٠٣:٤٠ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
عمومي
طي مراسمي با حضور پژوهشگران و اساتيد؛
كتاب "مؤلفه‌هاي اجتماعي سلامت" رونمايي شد

مراسم رونمايي ازكتاب"مؤلفه‌هاي اجتماعي سلامت"به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم ، دكتر علي منتظري رييس پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي و مترجم اين كتاب در سخناني با اشاره به اينكه ترجمه اين كتاب نزديك به 4 سال به طول انجاميد، گفت: مايكل مارموت مؤلف اين كتاب، يكي از پيشگامان علم همه گيرشناسي اجتماعي است و آثار معتبر و متعدد علمي را از خود برجاي گذاشته است .
وي با بيان اينكه سلامت جامعه داراي مؤلفه‌هاي گوناگوني همچون عوامل بيولوژيك ، روش زندگي، محيط زيست، نحوه استفاده و دسترسي به مراقبت‌ها و خدمات بهداشتي و مؤلفه‌هاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي است، خاطرنشان كرد: مؤلفه‌هاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي تاثيرگذار در جامعه در اين كتاب مورد توجه قرار گرفته‌اند، به طوريكه نتايج مطالعات بسيار دقيق و پژوهشهاي دانشمندان به عنوان شواهد علمي براي تبيين نقش موثر اين مؤلفه‌ها در اين اثر ارزشمند گردآوري شده است .
رييس پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي با تاكيد بر تاثير فقر، تبعيض و بي عدالتي بر سلامت يك جامعه ، تصريح نمود: به وجود آمدن نابرابري به شكل سيستماتيك ونظام مند كه تابعي از سياست‌گذاري‌ها و تصميم‌گيري‌ها در هر جامعه‌اي مي‌باشد يكي از مهمترين عوامل اثرگذار در سلامت جامعه است و تنها با ايجاد عدالت مي‌توان از پديدآمدن اينگونه مشكلات جلوگيري كرد.
وي افزود: در جوامع غربي عدالت تنها يك مبحث اخلاقي است در حاليكه در جامعه ما، عدالت يكي از بنيادي‌ترين اصول اعتقادي محسوب مي‌شود، برهمين اساس بايستي مؤلفه اجتماعي سلامت در جامعه ايراني نيز به صورت بومي مورد بررسي و نتايج آن در اختيار جامعه و مسؤولان قرارگيرد.
براساس اين گزارش، در اين نشست دكتر اوليايي منش مدير گروه اقتصاد سلامت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي نيز در سخناني اظهار داشت: در حال حاضر شاخص‌هاي سلامت در جوامع مختلف به ويژه جوامع فقير و در حال توسعه به حالت سكون رسيده اند و ارتقاء اين شاخص‌ها بسيار سخت به نظر مي‌رسد و به همين دليل بايد به مؤلفه‌هاي اجتماعي سلامت براي ارتقاء اين شاخص‌ها توجه ويژه داشت .
وي افزود: به نظر دانشمندان و صاحب نظران اين حوزه، در حال حاضر تنها راه حل مشكلات موجود در عرصه سلامت جامعه، توجه به عوامل اجتماعي سلامت است و بدون بررسي نقش اين عوامل در سلامت اجتماع و اتخاذ راهكارهاي صحيح نمي‌توان به اهداف موردنظر دست يافت.
دكتر اوليايي منش افزود: مؤلفه اجتماعي سلامت تاثير بسيار زيادي بر روي قشر ضعيف و محروم جامعه دارند به طوريكه اين اقشار معمولاً از لحاظ شاخص‌هاي سلامت در سطح پايينتري نسبت به سايرين قرار دارند.
وي در خاتمه گفت: خوشبختانه در كشور ما زمينه و بستر مناسب و عزم جدي براي توجه و بررسي عوامل اجتماعي تاثيرگذار در سلامت جامعه وجود دارد كه حركت در اين جهت مي‌تواند به ارتقاي شاخص‌هاي سلامت جامعه كمك كند.
سعيد پورعلي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز در اين مراسم لزوم نگاه جامع به برنامه‌هاي توسعه كشور را مورد تاكيد قرار داد و گفت: جهاددانشگاهي خوشبختانه توانسته با اقدامات خود در ترويج اين نگرش نقش موثري داشته باشد.
وي به پيوستگي مباحث مربوط به سلامت جامعه و موضوعات فرهنگي و اجتماعي اشاره كرد و خاطرنشان ساخت : يكي از عوامل تهديدكننده سلامت جامعه ، نابرابري افراد در استفاده از امكانات موردنياز است كه خوشبختانه در كشور ما در قالب سياست‌هاي كلي نظام به اين موضوع و به ويژه ايجاد عدالت براي داشتن جامعه‌اي سالم ، توجه جدي شده است .
پورعلي در خاتمه گفت : انتشار اين گونه كتاب‌ها مي‌تواند نقش عوامل اجتماعي و فرهنگي را در توسعه همه جانبه كشور بيش از پيش مشخص نمايد.
دكتر سيد مصطفي فاطمي مديرگروه علوم پزشكي سازمان انتشارات جهاددانشگاهي نيز در اين نشست در سخناني كوتاه گفت: فرهنگ سازي براي توجه بيش از پيش به مؤلفه‌هاي اجتماعي سلامت از جمله مباحثي است كه مجموعه‌هايي مانند جهاددانشگاهي مي‌توانند نقش موثري در آن داشته باشند.
وي افزود: كتاب‌هايي از اين دست، به واقع نقش فرهنگ سازي در عرصه سلامت جامعه را ايفا مي‌نمايند و انتشار اين كتاب از سوي جهاددانشگاهي افتخاري براي اين نهاد انقلابي محسوب مي‌شود.
در ابتداي اين مراسم نيز محمدسلگي رييس سازمان انتشارات جهاددانشگاهي توضيحاتي درخصوص روند چاپ اين كتاب ارايه كرد.
گفتني است، كتاب «مؤلفه‌هاي اجتماعي سلامت» كه تاليف مايكل مارموت و ريچارد ويلكينسون مي‌باشد توسط دكتر علي منتظري استاد پژوهش پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي ترجمه شده و به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهي به چاپ رسيده است.ح/الف

٠٦:٠٨ ١٤/١٢/١٣٨٧
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد