دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين كنگره بينالمللي
فنآوري سلولهاي بنيادي «رويان» به همت پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي و
با حضور محققان داخلي و خارجي صبح امروز(اول مهر ماه) در تهران گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر اشرف
معيني ــ دبير علمي دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري رويان ــ
در تشريح محورها و برنامههاي كنگره كه تا سوم مهرماه جاري ادامه دارد
گفت: موضوعات مطرح شده در كنگره در بخش باروري و ناباروري شامل جنين
شناسي، آندرولوژي، اپيدميولوژي ، فيزيولوژي و ايمونولوژي باروري، يائسگي،
روشهاي پيشرفته درمان ناباروي، تصويربرداري در ناباروري، ژنتيك باروري،
تشخيص ژنتيكي قبل از لانه گزيني، شبيه سازي، حيوانات ترنس ژن و اخلاق
زيستي در باروري و شبيه سازي ميباشد.
وي تصريح كرد: همچنين در بخش فنآوري سلولهاي بنيادي مباحثي از قبيل پيام
رساني سلولهاي بنيادي، كنام سلولهاي بنيادي، پلاستيسيتي سلولهاي
بنيادي، طب پيوند با واسطه سلولهاي بنيادي، ژن درماني با واسطه سلولهاي
بنيادي، پروفايل ژني سلولهاي بنيادي، سلولهاي بنيادي سرطاني، مشخصات
سلولهاي بنيادي خاص بافتي، زيست شناسي سلولهاي بنيادي جنيني، تمايز
كنترل شده سلولهاي بنيادي جنيني، تمايز كنترل شده سلولهاي بنيادي
بزرگسال، مهندسي بافتي و نانوسلولهاي بنيادي و اخلاق پزشكي در تحقيقات
سلولهاي بنيادي مورد بررسي قرار ميگيرد.
معيني ادامه داد: تعداد كل مقالات رسيده به دبيرخانه كنگره 280 مقاله شامل
تعداد 187 مقاله از محققان ايراني و 93 مقاله از كشورهاي خارجي بوده است
كه تعداد كشورهاي شركت كننده 34 كشور و بيشترين تعداد مقالات خارجي از
كشورهاي آمريكا، ايتاليا، آلمان، چين، هند، ژاپن، انگلستان و كره ارسال
شده است.
دبير علمي دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري رويان، اضافه كرد:
همچنين تعداد 34 سخنران خارجي از17 كشور جهان (22 سخنران مدعو و 12 ارائه
دهنده مقاله) و 58 سخنران ايراني (33 سخنران مدعو و 25 ارائه دهنده مقاله)
براي ارائه دستاوردهاي علمي خود و تبادل اطلاعات در سطح بينالمللي در
كنگره شركت خواهند كرد كه جمعا تعداد 117 سخنراني در طول سه روز در اين
كنگره ارائه خودهد شد. همچنين تعداد 110 مقاله نيز به صورت پوستر ارائه
ميشود.
وي در پايان به برگزاري كارگاههاي تخصصي اشاره كرد و افزود: پيش كنگره
سلولهاي بنيادي، مهندسي بافت استخوان، كليشه خواني هيستروسالپينگو گرافي،
هيستروسكوپي در مطب، لانه گزيني جنين توسط هيستروسكوپي، هيستروسونوگرافي و
انجماد بافت تخمدان از كارگاههاي تخصصي اين كنگره هستند.
رييس پژوهشكده رويان:
پرهيزازهيجانات كاذب وشتابزدگي درعرصه سلولهاي بنيادي و سلول درماني ضروري است
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي با اشاره به تحقيقات گسترده و دستاوردهاي محققان اين پژوهشكده در زمينه درمان بيماريهاي مختلف با استفاده از سلولهاي بنيادي، پرهيز از هيجانات كاذب و شتابزدگي درعرصه سلولهاي بنيادي و عرضه روشهاي درماني جديد و حصول اطمينان كامل از ايمني و اثربخشي روشها قبل از ارائه به بيماران را از رويكردهاي اين پژوهشكده عنوان و خاطرنشان كرد: در حال حاضر به بعضي از روشها و فنآوريها دسترسي داريم كه در دنيا نيز آنها را انجام ميدهند، اما تا زماني كه مطمئن نشويم به بيمار آسيبي نميرساند، آنها را ارائه نمي دهيم.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر گورابي ــ رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي و رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان كه در حاشيه مراسم افتتاحيه دهمين دوره جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان» و دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين دوره كنگره بينالمللي فنآوري سلولهاي بنيادي «رويان» در جمع خبرنگاران سخن ميگفت در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه چه تفاوتي ميان روشهاي درمان ناباروري عرضه شده در ايران با ساير كشورهاي پيشرفته وجود دارد، توضيح داد: تمام روشهاي درماني در كشور قابل دسترسي بوده و بيماران نياز ندارند كه براي درمان به خارج از كشور بروند و حتي بسياري از بيماران از ديگر كشورها علاقمند هستند كه در ايران درمان شوند، بنابراين به جرات ميتوان گفت كه به لحاظ بخش درماني در پزشكي توليد مثل وضعيت خوبي داريم و حتي با تجربياتي كه رويان دارد سالانه بيش از سه هزار و 500 سيكل IVF در حال انجام است.
وي با بيان آن كه در صورت حمايت بيمهها از خدمات درمان ناباروري، بخشي از مراجعان پژوهشكده رويان ميتوانند به ساير مراكز درماني مراجعه كنند ، خاطر نشان كرد: معتقديم كه بايد در زمينه درمان خودكفا بود و بنابراين نميتوانيم از دولت براي بخش درمان كمك بگيريم.
گورابي تصريح كرد: البته در كاربرد روشهاي درماني سعي ميشود كه از آخرين روشها استفاده شود كه صدمات جانبي آن كمتر باشد و در اين راستا بايد فرهنگسازي لازم انجام شود، كه رسانهها نيز ميتوانند در اين مقوله مساعدت داشته باشند.
رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان در ادامه درباره بخشي از دستاوردهايي كه نتيجه تلاش پژوهشگران در اين عرصه بوده است، اظهار داشت: در زمينه بيماري پوستي ــ ويتيليكو ــ اين آمادگي وجود دارد كه به بيماران خدمات لازم را ارائه كنيم كما اين كه يك درمان مناسب تلقي ميشود.
همچنين در خصوص سوختگيهاي قرنيه ميتوانيم با استفاده از تكثير سلولهاي بنيادي بيمار و نهايتا پيوند قرنيه، مشكل بيماران را رفع كنيم و اين روش در مرحلهاي است كه قابل ارائه به بيماران ميباشد.
گورابي به تحقيقات محققان رويان در زمينه درمان ضايعات غضروف و استخوان با استفاده از سلولهاي بنيادي اشاره كرد و افزود: اين تحقيقات در وضعيت كارآزمايي باليني است كه چند كار آزمايشي را در اين زمينه در دست انجام داريم كه اميدواريم بتوانيم آن را به ارائه خدمات برسانيم.
وي خاطر نشان كرد: در واقع هدف از سلول درماني اين است كه هر چه زودتر بتوانيم دستاوردها را به مرحلهاي برسانيم كه بيماران خدمات لازم را ارائه كنند.
رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان با اشاره به آن كه همواره مشكلاتي در اين زمينه وجود دارد، از جمله وجود مكان مناسب براي اين مركز، اظهار كرد: سال گذشته تصويب شد كه محلي براي تشكيل مركز سلول درماني استاندارد اختصاص داده شود، اما در سال جاري بودجه مناسب تعلق نگرفته و همچنان به دنبال دريافت زميني مناسب به صورت رايگان براي راهاندازي مركز هستيم.
وي با تاكيد بر اين كه تاسيس و گسترش اين گونه مراكز تخصصي در كشور ضروري است، تصريح كرد: البته شبههاي بين متخصصان رشته پزشكي وجود دارد كه آيا بيماراني كه نياز به ترميم قلب، كبد و ... دارند، بايد در مراكز خاصي اين خدمات را دريافت كنند يا نه كه البته هدف ما حقيقتا اين نيست، چرا كه بخشي ممكن است در رويان انجام شود و بخش ديگر در مركز سلول درماني كه نهايتا سلول توليد و آماده شود.
گورابي با بيان آن كه بايد از هيجانات كاذب در حوزه تحقيقات سلولهاي بنيادي جلوگيري شود، اظهار كرد: لازم است كه واقعبينانه و بر اساس اصول علمي پيش رويم، به عنوان مثال در زمينه ويتيليكو، لازم ديده شده بود كه سلولهاي رنگدانه پوست را گسترش دهيم، اما كميته اخلاق پزشكي رويان اين اجازه را نداد و تنها براي يك بيمار اجازه داده شد كه بعد از اعلام نتايج به صورت كارآزمايي باليني براي سايرين صورت گيرد و به صورت روتين به بيماران خدمات ارائه كنند.
به گزارش ايسنا، وي در خصوص فعاليتهاي بانك خون بند ناف پژوهشكده رويان هم تصريح كرد: در اين مركز بيش از 200 نمونه جمعآوري شده و هدف ما اين است كه تا پايان سال آن را به بيش از دو هزار نمونه در بخش عمومي گسترش دهيم.
رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان خاطرنشان كرد: همچنين با همكاري مركز چشم دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، مركز پيوند كبد شيراز و ... تحقيقاتي در زمينه درمان بيماريها و نيز فعاليتهايي در زمينه ترميم (بهبود) سيستم خونرساني به اندامهاي تحتاني در بيمارستان سينا صورت ميگيرد كه اميدواريم بتوانيم در مرحله كارآزمايي باليني اين فعاليتها را پي بگيريم.
وي گفت: در حال حاضر به بعضي از فنآوريها دسترسي داريم كه در دنيا نيز آنها را انجام ميدهند، اما تا زماني كه مطمئن نشويم به بيمار آسيبي نميرساند، آن را ارائه نمي دهيم.
گورابي در پايان به فعاليت سازمان انتقال خون و مركز پيوند مغز استخوان شريعتي در زمينه خون بند ناف اشاره كرد و گفت: اين دو مركز در زمينه خون بند ناف فعاليتهايي را در دست انجام دارند كه البته در سازمان انتقال خون هنوز به بهرهبرداري نرسيده، اما در مركز پيوند مغز استخوان شريعتي حتي پيش از رويان در اين زمينه فعاليتهايي داشتهاند كه اميدواريم با همكاري اين مراكز بتوانيم حداقل پنج هزار خون بند ناف را در ايران ذخيره داشته باشيم.
/جشنواره دهم رويان؛تجلي يك دهه جهادعلمي/
گزارش كامل ختتاميه جشنواره بينالمللي رويان
طيبي:«رويان»، ثمره پربارتوجه به جنبش علمي دردهه سوم انقلاب است
پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي، چهار سال پس از فقدان ناباورانه دانشمند جهادگر، دكتر سعيد كاظمي آشتياني، پايهگذار فقيد موسسه و آموزگار رويشهاي بزرگ در حوزه طب باروري و تحقيقات سلولهاي بنيادي در ايران، شب گذشته در اختتاميه دهمين دوره جشنواره و كنگره علمي تحقيقاتي رويان، يك دهه تلاش علمي و تحقيقاتي پربار خود در برپايي مستمر اين گردهمايي علمي بينالمللي سالانه را به جشن نشست. كنگره و جشنواره علمي بزرگي كه به رغم عمر نه چندان دراز خود توانسته است جايگاهي در خور نام بلند ايران در عرصه راهبردي پژوهشهاي سلولهاي بنيادي، شبيهسازي و طب توليدمثل كسب كند.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، استمرار موفقيتها و دستاوردهاي محققان «رويان» در عرصههاي مختلف علمي و برپايي هر چه باشكوهتر جشنواره علمي معتبر بينالمللي رويان كه گاه شمار محققان و شركتكنندگان اروپايي و آمريكايي آن بر محققان داخلي پيشي ميگيرد نشان از موفقيت روز افزون پژوهشگران «رويان» در حفظ و اعتلاي جايگاه ستودني اين مركز پيشتاز علمي كشور در چهار سال اخير و همدلي، همگامي و پايبندي استوار آنان به عهدي است كه در همان نخستين روزهاي درگذشت ناباورانه دكتر كاظمي در ادامه راه پرافتخار پايهگذار فقيد پژوهشكده رويان بستند.
با ياد سبزت اي بشارت «رويش»
روييدن مداوم جوانههاي «توانستن» را بر درخت تناور «رويان» به نظاره مينشينيم
مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بين المللي تحقيقات باروري و سلولهاي بنيادي «رويان» و دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين كنگره بينالمللي فن آوري سلولهاي بنيادي «رويان» با تقدير از برگزيدگان بخشهاي بينالمللي و داخلي جشنواره برگزار شد.
مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان شامگاه پنجشنبه با حضور دكتر حميدرضا طيبي، رئيس جهاد دانشگاهي، دكتر قانعي، معاون تحقيقات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، جمعي از اساتيد دانشگاهها، مديران و محققان واحدها و پژوهشكدههاي جهاد دانشگاهي و ساير مراكز پژوهشي و درماني حوزه درمان ناباروري و تحقيقات سلولهاي بنيادي كشور و نمايندگان سفارتخانههاي هندوستان، مجارستان و ايتاليا در محل پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي برگزار شد.
به گفته دكتر گورابي، رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان»، بالغ بر 253 طرح از سوي محققان ايران و 40 كشور خارجي به اين دوره جشنواره ارائه شده كه نسبت به تعداد طرحهاي سال گذشته كه حدود 202 طرح بوده افزايش داشته است.
بيشترين طرحهاي تحقيقاتي مربوط به كشورهاي آمريكا (36)، ايران(27)، ايتاليا (21)، چين (16)، تركيه (13) و ژاپن (13) بوده است.
برندگان بخش بينالمللي جشنواره امسال در گروه اندرولوژي يا ناباروري مردان، «پائولو كيفي» از ايتاليا با طرح «نقش حياتي ژن PATZ1 در اسپرماتوژنز و تومورهاي بيضه»، در گروه جنينشناسي، «گيتانجالي ساشدوا» از هند با طرح «بررسي مولكولي شرايط رحم در طي لانه گزيني در انسان و پريماتهاي غير انساني»، در گروه سلولهاي بنيادي، «اي ليو» از چين با طرح «ترميم بافتي با استفاده از سلولهاي بنيادي دندان در يك مدل حيواني بزرگ»، در گروه ژنتيك، «وي سوم او» از چين با طرح «نقش ژن آدرنومدولين در توليد مثل دو جنس نر و ماده»، درگروه زنان «شرمن سيلبر» از آمريكا با طرح «دوقلوهاي مونوزيگوت با نارسايي تخمدان: پيوند تخمدان (كورتكس در مقابل ميكرووسكولار) و انجماد» و «مليندا هالاس» از مجارستان با طرح «چه چيز از گهواره زندگي (رحم) حفاظت ميكند؟ ايمونومدولاسيون وابسته به پروژسترون» (برندگان مشترك) هستند.
براساس اين گزارش، برندگان ايراني جشنواره امسال نيز دكتر سيد جواد مولا با طرح «بيان متفاوت فرمهاي پيدايش مختلف OCT4 در سلولهاي پرتوان و غير پرتوان انساني»، دكتر محمدرضا صفري نژاد با طرح «درمان داوريي انزال زودرس بر مبناي شواهد» و دكتر حسين مزدراني با طرح «كاهش ناپايداري ژنتيكي القايي قابل انتقال به نسل بعد در گامتها با استفاده از ويتامينها مشاهده شده به صورت ميكرونوكلئيد و آنوپلوئيدي كروموزومي در رويانهاي پيش از لانه گزيني» هستند
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي خبرداد:
موفقيت محققان در درمان ضايعات قلب، قرنيه، غضروف و استخوان با سلولهاي بنيادي
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با تشريح فعاليتها و دستاوردهاي گسترده اين موسسه در حوزههاي مختلف تحقيقات شبيه سازي، سلول درماني، طب توليد مثل و درمان ناباروري از كارآزماييهاي باليني براي كاربرد سلولهاي بنيادي بالغ در ترميم ضايعات ناشي از انفاركتوس قلبي،سوختگي قرنيه، بيماريهاي دژنراتيو كبد،ايسكمي اندام تحتاني و ضايعات استخواني و غضروفي در اين پژوهشكده خبر داد.
دكتر حميد گورابي، رييس دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان» كه در مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان و دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين كنگره بينالمللي فن آوري سلولهاي بنيادي «رويان» سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: از 18 سال پيش، پژوهشكده رويان به حيطه پزشكي توليدمثل قدم گذارد، حيطهاي كه در آن زمان همچون مبحث سلولهاي بنيادي در حال حاضر، داغ و پرهيجان بود. ژرف نگري و عشق به خدمت مردم و تحقيق در بنيانگذار آن و القاي آن به همكارانش حركتي خودجوش را در اين موسسه بنا گذارد كه حاصل آن پيشرفتهاي مستمر علمي بوده است.
وي ادامه داد: آنچه كه موجب شد يك موسسه غير دولتي در درون نهاد جهاد دانشگاهي بدون سرمايه نخستين مناسب و با كمك افراد خير شكل گيرد و در عين حال بدون ديدگاه انتفاعي و خصوصي رشد پيدا كند و سرانجام با حركتهاي قابل قبولي علمي، خود را به دولت بقبولاند، فرآيندي بس در خور توجه و آموزنده است.
گورابي با اشاره به ارتقاي پژوهشكده رويان و تشكيل سه پژوهشكده پزشكي توليد مثل، سلولهاي بنيادي و بيوتكنولوژي جانوري در درون موسسه رويان افزود: پژوهشكده پزشكي توليدمثل با هدف بالا بردن نرخ باروري به همراه ارتقا سلامت جنين در شش گروه به تحقيق ميپردازد.
وي تصريح كرد: زمينههايي همچون تغيير در پروتكلهاي تحريك تخمداني براي افزايش كارايي آنها و جلوگيري يا تخفيف عوارض ناشي از سندرم هايپراستيموليشن، بهبود شرايط لانه گزيني جنين، كاربرد روشهاي كمتر تهاجمي جراحي براي رفع نواقص آناتوميك، شناسايي عوامل سقطهاي خود به خود، روشهاي بهبود پارامترهاي اسپرمي، بدخيميهاي همراه با ناباروري مردان، پرتوميكس اسپرم، تصويرنگاري در تشخيص علل ناباروري، انجماد بافت تخمدان، تاثير راديكالهاي آزاد بر سلولهاي جنسي، آثار فارماكوژنتيك داروهاي مورد استفاده در تحريك تخمدان، اپيدميولوژي و اخلاق پزشكي توليد مثل از اصلي ترين محورهاي تحقيقاتي پژوهشكده پزشكي توليد مثل است.
گورابي همچنين درباره فعاليتها در بخش كلينيك پژوهشكده توليدمثل اظهار كرد: اين پژوهشكده با انجام ساليانه 3500 تا 4000 سيكل درماني ART و با ميزان موفقيت قابل قبول، انجام روشهاي اسكرين و تشخيص ژنتيكي پيش از لانه گزيني، بلوغ آزمايشگاهي تخمك به همراه پروتكلهاي تحريك تخمداني حداقل، انجماد سريع تخمك و جنين، انتقال جنين در مرحله بلاستوسيست و تمام اقدامات تشخيصي و درماني ديگر كه براي درمان زوجهاي نابارور لازم است به همراه بيش از 50 مرگز ديگر درمان ناباروري كشور، بيماران ايراني را از مراجعه به خارج از كشور براي درمان بي نياز كرده و شاهد درمان بيماران خارجي در ايران نيز ميباشيم.
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي با بيان آنكه سه گروه تحقيقاتي و يك مركز سلول درماني ساختار پژوهشكده سلولهاي بنيادي را تشكيل ميدهند، تصريح كرد: در پژوهشكده سلولهاي بنيادي رويان ضمن تعميق دانش پايه و شناخت هرچه بهتر سلولهاي بنيادي، رساندن دستاوردهاي اين تحقيقات از آزمايشگاه به بستر بيمار به عنوان يك هدف جدي پيگيري ميشود.
وي، توليد لاينهاي سلولهاي بنيادي مختلف از جمله جنيني و IPS (سلولهاي بنيادي پرتوان القايي)، انواع تمايزهاي مختلف سلولهاي بنيادي، مطالعات ترميمي در مدلهاي حيواني با پيوند سلولهاي بنيادي و يا سلولهاي تمايز يافته از آنها، توليد موشهاي ترانس ژن با دستكاري سلولهاي بنيادي جنيني، مهندسي بافت، شبكههاي تنظيمي باز برنامه نويسي سلولهاي پر توان القايي و ژنهاي عمده دخيل در تمايز سلولهاي بنيادي، كارآزماييهاي باليني براي كاربرد سلولهاي بنيادي بالغ در ترميم ضايعات ناشي از انفاركتوس قلبي، ضايعات سوختگي قرنيه، بيماريهاي دژنراتيو كبد، ايسكمي اندام تحتاني، ضايعات استخواني و غضروفي از جمله تحقيقات پژوهشكده سلولهاي بنيادي عنوان كرد.
گورابي اظهار داشت: در مركز سلول درماني اين پژوهشكده اكنون خدمات درماني به بيماران پوستي مبتلا به وتيليگو، سوختگي قرنيه و ضايعات استخواني و غضروفي ارائه ميشود.
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي اضافه كرد: همچنين پژوهشكده بيوتكنولوژي جانوري متشكل از سه گروه و يك مركز ارائه خدمات با هدف توليد پروتئينهاي نوتركيب از طريق فن آوري توليد مثل و مهندسي ژنتيك فعاليت ميكند و دستيابي به فن آوري كلونينگ با توليد بره، گوسالهها و بزهاي شبيه سازي شده و رسيدن به ميانه راه براي توليد حيوانات ترانس ژن بزرگ براي توليد پروتئينهاي نوتركيب در شير آنها و همچنين توليد پروتئينهاي نوتركيب در سلولهاي دستكاري شده ژنتيكي، اندكي از دستاوردهاي اين پژوهشكده است.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به سابقه 10 ساله برگزاري موفق جشنوارههاي رويان خاطر نشان كرد: 10 سال پيش جشنواره رويان با اهدافي همچون توسعه تحقيقات در زمينه پزشكي توليدمثل، حمايت از محققان جوان و از همه مهم تر برقراري همكاريهاي علمي بين المللي توسط زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني پايه گذاري شد. 72 طرح حاصل فراخوان نخستين دوره جشنواره بود ولي خيلي زود با توجه به صداقت و بي طرفي در بررسي طرحها و قضاوت عادلانه و منصفانه در مورد آنها اعتمادي عميق بين محققان و برگزاركنندگان آن به وجود آمد. اكنون جشنواره با توجه به وجهه علمي معتبري كه يافته است، آزموني براي محك زدن محققان جوانمان در عرصه يك رقابت سالم به شمار ميرود و منافع مالي در آن كمتر مورد توجه است و اين رشد و بالندگي مديون ژرف انديشي بنيانگذاران آن و از سوي ديگر تمام داوران برجستهاي است كه به دور از هرگونه تعصبي به قضاوت طرحها نشستهاند.
رييس دهمين جشنواره بين المللي تحقيقاتي رويان افزود: در اين دوره تعداد 253 طرح تحقيقاتي از 41 كشور جهان به دبيرخانه جشنواره ارسال شد كه بيش ترين طرحها به ترتيب از كشورهاي آمريكا، ايران، ايتاليا، چين، تركيه و ژاپن بوده است.
گورابي اضافه كرد: داوري جشنواره در سه مرحله صورت پذيرفت؛ در مرحله اول طرحها بر اساس تعداد مقالات و ضريب نفوذ مجلاتي كه در آنها به چاپ رسيدهاند، امتياز دهي و با افزودن ضريب نوآوري طرحها كه تابعي از ميزان مقالاتي است كه در موضوع طرح در ساليان اخير منتشر شده، رتبه بندي شدند. سپس در مرحله بعد 10 طرح برتراز هر گروه بر اساس رتبه بندي فوق به داوران داخلي و خارجي براي اظهار نظر ارسال شدند كه در جلسه نهايي كه با حضور داوران برجسته داخلي تشكيل شد در پنج گروه ناباروري مردان، ناباروري زنان، ژنتيك ناباروري، جنين شناسي و سلولهاي بنيادي، طرح برتر هر گروه تعيين شد.
وي در پايان با تشكر از شركتكنندگان، داوران و برگزاركنندگان جشنواره ابراز اميدواري كرد كه برندگان جشنواره و همچنين تمامي سخنرانان مدعو و ميهمانان خارجي كنگره همچون سالهاي گذشته سفير صلح و دوستي ملت ايران به تمام جهانيان باشند و از طريق تحقيقات مشترك علمي شاهد پيوند ملت ايران و ساير ملل دنيا باشيم
رييس جهاد دانشگاهي:
پژوهشكده «رويان»، ثمره پربارتوجه به پژوهش و جنبش علمي در دهه سوم انقلاب است
رييس جهاد دانشگاهي، پژوهشكده «رويان» را از ثمرات عزم مسوولان كشور و دانشمندان و محققان دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي براي توجه همزمان و جدي به امر پژوهش و جنبش علمي در دهه سوم انقلاب اسلامي عنوان و تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي افتخار دارد كه اين ثمره پربار در دل اين نهاد علمي و فرهنگي رشد و نمو يافته و امروز به مرحله بالندگي رسيده است.
دكتر حميدرضا طيبي كه شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بين المللي تحقيقات باروري و سلولهاي بنيادي «رويان» و دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين كنگره بينالمللي فن آوري سلولهاي بنيادي «رويان» سخن ميگفت با اشاره به جايگاه ويژه سلامت به عنوان محور توسعه پايدار در چشم انداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران، خاطرنشان كرد: با اجراي برنامه خدمات بهداشتي اوليه طي دو دهه اول پس از انقلاب اسلامي، شاخصهاي سلامت كشور ارتقاء بسيار قابل توجهي را نشان داد. با شروع دهه سوم انقلاب اسلامي، گسترش ارائه خدمات تخصصي در حوزه سلامت و عزم مسوولان كشور و دانشمندان و محققان دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي براي عنايت همزمان و جدي به امر پژوهش و جنبش علمي به موفقيتهاي مهمي منجر شد كه پژوهشكده رويان نمونهاي از آن ثمرات است.
طيبي خاطر نشان كرد: جهاد دانشگاهي مفتخر است كه اين ثمره پربار در دل اين نهاد علمي و فرهنگي رشد و نمو يافته و امروز به مرحله بالندگي رسيده است. توفيق روز افزون در حل مشكل زوجهاي نابارور، تحقيقات پايه و باليني در زمينه سلولهاي بنيادي و همانندسازي از جمله اين موفقيتها محسوب ميشوند.
رييس جهاد دانشگاهي افزود: امكان سنجي توليد گامت با استفاده از سلولهاي بنيادي، در حال حاضر پل ارتباطي جالب توجهي را ميان بحث ناباروري و سلولهاي بنيادي به وجود آورده است. دقت نظر همكاران در پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي و به ويژه زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني در انتخاب اين دو زمينه كاري و جهت گيري علمي مشخص، شايسته تقدير و تحسين است.
طيبي در ادامه با اشاره به برگزاري سالانه كنگرههاي علمي رويان در حوزه تحقيقات باروري و سلولهاي بنيادي گفت: آموزههاي ديني به ما يادآوري ميكنند كه زكات دانش، نشر آن است و از طرفي خداوند متعال در قرآن كريم ميفرمايد «شما هرگز به مقام نيكوكاران و خاصان خداوند نخواهيد رسيد مگر از آنچه دوست ميداريد و محبوب شماست انفاق كنيد» و نزد اهل علم چه چيز عزيز تر از حاصل ساعتها كار و تلاش شبانه روزي در آزمايشگاهها و بالين بيماران دردمند كه به شكل گزارش و مقالات علمي و كارگاههاي آموزشي در چنين فرصتهايي ارائه ميشوند تا باعث هم افزايي علمي شود و هر آن كس كه در هر نقطه از جهان به رنجي مبتلا است، بتواند از بركت آنها بهره مند شود.
وي در پايان از محققان و اساتيد صاحب نامي كه از داخل و خارج از كشور نتايج تحقيقات خود را به جشنواره رويان ارائه كرده و همچنين از داوران جشنواره و اساتيد و محققان شركتكننده در كنگرههاي علمي رويان تشكر كرد.
وزير بهداشت:
پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي، پيشگام حركتهاي علمي نوين است
ايران در حوزه فنآوريهاي نوين پزشكي از كشورهاي صاحب ايده در دنياست
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در پيامي به جشنواره بينالمللي رويان اظهار كرد: تلاشهاي ارزشمند محققان كشورمان طي سالهاي گذشته در زمينه سلولهاي بنيادي و درمان ناباروري، جايگاه جمهوري اسلامي ايران را در ميان ساير كشورهاي صاحب علم و فناوري ارتقا بخشيده و توجه آنان را به اين موفقيتها معطوف كرده است.
دكتر مرضيه وحيد دستجردي در پيامي به مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان و دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري و پنجمين كنگره بينالمللي فنآوري سلولهاي بنيادي «رويان» خاطرنشان كرد: «امسال كه در اولين سال از دهه شكوفايي علم و فنآوري قرار گرفتهايم، برگزاري چنين جشنوارههايي را گرامي داشته و انتظار ميرود كه دانشمندان عزيز كشورمان در تعاملي سازنده با ديگر محققان و متخصصان كشورهاي جهان موجبات رشد و شكوفايي علوم پزشكي و ارتقاي سلامت جامعه را بيش از پيش فراهم آورند.
امروز به لطف خداوند متعادل و همت دانشمندان كشور عزيزمان شاهد تحولي بزرگ در عرصه دانش پزشكي در جمهوري اسلامي ايران هستيم، به طوري كه عالمان ما همسو با ساير كشورهاي توسعه يافته جهان توانستهاند دريچههاي نويني در حوزه سلامت به ويژه درمان بيماريها همچون ناباروري بگشايند و در همكاري با ساير مراكز علمي معتبر دنيا، موجبات رفع آلام جامعه بشري را از هر رنگ و نژاد فراهم آورده و در توليد علم سهم قابل توجهي را به خود اختصاص دهند.
حضور ارزشمند جمعي از محققان و متخصصان نام آشناي جهان در اين جشنواره مويد اين نكته است كه جمهوري اسلامي ايران در زمينه فنآوريهاي نوين پزشكي در دنيا صاحب ايده و نظر بوده و اين جايگاه بدون شك از چشم محققان جهان پوشيده نيست.
از اين فرصت استفاده كرده، از تمام دست اندركاران اين جشنواره به ويژه اعضاي كميته علمي جشنواره دهم اعم از متخصصين داخلي و خارجي براي سلامت همه انسانها صادقانه ميكوشند و به ويژه پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي كه همواره پيشگام در حركتهاي علمي نوين بوده است تقدير و تشكر ميكنم.
در پايان اميدوارم در سايه توجهات خداوند متعال همه ما، در عرصه توفيق علم پيروز و موفق بوده و مهمانان عزيزمان از كشور جمهوري اسلامي ايران خاطره خوشي به همراه داشته باشند.»
معاون وزير بهداشت:
تفكر منتهي به پيدايش «رويان» از خود رويان مهمتراست
حماسههاي علمي امروزمرهون ايستادگي سالهاي جنگ است
معاون تحقيقات و فنآوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه تفكر خاصي در مجموعه رويان جهاد دانشگاهي در جريان است، اظهار كرد: بي ترديد تفكري كه منجر به پيدايش رويان شد از خود رويان مهم تراست كه از مسوولان ميخواهم اين تفكر را حفظ و به خلق تفكرات جديد كه باعث توليد علم و فنآوري ميشود دست زنند.
دكتر مصطفي قانعي در مراسم اختتاميه دهمين جشنواره بين المللي تحقيقاتي رويان اظهار داشت: ترديدي نيست كه حضور علمي ما در اين محفل و دستاوردهاي اين موسسه به دليل آن است كه جمعي از جوانان و بزرگمردان اين كشور زماني كه به كشور هجوم شد و تصميم داشتند كه كشور را اشغال كنند ايستادگي كردند تا دانشمندان بزرگي در مراكزي همچون رويان بتوانند به خلق حماسههاي علمي بپردازند.
معاون تحقيقات و فنآوري وزير بهداشت خاطر نشان كرد: رويان يك ويژگي مشخص دارد و آن، اين كه روندي كه در مسير علم در اين مركز طي شده، مورد توجه مقام معظم رهبري به عنوان حامي توسعه علمي در كشور بوده است.
وي با اشاره به آنكه اين روند تفكري را در پيش داشته است اظهار داشت: اين تفكر اين است كه قبل از آنكه بودجهاي اختصاص داده شود از درون خود جوشيده اند و گامهاي علمي را برداشتهاند و توجه به اين مساله جلب شده است.
قانعي تصريح كرد: از مسئولان پژوهشكده رويان تقاضا دارم كه اين تفكر را حفظ و به خلق تفكرات جديد كه باعث توليد علم و فنآوري ميشود دست زنند و ترديدي نيست كه تفكري كه منجر به پيدايش رويان شد از خود رويان مهم تراست.
گفتني است، دهمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري «رويان» و پنجمين كنگره بينالمللي فن آوري سلولهاي بنيادي از اول تا سوم مهرماه جاري با حضور گسترده محققان داخلي و خارجي در تهران برگزار شد.ح/الف