٢٣:٣٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
لاريجاني در مراسم سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي:
بالندگي فكر انقلابي را درون جهاد دانشگاهي حس مي‌كنيم
مجلس از پيشنهادهاي مطالعاتي جهاد دانشگاهي استقبال مي‌كند

مراسم بزرگداشت بيست و نهمين سالروز تشكيل جهاددانشگاهي و تقدير از جهادگران نمومنه جهاددانشگاهي  14 مرداد ماه با حضور دكتر علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي،دكتر حميد رضا طيبي رييس جهاددانشگاهي ،معاونان و اعضاي هيات امناي جهاددانشگاهي و جمعي كثيري از مديران و اعضاي اين نهاد در پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي برگزار شد.

لاريجاني در مراسم سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي:
بالندگي فكر انقلابي را درون جهاد دانشگاهي حس مي‌كنيم
مجلس از پيشنهادهاي مطالعاتي جهاد دانشگاهي استقبال مي‌كند  

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،رييس مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم گفت: « بالندگي فكر انقلابي را در درون جهاد دانشگاهي حس مي‌كنيم.»

 دكتر علي لاريجاني افزود: براي بنده افتخار است كه در سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي در محضر شما باشم و انصافا وقتي انسان به كارهاي شما توجه مي‌كند، احساس غرور نسبت به حركت انقلابي دانشمندان ايراني پيدا مي‌كند.

وي با بيان اين‌كه « بالندگي فكر انقلابي را در درون جهاد دانشگاهي حس مي‌كنيم» اظهار كرد: اين‌كه چه فرهنگي باعث شد جهاد دانشگاهي در چنين جايگاهي قرار گيرد، خودش قابل ملاحظه است؛ در واقع شرايطي به وجود آمد تا از درون آن فضاي انقلابي، اين فرهنگ پژوهش به وجود آيد و انتخاب درست كارهاي علمي، در فضاي جهاد دانشگاهي موج بزند.

لاريجاني در ادامه با بيان اين كه « در اوايل انقلاب شرايط اقتضا مي‌كرد چنين نهادي به وجود آيد» ادامه داد: امروز شما با آن زمان فاصله گرفته‌ايد و شرايط روزگار مي‌تواند بر اين نهاد تاثير بگذارد؛ از اين رو اگر به علت اصلي به وجود آمدن جهاد دانشگاهي توجه نكنيد، آسيب خواهيد ديد؛ لذا بازنگري در اين امر كمك مي‌كند طراوت و زمينه جهش براي شما فراهم شود.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اين كه « واقعا يك دستاورد بزرگ براي جهاد دانشگاهي بود كه در عرصه‌هاي مختلف علمي و فرهنگي حضور داشته باشد» افزود: شايد اگر سيستم‌هاي لازم براي فعاليت شما فراهم مي‌شد شما در زمينه‌هاي ديگر هم گام‌هاي بلندي برمي‌داشتيد؛ اما تا همين اندازه هم نعمت است و شما درست متوجه شده‌ايد در چه زمينه‌اي فعاليت خود را آغاز كنيد و اين خوش‌سليقگي‌تان را مي‌رساند كه در ميان مباحث مختلف تشخيص دهيد در چه زمينه‌اي مي‌توانيم به جهش خوبي دست يابيم.

وي گفت: شايد قدم زدن در برخي پارك‌هاي فناوري درآمدهاي بيشتري براي شما به وجود آورد؛ اما شما با يك دورنگري و انتخاب صحيح، برخي دانش‌ها را انتخاب و بر آن تمركز كرده‌ايد و همين امر موجب شده امروز در اين زمينه‌ها به دستاوردهاي خوبي دست يابيم و افتخاراتي را به وجود آوريم كه غرورآفرين باشد.

لاريجاني در ادامه با اشاره به تاريخ ايران در دوره ساسانيان، صفويه، قاجاريه، پهلوي و سپس انقلاب اسلامي گفت: در دوره ساسانيان و بعد از صفويه، ما توانستيم به مسائل علمي و فرهنگي توجه بيشتري داشته باشيم؛ اما نقطه‌ ضعف آن دوران عدالت بود كه باعث سقوط آن دوره‌ها شد، ضمن آن‌كه در دوره‌ي قاجاريه و پس از آن پهلوي، ما با داشتن ضعف در عدالت، با دين‌ستيزي نيز مواجه بوديم.

وي با بيان اين‌كه « آن‌چه نقطه‌ كانوني دوام حكومت‌ها و كشورهاست عدالت است» افزود: البته عدالت به معناي واقعي؛ نه اين‌كه با توزيع درآمد بخواهند عدالت را اجرا كنند؛ همان عدالتي كه در ادبيات و سنن اسلامي داريم و همان چيزي كه در ظهور امام زمان(عج) آن را يكي از ويژگي‌ها مي‌دانيم؛ عدالتي كه دست عقلانيت در آن وجود دارد.

لاريجاني هم‌چنين با بيان اين‌كه « عدالت از نظر اسلام نوعي فعليت‌يافتن استعدادهاي بشري است» گفت: اگر مي‌گوييم جامعه‌اي عادل است بايد افراد جامعه در آن بتوانند استعدادهاي خود را بالفعل كنند؛ يعني زمينه‌سازي براي بالفعل شدن استعدادهاي افراد جامعه در آن فراهم باشد. اگر حكومتي از اين ظرفيت به خوبي و به معناي صحيح و نه شعاري، با يك توجه دقيق و همه‌جانبه استفاده كند مي‌توان گفت آن دولت در جهت بستر ظهور حركت مي‌كند.

رييس مجلس شوراي اسلامي هم‌چنين با بيان اين كه « پس از انقلاب اسلامي شاهد درخشندگي در بسياري از موارد هستيم و بسياري از مشكلات قبل را علاج كرديم» گفت: پس از انقلاب، نظام ولايت فقيه نظام ديني را سامان بخشيد و در اين 30 سال در بخش‌هاي مختلف كشور كارهاي زيادي انجام شد؛ البته فراز و فرودهايي داشتيم؛ اما يك لنگرگاه مهم داشتيم كه ولايت فقيه بود كه عامل وحدت در كشور ما بود و مي‌توانست نيروها را بسيج كند و در مقابل شرايطي كه مي‌خواست در ايران ايجاد ديكتاتوري كند و يا فشارهاي خارجي، بايستد.

وي با بيان اين‌كه « در اوايل انقلاب اسلامي يك بيماري بني‌صدر در كشور ما به وجود آمد و امر مشتبه شد كه شرايط كشور را تغيير دهند» گفت: كسي به غير از امام نمي‌توانست آن مشكل را حل كند، هم‌چنين بحران جنگ را بدون نظر امام و جايگاه ولايت فقيه نمي‌توانستيم حل كنيم و همين طور بحران‌هايي را كه بعد از آن حاصل مي‌شد.

لاريجاني افزود: توجه به دين و آن انبساطي را كه در فكر ديني ما وجود دارد، امام (ره) در ساحت سياست و اجتماع براي ما به وجود آورد كه اگر نبود، كشور دچار مشكلات زيادي مي‌شد.

وي گفت: مساله ديگر توجه به خودباوري بود كه امام بر آن تاكيد داشتند؛ زيرا امام (ره) اين باور را داشتند كه بايد روي پاي خود بايستيم؛ البته تحريم‌هايي كه به وجود آمد نيز اين امر را تحريك كرد تا ايران روي پاي خودش از نظر فكري بايستد؛ گرچه در دوره‌هاي مختلف به اين فكر با فراز و فرود توجه و در دوره‌هايي واردات كشور زياد شد و ما ضرر كرديم؛ اما در آن دوره‌ها كه به اين فكر امام عميق توجه كرديم و از گرايش‌هاي دنياطلبانه كاسته شد، جهش پيدا كرديم كه نمونه‌اش نهادي است كه شما در آن كار مي‌كنيد.

رييس مجلس شوراي اسلامي هم‌چنين با اشاره به زماني كه رياست صداوسيما را بر عهده داشت، گفت: در آن دوره فرستنده‌ها را از خارج از كشور وارد مي‌كرديم و تنها فرستنده‌هايي را كه برد كمي داشت در داخل توليد مي‌كرديم، اما امروز فرستنده‌هاي پرقدرت در داخل كشور ساخته مي‌شود؛ به گونه‌اي كه آقاي دكتر طيبي عنوان كردند بر روي فرستنده‌هاي بسيار قوي كار كرده و آن را توليد مي‌كنند، هم‌چنين در حوزه FM هم كارهاي زيادي شده است؛ بنابراين از استعدادهاي كشور در اين زمينه‌ها استفاده شده و به جاي آن كه به واردات توجه كنيم به استعدادهاي دروني توجه شده كه هم شغل ايجاد مي‌كند و هم به شكوفايي و خودكفايي دست پيدا مي‌كنيم.

