٢٣:٢٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
چهار سال از درگذشت «آموزگار بزرگ رويش‌ها» گذشت .../
مراسم سالگرد درگذشت دانشمند جهادگر «دكتر سعيد كاظمي آشتياني» برگزار شد

مراسم بزرگداشت چهارمين سالگرد درگذشت دانشمند جهادگر، زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني - بنيانگذار و رييس فقيد پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي - 11 دي ماه در كنار آرامگاه وي در قطعه 16 بهشت زهرا(س) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، خانواده، بستگان، دوستان و همكاران آن دانشمند جهادگر در پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و جمعي از مسوولان و ديگر اعضاي اين نهاد، صبح جمعه در كنار مزار دكتر كاظمي گردهم آمده بودند تا در آستانه چهارمين سالگرد فقدان اين «دانشمند مومن و جهادگر» كه «كانون اميد و ابتكار و نوآوري» و «نويدبخش آينده‌ درخشان علمي در كشور» بود، ياد و خاطره تلاش‌هاي متعهدانه و خالصانه وي را در جهت خدمت به بيماران دردمند و اعتلاي علمي كشور گرامي دارند.

زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، بنيانگذار و رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در طول حيات كوتاه اما پربركت خود، علاوه بر خدمات ماندگاري كه در عرصه جهاد دانشگاهي داشت، نقشي راهبردي و منحصر به فرد در هدايت تحقيقات توليد سلول‌هاي بنيادي، شبيه‌سازي و درمان ناباروري در سطح كشور و منطقه ايفا كرد.

توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري كه با تولد نوزادان حاصل از پيشرفت‌هاي اين رشته، شوري تازه در زندگي صدها زوج نابارور در داخل و خارج كشور دميد، توليد‏، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني و بهره‌گيري از آن كه نويدبخش افقي جديد در درمان بسياري از بيماري‌هاي صعب‌العلاج است، اجراي نخستين طرح همانندسازي حيوانات در خاورميانه كه پس از درگذشت آن دانشمند فقيد با تولد نخستين بره‌هاي همانندسازي شده در كشور در مردادماه و مهرماه سال بعد به بار نشست، راه اندازي و برگزاري شش دوره جشنواره بين المللي «رويان»‏، برگزاري دو دوره جشنواره آسيايي «بهداشت خانواده» تنها بخش كوچكي از فعاليت‌ها و خدمات ارزنده اين پژوهشگر و مدير علمي پرتلاش و بي‌ادعا در حيات كوتاه و پرثمرش بود.

«رويان»، نهاد علمي برخاسته از جهاد دانشگاهي كه با تلاش ستودني دكتر كاظمي آشتياني، آموزگار بزرگ رويش‌ها و همكارانش پايه‌گذاري شد در طول چهار سال پس از فقدان وي نيز با تداوم موفقيت‌ها و حركت پيشگامانه خود در حوزه‌هاي مختلف علوم زيستي و خدمت‌رساني اميدبخش به بيماران دردمند، نشان داد حركت نوآورانه و جهاد علمي كه در اين حوزه راهبردي در موسسه رويان و ساير مراكز علمي و تحقيقاتي كشور آغاز شده آن چنان عميق و بنيادين است كه ساليان سال مي‌توانيم رويش‌هاي مداوم آن را تا رسيدن به آينده‌ درخشان علمي كشور به نظاره بنشينيم.

پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي با برگزاري ويژه برنامه هايي از دهم تا هفدهم دي ماه جاري، ياد و خاطره دانشمند جهادگر، دکتر سعيد کاظمي آشتياني، بنيانگذار و رييس فقيد پژوهشکده را در چهارمين سالگرد فقدان او گرامي مي‌دارد.

اين برنامه ها در قالب دو همايش علمي در روزهاي دهم و هفدهم دي ماه، برپايي محفل انس با قرآن در محل پژوهشكده در بعد از ظهر روز يكشنبه 13 دي ماه و حضور بر سر مزار آن مرحوم در قطعه 16 بهشت زهرا(س) در صبح روز جمعه تدارك ديده شده است.

در اين راستا، همايش يک روزه «ماهيت حقوقي و محتواي رضايت نامه‌هاي درماني» يادواره دانشمند فقيد دکتر سعيد کاظمي آشتياني، 10 دي ماه در محل پژوهشکده رويان برگزار شد.

مساله برائت و رضايت و مسئوليت پزشكي، قصور و تقصير، منشور حقوق بيمار و رضايت نامه، مسائل اخلاق پزشكي در اين رابطه و جايگاه حقوقي رضايت نامه‌ها و برائت نامه‌ها از جمله مباحث مورد بررسي در همايش «ماهيت حقوقي و محتواي رضايت نامه‌هاي درماني» بود.

سمينار يک روزه «کاربرد سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي در ارتوپدي» نيز در روز پنجشنبه 17 دي ماه به همت مرکز تحقيقات علوم سلولي و ناباروري پژوهشکده رويان در محل پژوهشكده برگزار مي شود.

زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، بنيانگذار و رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي و رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران، 14 دي ماه سال 84 به دليل عارضه قلبي در بيمارستان بقيه‌الله‌ الاعظم(عج) تهران دعوت حق را لبيك گفت.

وي در اول فروردين ماه سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود و پس از طي تحصيلات متوسطه، در رشته فيزيوتراپي وارد دانشگاه علوم پزشكي ايران شد و موفق به كسب مدرك كارشناسي ارشد شد.

كاظمي آشتياني تحصيلات دكتري را نيز در اسفند ماه 1376 در رشته علوم تشريحي دانشگاه تربيت مدرس به پايان برد.

وي از آبان ماه 1363 همزمان با گذراندن دوران دانشجويي وارد جهاد دانشگاهي شد و در سي‌ام آبان سال 1371 با حكم رييس وقت جهاد دانشگاهي‏ به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران منصوب شد.

دكتر كاظمي آشتياني در سال 1376 طي حكمي از سوي رييس جهاد دانشگاهي هم‌زمان با مسووليت رياست جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران، به عنوان مشاور رييس جهاد دانشگاهي منصوب شد.

دكتر كاظمي آشتياني پس از پيگيري و تلاش فراوان در خصوص راه‌اندازي موسسه «رويان» نهايتا موفق به راه‌اندازي اين مركز شد و در بيست و سوم آبان سال 1377 با حفظ سمت به عنوان رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي منصوب شد.

زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني همچنين از سال 1371 به عضويت شوراي علمي جهاد دانشگاهي درآمد كه تا زمان فوت اين مسووليت‌ها را بر عهده داشت.ح/الف

١٠:٣٨ ١٢/١٠/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد