رييس پژوهشكده ICT جهاد دانشگاهي گفت: در جلسات برگزار شده با سازمانهاي دولتي يكي از نگرانيهاي اساسي سازمانها نبود تعامل بين سازماني ديده شد در صورتي كه اقدامات جزيرهاي بسيار خوبي در حوزه IT در كشورانجام ميشود، اما انتظار داريم در دومين كنفرانس شهر الكترونيكي تعامل سازنده بين سازمانها ايجاد شود تا توسعههاي IT را هماهنگ كنند.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حبيب
الله اصغري، رييس پژوهشكده فن آوري ارتباطات و اطلاعات جهاد دانشگاهي، در
نشست خبري دومين كنفرانس شهر الكترونيكي كه صبح امروز در دفتر مركزي جهاد دانشگاهي برگزار
شد، گفت: كنفرانس امسال با شعار توانمند سازي شهروندان پايه گذاري ميشود.
او از محورهاي حوزه حاكميت الكترونيكي، حوزه شهروند الكترونيكي، حوزه
زيرساخت الكترونيكي، حوزه خدمات شهر الكترونيكي و حوزه فرهنگي شهر
الكترونيكي به عنوان پنج محور كنفرانس دوم نام برد.
وي افزود: درباره آمادهسازي و آگاهي سازي با حدود 67 دستگاه و سازمان
دولتي جلساتي برگزار شد كه در نهايت تجارب موفق آنان كه براي ديگران
سودمند است در اين كنفرانس ارايه مي شود. در اين جلسات چالشهاي اساسي
توسعه شهرهاي مجازي در زمينه توسعه زيرساخت، توسعه محتوا، فرهنگ سازي در
حوزه خدمات و اطلاع رساني در شهر الكترونيك و تنظيم مقررات در شهر
الكترونيك ديده شد.
اصغري با بيان اين كه از 29 استان كشور براي اين كنفرانس مقاله ارسال شده
است، خاطرنشان كرد: از هشت كشور آمريكا، هلند، هند، امارات، متحده عربي،
مالزي، انگليس، سنگاپور و تركيه نيز تعداد 12 مقاله دريافت كردهايم.
دبيرعلمي دومين كنفرانس شهر الكترونيك:
بيش ازهزار خدمت تعاملي الكترونيكي دركشور كشف شد
دبيرعلمي دومين كنفرانس شهر الكترونيك مشكوك بودن مسوولان نسبت به استفاده از ابزارهايي چون اينترنت را از مشكلات حوزه ICT عنوان و اظهار كرد: ميخواهيم ثابت كنيم با هزار و يك خدمتي كه ميتوان به صورت الكترونيكي ارايه داد نياز به پهناي باند است و مردم به اين پهناي باند براي خدمت گرفتن نيازمند هستند و از آن براي چت استفاده نميكنند.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي اكبر جلالي اهداف كنفرانس را با تغييراتي اندك نسبت به سال گذشته در همان راستا و به قصد فرهنگ سازي و متمركز كردن فعاليتهاي IT عنوان كرد.
او ادامه داد: از850 مقاله رسيده به دبيرخانه كنفرانس100 مقاله در سه سالن و در حوزههاي اخلاق در شهر الكترونيكي، راهكارهاي توسعه شهر الكترونيكي، توريست الكترونيكي، آموزش الكترونيكي، خدمات در شهر الكترونيكي، سلامت الكترونيكي و معلولين و جانبازان، ترافيك در شهر الكترونيكي، دولت الكترونيكي و رابطه آن با شهر الكترونيكي، بانكداري و تجارت الكترونيكي، كاربردهاي ويژه شهر الكترونيكي، زيرساخت شهر الكترونيكي و امنيت در شهر الكترونيكي در دو روز كنفرانس ارايه خواهد شد.
به گفته وي يكي از كارهايي كه اولين بار در تاريخ كنفرانسهاي ايران اتفاق ميافتد برگزاري همزمان كنفرانس در دو طبقه با ارايه مقالات علمي و برگزاري پانلهاي مختلف است.
او از پليس الكترونيكي، كاربردهاي IT در شهر الكترونيكي، بانكداري الكترونيكي، رسانه و جامعه اطلاعاتي، حوزه قضايي، چالشهاي فرهنگي، مباحث اخلاقي و امنيتي و نشست نخبگان و مسوولان در تبيين استراتژي توسعه شهر الكترونيكي را عنوان پانلهاي اين كنفرانس عنوان و اظهار كرد: از شخصيتهاي دولتي و خصوصي مسوول در حوزههاي نام برده شده براي سخنراني در پانلها بهره خواهيم برد و اشخاصي چون محمدقاليباف شهردار تهران، در اين كنفرانس سخنراني خواهند كرد.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاه جنبي در فضايي بالغ بر650 متر در برج ميلاد طي دو روز برگزاري كنفرانس از برپايي كار گروههاي بازاريابي الكترونيكي، ايران كد و مديريت ريسك نيز نام برد.
جلالي خاطرنشان كرد: بيش از هزار و يك خدمت تعاملي الكترونيكي در كشور كشف شده است كه ميتوان آنها را اينترنتي در بخش بانكي، براي جانبازان و معلولان و بازنشستگان ارايه كرد، ليستي از اين خدمات تعاملي دو سويه در روز سوم خرداد از طريق روزنامه همشهري اطلاع رساني ميشود. اين خدمات به طور گسترده قابل ارايه است، همچنانكه بيمارستان هاشمينژاد 100 درصد اينترنتي اداره ميشود و ميتوان اينترنتي وقت گرفت و پذيرش شد. اتفاقات IT در كشور ما تاكنون خوب پيش رفته است هر چند هنوز چالشهايي وجود دارد.
اين استاد دانشگاه با بيان اين كه پيشبيني مي كنيم بيش از هزار نفر در اين كنفرانس حضور پيدا كنند به برگزاري پانل سياستگذاريهاي شهر الكترويك با حضور مسوولان كليدي و بيش از150 كارشناس IT در شب دوم كنفرانس اشاره و اظهار كرد: در اين پانل به بررسي تاثير شهر الكترونيك در برنامه توسعه پنجم پرداخته ميشود؛ زيرا شهر الكترونيك تجميع همه خدمات كشور است كه صرفه جويي بزرگي را در سال اصلاح الگوي مصرف به همراه دارد.
دبير علميدومين كنفرانس شهر الكترونيك با بيان اين كه كنفرانسهاي علمي با تعيين قطعنامه زمينههاي اجرايي مسائل مطرح شده در كنفرانس را فراهم ميكند، افزود: گروهي از اعضاي انجمن ايراني جامعه اطلاعاتي در پانل سياست گذاري درباره چگونگي اجراي دستاوردهاي كنفرانس بحث ميكنند و با ارسال رونوشتي از آن براي دولت، مجلس و سازمان پژوهشهاي مجلس قصد دارد به طور قانونمند آن را وارد برنامه توسعه پنجم كند. ميخواهيم مسوولان را متقاعد كنيم راه برخورداري از IT شهر الكترونيكي است، در تهران كه مسوولان براي الكترونيكي كردن آن مشتاق هستند ميتواند مدلي باشد براي كل كشور تا استقرار كامل دولت الكترونيك.
وي در پايان خاطرنشان كرد: در برنامه پنجم توسعه، بودجه IT كشور از محل بودجه كلان كشور در نظر گرفته خواهد شد تا از اين طريق بتوانيم اهداف مورد نظر را محقق كنيم.
گفتني است،دومين كنفرانس شهر الكترونيكي با شعار توانمندسازي شهروندان Empowering
Citizen، و توسعه ويژه به معلولان قصد دارد همزمان با ارايه آخرين
يافتههاي علميدرباره محورهاي كنفرانس به معرفي دستاوردهاي عملي و موفق
سازمانها، نهادها و شركتهاي خصوصي درحوزههاي مختلف شهر الكترونيك اعم
از دولت الكترونيك، بانكداري الكترونيكي، آموزش الكترونيكي، شهرداري
الكترونيكي و.... در سطح ملي ميپردازد.
لازم به ذكر است،اين كنفرانس در روزهاي سوم و چهارم خرداد ماه در محل برج ميلاد برگزار ميشود.ح/الف