وي با بيان اين‌كه « در كل، جمهوري اسلامي مسير خوبي را طي كرده و توجه به توليد باعث شده دستاوردهاي خوبي داشته باشيم» افزود: مخصوصا در برخي جاها انتخاب‌هاي درست و در آن جهش بسيار خوبي داشته‌ايد كه بعضي از نمونه‌هاي آن را در موسسه رويان جهاد دانشگاهي و همچنين تكنولوژي و فناوري هسته‌اي شاهديم.

لاريجاني هم‌چنين با بيان اين كه « ظرفيت ايران بسيار بيشتر از اين موارد است و بايد توجه بيشتري به استعدادها داشت» اظهار كرد: در برخي دوره‌ها يك مقدار وارداتمان زياد شد؛ البته بنده مخالف واردات نيستم؛ زيرا اگر تراز واردات و صادرات هماهنگ باشد اشكالي وجود ندارد، اما وقتي چنين بالانسي وجود ندارد در واقع به ضرر كشور تمام خواهد شد، ضمن آن كه هيچ اشكالي ندارد سختي‌هايي را تحمل كنيم، اما كشوري داشته باشيم كه روي پاي خود بايستد.

وي افزود: اگر واردات به سمت تكنولوژي باشد، عيبي ندارد؛ اما اگر به سمت واردات هلو و پرتقال برويم بايد گفت نيازي به آن نيست؛ البته نمي‌گويم در ميوه واردات نداشته باشيم؛ آنجا كه لازم است بايد واردات انجام گيرد، اما لازم نيست هزينه‌هايي را به كشور وارد كنيم آن هم براي چيزهايي كه ارزش زيادي براي توليد ناخالص كشور نخواهد داشت.

وي خطاب به دكتر طيبي رييس جهاد دانشگاهي و اعضاي حاضر در اين جلسه گفت: شما اعضاي يكي از نهادهاي پرتاثير انقلاب هستيد؛ زيرا بافت شما از يك فرهنگ ديني خوب برخوردار است و هرچه بيشتر به مسائل علمي و دانش‌هاي بنيادي در كشور توجه كنيد باعث افتخار ما خواهيد بود.

وي گفت: نكته‌ي ديگري كه در نظام جمهوري اسلامي بايد مورد توجه زياد باشد اصالت در آرمان‌هاي انقلاب و فكر امام در بعد سياست خارجي و همچنين تنظيم امور فرهنگي كشور است تا بتوانيم از پتانسيل‌هاي نيروهاي فكري استفاده و آن را در دنياي معاصر متبلور كنيم؛ اين امر ابتدا با مخالفت‌هايي همراه بود، اما در جاهاي مختلف شاهد بوديم اين فكر انقلابي گسترش پيدا كرد.

رييس مجلس گفت: البته نبايد تصور كرد اين وضعيت چه نفعي براي ما دارد‌، اتفاقا منافع بسيار زيادي دارد؛ زيرا اگر عقبه‌هاي زيادي در منطقه نداشتيم در همين دوران رياست‌جمهوري بوش، ايران دچار لرزه‌هاي زيادي مي‌شد، اما علت اين كه آنها مي‌ترسيدند به سمت ايران بيايند آن عقبه مهم كشورمان بود.

لاريجاني گفت: اگر ما روي مولفه‌هاي بيداري اسلامي و آن اصالت‌هاي فكري انقلابي تكيه كنيم و دچار فريفتگي بي‌جهت نشويم هيچ وقت كسي نمي‌تواند به ايران تعرض كند، اما اگر دچار تفرقه شويم و ميان افراد كشور انشقاق ايجاد شود، آنها حريص خواهند شد.

وي در ادامه با اشاره به اتفاقات دوران قبل و پس از انتخابات گفت: در اين دوران تفرقه‌اي در داخل كشور پيش آمد كه آنها با عجله شروع به حرف زدن درباره ايران كردند و اظهار مسرت مي‌كردند كه از انشقاق استفاده كنند و وارد ايران شوند و اين آتش را همچنان فروزان نگه دارند؛ البته براي من روشن بود كه توفيقي نخواهند يافت؛ زيرا ممكن است در ايران اختلاف نظرهايي وجود داشته باشد و آراي متفاوتي باشد، اما در مقابل بيگانگان همه يكصدا هستند؛ بنابراين آنها اشتباه محاسباتي درباره ايران داشتند.

لاريجاني افزود: يكي از دلايلي كه غربي‌ها به دنبال فروزان نگه داشتن اين آتش بودند، اين بود كه تاثيرگذاري ايران را كاهش و كارهايي در منطقه انجام دهند؛ به گونه‌اي كه شنيديم آمريكا طرحي را براي فلسطين مطرح كرد كه بسيار عجيب و غريب و از طرح‌هاي ديگر مانند كمپ ديويد و يا طرحي كه بوش عنوان كرده بود تا آخر سال 2008 مساله فلسطين را حل مي‌كند، ضعيف‌تر بود؛ زيرا در اين طرح مي‌خواستند دولت يهودي به وجود آيد و مردم فلسطين را آواره و از منطقه خودشان بيرون كنند، بعد هم يك دولت يهودي، يعني ديكتاتوري به پايتختي بيت‌المقدس براي خودشان ايجاد كنند، هم‌چنين در اين طرح عنوان كردند مي‌خواهند كرانه باختري و منطقه غزه را به هم متصل كنند و كشوري به وجود آورند كه قدرتي نداشته باشد و بر روي آن تسلط داشته باشند؛ ضمن آن كه مشروط كردند فتح و حماس هم با هم متحد باشند كه چنين طرحي امكان‌پذير نيست.

رييس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگر سخنانش مجددا بر فرهنگي كه در جهاد دانشگاهي ايجاد شده و بلوغ فكري‌اي كه در آن به وجود آمده تاكيد كرد و گفت: براي اين كه انتخاب‌هاي درستي در تكنولوژي‌هاي نوين داشته‌ايد بايد به شما تبريك گفت؛ زيرا وقت خود را در اموري مصرف كرديد كه ارزش زيادي دارد و باعث جهش مي‌شود. برخي كارهاي فرهنگي شما نيز ارزشمند است؛ خبرگزاري ايسنا و برخي خدمات جانبي كه انجام مي‌دهيد، با نوآوري‌هايي همراه بوده و توجه پرتلاشي را در آن شاهد هستيم؛ بنابراين از همه شما دوستان عزيز كه در اين امر مهم گام برمي‌داريد و در زمينه‌هاي مختلف وقت گذاشته‌ايد، تشكر مي‌كنم.

وي هم‌چنين گفت: مجلس شوراي اسلامي با دقت به كارهاي شما توجه دارد. امسال هم در بودجه با وجود آن كه لايحه دير به مجلس رسيده بود و وقت زيادي براي بررسي آن نداشتيم، يكي از جاهايي كه مجلس به آن توجه خاص كرد، پژوهش در دانشگاه‌ها بود. براي آنها رقم قابل توجهي در نظر گرفتيم و منابع مالي آن را فربه‌تر كرديم؛ البته بعد از عيد لقي‌اي در آن به وجود آمد كه بعد از انتخابات آن را اصلاح كرديم كه به زودي ان‌شاءالله اين بودجه به دست شما خواهد رسيد.

لاريجاني در پايان خطاب به رييس و اعضاي جهاد دانشگاهي گفت: اگر مطالعاتي براي كار جهاد داريد كه در سند چشم‌انداز مطرح است، حتما به مجلس ارائه دهيد تا ما در برنامه پنج ساله آن را مد نظر قرار دهيم و به آن توجه كنيم و اگر ظرفيت‌هايي داشته باشيد كه بتواند به كميسيون‌هاي تخصصي ما در مطالعه برنامه پنج ساله كمك كند ارائه كنيد كه ما از آن استقبال مي‌كنيم.

بر اساس اين گزارش،رييس جهاد دانشگاهي نيز در اين مراسم با اشاره به توانمندي‌هاي علمي و فن آورانه بالاي اين نهاد حمايت و توجه بيش از پيش دولت و مجلس به بهره گيري از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي محققان جهاد دانشگاهي در حوزه‌هاي مختلف را خواستار شد و تاکيد کرد: مدار بسته وابستگي تکنولوژيک صنعت کشور به خارج، جز از طريق توسعه فن آوري در داخل کشور شکسته نمي‌شود.


رييس جهاد دانشگاهي:
نقشه جامع علمي،سند‌بالادستي و‌مبناي‌تدوين‌برنامه‌پنجم توسعه قرار‌گيرد
وابستگي تکنولوژيک صنعت‌باحمايت‌از‌توسعه فن آوري‌بومي‌شكسته‌مي‌شود

دکتر حميدرضا طيبي  اظهار داشت: از تفکراتي که بعد از انقلاب اسلامي در بين دانشگاهيان مطرح بوده آن است که تحقق اهداف انقلاب اسلامي و احياي تمدن ايراني- اسلامي و توسعه اين تمدن مبتني بر توسعه فرهنگي، اجتماعي، علمي و فن آورانه است و بايد به دنبال الگويي باشيم که توسعه پايدار و همه جانبه را در ابعاد مختلف تحقق ببخشد.

رييس جهاد دانشگاهي تصريح کرد: انقلاب فرهنگي فرصتي بود که در اين مسيرشکل گرفت و جهاددانشگاهي نيز که مولود انقلاب فرهنگي است از ابتدا دو رويکرد را در دستور کار قرار داد. در وهله اول نگاه به تامين نيازهاي روز جامعه در ابعاد مختلف علمي و فن آوري، پژوهشي و فرهنگي و سپس نگاه به تحولات آينده است و وظيفه ما اين است که تحولات علمي روز را در دنيا رصد کرده و به دنبال کسب فن آوري‌ها و علوم نو باشيم.

وي افزود: اين نگاه در جهاد دانشگاهي به شکل بسيار موثري شکل گرفت و زماني که مديريت اين نهاد در سال 1385 به اينجانب محول شد به لطف تلاش‌هاي مديران قبلي و کوشش‌هاي اعضا، اين مجموعه داراي توانمندي‌هاي بالا و ويژه‌اي بود که البته عمده اين توانمندي‌ها در تعدادي از واحدهاي جهاد دانشگاهي متمرکز بود لذا بحث ديگري که مطرح شد اين بود که بايد اين قبيل توانمندي‌ها در همه واحدهاي جهاد دانشگاهي در سراسر کشور گسترش داشته باشد.

دکتر طيبي خاطرنشان کرد: بر اين اساس تصميم به تهيه سندي گرفته شد که جايگاه جهاددانشگاهي را در افق 1404 مشخص کند و برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي بر مبناي اين اهداف شکل گرفت که اين برنامه از ابتداي سال جاري آغاز شده و اميدواريم با اجراي آن در حوزه هاي مختلف فن آوري به خصوص فن‌آوري‌هاي نوين تبديل به برترين سازمان کشور شويم.

رييس جهاد دانشگاهي تصريح کرد: در اين سند همچنين بحث تجاري سازي و فروش فن آوري‌ها در دستور کار جدي جهاد دانشگاهي قرار گرفته تا با صدور خدمات علمي و فن آورانه در اين حوزه نيز تبديل به برترين سازمان کشور شويم.

طيبي اضافه کرد: در حوزه آموزش نيز به عنوان يکي از شاخص‌هاي برتر توسعه جهاد دانشگاهي با ايجاد دوره هاي آموزشي عالي، علمي – کاربردي و آموزش‌هاي تخصصي کوتاه مدت تلاش داريم به عنوان مطرح‌ترين سازمان در ارائه آمورش‌هاي غيرانتفاعي و تاثيرگذار در عرصه آموزشي کشور ايفاي نقش کنيم. در حوزه فرهنگي نيز درصدديم در چند زمينه خاص خصوصا فعاليت‌هاي دانشجويي به سازمان برتر تبديل شويم.

رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان کرد: کار ديگري که در جهاد دانشگاهي آغاز کرديم تجميع توانمندي‌هاي موجود در واحدهاي مختلف جهاد به منظور ورود به عرصه‌هاي بزرگتر علمي و فناورانه بود که در اين راستا سه حوزه نفت، گاز و پتروشيمي، حمل و نقل ريلي و کاني‌هاي فلزي به عنوان زمينه‌هاي کاري اصلي جهاد انتخاب شد و چون سازماني به عنوان متولي کسب دانش در اين سه حوزه وجود ندارد که از توسعه فناوري حمايت و از اين فن آوري استفاده کند بنابراين، تصميم گرفته شد که جهاد دانشگاهي وارد اجراي پروژه ها شده و به عنوان پيمانکار باشد و در حين اجراي پروژه دانش را نيز کسب کند.

وي تصريح کرد: به عنوات مثال وزارت نفت صرفا خود را مسئول حفظ سقف توليد مي‌داند و مسئوليتي در قبال توسعه فن آوري هاي مرتبط در کشور براي خود قائل نيست و لذا منشا فن آوري براي آن مهم نيست. اين ديد درست نيست ولي شايد به آن وزارتخانه هم به عنوان دستگاه بهره بردار از فن اوري ايرادي وارد نباشد و بايد سازمان مشخصي مسووليت توسعه اين فناوري ها را در کشور عهده دار باشد. اين مشکل متاسفانه در ساير صنايع از جمله حمل و نقل ريلي و مخابرات نيز وجود دارد که باعث شده از فرصت هاي توسعه کشور در زمينه توليد فن آوري به خوبي استفاده نشود.

وي خاطرنشان کرد: اگر در داخل کشور قادر به توليد فن آوري نباشيم نمي توانيم ثروت توليد کنيم و به ناچار براي تامين تجهيزات و نيازها به سمت خارج از کشور مي رويم و به دليل همين عدم دسترسي به منابع مالي پروژه هاي بزرگ دير اجرا مي شود و در واقع در مداري بسته گرفتار شده ايم که راهي جز شکستن اين سيکل معيوب و دستيابي به فن آوري بومي نداريم.

طيبي با اشاره به وجود منابع طبيعي و ذخاير عظيم نفتي و معدني تصريح کرد: اين منابع بايد در خدمت توسعه فن آوري باشند و به صورت فاينانس در خدمت گرفتن پروژه در خارج از کشور قرار گيرند.

رييس جهاد دانشگاهي ادامه داد: مساله ديگري که در دستور کار جهاد قرار گرفته صدور خدمات علمي و فن آورانه است که ابزار اين کار نيز فراهم شده و خوشبختانه امروز مي توانيم جهاد دانشگاهي را به عنوان يک سازمان علمي و فن آورانه نوآور در دنيا و به زبان دنيا معرفي کنيم.

طيبي در ادامه در خصوص فعاليت‌هاي شاخص اخير جهاد دانشگاهي اظهار کرد: راه اندازي مرکز ملي ذخاير ژنتيک، ارتقاي سه پژوهشکده به پژوهشگاه و افزايش پارک هاي علمي و فن آوري از جمله مهمترين فعاليت هايي بود که در يک سال اخير انجام شده است.

وي با بيان مشکل اصلي کشور در حوزه فن اوري نه در توليد آن که در عرضه و تجاري سازي آن است، تصريح کرد: مجموعه آزمايشگاهي فشار قوي 800 هزار ولت در جهاد دانشگاهي ساخته شده است که کاملا در اين زمينه نيز صاحب فناوري هستيم و هر کس بتواند اين تجهيزات را توليد کند ساير تجهيزات را نيز مي‌تواند توليد کند و افتخار داريم که با اين توانايي که تا پيش از اين بر اساس اطلاعات موجود در انحصار دو کشور خارجي بود امروز جمهوري اسلامي ايران سومين کشور صاحب توان طراحي اين آزمايشگاه هاست.

دکتر طيبي همچنين به دستاورد ديگر محققان جهاد دانشگاهي در زمينه تصفيه کامل پسماندهاي مايع و جامد حوضچه هاي نفتي باقي مانده از عمليات دکل هاي حفاري نفت اشاره کرد و گفت: علاوه بر اين در حوزه پزشکي و تشخيص و درمان سرطان نيز پژوهشگاه فن آوري هاي نوين ابن سينا موفق به کسب دانش فني تشخيص سرطان پستان با استفاده از آنتي بادي هاي منوکلونال و نانوذرات مغناطيسي و کوانتومي شده و همچنين با تلاش محققان اين پژوهشگاه داروي خاصي براي درمان سرطان خون در مدل آزمايشگاهي توليد شده که اختصاصا سلول هاي سرطاني را از بين مي برد.

وي در بخش ديگري از سخنانش بيان کرد: کنسرسيوم سه جانبه اي بين صنايع دفاع، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و جهاد دانشگاهي با هدف تامين مالي، تجهيزاتي و فن آورانه اجراي پروژه هاي بزرگ نفتي کشور ايجاد شده که بخش فن آورانه را جهاد دانشگاهي به عهده دارد.

رييس جهاد دانشگاهي در زمينه برنامه هاي آينده اين نهاد نيز گفت: برنامه هاي بسيار خوبي را براي توسعه متوازن فعاليت هاي شاخص در سراسر کشور انجام داده ايم اما آنچه نياز داريم منابع براي اجراي برنامه هاست که اگر حمايت لازم صورت گيرد رسيدن به اهداف سريعتر مي شود. اگر حمايت هم نشويم ما اين راه را مي رويم و وظيفه جهاد دانشگاهي است که اين راه را طي کند.

طيبي اضافه کرد: مساله دوم آن است که بايد نظارت بسيار جدي بر اجراي صحيح برنامه ها داشته باشيم و بايد همه واحدها فعاليت هاي شاخص داشته باشند که شاخص هايي را نيز براي ارزيابي فعاليتها تدوين کرده ايم و به هيچ وجه قبول نمي کنيم که همين بودجه محدود نيز صرف پروژه هاي معمولي شود و هر يک از واحدها بايد در حوزه اي خاص به عنوان قطب علمي و فن آورانه مطرح شوند. در اين راستا گروهي را تحت عنوان کارگروه برنامه ريزي استراتژيک با نخبگان جهاد دانشگاهي به منظور انجام مطالعات آينده نگرانه تشکيل داده ايم.

رييس جهاد دانشگاهي در ادامه در خصوص چالش هاي پيش روي نيز اظهار داشت: راه توسعه و پيشرفت و رسيدن به اقتدار، امنيت و رفاه از توسعه علمي و فن آورانه مي گذرد و ما توليد ثروت، امنيت و توسعه قدرت را مي توانيم از توسعه فن آورانه در کشور به دست بياوريم و منابع مالي چه ارزي و چه ريالي بايد از کار اقتصادي حاصل از توسعه علمي و فن آورانه تامين شود. در اين راستا نيروي انساني تحصيل کرده و زيرساخت هاي نسبتا مناسب ايجاد شده وزمينه براي جهش علمي و فن آوري فراهم است و مي توانيم با جهش هايي بلند به توسعه و پيشرفت دست پيدا کنيم مشروط به اين که گرفتار ترفندهاي دشمنان انقلاب که به خوبي از اين شرايط اطلاع دارند و مي خواهند به هر شيوه اي جلو آن را بگيرند نشويم.

طيبي تصريح کرد: در اين مسير ضروري است که وحدت کلمه و اتحاد مورد نظر امام (ره) بين نيروهاي وفادار به انقلاب، حفظ و حراست شود و مديريت کشور نيز دانش بنيان باشد که مجلس شوراي اسلامي نقش تاريخي و مهمي در تحقق اين دو مطلب خصوصا در حال حاضر دارد.

وي با بيان آنکه سه برنامه توسعه بيشتر تا افق 1404 پيش رو نداريم افزود: بنابراين اگر مديران دانش بنيان نباشند دچار مشکل مي شويم لذا در خواستم اين است که نقشه جامع علمي کشور تهيه و به عنوان سند بالادستي در تهيه برنامه پنجم توسعه مورد استفاده قرار گيرد و اعلام آمادگي مي کنم که جهاد دانشگاهي آماده همکاري با مرکز پژوهش هاي مجلس و ساير بخش هاي مربوطه است که بتوانيم در تحقق برنامه ها کمک کنيم.

عضو شورايعالي انقلاب فرهنگي خاطرنشان کرد: کاري که در کشور انجام مي شود اين است که بايد سازمان هاي متولي توسعه علمي و فن آوري در کشور از ابتداي سياستگذاري علم و فن آوري تا تجاري سازي آن کاملا مشخص و مسئوليت آنها تعيين و از موازي کاري پرهيز شود.

دکتر طيبي افزود: در تمام کشورها براي مسير توسعه سازمان هايي را طراحي مي کنند که در کنار پيمودن مسير توسعه بتوانند ميان برها را بروند و در جهت توليد علمي و فن آوري در حوزه هاي ضروري مورد نياز و ايجاد خودباوري و نشاط ملي گام بردارند.

وي در پايان با تشکر از حمايت هاي مجلس شوراي اسلامي از جهاد دانشگاهي اظهار داشت: درخواست ما اين است که با توانمندي که جهاد دانشگاهي دارد بيش از پيش مورد حمايت قرار گيرد تا بتواند هر چه بهتر نقش خود را در مسير توسعه کشور ايفا نمايد و از مجلس شوراي اسلامي نيز مي خواهم در سال‌هاي آينده نيز همچنان افزايش بودجه جهاد دانشگاهي را مورد توجه قرار دهد.

طيبي با تبريک به آقاي دکتر احمدي نژاد بر شعار هميشگي جهاد دانشگاهي مبني بر تبعيت از رهبري و حمايت از دولتهاي منتخب مردم تاکيد کرد.

هم‌چنين پيش از برگزاري اين مراسم دكتر لاريجاني از پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي و دستاوردهاي آن بازديد كرد.

جهادگران نمونه جهاد دانشگاهي معرفي و تقدير شدند  

اين گزارش حاكي است،در پايان اين مراسم از خانواده‌هاي سه تن از شهداي افتخارآفرين جهاد دانشگاهي، شهيدان فرزاد رييس‌زاده، ارسلان راحمي و غلامرضا سحرخيز و همچنين دو تن از جانبازان سرافراز اين نهاد - محمدرضا روستايي و اسدالله اولادي - تقدير شد و در ادامه در حوزه پژوهش و فن‌آوري، دكتر نسرين زند، عضو هيات علمي گروه پژوهشي ليزر پزشكي جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران، دكتر احمد عرفان منش، مدير جهاد دانشگاهي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران، مهندس مهدي فاضلي، عضو هيات علمي و مدير مركز مبدل‌ها و منابع تغذيه پژوهشكده برق، دكتر حجت الله رباني، مدير گروه مهندسي آنتي بادي ــ آنتي ژن پژوهشگاه ابن سينا و مهندس سيد محمد حسين حميدي، مدير گروه فن‌آوري اطلاعات واحد صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي به عنوان جهادگران نمونه سال 1388 معرفي شدند.

در حوزه فرهنگي نيز، امين رستم زاده، معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد استان آذربايجان غربي، اعظم شكوري، مدير شعبه مركز افكار سنجي جهاد دانشگاهي واحد استان همدان و مهرداد اصفهانيان، مسوول كانون برگزاري مراسم و مجامع فرهنگي معاونت فرهنگي واحد اميركبير و در حوزه پشتيباني و امور مجلس و حوزه رياست، محمدعلي مسجدي، معاون پشتيباني و خدمات تخصصي پژوهشكده تكنولوژي توليد خوزستان، ام‌البنين خان بابايي، مسوول قسمت دبيرخانه، كارگزيني و رفاه واحد علوم پزشكي ايران و محمد دژاكام، مسوول دفتر معاونت پژوهش و فن‌آوري دفتر مركزي و رسول شهابي، راننده جهاد دانشگاهي واحد اصفهان به عنوان جهادگران نمونه معرفي شدند.

همچنين در حوزه آموزش، جواد رحماني، مدير برنامه‌ريزي‌ و نظارت معاونت آموزشي واحد تهران، رباب نوروزي گاوگاني، معاون آموزشي مركز علمي - كاربردي واحد آذربايجان شرقي و محمد كياكجوري، مدير اداره نظارت و ارزيابي معاونت آموزشي دفتر مركزي و در حوزه اشتغال و كارآفريني، محمدرضا آقاجاني، مسوول شعبه اشتغال واحد استان مركزي به عنوان جهادگران نمونه سال معرفي و تقدير شدند.

در بخش ويژه مراسم تقدير از جهادگران نمونه سال 88 نيز از دكتر حسين علي قبادي، رييس پژوهشگاه علوم انساني و اجتماعي جهاد دانشگاهي، دكتر محمد حسين نصر اصفهاني، مدير گروه زيست فن‌آوري جانوري پژوهشكده رويان، مهندس فرهاد طاهريون، مدير عامل شركت مهندسين مشاور تلاش نقش جهان، مهندس مسعود رستگار، رييس جهاد دانشگاهي واحد استان فارس، دكتر رضا شاهين‌فر، رييس جهاد دانشگاهي واحد استان خراسان شمالي، مهندس حبيب الله اصغري، رييس پژوهشكده فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي و جواد تهذيبي، رييس جهاد دانشگاهي واحد استان همدان معرفي و تقدير شدند.ح/الف

١٩:٣٢ ١٧/٠٥/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد