٠٣:٣٧ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
عمومي
برگزيدگان دومين جشنواره ملی بهار معرفي شدند
رييس جهاد دانشگاهي:
اقتدار، امنيت و توسعه كشور در سايه شكوفايي استعدادها محقق مي‌شود

 دومين جشنواره ملی بهار با عنوان «نوآوری و شكوفايی» چهارشنبه 16 ارديبهشت ماه با معرفی برترين‌های رشته‌های مختلف و تجليل رئيس جهاد دانشگاهی از آنها، در سالن همايش‌ رازی به كار خود پايان داد.


رييس جهاد دانشگاهي:
اقتدار، امنيت و توسعه كشور در سايه شكوفايي استعدادها محقق مي‌شود
ميزان درآمد سالانه كشورها، از شاخصهاي ميزان شكفتگي خلاقيتهاست    


رييس جهاد دانشگاهي گفت: راه اقتدار، امنيت و توسعه كشور در سايه توسعه علمي و فناوري كشور و شكوفايي استعدادها به وجود مي‌آيد كه براي رسيدن به آن بايد برنامه‌ريزي شده و از توانمنديهاي داخلي به نحو احسن استفاده شود.

به گزارش خبرنگار صنفي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر طيبي در مراسم اختتاميه دومين جشنواره ملي بهار با عنوان « نوآوري و شكوفايي» و افتتاحيه سومين جشنواره ملي بهار با عنوان « اصلاح الگوي مصرف»، عنوان كرد: بحث نوآوري و شكوفايي كه جشنواره دوم به آن پرداخت، از اهميت بالايي برخوردار است، چراكه شكوفايي يك ملت در شكوفايي تك تك انسانهاي آن ملت نهفته است.

وي افزود: اگر ما بتوانيم شرايط خلاقيت را در تك تك انسانها فراهم كنيم، توسعه در كشور اتفاق مي‌افتد و در اين راستا معيار و شاخص بسيار مناسبي كه مي‌تواند ميزان شكفتگي خلاقيتها را در جامعه بيان كند، ميزان درآمد سالانه آن كشور است.

طيبي با بيان اينكه درآمد سالانه ما بين 3 تا 4 هزار دلار است، خاطر نشان كرد: ‌اگر درآمد نفت و فروش ساير منابع را كاهش دهيم و آن را با درآمد كشوري كه نفت ندارد و درآمد سالانه آن حدود 40 هزار دلار است مقايسه كنيم، متوجه خواهيم شد كه بسياري از استعدادهاي ما شكوفا نشده است.

وي با اشاره به تاكيدات مكرر مقام معظم رهبري در خصوص توسعه علمي و فناوري كشور و با اشاره به نامگذاري سال گذشته به عنوان «‌ نوآوري و شكوفايي»، اظهار كرد: در اين حوزه بايد كار جدي انجام گيرد. راه اقتدار، امنيت و توسعه كشور از توسعه علم و فناوري كشور و شكوفايي استعدادهاي ما به وجود مي‌آيد كه براي تحقق به اين امر، برنامه‌ريزي و استفاده از توانمنديهاي داخلي، مسئوليتي است كه بر عهده دولتها و مسئولان قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اينكه در ادامه اين راه تلاش و حمايت مردم نيز مهم است، تصريح كرد: علت ارزانتر بودن برخي از محصولات خارجي در مقايسه با محصولات مشابه داخلي، با وجود موانع متفرقه‌اي كه بر سر راه ورود اين محصولات به ايران وجود دارد، انجام نشدن كار علمي و فناورانه در كشور براي ارتقاي كيفيت توليد اين محصولات در داخل كشور است.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه اين تحقيقات بايد توسط جوانان به علت استعدادهاي فراوان آنها انجام شود، افزود: مقام معظم رهبري سال 88 را سال اصلاح الگوي مصرف نامگذاري كرده‌اند. عدم باور به توانمندي منابع انساني با هوش و با استعداد كشور در تامين نيازهاي جامعه از مصاديق درست استفاده نكردن از منابع و شامل بحث اصلاح الگوي مصرف مي‌شود.

وي ادامه داد: اصلاح الگوي مصرف شامل خريد محصول ايراني براي حمايت از توليد آن به جاي محصول خارجي توسط مردم هم مي‌شود. دقت در انجام خريدهاي ارزي خارجي و نگاه به داخل داشتن از مصاديق ديگر اصلاح الگوي مصرف است.

رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به اينكه اين كارها بايد توسط جوانان به علت استعدادهاي فراوان آنها ايجاد شود، افزود: مقام معظم رهبري با نامگذاري سال 88 به نام سال « اصلاح الگوي مصرف» به علت عدم استفاده از توانمنديها، به استفاده نامناسب از الگوها توجه فرمودند كه وظيفه ما در حال حاضر اين است كه در برنامه‌ها تجديد نظر كنيم.

وي ادامه داد: معني ديگري كه از اصطلاح « اصلاح الگوي مصرف» استنباط مي‌شود، اين است كه ارزها نبايد به خارج از كشور بروند. مردم و ما نيز بايد اين همت و حمايت را بكنيم، چراكه در صورت عدم هماهنگي بين دولت و مردم، توسعه اتفاق نخواهد افتاد.

طيبي با اشاره به بحث امسال جشنواره سوم يعني «اصلاح الگوي مصرف»، منابع را به سه دسته انساني، مالي و طبيعي تقسيم و عنوان كرد: مهمترين عامل در بحث اصلاح الگوي مصرف، توسعه فرهنگي است كه براي اصلاح نياز به برنامه‌ريزي هوشمند دارد و در نهايت آزاد سازي قيمتها كه منجر به اصلاح الگوي مصرف مي‌شود.

رييس جهاد دانشگاهي در پايان با اعلام نتايج يك نظر سنجي در خصوص فرمايشات مقام معظم رهبري در راستاي طرح اصلاح الگوي مصرف، اعلام كرد: اكثريت آراء بالغ بر60 درصد افراد اتفاق نظر داشتند كه براي تحقق اين امر، بايد كار فرهنگ سازي انجام گيرد تا در نهايت منجر به اصلاح الگوي مصرف شود.





رييس نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها:
امتياز مهم جهاد دانشگاهي درعرصه‌ نوآوري اعتماد به جوانان است
اصلاح الگوي مصرف مساله‌اي نيست كه با بخشنامه اجرا شود    


رييس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها با بيان اينكه امتياز مهم جهاد دانشگاهي در عرصه‌ نوآوري و شكوفايي، اعتماد به جوانان است، گفت: جوانان به عنوان سرمايه‌هاي لايزال و سرچشمه‌هاي هميشه در حال جوش هستند كه جهاد دانشگاهي نيز هميشه به اين نسل پرشور و پر استعداد دسترسي كامل دارد.

به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين محمديان در مراسم اختتاميه دومين جشنواره ملي بهار با عنوان « نوآوري و شكوفايي» و افتتاحيه سومين جشنواره ملي بهار با عنوان « اصلاح الگوي مصرف» كه با حضور رييس جهاد دانشگاهي برگزار شد، اظهار كرد: دانشجويان معناي خستگي را نمي‌فهمند، هر كجا كه جوانان بوده‌اند و مجموعه‌اي به آنها اعتماد كرده بالندگي خوبي را شاهد بوده‌ايم.

وي افزود: جهاد دانشگاهي با گذشت30 سال از قدمت آن، همچنان نشان داده كه در عرصه‌ خلاقيت و نوآوري يك مجموعه مثال زدني است.

محمديان تصريح كرد: ‌در سال نوآوري و شكوفايي، تمامي فعاليت‌ها فقط در حد آغاز بوده است، زيرا نوآوري و شكوفايي موضوعي نيست كه در يك سال بتوان به آن اكتفا كرد. ما هميشه نيازمند به نوآوري هستيم و آفرينش خداوند، آفرينشي است كه هر لحظه در حال نو شدن و تغيير و تحول است.

وي با بيان اينكه اصلاح الگوي مصرف مانند نوآوري و شكوفايي كار يك ساله نيست و نيازمند طي زمان است، اظهار كرد: ‌اميدواريم با ارايه فرصت جهاد دانشگاهي به جوانان شاهد ايده‌هاي جديد و تبديل آنها به يك مطالبه عمومي باشيم.

رييس نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاهها در ادامه با اشاره به اينكه ملاك‌هاي ارزيابي هر فرد، به سال است، عنوان كرد: در تعليمات ديني اين ملاك‌ها به روز است اگر نسبت به روز گذشته موفق بوديم پس در حال پيشرفت به جلو هستيم.

محمديان با بيان اينكه وظيفه‌ ما اين است كه گردش نخبگي مانند گردش خون كه عامل حيات انساني است و توقف آن باعث سكته‌ مغزي مي‌شود، انجام گيرد، عنوان كرد: آينده هر جامعه‌اي بدون حضور جوانان روشن و مقدور نيست و اين سرمايه 3 ميليون و 500 هزار نفري جوانان در مراكز علمي مي‌تواند هر كشوري را آباد كند.

وي ادامه داد: فضاي دانشگاهها نيازمند اعتماد به جوانان، بستر سازي براي رشد و تعالي آنها و كمك به آنان در مسير ابتكار و خلاقيت است كه اميدواريم مجريان و مسئولان به موضوع كليدي اعتماد، توجه كنند و به امر كمك به جوانان اهميت بيشتري بدهند و از اين سرمايه فوق‌العاده زياد نهايت استفاده را بكنند.

محمديان با بيان اينكه كار اصلي اين جشنواره، فرهنگ سازي و ايده پردازي است، اظهار كرد: انتظار مي‌رود اين كار در دانشگاهها اتفاق بيفتد. اصلاح الگوي مصرف مساله‌اي نيست كه با بخشنامه اجرا شود. دانشگاهها بهترين فرصت را دارند تا ابعاد مختلف موضوع مصرف را در كشور مورد بررسي قرار دهند تا اين ايده‌ها از دانشگاه به جامعه منتقل شود.

همچنين دكتر فاضلي رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران در خصوص روند برگزاري و اجرايي جشنواره، بيان كرد: رهبر فرزانه جمهوري اسلامي ايران هر ساله پيام حكيمانه‌اي جهت سير پيشرفت جامعه اعلام مي‌كنند كه جهاد دانشگاهي از سال 86 با هدف بسط نظري، حاكميت گفتماني و تحقق عملي بر آن شد، جشنواره‌اي در محورهاي مختلف اين شعارها ويژه دانشگاهيان سراسر كشور برگزار كند.

وي درباره‌ اهداف برگزاري اين جشنواره‌ها عنوان كرد: ‌تبيين وجود و ابعاد نظري و كاركردي شعار سال، تعمين گرايش‌ها و باورهاي ديني و علمي، افزايش انگيزه براي انجام فعاليتهاي علمي و فرهنگي، بستر سازي مناسب براي ايده پردازي و افزايش آگاهي و تقويت مشارت دانشجويان در حركات ملي از جمله اهداف برگزاري اين جشنواره‌ها محسوب مي‌شوند.

فاضلي افزود: اين جشنواره‌ها با محورهاي فرهنگي ( فيلم كوتاه، شعر، عكاسي) ، پژوهشي ( طرح و ايده، مقاله، وبلاگ) و آموزش ( وبلاگ نويسي، مسابقات اينترنتي برگزار مي‌شود. همچنين در گروه كتاب خواني گروه كميته علمي جشنواره موفق به تهيه و چاپ مجموعه نوآوري و شكوفايي با سه عنوان نوآوري، شكوفايي و نوآوري و شكوفايي از ديدگاه قرآني شدند.

وي با اعلام اينكه 7 هزار جلد از اين مجموعه در بين دانشجويان سراسر كشور توزيع شده است، اظهار كرد: ‌كميته اجرايي جشنواره به منظور آشنايي مخاطب، 4 هزار نسخه پوستر،20 هزار پروستور و 50 هزار كراكت در سطح دانشگاهها توزيع كرده است.

رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران با بيان اينكه 614 اثر به دبيرخانه ارسال شده است، تصريح كرد: در پخش طرح و ايده 142 اثر، مقاله 96 اثر، وبلاگ 58 اثر، فيلم 31 اثر، عكاسي 24 اثر، شعر 256 اثر و تجليل از آثار پيشين 10 اثر به دبيرخانه ارسال شد. همچنين در مسابقه كتاب خواني 7 هزار نفر و مسابقه اينترنتي 5 هزار نفر شركت كردند.

وي در پايان با اعلام اين كه 164 نفر به عنوان برگزيدگان اين جشنواره معرفي شدند، بيان كرد: بهره‌مندان اين جشنواره از سال 86 تا سال 87 به ميزان چشمگيري افزايش يافتند كه تمامي اينها نشان از استقبال جوانان و دانشجويان به امر نوآوري و شكوفايي است.

گفتني است، در پايان اين مراسم ضمن گراميداشت ياد و خاطره مرحوم دكتر كاظمي آشتياني، از برگزيدگان دومين جشنواره ملي بهار با عنوان « نوآوري و شكوفايي» تقدير شد.ح/الف

١٧:٢٥ ١٩/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد