردي تشكيل شد.
پورعابدي ادامه داد: كميسيون هماهنگي و امور واحدها نيز با موضوعاتي نظير بررسي نظام برنامه‌ريزي جهاد دانشگاهي و چگونگي نظارت بر اجراي برنامه‌هاي واحدها و چالشها و مسايل مديريتي واحدهاي جهاد دانشگاهي برگزار شد.
وي تصريح كرد: يكي ديگر از كميسيونهايي كه در نشست واحدهاي مراكز جهاد دانشگاهي سراسر كشور مطرح و بررسي شد، كميسيون اشتغال بود، كه به بررسي اشتغال و كارآفريني در فن‌آوريهاي نوين پرداخت.
معاون هماهنگي جهاد دانشگاهي در پايان، خاطر نشان كرد: كميسيون پشتيباني و امور زير بنايي نيز با هدف بررسي مسايل مربوط به بودجه جهاد دانشگاهي، بررسي مسائل رفاهي اعضا و سياستهاي جذب نيروي انساني به اين نشست دو روزه خاتمه داد. 
گفتني است، اين گردهمايي دو روزه با برگزاري كميسيون‌هاي تخصصي و بحث و بررسي پيرامون فعاليت‌ها و برنامه‌هاي جهاددانشگاهي ، عصر فردا به كار خود پايان داد.
خاطرنشان مي‌كند، در حاشيه اين گردهمايي مركز آموزش عالي علمي كاربردي شعبه سيرجان و ساختمان جديد مركز آموزش عالي علمي كاربردي شعبه كرمان افتتاح شد.
لازم به ذكر است،در حاشيه اين گردهمايي دورروزه روساي جهاددانشگاهي سراسر كشور از آثار تاريخي و مناطق توريستي استان كرمان بازديدي نمودند.
در پايان اين نشست نيز بيانيه اي در محكوميت فجايع غزه از سوي روساي جهاددانشگاهي سراسر كشور صادر شد كه متن كامل آن به شرح زير است؛

جهان اسلام امروز در برابر يكي از مهمترين چالش‌هاي قرن اخير و عالم انسانيت در مقابل يكي از بزرگ‌ترين آزمون‌هاي تاريخي قرار گرفته و آن تراژدي انساني است كه آدم كشان نژادپرست صهيونيستي بر مردم بي‌دفاع و مظلوم غزه تحميل كرده‌اند. آنچه امروز با عنوان فاجعه غزه از آن نام برده مي‌شود از زاويه رسالت ملل مسلمان دربر دارنده ابعاد متعدد و متفاوتي است كه ما جهادگران دانشگاهي به حكم وظيفه انساني، ديني و انقلابي بر برخي از آنها تاكيد مي‌كنيم .
رژيم نژادپرست صهيونيستي با زيرپا گذاشتن همه موازين انساني و حقوق بشري و با هدف از بين بردن مقاومت مردمي محروم ، ستم كشيده و خواستار عزت و شرف، بي رحمانه از زمين، هوا و دريا غزه مقاوم را مورد تهاجم ددمنشانه قرار داده است . فجايع غزه بخشي از طرح از پيش شكست خورده آمريكا و رژيم صهيونيستي براي تحقق خاورميانه بزرگ است. دردآورتر از آنچه در غزه مي‌گذرد سكوت و فراتر از آن حمايت برخي از مدعيان دموكراسي و حقوق بشر از اين اقدامات گسترده تروريستي و حمله به دولت مردمي و برآمده از آراء مردم فلسطين به عنوان عامل اصلي اين وقايع است. متاسفانه در اين جايگزيني رسانه‌اي مجرم به جاي مدعي معرفي شده و حكام كشورهاي اسلامي با سكوت خويش، مقاومت اسلامي را در برابر حملات وسيع و گسترده رژيم نژادپرست صهيونيستي تنها و بي دفاع گذاشته‌اند. حضور وسيع مردم و حمايت از حماس و جنبش مقاومت اسلامي و غزه مقاوم التيام بخش آلام و برخي از زجرها و ظلم‌هايي است كه شاهد آن بوده و هستيم.
اعتراض به عدم مقابله حكومت‌هاي اسلامي عربي در طول ساليان گذشته با اشغالگران قدس اولين قبله مسلمانان جهان و فراهم ساختن زمينه جسارت و تعرض به مردم زجركشيده و بي‌دفاع فلسطين امروز سراسر جهان اسلام را به حركت و جوش و خروش درآورده است .
همانگونه كه امام راحل (ره) و مقام معظم رهبري همواره تاكيد ورزيده‌اند اتحاد و انسجام امت اسلامي تنها راه مقابله وسيع و گسترده براي ناكام ساختن و از بين بردن رژيم صهيونيستي و حامي اصلي وي آمريكاست. بيداري اسلامي و عزم مردم مسلمان براي آزادي قدس و بازگشت فلسطين اشغالي به امت اسلامي بزرگترين سرمايه‌اي است كه براي حل اين رويارويي چندساله مي‌توان به آن تكيه كرد. فرهنگ مقاومت كه بردو اصل محوري خداخواهي و شهادت طلبي استوار است آنچنان قدرتي به مردم محروم و ظلم كشيده بخشيده كه ماشين جنگي رژيم نژادپرست را ديروز در لبنان و امروز در غزه متوقف ساخته است . بي شك راه عزت، شرف و پيروزي راه مقاومت و توكل بر خداوند حامي محرومان است .

اكنون در شرايطي كه اين فاجعه بزرگ تاريخي در حال وقوع است، مسؤولان و مديران نهاد انقلابي جهاددانشگاهي وظيفه و رسالت انساني، ديني و انقلابي خود مي‌دانند كه با تاكيد و صراحت تمام و همگام با مردم آزاده دنيا وقايع غزه و آنچه در اين سرزمين مظلوم در حال وقوع است را محكوم كرده و از يكايك شخصيت‌هاي علمي، فرهنگي ، استادان، پژوهشگران و دانشگاهيان ايران وديگر ملت‌ها به ويژه جهان اسلام بخواهيم با نشان دادن تعهد و حساسيت انساني و ديني در برابر اين جنايات و مسببان آن به ويژه رژيم اشغالگر صهيونيستي و حامي اصلي وي آمريكاي متجاوز فرياد اعتراض سرداده و اميدواريم جامعه دانشگاهي و فرهيخته جهان اسلام در برابر اين ظلم و تجاوز آشكار كه امروزكودكان ، زنان و كهنسالان بي دفاع را هدف گرفته است به وظيفه اسلامي و انساني خود عمل كنند.
در پايان اعلام مي‌داريم ، جهادگران دانشگاهي آمادگي خود را براي حمايت و همكاري همه جانبه با مردم شريف، بي پناه و مظلوم غزه اعلام كرده و از خداوند متعال براي شهداء غزه و مقاومت اسلامي اجر جزيل و مردم بي دفاع و زجرديده آن ديار سرافراز و سربلند،  صبر و شكيبايي خواستاريم.
ح/الف

٢٠:١٧ ٢٨/١٠/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد