مجتمع پژوهشي، تحقيقاتي و آموزشعالي جهاددانشگاهي واحد استان آذربايجانغربي باحضور دكتر طيبي رئيس جهاددانشگاهي، نماينده مردم استان در مجلس خبرگانرهبري، معاون پژوهش و فناوری و پشتیبانی و امور مجلس جهاددانشگاهي ، مديران كل و روساي برخي از واحدها ومسئولان استاني در اروميه افتتاح شد.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي،دكتر طیبی در آيين افتتاح اين مجتمع گفت: انقلاب اسلامی ایران برای توسعه و تداوم هر چه بيشتر فعالیتهای بزرگ علمی و فرهنگی و اثرگذاري جهاني خود نیاز به اقتدار علمي هر چه بيشتر و اقتصاد شکوفا و نمود فرهنگ متعالي اسلامي و ايراني در سطح دنيا و اقتصاد پويا و شكوفا دارد.
رئیس جهاددانشگاه افزود: پیروزی انقلاب اسلامی ایران خودباوری و توانمندی را برای جوانان کشور به ارمغان آورد و مردم میهن به فعالیتهای بزرگ در زمینههای علمی و فرهنگی اهتمام ورزیدند و با تمام نیرو و توان به تولید علم و فناوری پرداختند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، با بیان اینکه در دین ما بیشتر توجه به اهمیت دانش و علم اندوزی است اظهار کرد: تامل در موضوعات طبیعی در تولید علم و نظریه باید در نهایت موجب اقرار به وحدانیت و یگانگی پروردگار بهرهگیری از آن در بهرهبرداری از مواهب الهی در میان همه مخلوقات به نحوی عادلانه باشد.
دكتر طيبي ادامه داد: همین توجه به علم، دانش و فناوری در دین مبین اسلام مسلمانان را سالیان سال به رهبر تولید علم و دانش در جهان مبدل ساخته بود.
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه در برههای از زمان مسلمانان غفلت ورزیدند و سکان رهبری و پیشتاز علم و دانش را به دست غرب سپردند تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی برای ملت ایران نوید استقلال و اقتدارعلمی بود.وي همچنین اظهار کرد: فعالیتهای جهاددانشگاهی در چهار حوزه علمی و پژوهشی، آموزشهای تخصصی ، فرهنگی و کار آفرینی متمرکز و به شكل تخصصي دنبال ميشود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که فاصله کمی تا افق چشم انداز 1404 داریم افزود: باید با اجرای برنامهها و فعالیتهای تعریف شده به مقام علمی ، فناوری و اقتصادی در منطقه و آسیا به شاخصهای بزرگ دست يابيم. طيبي، با بیان اینکه جوانان كشورمان، توان خود را بارها به اثبات رساندهاند عنوان کرد: بايد با يك همت ملی جهادي واقعي به اهداف والای خود با برنامهريزي علمي پيشتازي نماييم.
دكتر طیبی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: آذربایجانغربی همواره در عرصههای کشاورزی فعال و پیشتاز است.
وی ادامه داد: آموزشهای علمی، تخصصی، جهاددانشگاهي، با توجه به پتانسیلهای بومی این استان در تولید محصولات باغی متمرکز شدهاست.
طیبی از همت بلند جهاددانشگاهی آذربایجانغربی و مدیریت استان برای ساخت این مرکز تحقیقاتی و آموزشی قدردانی کرد و اين پروژه را نكته عطفي براي پژوهشهاي كيفي و كاربردي مورد نياز استان ذكر كرد.
دكتر طيبي بر نقش ويژه جهاددانشگاهي در توليد علم و جنبش نرمافزاري در سطح كشور تاكيد كرد و افزود: اين نهاد با حمايتهاي مسئولين نظام به ويژه مقام معظمرهبري توانسته الگوي موفقي را در عرصههاي علمي و پژوهشي و فناوري و فرهنگي در سطح كشور ايجاد نمايد.
وي برآمادگي جهاددانشگاهي براي پذيرفتن ماموريتهاي تخصصي و ويژه ملي براي نيل به رشد و تعالي كشور در سطح دنيا تاكيد كرد.
عضو شوراي عالي انقلابفرهنگي كشور، با عنوان اينكه جهاددانشگاهي در تمامي ماموريتهاي سپرده شده سربلند بيرون آمده است خاطرنشان ساخت: اين نهاد يكي از ظرفيتهاي ارزشمند و تخصصي نظام براي پرچمداراي كشور در زمينههاي فوق تخصصي و مورد نياز جامعه و حتي دنيا ميباشد.
رئيس جهاددانشگاهي با اشاره به اينكه توسعه علمي يكي از رگهاي حياتي اقتدار كشورها محسوب ميشود گفت: ترفند دشمن براي مهجور ساختن برنامهريزي كشور از اصول اصلي توسعه كشور در تمامي زمينههاي علمي، فرهنگي و ... است.
دكتر طيبي با اشاره به اينكه پيام انقلاب بعنوان اثرگذارترين موضوع در سطح دنيا ميباشد، گفت: جهاددانشگاهي ميتواند الگوي خوبي از انقلاب به جهان ارائه دهد و اين موضوع بايد با يك برنامهريزي و نگرش تخصصي بينالمللي مديريت و اجرا شود.
حضرت آيتاللهقرشي نماينده مردم استان در مجلس خبرگانرهبري نيز در آيين افتتاح مجتمع تحقيقاتي جهاددانشگاهي آذربايجانغربي، گفت: تمامي نهادهاي دانشگاهي از جمله جهاددانشگاهي در فکر پيشرفت انقلاب بوده و اميدوار کننده و غنيساز انقلاب ميباشند و بايد حمايت و توسعه اين چنين نهادهاي ارزشي را براي تقويت فرهنگي و علمي دانشگاهها و كشور برنامهريزي کنيم.
نماینده مردم استان در مجلسخبرگان، در ادامه اين مراسم گفت: جهاددانشگاهي از بدو تاسيس تاکنون به عنوان نهادي فرهنگي در دانشگاههاي کشور منشاء خدمات فراواني بوده و از ميان دانشجويان فعال فرهنگي تربيتيافته در اين نهاد، مديران موفقي به کشور معرفي شده است.
آیت الله قرشی بر ضرورت معرفي بيشتر توانمنديها و قابليتهاي ارزنده اين نهاد تاکيد و عنوان کرد: کساني که از نزديک جهاددانشگاهي را ميشناسند به خوبي بر اين نکته صحه ميگذارند که نيروهاي انساني متعهد در اين نهاد از کارايي بسيار مناسبي برخوردارند و روحيه جهادي موجب شده است در مقاطع مختلف زماني منشا خدمات ارزنده و ماندگاري به جامعه به ويژه دانشگاهيان باشند.
وی با اشاره به پیشرفت بيش از اندازه جهاددانشگاهی گفت: اين نهاد به عنوان يک شجره مقدس به صورت توامان رشد و سرافرازي علمي و فرهنگي و آرمان خواهي انقلابي و ديني را در کارنامه خود آشکار ساخته و دستيابي به دانش هاي نوين و اجراي طرحهاي بزرگ در ابعاد ملي تنها بخشي از اين کارنامه جهادي و برآمده از همين فرهنگ، يعني فرهنگ جهادي است.
مهندس عاقلي، رئيس جهاددانشگاهي واحد آذربايجانغربي در ابتداي اين مراسم، ضمن عرض خيرمقدم گفت: مجتمع علمي و تحقیقاتی و آموزش عالی جهاددانشگاهی استان در طول برنامهای 3 ساله به شهرک تخصصی، آموزشی و تحقیقات کشاورزی در منطقه تبدیل خواهد شد.
مهندس عاقلی گفت: از ابتدای خرید، ساخت و تجهیز این مجتمع 3 میلیارد و 750 میلیون تومان هزینه شدهاست که با خرید 100 هکتار از اراضی اطراف این مجتمع و با اختصاص هزینهای بالغ بر 9میلیارد تومان پیش بینی میشود در طول برنامهای 3 ساله این مجتمع به شهرک تخصصی، تحقیقاتی و کشاورزی گسترش یابد.
وی زیر بنای این مجتمع تحقیقاتی و آموزشی را در فاز اول اجرای آن 5 هکتار اعلام و اظهارکرد: مجتمع کنونی به منظور فعالیتهای مربوط به آموزشعالی، تحقیقاتکاربردی، خدماتتخصصی در گروههای شیمیتجزیه، کشاورزی، هیدروپنیک و بیوتکنولوژی در نظر گرفته شده است كه مراحل اوليه ساخت تا بدين لحظه بسيار كمنظير در سطح كشور بوده و با كمترين امكانات مديون روحيهي جهادي همكاران واحد و مديريت و برنامهريزي آنها بودهاست.
عاقلی بومیسازی تولید توتفرنگی هلندی یرای اولین بار در منطقه آذربایجان به روش بیوتکنولوژی و تولید و تکثیر سیب پای کوتاه مالینگ را از فعالیتهای این مجتمع همزمان با اجرای عملیات ساخت و تجهیز آن عنوان کرد.
وی فاز نهایی این مجتمع با زیر بنای 8500 متر مربع اعلام کرد.
وی تصریح کرد: فعالیتهای جهاددانشگاهی الگویی مناسب برای توسعه آموزشعالی و تحقیقات برای سایر مجموعههای استان است.
رییس جهاددانشگاهی واحد آذربایجانغربی با بیان اینکه اعتبار مصوب برای شروع به کار احداث این مجتمع وجود نداشت، تحقق و به ثمر رسیدن این موفقیت را نشان گرفته از خود باوری و توان جهادي و علمی اعضای مجموعه واحد دانست.
مهندس عاقلی در ادامه به تشریح عملکرد و فعالیتها و موفقیتهای بخشهای مختلف این نهاد و كسب رتبههاي برتر ملي واحد در سطح كشور پرداخت.
وي تبديل شدن واحد به سازمان و توسعه فعاليتها در سطح بينالملل و كشورهاي همسايه و ارائه الگوهاي نوين علمي در بخشهاي فعاليتي مدنظر فرهنگي پژوهشي و آموزشي و كارآفريني را از اهداف توسعه و چشمانداز واحد ذكر كرد.الف/ر