٠٠:٣٨ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
عمومي
رييس جهاددانشگاهي در مراسم اختتاميه جشنواره ابوريحان خواستار شد؛
تهيه الگوهاي توسعه با استفاده از نتايج پژوهش هاي تجربي

مراسم اختتاميه اولين جشنواره پژوهش هاي تجربي موسوم به "ابوريحان" 6 ارديبهشت ماه با حضور دكتر حميد رضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، سعيد پورعلي معاون فرهنگي اين نهاد و جمع كثيري از اساتيد ، محققان و دانشجويان در محل تالار شهيد مطهري دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، رييس جهاددانشگاهي در اين مراسم با برشمردن اهداف برگزاري جشنواره هايي از اين دست، به هدف گذاري هاي خاص جشنواره ابوريحان اشاره نمود و اظهار داشت : هدف از برگزاري اين جشنواره ايجاد همفكري ميان محققان در جهت دانش افزايي و تعامل ارزشمندآنها با مسوولان، تصميم سازان و تصميم گيران كشور براي اصلاح برنامه ريزي هاست.
دكتر طيبي ضمن تاكيد بر نشر دانش ، تشويق و قدرداني از محققان برتر به عنوان اهداف ديگر اين جشنواره، خاطر نشان كرد: هدف غايي و نهايي برگزاري جشنواره پژوهش هاي تجربي بايد اصلاح برنامه ريزي ها و روشهاي مديريت به منظور شكوفا كردن ظرفيت هاي  جامعه در مسير توسعه كشور باشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در توضيح روند تعالي  و شكوفايي در كشور،  ادامه داد: توسعه كشور زماني اتفاق مي افتد كه ما شرايط شكوفايي و بروز استعدادهاي انساني را فراهم كنيم و اين شكوفايي با ايجاد نياز در جامعه فراهم خواهد شد.
رييس جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود به عوامل بازدارنده توسعه كشور اشاره كرد و افزود: هيچ كشوري با خرج درآمدهاي آسان به توسعه نمي رسد و درآمد بي دردسر اجازه شكوفا شدن را نخواهد داد.
دكتر طيبي در همين زمينه ادامه داد: اگر بخواهيم براي فاصله كشور با توسعه يافتگي معياري داشته باشيم بايد درآمد نفت را از سبد درآمد متوسط سرانه خارج كنيم و با درك اين فاصله به هيچ وجه فرصت ها را از دست ندهيم .
رييس جهاددانشگاهي رسيدن به اهداف متعالي انقلاب اسلامي ، قانون اساسي و بويژه سند چشم انداز را مورد تاكيد قرار داد و اظهار داشت : توسعه پايدار كه موجب توسعه اقتصادي ، اقتدار، عدالت ورفاه و در نهايت سعادت جامعه مي شود از تعامل و توسعه در ابعاد علمي و فناورانه ، فرهنگي ، اجتماعي و سياسي بر مبناي تعاليم دين مبين اسلام امكانپذير است.
دكتر طيبي دانش درون زاي كشور را مبنايي براي  تدوين برنامه هاي توسعه دانش بنيان دانست و افزود: لازمه تهيه اين برنامه ها علاوه بر عزم و اراده ملي ، داشتن نقشه جامع توسعه علمي و فناورانه كشور است كه بعنوان سند بالادستي در تهيه برنامه پنجم توسعه كشور بايد مورد استفاده قرار گيرد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاكيد بر تسريع روند تصويب نقشه جامع علمي كشور در اين شورا،  اظهار نمود: ما براي توسعه و پيشرفت به داشتن الگوها و مدلهاي نظري در حوزه هاي اقتصادي سياسي ، اجتماعي و فرهنگي نياز داريم كه اين مدلها بايد مختص جامعه ايراني و خصوصيات آن باشند.
وي تكرار سردمداري توليد علم و تمدن اسلامي در جهان را توسط ايرانيان را امري ميسر دانست و در اين زمينه خاطر نشان كرد: ما كشوري هستيم كه در چند هزار سال پيش تمدني را ايجاد كرديم كه بر بخش هاي زيادي از دنيا حكمراني داشته و با ظهور اسلام و تلفيق فرهنگ ايراني و اسلامي طي سالهاي متمادي سردمدار توليد علم در دنيا بوده است .
دكتر طيبي در ادامه سخنانش اظهار داشت : پژوهش هاي تجربي از روش هاي موثر براي شناخت ويژگيهاي مردم ما و فرهنگ ايراني و اسلامي آنهاست كه مي تواند در جهت اصلاح روشهاي مديريت ، سياستگذاري و تهيه مدل ها و الگوهاي نظري براي توسعه مورد استفاده قرار گيرد.
وي با اشاره به سال اصلاح الگوي مصرف خاطر نشان ساخت : ما در مصرف كردن منابع چه منابع انساني و چه منابع مالي و هم در عدم مصرف دچار اسراف هستيم  و با وجود توانمنديهاي بسيار بالا در كشور بدليل درآمدهاي آسان نفتي نتوانسته ايم از اين سرمايه ها استفاده هاي لازم را ببريم.
دكتر طيبي در پايان ضمن قدرداني از مسوولان و كاركنان مركز افكارسنجي دانشجويان ايران به عنوان برگزاركنندگان اين جشنواره و سازمانهاي همكار با اين مركز اظهار اميدواري نمود، مركز افكارسنجي دانشجويان ايران با توجه به اهميت پژوهش هاي تجربي و نقش موثري كه در جهت گيري صحيح برنامه ها دارند ، بتواند برنامه ويژه اي را در اين زمينه تدوين نمايد.
در ادامه مراسم دبير جشنواره به ارايه گزارشي اجمالي از روند شكل گيري اولين جشنواره پژوهش هاي تجربي (ابوريحان) و آثار ارسال شده به دبيرخانه پرداخت.
محمود زريني در اين زمينه اظهار داشت : از مجموع 733 اثر ارسال شده به دبيرخانه جشنواره ، 225 اثر  در حوزه مطالعات اجتماعي و فرهنگي ، 102 اثر در حوزه دين و ارزش ها ، 112 اثر در حوزه مطالعات شهري، منطقه اي و روستايي ، 123 اثر در حوزه مطالعات اقتصادي ، مديريتي و تحقيقاتي بازار، 55  اثر در حوزه مطالعات حوزه سياست و رفتار انتخاباتي و 116 اثر در حوزه مطالعات علوم رفتاري و تربيتي بوده است .
وي ادامه داد: 285 اثر به بخش مسابقه راه يافتند كه پس از بررسي نهايي 18 اثر بعنوان اثر برگزيده شناخته ومعرفي شدند.
زريني در سخنان خود به تركيب آثار ارسال شده به دبيرخانه اشاره نمود و خاطر نشان كرد : 119 اثر به عنوان  تحقيقات سازماني ، 78 اثر بصورت شخصي و با كارفرماي بخش خصوصي ، بعنوان 44 اثر پايان نامه كارشناسي ارشد و 42 اثر به عنوان رساله دكترا در اين جشنواره شركت نمودند.
براساس اين گزارش دكتر باقر ساروخاني استاد دانشگاه تهران نيز  طي سخناني در اين مراسم ضمن قدرداني از بانيان اين جشنواره گفت : در اينكه پژوهش امر لازمي است ترديد وجود ندارد چرا كه پژوهش موجب خواهد شد هويت و هماهنگي سازمان حفظ شود.
وي افزود: بهترين راه جهت جلوگيري از هرز رفتن منابع پژوهش هاي علمي هستند.
اين استاد دانشگاه سپس به آسيب شناسي امر پژوهش در كشور پرداخت و اظهار داشت : سال 1347 كه به ايران بازگشتم متاسفانه فلسفه بافي بر سازمانهاي پژوهشي ما حاكم بود . هرچند فلسفه مادر دانش هاست  ولي دانشي كه نتواند از مادر جدا شود، دانش بالغي نخواهد بود.
وي خطاب به دست اندركاران ادامه داد: كلمه تجربي كه شما بكار برديد كلمه درستي است يعني رفتن به ميدان  و گام به گام حركت كردن .
دكتر ساروخاني افزود: ميدان جامعه ايران ميدان شفافي نيست و در تاريخ نيز مردم به صراحت ذهن خود را نزد پرسشگران باز نمي كردند.
در اين مراسم دكتر ابراهيم حاجياني نيز گزارشي از روند داوري آثار ارسال شده به جشنواره ارايه كرد.
خاطر نشان مي كند ، در پايان اين مراسم نفرات برگزيده هر بخش معرفي و با اهداي جوايز مورد تقدير قرار گرفتند.
گفتني است ، اين جشنواره به همت مركز افكارسنجي دانشجويان ايران (ايسپا) وابسته به جهاددانشگاهي و با همكاري سازمانهاي دستگاههاي مختلف برگزار شد.#

٢١:٤٣ ٠٦/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد