١٩:٠٥ ٠١/٠٩/١٤٠٣
عمومي
با حضور نمايندگان گروه هاي دانشجويي حامي محيط زيست؛
گردهمايي سراسري گروه هاي دانشجوي حامي محيط زيست برگزار شد

آيين افتتاحيه اولين گردهمايي سراسري گروه هاي دانشجويي حامي محيط زيست اول ارديبهشت ماه در محل باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهادانشگاهي ، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه به همت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي برگزار شد ، دكتر فيض معاون فرهنگي جهاددانشگاهي ، دكتر يزدي معاون آموزش و پژوهش و فناوري سازمان محيط زيست ، دكتر مخدوم رييس انجمن ارزيابي محيط زيست ايران و دكتر سلاجقه رييس دانشكده منابع طبيعي دانشگاه تهران و جمع كثيري از دانشجويان حامي محيط زيست حضور داشتند.
در اين گردهمايي دكتر فيض معاون فرهنگي جهاددانشگاهي طي سخناني گفت:  قرآن ميفرمايد: خداوند شما را از زمين رويانيد و انتظار آباد كردن زمين را هم از شما دارد. لذا خداوند انتظار دارد كه زمين را پاس بداريم و آن را حفظ و آباد كنيم .
فيض افزود: قطعاً اين آباد كردن با مفهوم تكنولوژي يكي نيست زيرا خيلي وقتها تكنولوژي خلاف آبادي زمين اتفاق ميافتد.
وي همچنين گفت: بايد نسبت به محيط زيست به عنوان يك سرمايه انساني و امانت الهي نگاه كنيم .
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد: بسياري هستند كه سعي دارند بين دو مقوله انسان محور بودن هستي و خدامحور بودن هستي جدائي آشتي ناپذيري ايجاد بكنند كه به اعتقاد بنده اين دو ديدگاه بسيار هم پيوسته هستند ، به شرطي كه اين را درك بكنيم كه خود خداوند به عنوان طراح هستي، هستي را انسان محور آفريد.
لذا خدايي كه عالم را انسان محور آفريده با خدايي خدا تعارضي ندارد. و اين جايگاهيست  كه انسان در نظام هستي دارد و با اين نگاه به موضوع محيط زيست هم ميتوانيم نگاه بكنيم .
وي همچنين در ادامه گفت: من به شما جمع دانشجو پيشنهاد ميكنم يكي اين كه فعاليت و برنامه هاي محيط زيست خود را به گونه اي طراحي كنيد كه برچسب سياسي به آن نخورد، چون چه بخواهيد و چه نخواهيد ديگراني هستند كه از فعاليت هاي محيط زيستي بخواهند استفاده سياسي كنند. از مزاياي NGO  اين است كه قرار نيست تحت سلطه دوست باشد و نه حزب و استقلال آن بايد حفظ شود و مراقب باشيد هركس خواست به شما برچسب سياسي بزند يا به او هشدار دهيد يا شعار و رفتار خود را تغيير دهيد و بدانيد برچسب سياسي در درازمدت NGO را به سقوط ميكشاند.
دوم پيشنهاد اين است كه با مسايل محيط زيستي نميتوانيم شعاري برخورد كنيم شما به عنوان يك دانشجو تصميم هاي محيط زيستي خود را علمي كنيد و شعارگونه و سطحي نگر حركت نكنيد.

در اين مراسم دكتر يزدي معاون آموزش و پژوهش و فناوري سازمان محيط زيست با تاكيد بر ضرورت حفظ منابع طبيعي موجود و ممانعت از ورود آلودگي بيشتر به محيط زيست، گفت: شاخص EPI ايران در سال گذشته ميلادي 74 بوده است، كه متاسفانه در سال جاري ميلادي با چهار پله سقوط در رتبه هفتاد و هشتم قرار گرفته‌ايم.

وي ادام داد: : در كشورهاي اسكانديناوي به منظور ممانعت از ورود گاز CO2 نيروگاه‌هاي ذغال سوز از سيستم CCT استفاده مي‌شود كه به وسيله آن، گاز CO2 به داخل زمين هدايت مي‌شود، امروزه متوجه شده‌اند كه گاز CO2 در زمين توسط باكتري‌هايي به متان تبديل مي‌شود.
معاون سازمان محيط زيست همچنين گفت: مصداق گسترش فن‌آوري زيست محيطي اين است كه به دنبال روشي باشيم كه در سطح زمين CO2 را به متان تبديل كرده و از آن به عنوان سوخت و انرژي استفاده كنيم يا اين كه سازوكاري طراحي كنيم كه مانند عملكرد گياهان CO2 به O2 تبديل شود.

يزدي در پايا ن از همه مسولان عالي رتبه خواست به موضوع محيط زيست اهميت بيشتري بدهند.

در ادامه اين گردهمايي، دكتر مخدوم رييس انجمن ارزيابي محيط زيست ايران و دكتر سلاجقه رييس دانشگاه منابع طبيعي دانشگاه تهران در سخناني با تاكيد بر پرداختن به مسايل محيط زيست از مسؤولان اجرايي كشور خواستند به حفظ محيط زيست و مسايل مربوط آن و پژوهش در اين زمينه اهميت بيشتري دهند،چرا كه در غير اين صورت در طول زمان و براي نسل هاي بعدي مشكلات جبران ناپذيري را پديد ميآورد.
همچنين از گروه هاي دانشجويي حامي محيط زيست خواستند كه  با پژوهش و تحقيقات علمي به دستاوردهاي جديدي در اين زمينه دست پيدا كند و مشوق ترويج حفظ محيط زيست باشند.


بر اساس اين گزارش،مراسم اختتاميه اين گردهمايي دوم ارديبهشت ماه همزمان با روز زمين پاك در باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران برگزار شد.

رييس جهاد دانشگاهي:
قوه قضائيه با هر تخريب‌كننده محيط زيست برخورد كند
توسعه علمي و استفاده از فناوي‌هاي نو ضروري است   


رييس جهاد دانشگاهي گفت: عدم برخورد جدي مسوولان به خصوص در قوه قضائيه در رابطه با تخلفات گسترده مرتبط با محيط زيست نگران‌كننده است.

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا طيبي در مراسم اختتاميه اولين گردهمايي گروه‌هاي دانشجويي حامي محيط زيست  خاطر نشان كرد: در حال حاضر موضوع توسعه و حفاظت محيط زيست در صدر اولويت‌هاي برنامه‌هاي زيست محيطي قرار دارد چرا كه در سالهاي گذشته دولت‌ها و انسان‌هاي طماع با قدرتي كه در اختيار داشته‌اند منجر به تخريب بخش قابل توجهي از طبيعت شدند و اين اقدامات باعث شد تا به مرور گفتمان توسعه به سمت توسعه و حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار گرايش پيدا كند و در حال حاضر كيفيت زندگي مردم و ساكنان زمين از اهميت قابل توجهي برخوردار است.

وي با بيان اين كه توسعه حاصل تعامل درست دولت‌ها و مردم در برنامه‌ريزي و كمك به اجراي درست آنهاست افزود سازمان‌هاي غيردولتي و دانشجويان نقش زيادي در فرهنگسازي و توسعه گرايش‌ها براي حفاظت از محيط زيست دارند.

طيبي به اهميت توسعه علمي و فناوي‌هاي نو در حفاظت از محيط زيست كشورمان اشاره كرد و گفت: شرايط اقليمي ايران خشك و نيمه خشك با جمعيت زياد است، از سوي ديگر با محدوديت‌هاي قابل توجه آب و زمين قابل كشت مواجه هستيم و بايد براي حفظ و استفاده درست از آن‌ها از اين فناوري‌هاي نو بهره‌برداري كنيم.

وي خاطرنشان كرد: هر چقدر جلوي واردات محصولات كشاورزي گرفته شود باز هم نتيجه بخش نخواهد بود و چنانچه در عرصه‌هاي مختلف به توليد كافي و به روز نرسيم باز هم گرايش براي واردات وجود دارد و در اين راه بايد نيازهاي آب براي كشاورزي را بيش از گذشته پيشرفته و كافي كنيم.

وي رسيدن به اقتصاد دانش بنيان را كه در برنامه پنج ساله پنجم نيز مورد تاكيد قرار گرفته است يكي از اولويت‌هاي كاري مهم بر شمرد و گفت: ‌دانشجويان و قشر جوان به عنوان نيروهاي تازه نفس بايد در اين عرصه نقش بيشتري داشته باشند.

به گزارش ايسنا، رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به اين كه عدم برخورد جدي مسوولان به خصوص در قوه قضائيه در رابطه با تخلفات گسترده مرتبط با محيط زيست نگران كننده است، افزود: بايد با اين اقدامات ناميمون برخورد جدي صورت گيرد و در اين راستا فرقي نمي‌كند كه اقدام خلاف توسط مردم صورت مي‌گيرد يا مسوولان اجرايي.



رييس سازمان محيط زيست:
چرا ترافيك گزارش لحظه به لحظه دارد اما محيطزيست نه؟
چرا پس از40سال به فكر درياچه اروميه افتاده‌ايم؟
10درصدكشور تحت حفاظت قرارمي‌گيرد  
 

رييس سازمان محيط زيست با اشاره به كاستي‌هاي فرهنگسازي و رسانه‌اي براي همراه كردن مردم در حوزه محيط زيست گفت: چرا ترافيك گزارش لحظه به لحظه دارد اما محيط زيست نه؟

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس محمدي‌زاده، معاون رييس‌جمهوري و رييس سازمان محيط زيست در مراسم اختتاميه اولين گردهمايي گروه‌هاي دانشجويي حامي محيط زيست برگزار شد،خاطرنشان كرد: تاريخ ما همواره با محيط زيست از سر مدارا، توجه و احترام برخورد كرده است نشانه‌هاي آن را مي‌توان در زمينه‌هاي تاريخي و كتبيه‌هاي آن ديد. همچنين رنگ‌هاي تاريخي كشور ما از جمله لاجورد كاملا محيطي و متناسب با فطرت و طبيعت انسان است.

وي خاطرنشان كرد: نگاه مسوولان قبل از انقلاب به محيط زيست تنها نگاهي شكارباني بود و پس از انقلاب اقدامات مناسبي صورت گرفت اما در نهايت درد محيط زيست در حوزه آب خاك و فضاهاي ديگر كمتر نشده و هنوز جان كاه است.

وي با بيان اين كه كشورهاي پيشرفته عليرغم پيشرفت در حوزه‌هاي مختلف در بخش‌هاي مرتبط با محيط زيست شرايط بهتري نسبت به ما ندارند افزود: موضوع توسعه در كشور ما بسيار جدي است و بايد همراه با آن به مساله محيط زيست توجه زيادي شود اما نمي‌توان يكي را براي توسعه ديگري فدا كرد.

محمدي‌زاده با اشاره به تحت حفاظت قرار داشتن 8/7 درصد عرصه‌هاي طبيعي كشور خاطرنشان كرد:‌ به زودي اين عرصه به 10 درصد كل مساحت كشور افزايش مي‌يابد و زمينه‌هاي حفاظت از محيط زيست در رشته‌هاي مختلف گسترش مي‌يابد.

وي تاكيد كرد كه مسوولان نبايد براي حفاظت از عرصه‌هاي طبيعي از شگردهاي جاهلانه عوام فريبانه و قهر و دعوا استفاده كنند و در اين راه بايد مسايل تبديل به دغدغه‌هاي اصلي مسوولان و مردم شود.

رييس سازمان محيط زيست با تاكيد بر اين كه ساختار سازمان محيط زيست نياز به تغييرات اساسي دارد اظهار كرد: بسياري از سازمان‌ها و بخشها بايد از مجموعه‌هاي ديگر جدا شده و زيرمجموعه سازمان محيط زيست قرار بگيرند تا بتوان براي اقدامات اساسي و مهم راهكار و اقدامات اجرايي انجام داد.

وي گفت:‌ معاونت توليد و استاندارد براي مجموعه سازمان محيط زيست بسيار مهم است اما متاسفانه هر كدام جدا از يكديگر فعاليت مي‌كنند و شرايطي فراهم نمي‌شود تا براي محيط زيست نيز همانند نفت و نيرو يك ارگان مشخص تصميم‌گيري نظارت و اقدام كند.

وي تاكيد كرد كه سازمان محيط زيست بايد شرايط حاكميتي و وظيفه نظارتي خود را بيشتر كند و افزود:‌ عمده نيروهاي سازمان محيط زيست در رشته‌هاي مرتبط با علوم محيط زيست هستند اما اين كافي نيست و ما در حوزه‌هاي علوم اجتماعي انساني و حتي زمينه‌هاي تبليغات نيز به نيروهاي موثر احتياج داريم تا بتوانيم ارتباط خود را با مردم بيشتر كنيم.

به گزارش ايسنا، وي خاطرنشان كرد: سازمان محيط زيست به دنبال شكل‌گيري سازمان‌ نظام مهندسي و محيط زيست است تا به اين ترتيب نيازها و صلاحديد‌هاي مورد نظر در يك بخش مشخص مورد رسيدگي قرار گيرد به عنوان مثال نمي‌توان از خط توليد ايران خودرو با يك كارشناس كشاورزي بازديد كرد و انتظار داشت ايرادات كار در اين نوع سيستم مشخص شود.

محمدي‌زاده يادآور شد: آيين‌نامه شكل‌گيري سازمان نظام مهندسي و محيط زيست تهيه و در كميسيون زيربنايي دولت بررسي شده است و اميدواريم بزودي اين موضوع در مجلس شوراي اسلامي بررسي و به تصويب برسد.

وي تاكيد كرد كه براي رسيدن به نتيجه در حوزه محيط زيست علاوه بر علم به غيرت و عشق كار حرفه‌اي احتياج داريم.

به گزارش ايسنا، رييس سازمان محيط زيست اضافه كرد:‌ در بسياري از امور تنها حرف زده‌ايم و اقدام اساسي صورت نگرفته است؛ به عنوان مثال 40 سال است كه درياچه اروميه در حال خشك شدن است و اين اتفاق براي همين چند سال پيش نيست اما در تمام اين سالها اقدام جدي‌ صورت نگرفته و حالا به دستور رييس‌جمهوري قرار است اتفاقات مهمي در اين مورد صورت گيرد.

وي يادآور شد: همواره نيروهايي در مجموعه سازمان تربيت شده‌اند كه به درد آن مجموعه نخورده و در بخشهاي ديگر فعال شده‌اند به عنوان مثال معمولا هيچ فارغ‌التحصيل رشته كشاورزي وجود ندارد كه در يك زمين كشاورزي مشغول شده باشد و عموما پشت ميزنشين شده‌اند.

محمدي‌زاده يادآور شد كه اين ايراد به كل سيستم اداري و آموزشي ما باز مي‌گردد و بايد با استفاده از نيروهاي جوان و پردغدغه‌ اين حوزه و تشكيل اتاق‌هاي فكر اين شرايط را تغيير دهيم.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه به برنامه دو كشور ايران و روسيه در تبادل پلنگ ايراني و ببر روسيه كه قرار است روز جمعه انجام شود اشاره كرد و گفت: اين اقدام در روابط دو كشور بي‌سابقه است و ايران پس از 70 سال صاحب ببر مي‌شود، ببري كه آخرين بار 70 سال پيش در محدوده ميانكاله ديده شده و پس از آن به شمال ايران مهاجرت كرده است.

وي افزود:‌ نخست وزير روسيه براي اين تبادل تحت فشار رسانه‌ها و گروه‌هاي مردمي روسيه قرار گرفته بود اما در نهايت با پيشنهاد ايران موافقت كرد.

وي خاطرنشان كرد: ما نيز از گروه‌هاي رسانه‌اي و مردمي داخل كشور مي‌خواهيم تا اقدامات زيست محيطي سازمان و ساير مجموعه‌ها را مورد نقد و ارزيابي قرار دهند و شاهد شكل‌گيري سايت‌ها، برنامه‌هاي تلويزيوني و مستند شبكه‌هاي تلويزيوني و راديويي باشيم.

وي خطاب به حاضران در جلسه و مسوولان گفت:‌ چرا بايد از موضوع محيط زيست و هوا تنها به بحث شرايط جوي در رسانه‌ها پرداخته شود و يا چرا نيروي انتظامي شرايط ترافيكي جاده‌ها را لحظه به لحظه اعلام مي‌كند اما در مورد مسايل زيست محيطي هيچ بخش خبري دايم و مشخصي وجود ندارد.

معاون رييس‌جمهوري با اشاره به شرايط خاص ايران در بين كشورهاي منطقه در حوزه اقدامات زيست‌محيطي اضافه كرد: در همه كنفرانس‌ها و برنامه‌هاي منطقه‌اي چشم اين كشورها به اقدامات ايران است و ما در حال حاضر الگوي آنها هستيم.

وي اظهار اميدواري كرد كه تعامل و توافقاتي صورت گرفته با دستگاه‌هاي اجرايي از جمله آموزش و پرورش و وزارت علوم براي اضافه شدن يك واحد درسي مرتبط با محيط زيست در مدارس و دانشگاه‌ها به نتيجه برسد و افزود: چرا بايد در سالهاي گذشته در بين واحد‌هاي دانشگاهي موضوع بهداشت و معارف اينقدر مورد توجه قرار گيرد اما به مساله مهم محيط زيست هيچ توجهي نشود.

محمدي‌زاده به پيشنهاد رييس‌جمهوري در مورد كاشت 70 ميليون نهال در سال 89 به تعداد جمعيت ايران اشاره كرد و گفت:‌ براي تحقق اين خواسته و پيشنهاد رييس‌جمهوري كه كار بسيار بزرگي است نياز به حمايت‌هاي مردمي و گروه‌هاي فعال در اين عرصه داريم.

وي در ادامه از گروه‌هاي دانشجويي و فعال در حوزه محيط زيست خواست تا از محدوده فعاليت‌هاي خود خارج نشده و برخي مسايل جناحي و سياسي را در كار خود وارد نكنند.

بر اساس اين گزارش،آيت اله عالمي نماينده ولي فقيه در جهاد كشاورزي نيز در اين مراسم در سخناني خاطرنشان كرد: جاافتادن اهميت مسئله محيط زيست در اذهان عمومي ، فرهيختگان در قدم اول ، سياست‌گذاران و سياستمداران در قدم دوم و صف بسيار گسترده مردم عام در قدم سوم قراردارد كه در حقيقت براي رسيدن به اين هدف يك تحقيق جامع از نگاه قدسي و الهي به اين امر لازم است .
وي همچنين افزود: حوزه نمايندگي ولي فقيه در جهاد كشاورزي چو.ن اين نگاه را داشته است اقدام به تدوين دانش نامه كشاورزي و منابع طبيعي و محيط زيست از نظر اسلام كرده و  گام‌هاي بلندي در اين زمينه برداشته است كه در آينده نزديك اين دانش نامه منتشر مي‌شود.
آيت اله عالمي در ادامه گفت: در آيات قرآن بيش از هزار آيه از قرآن در اين خصوص سخن به ميان آورده است . و در اين آيات به اهميت و شيوه‌هاي بهره گيري از اين نعمت الهي و وظيقه انسان در مقابل آن بحث شده است .
در ادامه مراسم عليگو دبير گردهمايي  و رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي طي سخناني به بحث توسعه پايدار اشاره كرد و از همه دانشگاهيان خواست كه به اين موضوع با اهميت بيشتر نگاه كنند و گام‌هاي موثري را در اين زمينه بردارند.
وي همچنين گفت: از دلايل برگزاري اين گردهمايي اين بود كه از ديد همه مسئله محيط زيست مسئله مهمي نيست براي آن دسته هم كه مهم است به قول مقام معظم رهبري تجملي نگاه كردند و بعضي ها هم نگاه هاي سطحي به آن دارند.
وي اشاره كرد:  آينده از جوانان و دانشجويان است و بايد تلاش كرد كه مسئله محيط زيست در 5 سال آينده اولين و با اولويت ترين مسئله مردم باشد . اگر روزي به اين رسيديم. اين همايش موفق بوده و البته فقط يك نقطه‌اي در صفحه بزرگ محيط زيست گذاشتيم.
در پايان گردهمايي از گروه‌هاي برتر دانشجويي حامي محيط زيست تقدير به عمل آمد.ح/الف

١٦:١٨ ٠٤/٠٢/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد