در گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي سراسر كشور عنوان شد؛
مركز ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران و پروژه توليد دكلهاي حفاري نفت در مجتمع تحقيقاتي جهاددانشگاهي اجرا ميشود
سي و سومين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكدههاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 30بهمن ماه در مجتمع تحقيقاتي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سخناني با اشاره به اينكه يكي از اهداف سند چشمانداز بيست ساله جهاددانشگاهي توسعه كمي و كيفي و توازن فعاليتهاي علمي تحقيقاتي اين نهاد در سراسر كشور است، گفت: شاخص توسعه واحدها و مراكز جهاددانشگاهي ايجاد قطبهاي علمي و فناوري در زمينههاي تخصصي است.
وي افزود: واحدهاي استاني جهاددانشگاهي نيز در اين راستا بايد با مطالعه برنامههاي توسعه استانها و براساس مزيتهاي بومي منطقه به دنبال قطبهاي علمي و فناوري باشند.
رييس جهاددانشگاهي با تاكيد بر ارزيابي مجدد برنامههاي علمي – تحقيقاتي جهاددانشگاهي و لزوم توجه به آينده، خاطرنشان ساخت: گروههاي پژوهشي تخصصي جهاددانشگاهي بايد با ارتقاء فعاليتهاي خود در هر عرصه به توسعه تحقيقات در اين نهاد كمك كنند و هريك زمينه ساز ايجاد قطب هاي علمي و فناوري باشند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه تجديدنظر در روش ارزيابي طرحهاي تحقيقاتي و روش اختصاص بودجه و جذب نيروهاي كارآمد در مراكز علمي – پژوهشي جهاددانشگاهي را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: جهاددانشگاهي ضمن توجه به حل مشكلات روز جامعه بايد در عرصه علمي و پژوهشي با نگاهي به آينده حركت كند تا از قافله علم و فناوري عقب نماند.
دكتر طيبي يادآور شد: بايد به فعاليتهاي پژوهشي و فناورانه نگاهي مستقل داشته باشيم و با سرمايهگذاري بر روي پژوهش در بخش فناوري و تجاري سازي يافتههاي پژوهشي نتايج لازم را كسب نمائيم.
وي معرفي توانمنديهاي جهادانشگاهي به مسؤولان، تجميع توانمنديها براي ورود به عرصههاي بزرگ تحقيقاتي و بازاريابي و ايجاد منابع جديد را از مهمترين اقدامات انجام شده در زمينه پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي دانست و گفت: بايد با اصلاح ساختار حوزه پژوهش و فناوري به دنبال بهره وري هرچه بيشتر باشيم ، ضمن اينكه بايد براي استفاده از كمكهاي خيرين در اجراي طرحهاي تحقيقاتي نيز زمينهسازيهاي لازم در جهاددانشگاهي صورت گيرد.
دكتر طيبي بر لزوم حفظ جايگاه رفيع جهاددانشگاهي نزد جامعه ومسؤولان و معرفي و اطلاع رساني توانمنديهاي علمي اين نهاد تاكيد كرد و افزود: جهاددانشگاهي توان بالايي را براي ورود به بازارهاي بينالمللي دارد و بايد خود را آماده اين عرصه جديد كنيم .
رييس جهاددانشگاهي در پايان گفت: جهاددانشگاهي همواره پيروي از رهبر معظم انقلاب اسلامي و حمايت از دولت را سرلوحه كار خويش قرار داده و حركت خود را در اين مسير ادامه خواهد داد.
در ادامه اين گردهمايي دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش وفناوري جهاددانشگاهي نيز در سخناني با بيان اينكه مجتمع تحقيقاتي جهاددانشگاهي از سال 1369 در منطقه هلجرد راه اندازي شده است، گفت: در حال حاضر در اين مجتمع فعاليتهاي تحقيقاتي گستردهاي در زمينههاي متنوع همچون الكترونيك، شيمي ، گياهان دارويي، علوم پايه ، پزشكي و ... انجام ميشود كه از آن جمله ميتوان به واحدهاي طراحي و ساخت فيلترهاي الكترواستاتيك، فولادهاي آلياژي ، توليد و تكثير گياهان دارويي و ... اشاره كرد.
وي ايجاد پارك علم و فناوري جهاددانشگاهي را از مهمترين برنامههاي جهاددانشگاهي عنوان كرد و افزود: به زودي مركز تكثير و توليد حيوانات آزمايشگاهي پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي در مجتمع تحقيقاتي اين نهاد راه اندازي خواهد شد.
دكتر حاجي تاروردي ادامه داد: مركز ذخاير ژنتيكي و زيستي ايران كه به تازگي از سوي جهاددانشگاهي راه اندازي شده است در اين مجتمع كار خود را آغاز كرده است، ضمن اينكه پروژه توليد دكلهاي حفاري نفت براي اولين بار با فناوري ايراني در اين مجتمع اجرا خواهد شد.
وي در ادامه با ارايه گزارشي از فعاليتهاي علمي ، تحقيقاتي جهاددانشگاهي، خاطرنشان كرد: اجراي طرحهاي متعدد و شاخص در زمينههاي متنوع علمي و تحقيقاتي ، ارايه مقالات پژوهشگران جهاددانشگاهي در مجامع علمي داخلي و خارجي، توليد دانش و فناوريهاي بومي، انتشار نشريات علمي و پژوهشي به زبانهاي فارسي و انگليسي، ثبت اختراعات متعدد، برگزاري كارگاه تخصصي به منظور ترويج دانشهاي توليد شده در جهاددانشگاهي و ثبت مقالات متعدد پژوهشگران جهاددانشگاهي در پايگاه ISI از مهمترين توفيقات اين نهاد در عرصه علمي است .
گفتني است ، اين گردهمايي يكروزه پس از برگزاري نشستهاي تخصصي و بحث و بررسي پيرامون برنامههاي تحقيقاتي جهاددانشگاهي عصر امروز به كار خود خاتمه داد.ح/الف
١٧:٣٩ ٠٣/١٢/١٣٨٧